Jump to content

Nem lesz Disney-logó Az ébredő Erő elején


Ody Mandrell

Recommended Posts

Mióta tudjuk, hogy a Disney belevágott a Csillagok háborúja folytatásába, megfogalmazódik a kérdés, milyenek lesznek a Star Wars-filmek első képkockái a 20th Century Fox jól ismert emblémája és évtizedeken át elmaradhatatlannak tartott fanfárja nélkül.

Merthogy az új Star Warshoz a Foxnak immár semmi köze, így a film elején sokkal inkább a Disney logójának és szignáljának kellene feltűnnie.

 

Azonban nem fog. Bob Iger, a Walt Disney Company első embere nemrég egy ötszáz egyetemi hallgató előtt tartott beszélgetésen elmondta, Az ébredő Erő elején csak a Lucasfilm emblémáját kell majd keresnünk. Ez tulajdonképpen jó hír, Miki egér kastélyát aligha fogja bárki hiányolni, de még mindig kérdéses, hogy az ismert fanfárt mi váltja fel. Hiszen John Williams 1977-ben úgy komponálta meg a film nyitózenéjét, hogy az egyenes folytatása legyen a Fox stúdió szignáljának. Magát a szólamot is ez határozta meg.

 

Egy megoldást már láthattunk a korábbi Star Wars-epizódok digitális megjelenésekor. Idén tavasszal már csak a Lucasfilm logó tűnt fel a filmek elején, amit A Birodalom visszavág vége főcím zenéjének záró akkordjai kísértek:

 

 

 

Remek zene, de lerí, hogy nem erre a célra született, nem is tud olyan hatásos lenni, mint Alfred Newman 1933-as szerzeménye. Titkon remélem, hogy J.J. Abrams rendező felkérte John Williamst, hogy ide is komponáljon valami újat, ami legalább megközelíti hatásában a jól megszokott fanfárt.

 

A válaszra december 14-ig kell várnunk, ugyanis a Hollywood Reporter információi szerint a Disney erre a napra tűzte ki a film világpremierjét, amelyet Los Angelesben tartanak.

 

ovibankenobi.blog.hu

 

 

 

Teljes cikk megtekintése

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information