Ugrás a kommentre

SPOILER: Az ébredő Erő várható cselekménye 2. rész


Ody Mandrell

Ajánlott hozzászólás

Folytatjuk a múlt héten megkezdett írásunkat Az ébredő Erő várható történetéről. Akik lemaradtak róla, azoknak érdemes elolvasniuk az első részt, mielőtt ebbe a cikkbe belekezdenek. (Látni fogjátok, hogy a film második és harmadik felvonásáról sokkal hiányosabbak az információink, mint az elejéről.)

 

Finn és Rey a Falcon fedélzetén elhagyták a Jakku bolygót, az útjuk azonban nem vezet messzire. Alig lépnek ki az űrbe, a legendás teherszállítót máris beszippantja egy óriási hajó. Mivel a párbeszédekről jószerivel semmit nem tudunk, ami közvetlenül ezután történik, kissé zavaros. Annyi bizonyosnak látszik, hogy először a hajó korábbi tulajdonosai, Han és Csubakka lépnek a fedélzetre.

 

ep7__0003_Réteg-19.jpg

 

Elsőre ki akarják hajítani a két bitorlót, de Finn meggyőzi őket, hogy érdemes együtt maradniuk. A gyors ismerkedés után rögtön bele is folynak egy közös kalandba: gengszterbandák lepik el a hajót, akiket némi akciózással sikerül lerázni. Csubakka megsérül az összetűzésben.

 

Miután szusszannak egyet, kiderül, hogy a fedélzeten értékes holmi rejlik: BB-8 belsejéből előkerül Luke kardja. Hannak van is egy ötlete, hogy miként lehetne a fegyver segítségével nyomára bukkanni az eltűnt Jedinek. Elviszi a társaságot egy Takodana nevű erdős bolygóra, hogy bemutassa őket régi barátjának, Maz Kanatának.

 

ep7__0019_Réteg-2.jpg

 

Kanata egy 1000 éves idegen lény, akit a poszteren is láthattunk.

 

maz_feat.jpg

 

Kastélyában még a sötét múltú kalózok is menedéket találnak. Az épület egyik szintje bárrá alakult, ahol mindenféle rosszarcú lények szürcsölik a kétes eredetű nedűket.

 

ep7__0002_Réteg-20.jpg

 

Maz leviszi Hanékat a katakombákba, ahol szétszereli a kardot és belekezd egy mesébe a régi időkről. A visszaemlékezés képekben is testet ölt: látni fogunk egy flashback jelenetet Luke-ról, amint épp Han és Leia fiát edzi egy templomban. Az ifjú azonban rossz útra tér: csatlakozik a Ren sötét lovagjaihoz, és felveszi a Kylo Ren nevet. Luke ezután tűnt el a világ szeme elől.

 

ep7__0013_Réteg-9.jpg

 

Kanata megérzi az Erőt Rey-ben, miközben értékes információk után kutat a fénykard kristályában.

 

maz11-300x187.jpg

 

A lány megijed, amikor a benne rejlő képességek kerülnek szóba, és kiviharzik a kastélyból a közeli erdőbe. (Megjegyezzük, hogy olyan történetleírás is létezik, amely szerint a fénykard csak itt, Kanata kastélyában bukkan föl először, mivel maga Maz lopta el a fegyvert a Ren lovagjaitól.)

 

Mindeközben a D’Qar bolygón, az Ellenállás bázisán…

 

A Leia vezette sereg kimenti Poe-t a Jakkuról, majd megkeresik a droidja, BB-8 jeleit. Kiderül, hogy a kis robot a Falconon van, ráadásul a hajó felé egy jókora ellenséges sereg közelít.

 

Ez a haderő hamarosan el is éri a Takodanát. Bár Rey azért futott ki a fák közé, hogy kiszellőztesse a fejét, sok nyugalmat nem talál: az Első Rend katonái a nyomukra bukkannak és megkezdik a kastély ostromát.

 

ep7__0020_Réteg-0.jpg

 

ep7__0000_Réteg-22.jpg

 

A harc eleinte meglehetősen egyoldalú: a TIE-vadászok könnyedén lerombolják az építményt, a túlélőket pedig rohamosztagosok veszik körbe.

 

ep7__0017_Réteg-4.jpg

 

ep7__0011_Réteg-11.jpg

 

Az Ellenállás X-szárnyú felmentő csapata azonban megfordítja a küzdelmet.

 

ep7__0016_Réteg-5.jpg

 

Hant, Csubakkát és Finnt biztonságba tudják helyezni, de az elkóborolt Rey pórul jár: Kylo Ren elkapja és magával viszi az Első Rend titkos támaszpontjára, a Starkiller bázisra.

 

ep7__0004_Réteg-18.jpg

 

A Starkiller bázis egy havas bolygó, melyet szuperfegyverré alakítottak. Az állomással komplett csillagrendszereket lehet megsemmisíteni; tesztelésként egyet ki is iktatnak. Hux tábornok, a Starkiller bázis vezetője a bevetés előtt beszédet mond, melyben kijelenti, hogy az Első Rend immáron újra komoly katonai tényező.

 

ep7__0008_Réteg-14.jpg

 

ep7__0014_Réteg-8.jpg

 

Miközben az Első Rend megpróbál kibújni az egykori Birodalom árnyékából, Kylo elkezdi Rey vallatását. Tudni akarja, a lány mitől olyan különleges és miért olyan erős benne az Erő, de nem kap érdemi válaszokat.

 

Eközben a D’Qaron, az Ellenállás bázisán Finn mindent elmond a Starkiller bázisról, amit csak tud. Eleinte gyanakodnak, hogy a fiú kém, aki csak félrevezeti őket, de miután Han kiáll érte, az Ellenállás megkezdi a bázis elleni támadás szervezését.

 

ep7__0012_Réteg-10.jpg

 

Miközben a flotta a csatára készül, Solo, Csubi és Finn magánakcióra indulnak: ki akarják menteni Rey-t még azelőtt, hogy a bázis felrobbanna. Hannak természetesen támad egy ragyogó ötlete: a Falconnal a bolygó légkörében fognak kilépni a hipertérből, így át tudnak hatolni a védőpajzson. A terv kockázatos, és a végrehajtás sem sikerül tökéletesen: a Falcon lezuhan a bolygó felszínére.

 

ep7__0005_Réteg-17.jpg

 

Mire bejutnak a támaszpontba, Rey már kijut a börtönéből.

 

ep7__0009_Réteg-13.jpg

 

Miközben a négyes összeborul, a Starkiller bázis mellett kezdetét veszi a csata. Az Ellenállás egy saját szuperfegyvert is bevet, amellyel kiiktatják a bolygó pajzsát, de a bázist így is csak óriási áldozatok árán tudják megközelíteni.

 

ep7__0010_Réteg-12.jpg

 

Mindeközben az állomáson Han kénytelen leválni Finnéktől. A legendás pisztolyforgató belefut a fiába, Kylo Renbe, aki kivégzi. Han Solo meghal.

 

A tragédiát hamarosan egy újabb konfrontáció követi: Kylo Ren a bázis melletti havas erdőben rátalál Rey-re és Finnre. Finn előrántja Luke kardját, de mindhiába, nincs érzéke a forgatásához. A már sisak nélküli Kylo könnyűszerrel levágja egykori beosztottját.

 

ep7__0015_Réteg-6.jpg

 

ep7__0007_Réteg-15.jpg

 

Rey zokogva borul a sérült Finn mellé, majd dühében felveszi a kardot és megküzd Kylo Rennel. Ez lesz a film egyetlen fénykardpárbaja.

 

duel_mod.jpg

 

Rey meglepően jól tudja tartani a lépést a sötét lovaggal, de ahhoz még képzetlen, hogy felül tudjon kerekedni rajta. Végül a Falconnal érkező Csubakka menti meg a lányt. Miután Kylo Ren kénytelen elmenekülni a lézerlövések elől, a túlélők felviszik a fedélzetre a sérült Finnt.

 

Közben a csata is eldől: az Ellenállás legyőzi az Első Rendet. És bár nem érkezett rá egyértelmű megerősítés, a Starkiller bázis valószínűleg megsemmisül.

 

ep7__0006_Réteg-16.jpg

 

A film végén Rey útra kel, hogy Kanata információi alapján felkeresse a remeteségbe vonult Luke-ot, akit egy sziklás bolygón talál meg. Az ébredő Erő kettejük jelenetével ér véget.

 

ed42e632df12956ad41537d88bdff062.jpg

 

Ez hát Az ébredő Erő történetének jelenleg hitelesnek látszó vázlata. Hogy ebből mi valósult meg? Alig több mint egy hét múlva megtudjuk.

 

Bomarr

 

 

 

Teljes cikk megtekintése

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Vendég
Ez a téma zárva van.
  • Jelenlévő felhasználók:   0 felhasználó

    • Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.
×
×
  • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.