Ugrás a kommentre

Spoilermentes vélemények Az ébredő Erőről


Ody Mandrell

Ajánlott hozzászólás

Magyar idő szerint tegnap hajnalban tartották Az ébredő Erő világpremierjét Los Angelesben. A filmről egyelőre nem jelenhetnek meg kritikák a Lucasfilm által életbe léptetett embargó miatt, amely még pár óráig érvényes. Ezért nézzük meg addig is, mit mondtak az első vetítés nézői a film után!

 

JJ did it.
#StarWarsForceAwakens

 

— Patton Oswalt (@pattonoswalt)
December 15, 2015

 

 

Patton Oswalt stand-up komikus például lakonikus egyszerűséggel ennyit: JJ megcsinálta.

 

totally delivers
#nospoilers
I repeat
#nospoilers
again
#nospoilers
just
#wow
pic.twitter.com/SD4odRnTZZ

 

— Elizabeth Banks (@ElizabethBanks)
December 15, 2015

 

 

Elizabeth Banks, akit legutóbb az Éhezők viadalában láthattunk, szintén nagyon lelkes volt. Az Empire magazin stílusosan így foglalta össze a véleményét:

 

First reaction from last night's
#StarWars
premiere:
pic.twitter.com/6tC3n9wBXR

 

— Empire Magazine (@empiremagazine)
December 15, 2015

 

 

Stephen Weintraub a Collidertől úgy gondolja, 1983 (A Jedi visszatér) vagy talán 1980 (A Birodalom visszavág) óta a legjobb Star Wars-filmet látta:

 

Not going to say much till I see it again but rest assured THE FORCE AWAKENS is the best STAR WARS since 1983…maybe 1980.

 

— Steven Weintraub (@colliderfrosty)
December 15, 2015

 

 

Anthony Breznican, az Entertainment Weekly Star Wars-felelős szerkesztője informatívabban nyilatkozott:

 

I'll say this to non-spoiler about
#StarWars
#TheForceAwakens
. You'll laugh more than you expect. And you'll be hit harder than you expect.

 

— Anthony Breznican (@Breznican)
December 15, 2015

 

 

Szerinte többet fogunk nevetni a filmen, mint gondolnánk, és keményebbet fog ütni, mint gondolnánk. Hmmm…

 

Kyle Newman, a Fanboys rendezője kiemelte, hogy a filmben minden van: akció, kaland, mítosz, varázslat, rejtély, melegség, intelligencia, és, ami a legfontosabb: SZÍV.

 

had it all — action, adventure, myth, magic, mystery, warmth, wit and most importantly HEART. Be sure to see it.
@starwars

 

— Kyle Newman (@kyle_newman)
December 15, 2015

 

 

Chris Hardwick szintén le volt nyűgözve. Tweetjéből megtudjuk, hogy akart egy lesifotót készíteni JJ-ről és Lucasról, de izgalmában rossz gombot nyomott meg. Matt Martin, a starwars.com főnöke jóvoltából pedig láthattuk a fogadáson felszolgált tematikus süteményeket is.

 

Dinner.
#TheForceAwakens
pic.twitter.com/yZmtDdFpEF

 

— Matt Martin (@missingwords)
December 15, 2015

 

 

A vörös szőnyeges bevonulásról az Entertainment Weekly galériáját ajánljuk figyelmetekbe.

 

A díszelőadás előtt a Walt Disney Company elnöke, Bob Iger lépett a Dolby Színház színpadára, hogy köszöntse a közönséget. Elsőként a vendégek között helyet foglaló George Lucasnak, a Star Wars-univerzum atyjának mondott köszönetet, aki barátja, Steven Spielberg mellett ült az Oscar-ceremóniákból ismerős teremben.

 

“Mindez nem jöhetett volna létre George Lucas zsenialitása nélkül”

 

– jelentette ki Iger, s a közönség felállva, tapsviharral üdvözölte Lucast. Iger később elmesélte, hogy az első Star Wars-film rá is óriási hatással volt.

A Lucasfilm elnöke, Kathleen Kennedy Lucas régi barátjaként beszélt az esemény jelentőségéről, és arra is kitért, hogy a Star Wars-sagához számtalan véletlen találkozás köthető. Felemlegette, hogy mostohaapja húzta ki a roncsok közül a kamaszként karambolozó Lucast, de pár évvel később már ő is együtt dolgozhatott a rendezővel és legjobb barátjával, Spielberggel. Az is újabb véletlen, hogy amikor Spielberg elveszett Super 8-as filmjei előkerültek, és ő (Kennedy) két fiúra bízta a helyreállításukat, az egyik éppen a fiatal J. J. Abrams volt.

A közönség elé lépő Abrams Lucasnak és mentorának, Spielbergnek is köszönetet mondott támogatásáért. Megemlítette, hogy mennyivel tartozik a rendezőnek, és mennyivel tartozott már azelőtt is, hogy Spielberg lobbizott volna érte a film megrendezése érdekében. Megköszönte a szüleinek, hogy tízéves korában elvitték a Star Wars-ra:

 

“Ez nagyon jó ötlet volt!”

 

Abrams a film levetítése után elárulta, hogy nagy kő esett le a szívéről: “Nagyon megkönnyebbültem most, hogy a filmet bemutattuk a közönségnek.” Hozzátette, hogy tartott a fogadtatástól.

 

Több mint 38 évvel az első Star Wars-film premierje után Lucas a vörös szőnyegen arról beszélt, hogy még mindig lenyűgözi, milyen óriásira nőtt a Star Wars-széria. A rendező szerint a Star Wars a családokról szól.

 

“Arról szól, hogy mit hagy maga mögött egy generáció, amivel a következőnek meg kell birkóznia.”

 

Amikor Igert arról kérdezték a premieren, hogy Az ébredő Erőnek vajon lesz-e ekkora hatása az ágazatra, mint az első Star Wars-filmnek, a Disney-főnök úgy fogalmazott: “Nem hiszem, hogy végleg megváltoztatja Hollywoodot, ez merész állítás lenne. Azt hiszem, a Disney-t fogja megváltoztatni mindörökre.”

 

Bomarr, SimonZ

 

 

 

Teljes cikk megtekintése

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Vendég
Ez a téma zárva van.
  • Jelenlévő felhasználók:   0 felhasználó

    • Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.
×
×
  • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.