Jump to content

Az ébredő Erő eredeti címe


Ody Mandrell

Recommended Posts

A Star Wars VII. epizódja különleges címet visel: ez az egyetlen a sagában, amelyben megjelenik a mindent átható Erő, ráadásul aktívan, azt sugallva, hogy az Erő valamilyen módon “erőre kap” a történetben – ahogy ezt láthattuk is Rey karakterében.

 

Azonban nem mindig ez volt a film címe, mint azt Pablo Hidalgo, a Lucasfilm Story Group tagja, a két lábon járó Star Wars enciklopédia Twitteren elárulta. Kiderült ugyanis, hogy sokáig egy régi regény címét használták a készítés során. Hogy melyikét?

 

@justinlasalata
it was Shadow (singular) of the Empire for a while.

 

— Pablo Hidalgo (@pablohidalgo)
December 25, 2015

 

 

A film eredeti címe Shadow of the Empire volt, azaz A Birodalom árnya. Ez direkt utalás az Első Rendre, azonban még direktebben utal Steve Perry 1996-os regényére, A Birodalom árnyaira (Shadows of the Empire, többesszámban) – ezt pedig el akarták kerülni a készítők, ezért Pablo egyetértésével megváltoztatták a címet.

 

A Birodalom visszavág és A Jedi visszatér között játszódó A Birodalom árnyai ma már a Legendák közé tartozik, mi pedig örülhetünk a változtatásnak, hiszen ezáltal igazán különleges címet kaphatott a sohasem remélt VII. rész.

 

 

 

Teljes cikk megtekintése

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information