Jump to content

Abrams már szívesen megrendezné a Star Wars VIII-at


Ody Mandrell

Recommended Posts

J. J. Abramsnek tetszik a Star Wars VIII forgatókönyve – olyannyira, hogy már bánja, hogy nem ő rendezi Az ébredő Erő folytatását.

 

ep8_forgatokonyv2.jpgBár a Disney valószínűleg szívesen marasztalná Abramst, már eldöntött tény, hogy az új trilógia három filmjét más-más rendező készítheti el. És ez így van jól, szerintem a sorozat javára fog válni. Abrams vízre tette a hajót, most már Rian Johnsonra vár a feladat, hogy izgalmasabb vizekre evezzen vele. Mint ismert, a hollywoodi szupertehetségnek tartott Johnson (LooperBreaking Bad) írja és rendezi is a folytatást.

 

„Elolvasta (a VIII. rész forgatókönyvét), és olyasmit mondott, amit soha nem szokott” — árulta el a The Washington Postnak Abrams gyerekkori jó barátja, Greg Grunberg. „Olyan jó lett, bárcsak én rendezném meg” — idézte a lapnak Abrams szavait a színész, aki a 11 éves Jeffrey Jacob Abrams mellett ült a moziban, amikor életükben először látták a Csillagok háborúját. „Egyszer talán mondott valami hasonlót a Lost kapcsán, de még sosem láttam, hogy valamit ennyire irigyelne” — tette hozzá Grunberg, aki maga is kapott egy mellékszerepet a legutóbbi filmben.

 

The
#StarWars
red carpet was ROCKIN TONIGHT!!!
#SnapWexley
pic.twitter.com/3pfdHMq6cb

 

— Greg Grunberg (@greggrunberg)
December 15, 2015

 

 

„Néhány évvel előre kell dolgoznunk, legalábbis ami a forgatókönyvet illeti.” Ezt már Kathleen Kennedy Lucasfilm-elnök nyilatkozta a slashfilm.com-nak. Rian Johnson másfél évvel ezelőtt kezdett el dolgozni a VIII. rész forgatókönyvén, és egy éve végzi a film egyéb előkészületeit. A forgatás a tervek szerint 2016. január végén kezdődik.

 

Abrams így nyilatkozott a folytatásról: „Nem írtunk hozzá vázlatot, de számtalan eset volt, amikor támadt egy ötletünk, és azt mondtuk, ez remek lenne a VIII. részbe, vagy betehetnénk a IX-edikbe.” Ugyanakkor „azt is tudtuk, hogy ami a mi elképzeléseink szerint kihagyhatatlan (a folytatásból), az más számára nem feltétlenül az, bárki is következzen ezután.”

 

Johnson korán bekapcsolódott a Star Wars agytrösztjének munkájába, olvasgatta Az ébredő Erő forgatókönyvét, és a forgatást is látogatta. „Sokat beszélgettek J.J-vel” — meséli Kennedy.

 

Abrams elmondása szerint vannak Az ébredő Erőben olyan részletek, amelyek Johnson kérésére kerültek bele a filmbe, hogy a folytatásban kapcsolódni tudjon ezekhez. „Beszéltünk néhány dologról, amik segítségére lesznek majd. Volt, amit nagyon könnyen meg tudtunk tenni, de volt olyan is, amit egyéb okok miatt nem akartam megcsinálni. Azért igyekeztem kiszolgálni, amennyire csak lehetett. És óriási látni a folytatást, amit csak egy olyan tehetségű ember tud így összehozni, mint Rian.”

 

rian_johnson_looper.jpgRian Johnson a Looper – A jövő gyilkosa című sci-fi forgatásán

 

„Fogta ezeket az ötleteket, és elképesztő forgatókönyvet írt belőlük, amiből szerintem hihetetlen következő fejezet fog születni. Vannak benne részek, amiket mi is elképzeltünk, de olyan dolgok is, amikre álmunkban sem gondoltunk volna” — mondja Abrams a kollégája munkájáról.

 

Kathleen Kennedy elmondása szerint Abrams már csak producerként fog közreműködni a VIII. és IX. részek munkálatainál. Jelenlétével a történet folytonosságát szeretnék biztosítani.

A Lucasfilm elnökasszonya azt is elmondta, hogy Colin Trevorrow, a IX. rész rendezője is jelen lesz a trilógia középső epizódjának forgatásán, és várhatóan “még szorosabban ott lesz Rian mellett, miközben a IX. rész tervein dolgozik.”

 

 

 

Teljes cikk megtekintése

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information