Jump to content

Az ébredő Erő letaszította trónjáról az Avatart az USA-ban


Ody Mandrell

Recommended Posts

Január 6-án végre bekövetkezett az, amire a Disney vezetősége (és a Csillagok háborúja rajongói vártak): az Amerikai Egyesült Államokban a Star Wars VII. része állt a mozis bevételi listák élére, miután átvette az első helyet a 760 millió dollárt termelő Avatartól. Az igazsághoz azonban hozzátartozik, hogy ha az inflációval is számolunk, akkor egyelőre a 20. helyig lépett előre a film (éppen az Indiana Jones és az elveszett frigyláda fosztogatóit megelőzve), s bár minden valószínűség szerint még jónéhány pozíciót javítani fog, az Elfújta a szél és az Egy új remény első, illetve második helye nem forog majd veszélyben.

Ha világviszonylatban hasonlítjuk össze az eredményeket, Az ébredő Erő jelenleg a negyedik helyen áll, de napokon belül már a Jurassic World előtt lesz. Ezen a listán reális esély van rá, hogy a Titanicot is beérje, az Avatar első helyének veszélyeztetéséhez viszont még 1,2 milliárd dollárt kellene hozzátennie az eddigi közel 1,6 milliárd dolláros bevételéhez (ehhez a kínaiak segítségére is nagy szükség lenne, ahol majd csak holnapután mutatják be J.J. Abrams legújabb művét).

Végül essen néhány szó a magyar adatokról is: két és fél hét alatt 970 ezer megtekintést könyvelhettek el a hazai filmszínházak (azaz közel másfél milliárd forintot hagytunk a pénztáraknál), ezzel nálunk is elérhető közelségbe került az 1,22 millió eladott mozijeggyel büszkélkedő Avatar felülmúlása.

 

 

 

Teljes cikk megtekintése

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information