Ugrás a kommentre

Az ébredő Erő letaszította trónjáról az Avatart az USA-ban


Ody Mandrell

Ajánlott hozzászólás

Január 6-án végre bekövetkezett az, amire a Disney vezetősége (és a Csillagok háborúja rajongói vártak): az Amerikai Egyesült Államokban a Star Wars VII. része állt a mozis bevételi listák élére, miután átvette az első helyet a 760 millió dollárt termelő Avatartól. Az igazsághoz azonban hozzátartozik, hogy ha az inflációval is számolunk, akkor egyelőre a 20. helyig lépett előre a film (éppen az Indiana Jones és az elveszett frigyláda fosztogatóit megelőzve), s bár minden valószínűség szerint még jónéhány pozíciót javítani fog, az Elfújta a szél és az Egy új remény első, illetve második helye nem forog majd veszélyben.

Ha világviszonylatban hasonlítjuk össze az eredményeket, Az ébredő Erő jelenleg a negyedik helyen áll, de napokon belül már a Jurassic World előtt lesz. Ezen a listán reális esély van rá, hogy a Titanicot is beérje, az Avatar első helyének veszélyeztetéséhez viszont még 1,2 milliárd dollárt kellene hozzátennie az eddigi közel 1,6 milliárd dolláros bevételéhez (ehhez a kínaiak segítségére is nagy szükség lenne, ahol majd csak holnapután mutatják be J.J. Abrams legújabb művét).

Végül essen néhány szó a magyar adatokról is: két és fél hét alatt 970 ezer megtekintést könyvelhettek el a hazai filmszínházak (azaz közel másfél milliárd forintot hagytunk a pénztáraknál), ezzel nálunk is elérhető közelségbe került az 1,22 millió eladott mozijeggyel büszkélkedő Avatar felülmúlása.

 

 

 

Teljes cikk megtekintése

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Vendég
Ez a téma zárva van.
  • Jelenlévő felhasználók:   0 felhasználó

    • Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.
×
×
  • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.