Ugrás a kommentre

Dobozban a Rogue One, forog a Star Wars 8


Ody Mandrell

Ajánlott hozzászólás

Az a jó abban, hogy a Lucasfilmet felvásárolta a Disney, hogy a Lucasfilmmel ellentétben, amely egy kft., a Walt Disney Company egy hatalmas részvénytársaság, amely rendszeres beszámolóval tartozik a részvényeseinek.

 

Ennek a kötelezettségnek tett eleget tegnap Bob Iger, a Disney első embere, aki bemutatta a vállalat elmúlt pénzügyi negyedévének számait, közben pedig sűrűn emlegette a Star Warst.

 

fortune2015jan_iger1.jpgBob Iger és az Ezeréves Sólyom

 

Hogy is ne tette volna, mikor a franchise a legfényesebb ékkő a Disney-birodalom koronáján. Ahogy Iger is emlékeztetett rá, Az ébredő Erő decemberi bemutatója óta minden rekordot megdöntve 900 millió dollárt termelt az észak-amerikai mozipénztáraknál, világszerte pedig már 2 milliárdos bevételnél jár.

Ám ez csak a kezdet, az űreposz a kereskedelmi termékek révén további 3 milliárd dollár bevételt generált egyetlen negyedév alatt, rekordmagasságba repítve a vállalatbirodalom bevételét és profitját.

 

Itt kezdődik Iger mondandójának érdekes része, hiszen a Disney-főnök még több Star Warst ígérve kívánta fokozni a befektetők jó hangulatát, ezért hírt adott a következő évek filmjeinek készületeiről.

 

Mindenekelőtt elmondta, hogy a napokban elkezdődött a Star Wars: VIII. rész forgatása, majd hozzátette, hogy már a 2019-es IX. rész előkészítése is megkezdődött.

 

Iger ezután a közbülső éveket kitöltő önálló Star Wars-filmekről beszélt, amelyek közül az első, a Rogue One a legjobb úton halad az idén decemberi bemutató felé.

 

„A Rogue One forgatása lényegében befejeződött, és maximálisan elégedettek vagyunk azzal, amit eddig láthattunk belőle” — mondta Iger.

 

Végül a Han Solo-film munkálatainak állásáról is szólt a Disney első embere. Mint elmondta, a produkció előkészületei javában zajlanak, és — ellentétben az általam továbbra is fenntartott gyanúval, hogy ez a film is karácsonyra fog kerülni —, megerősítette, hogy a Han Solo-film bemutatója 2018 májusára van kitűzve.

 

 

 

Teljes cikk megtekintése

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Vendég
Ez a téma zárva van.
  • Jelenlévő felhasználók:   0 felhasználó

    • Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.
×
×
  • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.