Ugrás a kommentre

Celebration Europe összefoglaló â�� első nap


Ody Mandrell

Ajánlott hozzászólás

Péntek reggel megnyitotta kapuit a londoni ExCeL rendezvényközpont, ezzel hivatalosan is kezdetét vette a 2016-os Celebration Europe. Természetesen az eseményt megelőzően sem unatkoztak a rajongók, hiszen a belépők szerdától átvehetőek voltak, s tegnap este 8-tól be lehetett állni a kiemelt színpad (Celebration Stage) egyes programjaihoz belépést biztosító karkötőket osztogató standok előtti sorba. Személyenként maximum napi két, a fő teremben zajló előadást lehet megtekinteni, a pénteki lehetőségek pedig erőteljesen arra ösztönöztek, hogy a Mark Hamill-beszélgetést és a Zsivány Egyes panelt részesítsük előnyben a jelmezverseny döntőjével és az Egy új remény vetítésével szemben. A képlet sajnos gyorsan leegyszerűsödött: az általunk preferált programokra szóló karkötők már elfogytak, mire odaértünk.

 

Ezzel a negatív élménnyel felvértezve és a kötelező biztonsági ellenőrzést sikerrel abszolválva álltunk be a sorba, melynek végén végre beléphettünk a rendezvény érdemi területére.

 

Elsőként a Zsivány Egyes jelmezeit bemutató tárlat felé vettük az irányt, ahol a főszereplők ruhái mellett a Birodalom képviselőiben és néhány makettben is györnyörködhettünk. Ha a filmben minden részletet ilyen aprólékosan dolgoznak ki, akkor már nagy baj nem lehet.

 

Ezt követően kettéváltunk: míg én egy fotót készítettem a Boba Fettet megformáló Jeremy Bulloch mellett pózolva (a 20 fontos ár Mark Hamill 145 fontos díjszabása mellett akár viszonylag olcsónak is tekinthető), addig Zoli szétnézett a standok között.

 

A következő programpont főszereplői a Star Wars díszletek készítésének technológiáiról és újrafelhasználásukról értekeztek, látványos képekkel és videókkal illusztrálva mondandójukat. John Knoll a klasszikus trilógia időszakába kalauzolta el a nézőket, Doug Chiang az előzménytrilógiáról mesélt, Kevin Jerkins pedig Az ébredő Erő kulisszatitkairól rántotta le a leplet. Az előadás közben jött a hír, hogy a rendezvénycsarnok egyik szegletében a Zsivány Egyes rendezője, Gareth Edwards dedikál, Zoli pedig kapott az alkalmon és elcsípte a direktort egy aláírás erejéig.

 

Mikorra kifújtuk magunkat, már következett is a Zsivány Egyesről szóló előadás, melynek első negyedóráját sikerült kihagyni, hiszen mindhárom nagyteremben teltház volt, más helyeken pedig vagy kép, vagy hang nélkül lehetett volna élvezni a műsort. Végül – nem kis szerencsével – a kertek alatt bejutottunk a Celebration Stage termébe, így szinte a legjobb helyről élvezhettük a film főszereplőivel és készítőivel lezajlott beszélgetést, melynek házigazdája a roppant lelkes Gwendoline Christie (Phasma kapitány) volt. Már a film plakátja is nagy ovációt váltott ki, ami csak fokozódott a közel háromperces werk videó levetítésekor (elsőre egy technikai probléma miatt csak félig sikerült megmutatni a közönségnek, de később korrigáltak). Az igazi csúcspont természetesen a panel végére maradt: a werk videó harmadszori vetítését követően ugyanis egy exkluzív előzetes képsorait élvezhettük a hatalmas vásznon. Másokhoz hasonlóan mi is jó ideig kerestük az állunkat kifelé menet, miközben mindenki kapott egy-egy példányt a frissen bemutatott plakátból.

 

Levezetésképpen egy színpadi beszélgetés várt rám a két Boba Fett, azaz Jeremy Bulloch és Daniel Logan főszereplésével (akik egymás ugratása mellett remek sztorikkal dobták fel a hangulatot), mialatt Zoli a művészeti részleg meglátogatásával zárta napját.

 

Az első napot összegezve egyértelműen kijelenthetjük, hogy a várakozásnak megfelelően a Zsivány Egyes vitte a pálmát, de a többi program is remek időtöltést biztosított. Már alig várjuk, hogy pár óra múlva visszatérjünk, s ha a lehetőségünk engedi, vessünk néhány pillantást a Lázadók harmadik évadjára, az Electronic Arts játékaira, vagy éppen a filmek művészetét bemutató előadásokra, beszélgetésekre.

 

 

 

Teljes cikk megtekintése

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Vendég
Ez a téma zárva van.
  • Jelenlévő felhasználók:   0 felhasználó

    • Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.
×
×
  • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.