Ugrás a kommentre

Celebration Europe összefoglaló â�� második nap


Ody Mandrell

Ajánlott hozzászólás

Nem mondhatni, hogy túlzottan kipihenve vágtunk neki az útnak szombat reggel az ExCeL rendezvényközpontba, pláne nem annak tudatában, hogy a mai nap ígérkezett a legzsúfoltabbnak minden szempontból. A biztonsági ellenőrzésen viszonylag gyorsan átestünk, de mire a karszalagokért sorba állhattunk volna, jött a rossz hír: a Lázadók harmadik évadáról szóló előadásra minden hely elkelt. Szerencsére – nem kis küzdés árán – az Electronis Arts égisze alá tartozó videojátékokat bemutató panelhez sikerült karszalagot szerezni.

 

Elsőként a Star Wars rajongói klubokat bemutatő beszélgetésre voltunk hivatalosak, ahol egy angol, egy amerikai, egy belga és egy svéd klub képviselője osztották meg tapasztalataikat. Bár volt néhány érdekes kérdés és válasz, azt nem sikerült megfejteni, hogy pontosan mi is volt a műsor célja (az említett klubok népszerűsítésén kívül).

 

A második előadás a DK és az Egmont új kiadványait mutatta be. Érdekesség, hogy a könyveket az olvasói célcsoportok kora alapján rendezték sorba: először a legfiatalabbaknak szóló műveket prezentálták, majd az egyre idősebbeknek szánt darabok következtek. Ezek közül feltétlenül ki kell emelni a Ralph McQuarrie Csillagok háborújával kapcsolatos alkotásait és a vele készült interjúkat tartalmazó kétkötetes (kétszer 400 oldalas, korábban nem látott képeket is tartalmazó) alkotást, a Star Wars Atlas legújabb kiadását (benne a Zsivány Egyesről is információkkal szolgáló résszel), vagy éppen az árván maradt gyerekek kalandjait fókuszba állító, egyre sötétebb hangulatot árasztó Wild Space képregénysorozatot.

 

Némi más jellegű elfoglaltság (előfizetés az Insider magazinra és találkozás Steve Sansweettel, aki valószínűleg a világ legnagyobb Star Wars-gyűjteményével rendelkezik) egy újabb fantasztikus előadásnak lehettünk szem- és fültanúi: Doug Chiang mesélt a karrierjéről és alkotásairól, melyek a Baljós árnyaktól kezdve napjainkig óriási hatással vannak kedvenc galaxisunk látványvilágára. Legnagyobb örömünkre az előadás után lehetőség volt személyesen is dedikáltatni, amit SimonZ nem hagyhatott ki és próbálkozását siker koronázta.

 

Mivel – ahogy fentebb is említettem – a Lázadók műsorára nem kaptunk karszalagot, helyette a Lucasfilm virtuális valósággal foglalkozó csoportját bemutató beszélgetést választottuk. Az ILMxLAB-ról vajmi kevés konkrétumot említettek (nem véletlenül álltunk fel a műsor közepén), de azt legalább megtudtuk, hogy a Trials of Tatooine küldetést hétfőtől bárki ingyenesen letöltheti és kipróbálhatja a SteamVR szolgáltatáson keresztül, s arra is fény derült, hogy a következő munkájuk középpontjában Darth Vader szerepel.

 

Ezt követően külön váltak útjaink: SimonZ Az ébredő Erő művészetét bemutató előadás során élvezhette Doug Chiang és társai sztorizgatását és képeit, illetve a rohamosztagos jelmezbe bújt Gareth Edwards lelepleződését követő döbbenetet és tapsvihart, míg én egy kis szusszanást és két kedves ismerőssel való találkozást iktattam a programomba.

 

A nap záró akkordjaként az Electronic Arts Star Wars-játékait bemutató előadásra ültem be. Már annak is megörültem, amikor kiderült, hogy a házigazda a Wicketet megformáló Warwick Davis lesz, akkor pedig madarat lehetett volna fogatni velem, amikor a segwayen bemasírozó Davis velem is lepacsizott. A Battlefront megjelenésével kapcsolatos kérdésre adott válaszban sikerült kikerülni a negatív reakciókat, viszont azt megtudhattuk, hogy az Outer Rim és a Bespin kiegészítők után a Halálcsillag következik (két új karakter – Bossk és Chewbacca – társaságában), majd decemberben a Zsivány Egyes Scarif nevű bolygója, illetve játszható karakterként Jyn Erso és Orson Krennic jön. A Halálcsillaghoz egy rövidke, ámde nagy ovációt kiváltó előzetest is bemutattak, melyet

tekinthettek meg. A Galaxy of Heroes moibljátékot is folyamatosan fejlesztik, illetve bővítik, de változatlanul nem sikerült elérniük az ingerküszöbömet. Az idén öt éves The Old Republic kapcsán megtudtuk, hogy a legfrissebb kiegészítő (Knights of the Fallen Empire) első fejezetét mától ingyenesen kipróbálható, ősszel pedig egy újabb kiegészítő válik elérhetővé Knights of the Eternal Throne címmel. A várva-várt új Star Wars játékról gyakorlatilag semmi érdemlegeset sem tudtunk meg, csak annyit, hogy most éppen egy új világot (hősöket, lényeket, járműveket és bolygókat) dolgoznak ki, ami elvileg tökéletesen fog passzolni a kánonba. Az egy órásra tervezett előadás mindössze negyven perc után befejeződött, mi pedig a hotel felé vettük az irányt, hogy energiát gyűjtsünk az utolsó napra.

 

 

 

Teljes cikk megtekintése

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Vendég
Ez a téma zárva van.
  • Jelenlévő felhasználók:   0 felhasználó

    • Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.
×
×
  • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.