Ugrás a kommentre

Celebration Europe összefoglaló â�� harmadik nap


Ody Mandrell

Ajánlott hozzászólás

A korábbi tapasztalatokból kiindulva vasárnap reggel jóval korábban indultunk el a szállásról, hogy biztosan karszalagot tudjunk szerezni a következő Star Wars filmek készítőit felvonultató műsorra. A szombatihoz képest határozottan nagyobb(nak tűnő) tömeg miatt a tervünk csak részben valósult meg: karszalagot ugyan még kaptunk, de az nem a főteremre, hanem az egyik kisebbre volt érvényes, ahol élőben, egy nagy kivetítőn közvetítették a körülbelül száz méterre zajló előadást.

 

 

 

Ezt követően visszautaztunk a hotelbe, hogy a szombati képenyagból összeállított válogatást közzétegyük, majd utolsó alkalommal elindultunk az ExCeL felé, hogy újabb élményekkel gazdagodjunk – természetesen főként a “karszalagos” előadásban bízva. Aztán persze a meglepetés sem maradt el, de erről majd később.

 

 

 

A haditerv az volt, hogy miután nem volt túl sok izgalmas műsor, ezért főleg a rendezvény hangulatára, atmoszférájára fókuszáljunk. Ám még mielőtt erre sor kerülhetett volna, a Trials of Tatooine  VR-bemutatóra próbáltunk bejutni, de már késő volt: az összes jegyet kiosztották. Egy kiskapu maradt: azt javasolták, hogy nézzünk  vissza néha, hátha mégis felszabadul egy-egy hely.

 

 

 

Ennek viszont megvolt az az előnye, hogy több időnk lett nézelődni és ismerősökkel találkozni. Az Art Show fantasztikus művészeti alkotásaiban való gyönyörködést követően különváltak útjaink: míg SimonZ pár előre megbeszélt találkozóra volt hivatalos, én a déli szárny standjait látogattam végig és igyekeztem fotókkal is dokumentálni a látottakat.

 

 

 

Utam végén visszaértem a virtuális valóság élményt kínáló blokk bejáratához és tettem egy próbát, hátha sikerül bejutni. Legnagyobb meglepetésemre épp volt szabad hely, ezt meghallva majdnem felkiáltottam örömömben, de nagy nehezen sikerült visszafogni magam. Pár perc – és egy rövid eligazítás után – már bent is voltam az egyik szobában, ahol a speciális sisakot magamra véve, egy kontrollert pedig a jobb kezemre erősítve pillanatokon belül a Tatooine bolygón találtam magam. Körbenéztem, és magam előtt láttam egy rendkívül autentikus környezetet, leszálló-platformmal, dobozokkal, odébb pedig dűnékkel. Nem sok választott el attól, hogy elkezdjek szaladni, de a tudatom mélyén megbúvó kisördög figyelmeztett: mégis csak egy szobában vagyok. Sok időm nem is lett volna szaladni, mert rögvest leszállt a Millennium Falcon, amit pár TIE-vadász próbált megtámadni. A Sólyom kisebb sérülésekkel megúszta, s miután R2-D2 legurult a rámpáról, rám várt a feladat, hogy – Han instrukcióit és Chewbacca bömbölését hallgatva – megjavítsak valamit. A feladatot sikerrel abszolválva még fel se lélegezhettem, amikor egy birodalmi csapatszállító landolt a közelben, s rohamosztagosok támadtak rám. R2-D2-t kellett megvédeni, amihez az asztromech droidtól különleges segítséget kaptam: egy fénykardot. A pompás fegyvert aktiválva igyekeztem elhárítani a felém közeledő lézernyalábokat, majd a Falcon ágyúi is aktiválódtak, a rohamosztagosok pedig elhaláloztak. A Millennium Falcon felszállt, a körülbelül ötperces bemutató pedig véget ért. Nehéz szavakkal leírni, hogy milyen klassz érzés volt, szerencsére mától elvileg a SteamVR szolgáltatáson keresztül is el lehet érni a játékot.

 

 

 

Miután magamhoz tértem a szürreális élményből, az északi oldal felé vettem az irányt, ahol – immár SimonZ társaságában – nézelődtünk a standoknál, illetve könnyítettünk a pénztárcánk súlyán, majd fél három után a Behind the Scenes nevet viselő teremhez mentünk, hogy még viszonylag jó helyet csípjünk meg a várva várt előadásra. Meglepetésünkre a bejáratnál Mary Franklin, a rendezvény vezető menedzsere (aki korábban a Lucasfilmnél többek között a hivatalos rendezvényekért és a rajongói kapcsolatokért is felelt) állt, akivel sikerült pár szót váltani, mielőtt beléptünk volna a terembe.

 

Nem sokkal később már Pablo Hidalgót, a beszélgetés moderátorát láthattuk a kivetítőn, majd sorban érkeztek a vendégek: elsőként a Lucasfilm képviseletében Kathleen Kennedy és Kiri Hart, majd Rian Johnson, a VIII. rész rendezője. Sajnos semmi érdemlegeset nem tudtunk meg a jövőre mozikba kerülő alkotásról, sem a címet, sem filmkockákat nem mutattak – ami gyaníthatóan mindenkit hatalmas csalódással töltött el. Ezt követően Chris Millert és Phil Lordot, a 2019-re tervezett Han Solo történet rendezőit szólították a színpadra, akik elmondták, hogy körülbelül 3000 jelentkezőből választották ki a főszereplőt – konkrétan azt az úriembert, akit elsőként hallgattak meg. Emiatt gyorsan elnézést is kértek Kathleen Kennedy-től, aki nem maradt adós a válasszal: viccesen megjegyezte, hogy az így keletkezett pluszköltséget levonja a fizetésükből. Hatalmas ováció fogadta a hivatalos bejelentést, amely szerint a készítők választása alapján Alden Ehrenreich formálhatja meg kedvenc csempészünket (az élvezeti értéket azért kis mértékben csökkentette, hogy a sajtó már májusban kész tényként nevezte meg a színészt). A tombolás pedig fokozódott, amikor Ehrenreich megjelent a színpadon, láthatóan nagyon megilletődve. Még szoknia kell a felhajtást, de a környezetünkben a legtöbb embernek az volt a véleménye, hogy ő a tökéletes választás az ifjú Han Solo szerepére – remélhetőleg ezzel így leszünk a bemutató után is. Végezetül visszatértünk a VIII. részhez, miután John Boyegát, később pedig a Carrie Fisher-Mark Hamill duót is felkonferálták, de sajnos ők sem árultak el semmi fontosat (Luke és Leia megformálójának megjelenése gyakorlatilag teljesen értékelhetetlen volt és nem a társaságukban megjelenő két kutya miatt). A körülbelül egy órás panel végén vastaps kíséretében távoztak  a vendégek és jött Warwick Davis, aki a záróceremóniát vezényelte le. Erről az eseményről talán csak a StarWars.com videóját lehet kiemelni, melyet a Celebration jeleneteiből vágtak össze – talán egyszer az interneten is megtekinthető lesz.

 

 

 

Fél ötkor hivatalosan is lezárult a rendezvény, de mi még maradtunk, hogy az utolsó perceket is tartalmasan tölthessük el, illetve az árusok last-minute ajánlatai közül szemezgessünk. Hogy mennyire megérte kitartani, azt azok a képek tanúsítják, amelyeken Amy Ratcliffe (a Lucasfilm írója és tudósítója, a Celebration egyik műsorvezetője), Matthew Wood (hangmérnök, többek között Grievous tábornok hangja), vagy Sam Witwer (Darth Maul hangja A klónok háborújában és a Lázadókban, továbbá a The Force Unleashed videojátékok “főszereplője”), társaságában pózolunk. Azt hiszem, a lehetőségeket maximálisan kihasználtuk, hiszen addig maradtunk, amíg az egyik biztonsági ember udvariasan, de rendkívül határozottan megkért, hogy hagyjuk el a helyszínt.

 

 

 

Az ExCeL elé kiérve még készítettünk egy utolsó fotót, majd visszaindultunk  a hotelbe, hogy kipihenjük a három nap fáradalmait és elkezdjük feldolgozni az élményeinket – azt hiszem, egyik sem lesz kis feladat. Hamarosan közzéteszünk egy válogatást a vasárnapi képeinkből, majd egy abszolút szubjektív írás formájában is emlékezünk meg az esemény emlékezetes momentumairól. S hogy Ti se maradjatok ki a jóból, zárásként még annyit megsúgok, hogy egy kis meglepetéssel is készülünk, amelyről hamarosan lerántjuk a leplet. Addig is köszönjük a figyelmeteket, reméljük, hogy legalább annyira élveztétek tudósításunkat, mint amennyire mi a rendezvényt.

 

 

 

Teljes cikk megtekintése

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Vendég
Ez a téma zárva van.
  • Jelenlévő felhasználók:   0 felhasználó

    • Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.
×
×
  • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.