Ugrás a kommentre

Új Zsivány Egyes-képek az Empire magazinból


Ody Mandrell

Ajánlott hozzászólás

Ahogy már olvashattatok róla, a múlt héten három különböző Zsivány Egyes-címlappal jelent meg a brit Empire magazin. A világ legnagyobb filmes magazinjának összeállítása megszólaltatja a decemberben érkező Star Wars-film rendezőjét, a szintén brit Gareth Edwardsot, és több új képet is közöl a filmről.

 

empire20160825_01_sm.jpgA Birodalom Fegyverkutatási Intézetének igazgatója, Orson Krennic (Ben Mendelsohn) elit rohamosztagosai kíséretében érkezik a csillagromboló hídjára. (forrás: Lucasfilm / Empire)empire20160825_02_sm.jpgJyn Erso (Felicity Jones) – tolvaj, hamisító, lázadó és hős. (forrás: Lucasfilm / Empire)empire20160825_03_sm.jpgA Lázadó Szövetség pilótája, Bodhi Rook (Riz Ahmed) egy messzelátó kütyüvel (forrás: Lucasfilm / Empire)empire20160825_04_sm.jpgEdwards magyaráz a színészeinek, Diego Lunának és Felicity Jonesnak. (forrás: Lucasfilm / Empire)empire20160825_05_sm.jpgBaze Malbus (Jiang Wen) szabadúszó orgyilkos a felkelők titkos yavini támaszpontján (forrás: Lucasfilm / Empire)empire20160825_06_sm.jpgKözös küldetésen Jyn Erso (Felicity Jones) és Cassian Andor százados (Diego Luna) (forrás: Lucasfilm / Empire)empire20160825_07_sm.jpgA vak Chirrut Imwe (Donnie Yen) találkozása Jyn Ersóval (forrás: Lucasfilm / Empire)empire20160825_08.jpgA Birodalom elit rohamosztagosai a halálosztagosok. A fekete páncélba két méter magas statisztákat bújtattak. (forrás: Lucasfilm / Empire)Gareth Edwards a magazinnak először mesélt a film címéről, amelynek jelentéséről ezidáig csak találgatni lehetett. Mint kiderült, igazán egyik találgatás sem volt téves, az alkotók éppen azért választották a Zsivány Egyest, pontosabban annak eredetijét, a Rogue One-t a film címéül, mert több jelentéssel bír.

 

Tudni kell, hogy az angolban a „rogue” szó nem csupán zsiványt vagy banditát jelent, hanem afféle különcöt is, akit nem lehet szabályok közé szorítani. Használják jelzőként az elszabadult, zabolátlan állatra, de a kötelékből kiugró katonára is.

 

Vagyis a Rogue One nem csupán egy hívó kód (a Zsivány csapat egyes tagjáé), ugyanúgy utal Felicity Jones vadóc karakterére, Jyn Ersóra (the rogue one), de magára a filmre is, amely az önálló, különc Star Wars-filmek sorában az első.

 

Edwards arról is mesél a magazinban, hogy Rian Johnsonnal, a VIII. rész rendezőjével volt egy visszatérő közös viccük, hogy amíg Johnson filmjét a trilógia második fejezeteként mindenki A Birodalom visszavághoz fogja hasonlítani, Edwards önálló filmjét a nyolcvanas évek Ewok-tévéfilmjével, a A bátrak karavánjával kellene párhuzamba állítani. A rendező poénból még egy A bátrak karavánja-posztert is feltett a falra az irodájában. Ám amikor George Lucas váratlanul meglátogatta a Zsivány Egyes forgatását, Edwards nem győzte eltakarni a posztert, nehogy a Star Wars szülöatyja azt gondolja, viccet csinál a kevéssé népszerű Ewok-filmből.

 

batrak_karavanja.jpg

 

Edwards elárulta, hogy két másik film plakátja is lógott a falán: az Apokalipszis most és Alejandro Inarritu Bábeljának posztere emlékeztette rá, milyen jellegű Star Wars-filmet szeretne rendezni.

 

A rendező végül arról is beszélt, hogyan kombinálta a Zsivány Egyes forgatása során a kézi kamerás felvételeket a klasszikus filmes stílussal. A birodalmiak jeleneteit igyekezett kifejezetten az Új remény stílusában forgatni. Amikor pedig Darth Vader feltűnt a színen, tudatosan törekedett arra, hogy ő legyen a legmagasabb szereplő a jelenetben. Még akkor is, amikor a háttérben áll, úgy választották meg a kameraállást, hogy Vader a többi szereplő fölé magasodjon.

 

 

 

Teljes cikk megtekintése

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Vendég
Ez a téma zárva van.
  • Jelenlévő felhasználók:   0 felhasználó

    • Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.
×
×
  • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.