Ugrás a kommentre

Jody Houser: Thrawn


Darth Revan9

Ajánlott hozzászólás

Jody Houser: Thrawn

Előfordul, hogy a nagy képregény kiadók bizonyos világokhoz tartani akarják a kijelölt füzetszámot. Így van ez a Marvel Star Wars képregényeinél is, ahol néha kifutnak a kvótából, nincs több ötlet eredeti történetre. Ekkor vették elő évekkel ezelőtt Timothy Zahn nagy sikerű Thrawn regényének képregényváltozatát. Gondolták, hogy ha a Dark Horse is adaptálta a régi Thrawn-trilógiát, akkor biztos jó húzás lesz adaptálni az újat is. Nem vagyok róla meggyőződve, hogy nyerő ötlet volt pusztán a füzetszámok tartása miatt adaptálni a 2017-es Thrawn-t.

Timothy Zahn 2017-es regénye nagyszerű alkotás, az egyik legjobb Star Wars regény, amit olvastam. Felmerülhet az olvasóban, hogy érdemes-e megpróbálkozni a képregény változattal. Erre a válaszom egyértelmű: nem. A regény nagyságrendekkel jobb lett. Jody Houser igyekezett mindent elkövetni annak érdekében, hogy Zahn sztoriját átültesse a képregény kokcákra, csekély sikerrel. Nagyon sűrített a képregény, talán túlságosan is. Az olvasása közben többször elfogott az az érzés, hogy inkább olvasnám újra a regény, ami nagy kedvencem lett. Azon kevés Zahn regények sorába tartozik, amit szeretek. Houser összecsapott munkájáért viszont nem vagyok oda. A párbeszédeket egész jól átemelte, de nagyon be kellett sűríteni az eseményeket a formátum miatt. Thrawn karaktere nem működik képregényben olyan jól, mint regényben. Luke Ross rajzai egész jók, javítanak valamit Houser gyenge, szolgai adaptációjában.

Összességében véve azt tudom mondani, hogy az olvasók inkább próbálkozzanak a regénnyel. Ross rajzai miatt megadom rá a hármast.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

×   Beillesztett szöveg.   Illessze be egyszerű szövegként

  Only 75 emoji are allowed.

×   A linked automatikusan beágyazódott.   Linkként jelenjen meg

×   Az előző tartalom visszaállítása.   Korábbi szöveg törlése

×   Nem illeszthetsz be képet közvetlenül. Töltsd fel vagy illeszd be URL-ből.

  • Jelenlévő felhasználók:   0 felhasználó

    • Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.
×
×
  • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.