Jump to content

Katie Lucas Opressről és Ventressről


Ody Mandrell

Recommended Posts

Sziasztok, nevem NorbiLordi, én vagyok az új szerkesztő, ezentúl Eszterrel közösen fogunk veletek híreket megosztani a Star Wars világáról.

Pár szót magamról:

Egyelőre még csak padawan vagyok, tanuló, középiskolás, jelenleg 2. évem töltöm ott. Nevemmel a szimulátor játékosok találkozhatnak a GP Hungary nevű oldalon, ahol mint cikkíró tevékenykedek elég aktívan, több mint 180 cikk van már a hátam mögött.

No de mivel ez egy Star Wars oldal, ezért folytassuk azzal. Az első rész, amit láttam az A Sith-ek bosszúja volt, még anno mikor először vetítették, ekkor azonban még nem nagyon tudtam, mi fán terem is ez a bizonyos messzi-messzi galaxis, ezért elkezdtem beszerezni a régebbi elmulasztott részeket. Mikor a Baljós árnyakat kezdtem el nézni, már tudtam, hogy a Csillagok háborúja a kedvenceim közé fog tartozni, majd miután végigküzdöttem magam a többi epizódon, egyszerűen függőjévé váltam, nincs hónap, mikor ne nézném meg valamelyik részt.

 

Folytassuk akkor az első cikkemmel itt az oldalon, melyben George Lucas lánya, Katie Lucas beszél nekünk Opressről, Ventressről, valamint kicsit magáról is.

 

Dooku gróf meglátogatja az éjnővéreket a Dathomiron, hogy új tanítványt keressen a halottnak hitt Ventress helyére. Nem is sejti, hogy leendő tanítványát, Opresst maga Ventress választotta ki, és az éjnővérek, bevetve boszorkányságukat egy gyilkológépet csináltak a harcosból, aki nélkülöz bármiféle könyörületet, lelkifurdalást és lojalitást.

 

“A nézők közelebbről is megismerhették Ventress korábbi életét. Ő egy nagyon összetett karakter”, meséli Katie Lucas, az Éjnővérek-trilógia írója. “Kőszívű, de oka van rá. Most egy sokkal függetlenebb oldalát mutatja. Többé senkinek sem a bábja. Saját maga ura. Buffyn illetve Tank Girlön nőttem fel, így az erős nőkről való írás természetes nekem. Sokat hallgattam a korai Hole illetve The Distillers albumokat, amik inspiráltak, hogy megírhassam ezeket a történeket. Érezni akartam, hogy milyen egy nő dühe, és Courtney Love vicsorgása ezt kihozza belőled.”

 

Ventress ugyan erősebb lett, mint azt gondolták, a Monster bevezet egy teljesen új gonosz karaktert a hatalmi harcba. Opresst ugyan úgy képezték, hogy szolgáljon, mégis nagyobb hatalomra tett szert, mint amit a mestere el mert képzelni.

 

“Savage hasonló Frankensteinhez”, mondja Lucas. “Ő egy szörny, de ha vetsz rá egy pillantást, egy igaz szívet látsz a felszín alatt. Ő egy komplikált karakter. Nem hiszem, hogy a boszorkányok manipulálása nélkül áttért volna a sötét oldalra.”

 

monster_weekly_img.jpg

 

A Star Warst megteremtő Lucas lánya beismeri személyes kötődését a messzi-messzi galaxishoz, miközben felismeri írói felelősségét.

 

“Ha nem a Star Warson nőttem volna fel, nem írnék sci-fit. Ez nem természetesen jön belőlem. Alkalmazkodnom kellett. Ahhoz, hogy forgatókönyvíró legyél, tudnod kell szórakoztatni, valamint hűnek kell maradnod az elképzeléseidhez. Engem mindig a világunk valóságai, személyes élmények inspiráltak, és ezeket próbálom belevinni A klónok háborújába.”

 

 

Teljes cikk megtekintése

Edited by Ody Mandrell
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information