Jump to content

Sam Witwer interjú


Recommended Posts

Sam Witwert a rajongók úgy is ismerhetik, mint Darth Vader titkos tanítványa a The Force Unleashedből és mint Aiden, a vámpír a Being Human című sorozatból.

 

Nem idegen számára egy gonosz karakter megszemélyesítése - a TFU-ban nem csak Starkillernek kölcsönözte a hangját, hanem magának a Császárnak is. Sam a Mortis trilógiában a Fiú szerepét ölti magára, aki olyan rejtélyes, mint maga az Erő.

 

A hivatalos oldalon a TCW-s munkájáról kérdezték Samet és arról, hogy hogyan interpretálta szerepét, mint az Erő sötét oldalának fizikai megtestesülése.

 

Mi volt az első benyomásod a karakterről, akit a Mortis trilógiában játszol?

 

Amikor jött a hívás, hogy szerepelhetek a TCW-ben, feltételeztem, hogy egy részről van szó, és azt hallottam, hogy ez egy nagyon király rész. Amint meghallottam azt a két szót, hogy
Clone Wars
, azt mondtam, hogy igen, persze, megcsinálom.

 

És aztán megtudtam, hogy három részes. Elolvastam az első szövegkönyvet, ami csak a jéghegy csúcsa a karakterem szempontjából. És úgy voltam vele, hogy igen, ez egy király karakter - én játszom az Erő sötét oldalát. A sötét oldal megtestesítőjét. Ez ő. Hihetetlen. Ki gondolta volna, hogy ilyen irányba fogunk elmenni? Aztán láttam a másik két szövegkönyvet is és tudtam, hogy ez egy nagyon-nagyon király trilógia lesz.

 

sam-witwer.png

 

Az interjú a tovább mögött folytatódik. wink.gif

 

 

 

Te voltál Vader titkos tanítványa a TFU-ban, úgyhogy a sötét oldal ismerős terep számodra.

 

Azt mondtam Dave-nek, figyelj, a Fiú számomra egy kicsit olyan, mint Starkiller, a karakterem a TFU-ból. Dave azt mondta, hogy azért, mert ő az Erő sötét oldala, úgyhogy egy kis Starkillert is bele kéne vinni a hangjába. Aztán gondolkodni kezdtem, hogy nem kéne belevinni egy kicsit mindenkiből - Darth Vaderből, a Császárból, Darth Maulból? Ha ő a sötét oldal, és minden szál a régi filmekhez futna vissza, mi lenne, ha hallanánk egy kicsit Darth Vaderből, amikor egy rá jellemző sort mond? Mi lenne, ha hallanánk egy kicsit az Uralkodóból, néha-néha, csak ízelítőül?

 

Dave-nek tetszett az ötlet, úgyhogy így álltam neki a dolognak. Mi van, ha túl nyilvánvaló, túl erős lesz az utalás? De az epizód bizonyos részletei miatt, mert ez egy eléggé rémálomszerű világ, a szabályok egy kicsit másmilyenek és valójában emiatt mész oda. És itt vannak olyan pillanatok, amikor ezek a karakterek - akárcsak a TFU-s karakter - eléggé hátborzongatóak. Ha ez a sötét oldal, akkor ő, a Fiú magába foglalja ezt az összes karaktert. Ő megtestesíti mindnyájukat.

 

Nagyon sok érzelmet és megfontoltságot viszel ezekbe a karakterekbe

 

Ez automatikusan jön, mert én is nagy
Star Wars
rajongó vagyok. Megértem, hogy hogyan éreznek a rajongók, mert én is egy vagyok közülük. Próbál az ember olyasmit csinálni, ami remélhetőleg megbecsüli a mitológia iránt érzett szeretetüket. És tudom, hogyan adnak hangot a nemtetszésüknek. Lehetne jobb. Jobb lenne valami olyan, ami megfelel a rajongók várakozásainak. Szóval igen, nagyon komolyan veszem.

 

Ez a karakter velejéig gonosz. Hogyan ragadod meg ezt mint színész?

 

A Fiúnak nagyon egyszerű motivációi vannak. Van egy Fiú, aki az Erő sötét oldala és van egy Lány, aki az Erő jó oldala és van egy apa, aki egyensúlyt teremt kettőjük között. A Fiú úgy hiszi, hogy az egyensúly aszimmetrikus és még nagyobb befolyásra tehet szert â�� és ha még több befolyása van, a galaxis egy jobb hellyé válik. Ez a legfőbb indoka, hogy megszerezze Anakint és minél előbb a hatalmába kerítse.

 

A karakterem nem türelmes. Jellemző rá a fiatalok arroganciája és a türelem teljes hiánya és így viselkedik a nővérével is. A sötét oldal nem feltétlenül ez a teljesen gonosz Erő, hanem megtépázott, romboló hatások, melyekre néha szüksége van az embernek. Ha nagyon eltávolodsz tőle, megsemmisít mindent az életedben. Nem különítheted el, mert ha megszabadulsz tőle, a világegyetem egy stagnáló hellyé változna. Szükség van ezekre az impulzusokra. De ha elveszíted az egyensúlyt, ahogy a Birodalommal is történt, az univerzum maga lesz a pokol. A pusztítás mellett a sötét oldal sok dolgot teremt meg.

 

Szerintem az a vélemény, hogy a filmbéli Jedik teljesen az Erő jó oldalán álltak, és nem volt bennük egy csepp sem a sötét oldalból, egyszerűen nevetséges. Ha nem lenne bennük semmi a sötét oldalból, nem tudnák megvédeni magukat, nem lennének többé a béke és az igazság őrzői. De ők az egyik oldalhoz tartoznak és ez a passzív, békés, kreatív oldala az Erőnek - ez ötleteket és lehetőségeket teremt. Szóval a kreatív dolgok a jó oldalról jönnek és a szikra, amire szükséged van, hogy elérd, amit akarsz, talán a másik oldalról való.

 

Milyen volt a munka Matt Lanterrel (Anakin Skywalker)?

 

Matt-tel együtt dolgozni nagyon érdekes volt, figyelni, ahogy olyan színt ad a karakterének, amilyet előtte még senki sem adott. Mert, ahogy Dave mondta, ez a TCW legmitologikusabb része. Látod, ahogy azokkal az alap dolgokkal foglalkozik, hogy ki is valójában Anakin és mi bántja őt belül. Nagyon érdekes így látni Mattet. És segíteni őt ebben - mert az én karakterem elég veszélyes helyekre vezeti őt - nagyon jó érzés. Nagyon jó az összhang a karaktereink között.

 

Mit gondolsz az egész Mortis trilógiáról?

 

Ez a trilógia a TCW legmitikusabb része, amit valaha készítettek. Nem készíthetünk mindig ilyen mitikus részeket, nem állhat minden egyes epizód középpontjában Darth Vader és Obi-Wan. Kalandokról kell mesélni és más karakterekről. Ebben a világban kell élned.

 

De néha-néha a középpontba lehet helyezni a mitológiát, és esélyes, hogy az eredmény sikeres lesz. Ez az, amit a Mortis trilógiában szeretek, mert az összes
Star Wars
film bele van sűrítve három TCW részbe és az egész olyan mitologikus. Ez valami olyasmi lesz, ami nagyon izgalmas.

 

 

Teljes cikk megtekintése

Edited by Ody Mandrell
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information