Jump to content

Revan


Recommended Posts

Darth Revan9 nemrég felhívta rá a figyelmünket, hogy új TOR regény fog megjelenni az év végén Drew Karpyshyn tollából (ő jegyzi a Darth Bane sorozatot, aminek az első része már magyarul is megjelent). A cím magáért beszél, ezért a szerző válaszolt néhány kérdésre a honlapján, most ezt olvashatjátok el magyarul. smile.gif Készült vele egy másik interjú is, majd talán arra is sort kerítünk. wink.gif

 

A honlapodon azt írtad, hogy nem akarsz regényt írni Revanról, mert a játékokon alapuló könyvek nem működnek. Emlékszel azokra a dolgokra, amiket a
Throne of Bhaal
ról
írtál
?
(Azt írta, hogy szerinte az a baj az egész trilógiával, hogy a BioWare egyik játéka szolgál az alapjául.)

 

Emlékszem. De ez most más helyzet. (És nem csak azért, mert kaptam egy zsíros kis csekket a könyvért. Bár nem is fájt.) Még mindig úgy gondolom, hogy egy könyv, ami egy BioWare játék történetét próbálja elmesélni, nem működik. Ez a könyv Revanról fog szólni, nem a KOTOR történetét mondja el ismét. A könyv arra fókuszál, hogy mi történt a KOTOR után: Revan kalandjairól, amikre már volt utalás a KOTOR 2-ben. Arról fog szólni, hogy mi történt vele és Exile-lal a KOTOR 2 után. Ez egy új történet egy ismerős karakterrel.

 

Várjunk csak. Hogy lehet a karakter ismerős? A játékban a játékosok kiválaszthatták Revan nemét és hogy a végén a sötét vagy a világos oldalon álljon.

 

Oké, megfogtál. Hogy megírhassam ezt a könyvet, választanom kellett. De Revan férfiként van elkönyvelve a
Star Wars
kánonban és a KOTOR végén megváltotta magát (
javítsatok ki, ha tévedek, egyáltalán nem ismerem a játékot – Eszter
). Én pedig ezt vettem alapul.

 

revan.png

 

A cikk a tovább mögött folytatódik. smile.gif

 

 

 

Így most minden, amit a KOTOR jelentett nekem, érvényét vesztette. Tönkretetted az emlékeimet a szeretett női Revanról, aki a sötét oldalon állt.

 

Ez nem igazán kérdés.

 

Oké, átfogalmazom: miért tetted tönkre a KOTOR emlékeimet?

 

Én nem így látom ezt a dolgot. Először is, élvezted a KOTOR-t – nincs időgépem, hogy visszamenjek és változtassak ezen. És ráadásul amikor játszottál, tudnod kellett, hogy a te verziód nem hivatalos. Szóval igazából semmi sem változott. És hogy megfelelően tudjuk elmondani Revan történetét, a karakter és az események egy kanonikus változatát kellett alapul vennünk.

 

Nem írhattad volna úgy a történetet, hogy a párbeszédekből és a jelenetekből ne lehessen eldönteni, hogy Revan milyen nemű?

 

Nem. Nem igazán. Különben ez lenne a legrosszabb regény, mióta regényeket írnak.

 

Még mindig azt mondom, hogy tönkreteszed a KOTOR emlékeimet. Nem kellett volna megírnod Revan történetét.

 

Ez már megint nem kérdés. De azért válaszolok. Néhány rajongó tényleg így érez. De sokkal többen akarják tudni, hogy mi történt Revannal. Úgy érzik, hogy a történet nincs befejezve. Évek óta várnak, hogy megtudják, mi történt Revannal és Exile-lal.

 

Már régóta igény van erre. Revan túl népszerű karakter ahhoz, hogy ne legyen saját regénye. És – hogy nagyon őszinte legyek – senki se tudná megírni rajtam kívül. Mint a KOTOR vezető írója jobban ismerem Revan kanonikus verzióját, mint bárki más, úgyhogy nem bíznám másra a regényt.

 

Húha, mikor teltél így el önmagadtól?

 

Akárcsak az igény a Revan regényre, ez is nagyon-nagyon régóta alakul.

 

Szóval akkor most ugyanúgy összekuszálod a kánont Revannal és Exile-lal, mint ahogy Bane-nel és a képregényekkel tetted?

 

Talán. Minden tőlem telhetőt megteszek, hogy hű maradjak az eredeti anyaghoz, amit én írtam vagy valaki más. De a KOTOR játékok nagyon részletgazdagok voltak, és előfordulhat, hogy egy-két dologhoz rosszul nyúlok hozzá. De most komolyan, nagyon nehéz olyat írni a Star Wars univerzumban, ami egy kicsit se mond ellent valami másnak. Olyan sok az információ, hogy ennyi mindent nem lehet tökéletesen elkülöníteni.

 

De megpróbálok mindent megtenni azért, hogy ne mondjak ellent a kánonnak. És – ami fontosabb – úgy gondolom, hogy sikerült megfognom a KOTOR játékok szellemét, ízét és varázsát a regényben. Revannak különleges helye van a szívemben, és nem akarom elcseszni.

 

Én nem játszottam a KOTOR-ral. Enélkül is tudom majd követni a történetet?

 

Igen. Úgy írtam meg a regényt, hogy azok, akik nem ismerik Revan és Exile történetét, azok is tudják követni és élvezni a sztorit. Persze úgy vélem, hogy jobban üt, ha ismered az alapokat. Ha nem játszottál a KOTOR-ral, de szeretnél kapni egy átfogó képet a történetről, olvasd el a wookieepedia bejegyzéseit –
KOTOR
,
KOTOR2
. (Spoiler veszély!)

 

Oké, engem meggyőztél. Ez a regény ütős lesz!

 

Ez nem kérdés, de maradhat.

 

Mikortól lehet majd kapni a könyvet?

 

Még nincs pontos dátum, de a részletekről majd beszámolok itt a
honlapon
, és
twitteren
is.

 

 

Teljes cikk megtekintése

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information