Jump to content

A Birodalom örökösei - Jegyzet #7-8-9


Recommended Posts

Újabb három jegyzetet hoztam Timothy Zahntól A Birodalom örökösei című regény kapcsán. smile.gif

 

Egy aprócska dolog, amit nem láttam előre és soha nem is tudtam azelőtt, hogy ellátogattam volna egy
Star Wars
találkozóra Münchenbe: a “thr” kombináció nem létezik a német nyelvben, ezért a német rajongóknak nagy nehézséget okoz kiejteni Thrawn nevét.

 

(Ha már itt tartunk, a legtöbb szereplő nevének kiejtésével még az angolok sincsenek tisztában, vagyis erősen megoszlanak a vélemények. Akkor mi mit szóljunk? smile.gif Azért ezt is nehezen hiszem, hogy a németek pont Thrawn nevét ne tudnák kimondani. Ez inkább nekünk gond. Ti hogy ejtitek ki az egyes szereplők nevét? Például C’baoth, Thrawn, Pellaeon, Mara Jade, Fey'lya.)

 

Úgy akartam bemutatni a flottát, hogy meglátszódjon rajta az endori csata utáni káosz és leépülés okozta szenvedés, már a filmekben látott hatékony harci gépezet sem a régi. Tschel hadnagy is példa a lelkes, de tapasztalatlan személyzetre, akiket a Birodalomnak most mégis hadrendbe kellett állítania. Erős kontrasztban áll Pellaeon kapitánnyal.

 

Valaki egyszer megkérdezte tőlem, hogy milyen fajta autót vezetne Karrde. Azt mondtam neki, hogy valószínűleg egy kedves, egyszerű, családi szedánt vagy mikrobuszt vezetne. Egy Toyotát vagy egy Fordot talán… Egy Lamborghini V-12-es motorral.

 

htte.png

 

 

 

Teljes cikk megtekintése

Edited by Ody Mandrell
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information