Ugrás a kommentre
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Star Wars SAGA Fórum és Hírportál

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.
A fórum támogatása

Ajánlott hozzászólás

Hozzászólás ideje:

Nem szoktam ilyen összegző bejegyzéseket írni, de most mégis ilyen kedvem támadt, szóval essünk neki. smile.gif

Kezd visszatérni az élet a magyar SW könyvek kiadásába szerencsére, úgyhogy van miről írni. 2011-ben összesen hat darab könyv jelent meg, ami szerintem egész jól hangzik. Milyen jó lenne, ha 2012-ben is kéthavonta megjelenne egy-egy regény. Szóval, befejeztük a Darth Bane trilógiát, újra kiadták a Thrawn keze ciklust, volt egy egészen új, ugyan játék alapján íródott regény, a Tomboló erő, és karácsony előtt az elég réginek számító Én, a Jedi. Szerintem senki se panaszkodhat, mert megjártuk az ősi időket, aztán a Birodalom korát és persze az Új Köztársaság korát is. Jó, tudom, akkor is a legtöbb sztori az Ep6 utáni időszakból jött, de ezeket is lehet élvezni a sok Sith-es olvasmány után.

Dynasty_of_Evil.jpg

Az itteni reakciók alapján én arra jutottam, hogy a legtöbben a Darth Bane trilógiának örültek a legjobban. Tény és való, hogy itthon nagyon hanyagolva van az az időszak (sokan biztos megkönnyebbülten fellélegeztek, hogy végre nem egy Luke-Leia-Han sztori wink.gif ), szóval ezek a regények már ezért belopták magukat az olvasók szívébe. Arról nem is beszélve, hogy nagyrészt a rosszfiúk szemszögéből látjuk az eseményeket, és megismerjük a legendás Darth Bane történetét, közben pedig más Sith-ekről is kapunk bőven infót. Szóval ez a trilógia jó választás volt. smile.gif

a_mult_kisertete.jpg

A Thrawn keze ciklussal se lehetett nagyon mellélőni, hiszen rengetegen szeretik Timothy Zahn írásait, ehhez biztos hozzájárulnak a karakterei is, akik nélkül a szerző nagyon nem is tud elképzelni egy-egy történetet. Ebben a két könyvben pedig tényleg ott volt mindenki. Mara Jade, Karrde és híres kompániája, Pellaeon, a Zahnra jellemző két faj közti ellentét… És ugyan csak a háttérben, de ott volt Thrawn is, sokak örömére. wink.gif

tfu.jpg

Azért az újoncokból is kaptunk egy kis ízelítőt, méghozzá a pár éve megjelent The Force Unleashed játék Tomboló erő címen megjelent adaptációját. Sajnos még nem sikerült befejeznem (ígéretemmel ellentétben), mert jöttek az ünnepek, és minden jó elrontója, a vizsgaidőszak (fél szemem most is Prouston van), azért említést teszek erről a műről is, mert már elég sokáig eljutottam benne. Eléggé unikumnak számít szerintem, hogy egy játékból készül regény. Legalábbis nem túl gyakran találkozik ilyesmivel az ember. Néha-néha, egyik fejezetről a másikra azért érezni is ezt a játékszerű történetvezetést, mintha egy fejezet egy pálya lenne. smile.gif Nincsenek is olyan tarka-barka szereplők, mint például Zahnnál. És a visszajelzések alapján ezért a regényért nem is voltatok úgy oda, mint a Darth Bane trilógiáért. wink.gif

ijedi.png

Az idei év legutolsó Star Wars regénye az Én, a Jedi volt. Na erről tényleg nem tudok mit írni, mert sajnos még arra se volt lehetőségem, hogy beszerezzem (ezúton jelezném, hogy akinek van jó állapotú, használt Én, a Jedi könyve, és el szeretné adni/cserélni, dobjon egy mailt a jedi.rend@gmail.com címre). De erről se állíthatjuk, hogy olyan sablonsztori lenne, mert a chates beszélgetésekből sikerült már leszűrnöm, hogy az elbeszélés E/1-ben történik, és ilyennel még SW-s olvasmányaim során sosem találkoztam. Az E/1 elég ritka jelenség, és nem is olyan egyszerű bánni vele, de ha valaki jól eltalálja (és Stackpole miért ne találná el?), akkor sok pluszt hozzá tud adni a történethez.

Tehát nagyon jó dolog ez a sok új regény, de azért kiábrándító részei is vannak a kiadásnak. Például az árak egyre csak emelkednek, jó minden másnak emelkedik az ára, de itt, bizonyos könyveknél már enyhén túlzásba esett a kiadó. Durván 4000 Ft ilyen kisalakú könyvért, ráadásul semmi extra nincs rajta… Én személy szerint kicsit soknak érzem. Arról már nem is beszélve, hogy a legutóbb megjelenő könyveket csak és kizárólag a kiadótól lehetett megvásárolni, és így a kicsit soknak vélt árhoz hozzácsapódott a szállítási költség is. sad.gif Bízzunk benne, hogy a 2012-es évben ez a rendszer is pozitív változáson fog átmenni.

(Ahogy időm engedi, a képregényekről is ejtek pár szót, viszont a játékokkal bajban vagyok – szívesen fogadnék vendégírást, ha valaki összefoglalná a 2011-es játékokkal kapcsolatos eseményeket, jelezze itt a hozzászólásoknál, aztán írjon nekem egy mailt a jedi.rend@gmail.com címre.)

Teljes cikk megtekintése

Vendég
Ez a téma zárva van.

Jelenlévő felhasználók 0

• Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.