Ugrás a kommentre

gunji

Fórumtag
  • Összes hozzászólás:

    239
  • Csatlakozott:

  • Utolsó látogatás:

Hozzászólások

  1. A napokban felkerültek a Disney+-ra az eddig hiányzó első évados bővített/rendezői epizódokhoz tartozó bővített szinkronok is (meg javították az ötödik évados hangformátumhibákat - ha jól nézem). Beletekerve a részekbe nekem úgy tűnik, hogy nem újak a hangpótlások.
    Szóval nagy öröm ez így nyárra, most már csak sok-sok idő kellene újranézni a sorozatot :yes:

    • Nagyon tetszik 1
    • Tetszik 3
  2.  

    2022. 04. 19. - 10:26, ati írta:

    Amennyire jó munkát végeznek a Marvel szinkronokkal, egyszerűen döbbenetes mennyire telibeszarják az swt.

    Sziasztok! Igen, hát kissé kaotikus lett a casting, pedig a régi stáb csinálta ezt az évadot is. Tippre inkább a Disney adhatott rövid határidőt a munkára, persze igaz, elég nagy kihívás is logisztikailag a szervezés (mind a színészek, mind a stúdió eléggé be lehetnek táblázva), de nem hiszem, hogy akkora baj lett volna, ha Disney+ indulása után csak hetekkel később kerül fel egy-egy magyar hang, de az legalább minőségi lehetett volna. Nyilván javítva nem lesznek a problémák, a Disney mégsem Netflix ;) 
    Arra még kíváncsi leszek, hogy az első évad bővített epizódjait hogy oldják meg.

  3. Sziasztok!

     

    Nem tudom, ide tartozik-e, amiről írni fogok. Elnézést, ha nem, s akkor kérlek, töröljétek a hozzászólást.

    Egy kis segítséget szeretnék kérni, egy star wars rajongót keresek, spoiler-ben írom a részleteket. Előre is köszönöm.

    Spoiler

    Szóval keresnék valakit, ha jól rémlik Debrecenből, aki szereti a star wars-t és sokat nyomult a Star Wars The Old Republic játékban (az MMO-ban). Topiktársként az sg.hu fórumáról ismerjük, ott Gudott volt a nickje, ő írta az ottani faq-ot, s az utóbbi években ő szerkesztette az swtor.hu oldalt. De aktívan jelen volt a prohardver és reddit fórumok swtor topikjaiban is. 2017 január-február óta nem jelentkezett be a fórumokba, sem az swtor.hu oldalra (ami azóta meg is szűnt), s azóta nem hallottunk róla. Tudom, hogy hirtelen változhat az ember érdeklődési köre, s ez lehet az ő egyéni döntése is, de jó lenne legalább annyit tudni, hogy nincs semmi baj. Mert hát ilyenkor az ember hajlamos rosszra (is) gondolni, úgy is eleve olyan durva az élet. Tudom, hogy reménytelen ez ilyen kérés/kérdés, de ezt a fórumot sokan olvassák, akiket a star wars érdekel, hátha ismeri valaki, vagy tud valamilyen információval szolgálni.

    Nagyon köszönöm.

     

  4. De ezeket honnan veszed, hogy nem tér vissza meg hogy elbujdosik?

    Még reggel olvastam a TFN fórumán, hogy volt egy Q&A panel, azon mesélte Filoni, hogy Ahsoka története ezzel véget ért, a Rebelsben már nem fog szerepelni. (A bujdosást csak én tettem hozzá, hogy akkor vajon mit csinálhat a következőkben, ha már nincs köze a felkeléshez.)

     

    @Dzséjt: Elolvastam, megértettem, de nem teljesen értek veled egyet, de tiszteletben tartom a véleményedet, s tanácsként megpróbálom megfogadni. Sajnálom, ha ennyire kiborított, amit írtam, nem volt szándékomban. Részemről a témát ezzel lezártnak tekintem és befejeztem.

  5. @Dzséjt, @csoli1138: Ha láttam volna a teljes részt, az sem változtatna a véleményemen, talán még rontana is rajta. ;) A befejezés érzelmileg/hangulatilag lehet kiváló, de értelme semmi, szvsz. Ha ki akarják írni Ashokát, akkor meghal, börtönbe kerül, karbonfagyasztják, távoli bolygón reked hajótöröttként, stb, sok lehetőség lenne, de ez az elbattyog a setétbe' (megint) és nem tér vissza megoldás nem valami jó. Hogyan tovább? Elbujdosik messze-messze egy távoli helyre, cserben hagyva a többieket, a társait? Ő szvsz nem ilyen.

  6. Reggel hét óra után már nem bírtam ki, hogy bele ne nézzek külföldi fórumokba és a készítők későbbi nyilatkozataiba, s hát... azóta gondolkodok, hogy írjak-e. Már többször elkezdtem, töröltem, s újrakezdtem.

    Röviden: értelmetlen befejezés, nem tetszett, csalódott vagyok. Vagy csak én nem értem a modern szimbolizmust. :o De ez nálam most kaszát érne. :(

    Lehet, hogy nagy butaság a rész megtekintése nélkül véleményt formálni, talán majd egyszer meg is nézem, s talán akkor majd nagyon is fog tetszeni (beletekerve biztosan). De most valahogy ez nem hiányzik. Sajnos. Előbb valahogy le kell ülepednie a dolgoknak.

    • Vicces 1
  7. Igaz, kis költői túlzás volt :D Egy heti random résznél lehet kevésbé számít, de most egy eléggé hype-olt évadzáró jön, nem hiszem, hogy nem számítana a nézettség. De az is lehet, hogy lesz valami wtf csavar a törpénetben, aminek nem szabadna idő előtt kiderülnie.

     

     

    Mondjuk egy az előzetesekből kimaradt szereplő is megjelenik (pl. Rex), vagy például az új inkvi lehetne akár Barriss Offee is (bár a hangja nem tűnt nőiesnek), úgy is hiányzott egy Ahsoka vs Barriss találka a régi szép időket kibeszélendő. ;)

     

  8. Az utóbbi hónapokban próbáltam kerülni a fórumokat, nehogy belefussak valamilyen spoilerbe (általában kevés sikerrel), de hát most - ha jól figyeltem - évadzáró jön, így csak nem hagyhatom ki az alkalmat. Emiatt inkább write-only lesz, elnézést érte, ha valaki már írta, illetve már időszerűtlen lenne, amit írok.

    Valamelyik nap láttam két előzetest,

     

    egyik az Ashokás volt,

    aminek nem tagadható le a hasonlósága a három évvel ezelőtti TCW-s finálé előzetesével, bár ennek most kevésbé tetszik a zenei megvalósítása. Csak azt sajnálom, hogy a magyar tévékben nem ilyenekkel csinálnak kedvet a sorozatok nézéséhez (sebaj majd házilag).

    Vader utolsó mondatáról nekem egyébként az EP4-es találkája jutott eszembe Obival, ott is valami hasonlót mondott. Vagy fog mondani.

     

    A TCW-s finálénál szépen ki lehetett sakkozni, hogy mi fog történni, hogy lehet úgy elvarrni a szálakat, hogy a kecske is jól lakjon és a káposzta is megmaradjon. Azaz minél kevesebb halállal és retconnal, de sikerüljön becsatlakozni az EP3-ba. Ott ez sikerült, a tippek nagyrészt be is jöttek, de itt most nehezebb tippelni, s az előzetes alapján nem hiszem, hogy megoldható lenne egy hasonló megoldás. Így - ahogy gondolom a nagy többség is, - magam is azt várom, hogy az évadzáróban Ashoka kap egy szép hősies befejezést.

    Ugyanakkor azért ezután lenne hiányérzetem, egyfelől túl 'snassz' lenne ez a megoldás, hiányozna belőle a szokásos csavar (ahogy a TCW esetében is megvolt, sőt a tailerben is átfestették azt a kardot). Másrészt még két évad hátravan, túl korainak tartanék végleg kivenni egy népszerű figurát, s maradnának kimaradt ziccerek is (találkozás pl. Obival), meg többször kihangsúlyozták, hogy ő nem jedi (amit én nem értek, de ez most mindegy).

    Zárójelben: kevésbé halálosan is ki lehet vonni valakit a pakliból (pl. karbonfagyasztás), kérdés mi a Di$ney terve a továbbiakra.

    Mindenesetre nagyon várom, mi fog történni, s hogy lesz-e elég vér a puc micsodájukban meglépni valami mást, valami szokatlan fordulatot.

     

     

    Volt egy másik előzetes is, ami inkább az évadzáróból mutatott jeleneteket.

     

    Abban volt egy zöld pengéjű kereszt alakú fénykard (talán hasonlóval szaladgált egy sith figura az EP7-ben, igaz a filmet még nem láttam), s Ezrát megkísérti a sötét oldal. Érdekes fordulat lenne, ha át is állna, s ő lenne az a sith a mozifilmből (úgyis hasonlítanak egymásra). A kard meg ugye innen származna.

    Csak kérdés, mi Maul szerepe a történetben? Eléggé pipa-e a sithekre ahhoz, hogy beáldozza magát Vader ellenében?

     

     

     

  9. Köszi az infót. Többek közt én is ezért nézem magyarul is.

    Gondolom Al holnap megy rá erre a 9es és 10es részre az Axn black-en.

    Nem is tudtam, hogy 2 csatornán megy már!

    Érdemesebb az AXN-t választani e célra, nem dumálnak bele a stáblistába :P

    Amúgy most már mindannyian a Sonyhoz tartoznak: a három AXN csatorna mellett a Viasat 3 és a Viasat 6 is. Épp ezért ment minden Star Wars a Viasatokon is (mozi, rajzfilm, doksi).

  10. Olvasom, hogy Chrome alá befaragható egy házi felirat:

     

     

    Fel kell tenni egy Super Netflix nevű bővítményt a Chrome-ra, a letöltött feliratot meg a subflicks.com oldalon átkonvertálni, s lehet nézni is. Ha csúszik, akkor lehet faragni rajta az időzítést resync-kel ugyanitt.

    (Bocs, ha ilyet nem szabad, lehet törölni nyugodtan :))

     

     

  11. Én már elő is toltam az ingyenes hónapra.

    És tudsz is nézni valamit? Mert nálam mindig hibát ad, FF-el és IE-vel is :(

     

    A másfél-két évet valamelyik cikkben írták, én úgy emlékszek, hogy csak tavaly (2015-ben) valamikor láttam olyan álláshirdetést, melyben lokalizáláshoz keresnek embereket. Lehet, hogy nem azóta sem találtak senkit :D (Mégiscsak jelentkeznem kellett volna :D)

  12. Lehetséges ez egyáltalán, mármint úgy értve, hogy rengeteg sorozat van és mindezt egy hónap alatt leszinkronizálni?

    Amik itthon már mentek tévében/moziban, s készült szinkron hozzájuk, azokat elvileg meg tudják venni, a többihez meg először felirat, majd szép sorban készülhet hang is (legalább is én így csinálnám, csak kérdés, hogy mit terveznek/terveztek, s mikor).

  13. Lehet hülye kérdés: ha most lesz Netflix nálunk is akkor van arra esély, hogy pár sorozat le lesz szinkronizálva vagy ez csak hiú ábránd? :)

    Az origón még korábban azt írták cikkben, hogy előbb-utóbb lesz. Az ingyenes hónap végéig szerintem pótolniuk kellene a szinkronok hiányát, hogy ne legyen nagy elvándorlás. Az is igaz, hogy elvileg másfél-két éve készítik a magyar felületet, aztán még az sincs kész :(

    Remélem lesz még több sorozat (és film) is, most olyan nyolcat-tízet láttam, amit néznék, ha lenne felirat/szinkron hozzá, s akkor annyival könnyebb helyzetben is lennék a nagy t. nélküliségben :D

    De főleg jó lenne pár klasszikus sorozat is (SW, ST, SG, X-Files, stb) :D

    Talán holnap már a streamelés is menni fog, mert most mindig csak hibát dob :D

     

    Részvétem a fent hagyott két esetben veled szenvedek. De megfejelem a Sarah Connor Krónikáival, amit külföldön sem húzta sokkal tovább, mint itthon.

    Ebből amúgy is csak két évad készült, sajnos. De valóban fájó, hogy hivatalosan nem jelent meg a második évad itthon, meg még vagy egy tucat félbehagyott sorozat búsul nálam itt-ott a polcokon. De hát ilyen a magyarországi dvd-piac.

×
×
  • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.