Ugrás a kommentre

Mark Hamill megszólalt


Ody Mandrell

Ajánlott hozzászólás

mark_hamill1.jpg

 

Mark Hamill legújabb filmje, a Sushi Girl, megjelenésének alkalmából beszélt az ETonline-nak. Természetesen a Star Wars is szóba került:

 

Az egész nagyon-nagyon izgalmas és annyira váratlan. Talán ez tetszik benne a legjobban – mint, mikor kiveszel a szekrényből egy nadrágot, amit három éve nem hordtál és találsz benne egy 20 dollárost. Annyira váratlan.

 

Először is arról kérdezték, hogy megjelenik-e majd az új filmekben:

 

Kommunikálnak velünk. George tudni akarta, hogy érdekel-e minket a dolog. Elmondta, hogy ha nem akarjuk megcsinálni, nem keresnek másik színészt a helyünkre – kiírnának minket. Annyit mondhatok, hogy nem írtunk alá még semmilyen szerződést. Ott tartunk, hogy behívtak minket, hogy elbeszélgessünk
Michel Arndt
tal, aki az író, és
Kathleen Kennedy
-vel, aki átveszi a Lucasfilmet. Mindkettőjükkel volt megbeszélt találkozóm, amik el lettek halasztva. Általuk, nem általam. Ők sokkal elfoglaltabbak, mint én.

 

 

Azonban őt sem árasztják el információkkal:

 

Valószínűleg többet tudok meg az Entertainment Tonighttól, mint közvetlenül a Lucasfilmtől – mint például, mikor George elárulta nekünk, hogy meg akarja csinálni a következő trilógiát, azt nem mondta el, hogy a Disney-nél fog készülni. Ezt a kis részletet kihagyta. Én is az interneten olvastam, mint mindenki más.

 

Az új trilógia hangvételével kapcsolatban:

 

Azt mondtam George-nak, hogy én visszatérnék az eredeti stílushoz, abban az értelemben, hogy miénk sokkal önfeledtebb, vidámabb és humorosabb volt – véleményem szerint. És a másik dolog, amiről meg szeretnék bizonyosodni, hogy az egész csapat visszatér. Visszatér Carrie, Harrison, Billy Dee, Tony Daniels és mindenki aki elérhető az eredetiből? Biztosra akarok menni, hogy mindenki a fedélzeten van, nem csak egyvalaki.

 

Azzal kapcsolatban, hogy miként találkozunk újra Luke-kal:

 

Feltételezem, ugyanis nem beszéltem még az írókkal, hogy ezek a filmek a gyermekeinkről szólnának. Szóval a karakterem egy amolyan Obi-Wan szerű tanácsadó lenne. …Mikor (az eredeti trilógia forgatása közben) rájöttem a legnagyobb jó hír/rossz hír poénra – a jó hír, hogy van egy igazán vonzó, szexi lány az univerzumban; a rossz hír pedig, hogy ő a húgod – egyből arra gondoltam, hogy úgy végzem, mint Sir Alec. Magányos, öreg remeteként egy sivatagi igluban fogok élni egy pár droid társaságában.

 

A effektekről is beszélt:

 

Remélem megtalálják a megfelelő egyensúlyt a CGI és a klasszikus effektek között. Imádom a kellékeket, imádom a miniatúrákat, a festményeket – elég old-school vagyok. Úgy gondolom, ha nagyon elmegyünk a CGI irányába, úgy fog kinézni, mint egy hatalmas videojáték, ami nem szerencsés. …Ha egy kicsit is hallgatnak rám, akkor “Könnyed hangvételű és retro kinézetű” lesz.

 

mark_hamill2.jpg

 

A spin-off filmekről is megvan a véleménye:

 

Ez nagyon ötletes. Akkor inkább olyanok lesznek, mint a James Bond mozik, amik nem egy három felvonásos történet részei. …Az az univerzum tele van furcsa és különc karakterekkel. Sokat beszélgettünk ilyesmiről (az eredeti filmek díszletei között). Ilyeneket mondtunk: “Az a kis banda, akik a kocsmában játszottak, nekik mi a történetük? Úgy értem, amolyan utazó banda? Vagy a ház bandája? Ki az menedzserük?” Mikor először beszéltünk róluk, még nem volt nevük. Most már mindnek van, mint például Sy Snootles. A játékok miatt kellett idővel kitalálni a neveket is.

 

Milyen konkrét spin-off filmet látna szívesen:

 

Ó, nem tudom, mondjuk játszódhatna a Wookiee bolygón – bár az nem lenne túl költségtakarékos azzal a sok Wookiee-val. …Na ez tetszene. Kiválasztani a legjelentéktelenebb kis karaktert – ott van az a kis sólyom-csőrű fickó valahol Jabba palotájában, már arra sem emlékszem, mi volt ott a dolga – olyat, akire szinte senki sem emlékszik, és róla készíteni egy filmet. Kirakhatnál 500 különböző karakternevet egy óriási darts táblára és mondhatnád: “Oké, akit eltalálok, az lesz a központi karakter.”

 

Úgy tűnik a Lucasfilm egyelőre nem nagyon oszt meg semmit még a színészekkel sem.

Az azért megnyugtató, hogy nem akarják mással eljátszatni a szerepeket, ha ők nem vállalják.

 

Ti is ilyen stílusú filmeket látnátok legszívesebben? Egyetértetek vele?

 

 

 

Teljes cikk megtekintése

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Vendég
Ez a téma zárva van.
  • Jelenlévő felhasználók:   0 felhasználó

    • Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.
×
×
  • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.