Ugrás a kommentre

Mina8924

Fórumtag
  • Összes hozzászólás:

    20
  • Csatlakozott:

  • Utolsó látogatás:

Mina8924 profilja

  • Születésnap: 1989-02-24

Profil információ

  • Nem
  • Lakhely
    Győr

Legutóbbi látogatók

A legutóbbi látogatók blokkja le van tiltva, és nem jelenik meg más felhasználóknak.

Mina8924 eredményei

Ifjonc

Ifjonc (1/6)

0

Közösségi hírnév

  1. Mina8924

    Kedvenc jelenet

    Ezt nem is úgy értettem, hogy azért zseniális a mondat, mert később valóban legálissá lett volna téve. (Tudom, hogy nem.) Hanem, legálissá csak egy uralkodó tehet dolgokat. (vagy akkoriban a Szenátus még), és ez a mondat előreutal Palpatine Császári terveire.
  2. Egyetértek. És Sidius "kapkodását" ennek is be lehet tudni. Mert nem elég, hogy Luke-t át kell téríteni, az sem volt mindegy, hogy ezt a két Sith között kinek sikerül. Mert ha Vadernek sikerült is volna, az Sidius szempontjából nem biztos hogy szerencséd, hisz Vader terve pont az ő kinyírása lett volna a fiával. Ezt meg nyilván nem akarta. Ezért pofázott bele látszólag értelmetlenül a párbajba, mert fontos lett volna, hogy Luke miatta áljon át és ne az apja miatt. Mert csak ez esetben lehetett volna belőle tanítvány. Ha az apja állítja át, Sidi biztosra vehette volna, hogy hulla lesz belőle. Persze így is az lett, de pont fordítva.
  3. Mina8924

    Kedvenc jelenet

    Ezt inkább úgy értettem, hogy törvényessé csak az teheti akinek megvan a joga hozzá. Tehát a kancellár később pedig az uralkodó. És erre értettem, hogy zseniális a további történéseket ismerve már a legelején elhangzik Palpi célja
  4. Szerintem nincs köze hozzá mennyire lett eredményes az adott támadás, vagy tett. A szándék a fontos.
  5. De ennyi erővel Obi-wan is a sötét oldalon találhatta volna magát, amiért dühvel támadt Darth Maulra, amiért az megölte a mesterét. Ezért írom azt, hogy a düh önmagában még nem visz át a másik oldalra. Bár egy nagyon jó alapot ad hozzá.
  6. Végül is a bosszú kiélhetése is egyfajta mézesmadzag. Valamilyen csábítási erőnek muszáj lett volna lennie, mert önmagában szerintem senki nem választja a sötét oldalt. Hát igen, a végén Palpi tényleg inkább maga alatt vágja a fát. Koppan is a végén rendesen. (szó szerint is )
  7. De, hogy menti meg őket, ha már nem élnek, hisz pont erről volt szó, hogy kinyír körülötte mindenkit? Más. Időközben végiggondoltam egy lehetséges változatot, mi lehetett Sidius terve Luke átállításánál. De mivel a terve már szinte az elején megbukott, ezért ez a változat egy nagyon erősen CSAK egy lehetséges változat. Először is szerintem Sidius ugyanazt a tervet akarta végigkövetni itt is amit már Anakinnál is követett. Ahogy írtátok is egy páran biztos úgy volt vele ami az apjánál bevált az nyilván nála is. 1. Ráhatás már gyermekkorban egy kedves segítő, illetve mentor szerepében Na ez az a pont amit már rögtön ki kellett hagynia. Nyilván dühítette, hogy nem talált rá előbb. Így legfeljebb abban bízhatott, hogy az apja jelenléte a sötét oldalon elég. 2. Egy erős ellenfél legyőzése a sötét oldal "támogatásával" (ezt nem szó szerint értem, nem avatkozik bele, csak szavakkal támogatja) Ez Anakinnál Dooku legyőzése, Luke-nál meg az omniózus tróntermi jelenet. Szerintem döbbenetes mennyire hasonló a kettő, főleg Sidius felöl nézve. Az, hogy Luke-nak pont azt kellett megölnie, aki az 1 pontban az Sidiusnál mellékes.( de pont ezen bukott végül el) 3. Megrendíteni a Jedi rend felé vetett hitét Hát ez a pont Anakinnál simán ment, mert ott már jó ideje a Jedik maguk alatt vágták a fát. Sidiusnak csak pár jó mondatot kellett még hozzátennie. Luke-nál már nehezebb lett volna, de szerintem itt jött volna azzal, hogy a csúnya Jedik vették rá, hogy öljék meg az apját. Hogy előtte még ő is erre bíztatta? Szintén mellékes, Sidius lazán képébe hazudott már Anakinnak is (ismerem a halhatatlanság titkát) és tette ezt úgy, hogy mikor beismerte, hogy hazudott Anakin még csak fel sem háborodott, sőt szerintem fel sem tűnt neki.Tehát Luke-nak is beadja, hogy a Jedik tehetnek róla, hogy immár nincs családja, illetve hoppá még is van... 4. Mézesmadzag Adjuk meg a kölyöknek amire a legjobban vágyik. Anakinnál Padme élete. (Persze, hogy ismerem a halhatatlanság titkát) Luke-nál nyilván a barátai és a testvére élete, tehát itt csak annyit kellett tennie. hogy ígéretet tesz a beszünteti a támadást, így ők megmenekülnek. 5. Elhitetni vele, hogy egykori szövetségesei árulók, és ellenük küldeni Na igen, Anakinnál csak a 3. pontott kellett végleg befejezni. De, hogy Luke-ot hogyan és mivel küldte volna a lázadók ellen azt sajna nem tudom. De Sidius tuti kitalált volna valamit 6. A megmaradt barátai is árulók Anakinnál Obi-wan. Luke-nál Leia-ék, de hogy itt is mi lett volna a konkrét dolog hát ez se fog már kiderülni, hisz mint az elején már írtam Sidi már a 2. pontnál elbukott. De hangsúlyozom ez egy nagyon erős Ha. Nem feltétlenül volt ez a terv, de lehetett volna ez is.
  8. De miért választotta volna Luke az Uralkodót attól, hogy mindenkit kinyír körülötte? Azért Anakinnál ott van az, hogy ő annó a barátjának és mentorának tekintette Palpatine-t. Luke-nak semmi köze nem volt hozzá érzelmileg, sőt ha nekem megölik az összes barátomat inkább ellenséges érzések lesznek az illetővel szemben. Nem még, hogy na ha már csak ő maradt akkor csatlakozom hozzá. Sőt Luke egyszer már bebizonyította, hogy inkább választja a halált, mint a sötét oldalt.
  9. Ezért, írtam, hogy nagyjából. Ezt pedig a filmekben látott teljesítményükre alapozom. Persze lehet, hogy a "színfalak mögött" kiderülne, hogy jóval nagyobb a különbség kettejük között. Csak mivel nem mutatják, ezt nem tudhatom.
  10. Hm. Hát igen, nem számolt azzal, hogy a fő dolgokban Luke teljesen másként gondolkozott, mint az apja.
  11. Én még arra lennék kíváncsi Sidius, mégis hogy képzelte el ezt az áttérítést? Mert, hogy az oké, hogy megöli Vadert és ezzel jól összezavarodik érzelmileg, ez egy jó alap, de szerintem önmagában kevés. Főleg, hogy addig amíg Luke a trónteremben nem kezd el arról beszélni, hogy szerinte még van jó az apjában és nem akar harcolni ellene, Sidiusnak fogalma nem lehetett Luke egyáltalán, hogy áll hozzá ehhez az egészhez. Gondolok itt még arra, hogy például, ha Leia lett volna ott, ő simán megölte volna az apját, mivel nem tekintette annak. (Ráadásul akit igen azt pont Vader ölte meg 5 milliárd honfitársával együtt). Viszont áttéríteni sose sikerült volna, ő túlságosan átlátta már az Uralkodó gazságait. Nem is értem Vadert, hogy jutott eszébe, hogy esetleg a Leia átáll?
  12. De én nem is azt írtam, hogy a végén erősebb lett mindenkinél. Mert nyilván messze nem. És aláírom, hogy mind Anakin Yoda, vagy Obi-wan simán legyőzte volna, vagy le is győzte. Sőt ha még éltek volna többen a Jedik közül akkor közülük is jó pár. Csak azt mondom, hogy jóval kevesebb idő alatt lett kb. olyan erős mint Anakin az ep2-ben. De abban meggyőztetek, hogy ez a több évig tartó padawankodás arra szólgált, hogy megismerjék a galaxist stb. és Luke-nak erre ott volt a Lázadók mellett a lehetőség.
  13. Oké, azt elfogadom, hogy Yodáék abban reménykedtek, hogy Luke még azelőtt elintézi Vadert, hogy találkozna az Uralkodóval, és így utána megbeszélhetik, hogy mi legyen vele. Meg azt is, hogy Luke, ha nem dobja el a fegyverét, akkor sem lett volna sokkal több esélye. De azért annyit mondhattak volna neki, hogy ha netalántán találkozna az öreggel vigyázzon vele, mert nem olyan gyámoltalan mint amilyennek mutatja magát. Hisz ebből a szempontból itt ugyanazt a színjátékot játszotta, mint Windu-nál, hogy jaj én csak egy szegény öregember vagyok. Szerintem ennek Luke végső átálításához lett volna köze, ha megölte volna az apját ki tudja utána milyen hazugságokkal etette volna be. (Pl. Az egész Vader ötlete volt, én csak névleg voltam Uralkodó, de Vader engem is rabságban tartott, de én mindig is a ti pártotokon álltam és ha segítesz akkor meg tudjuk ezt az egészet reformálni, hogy béke és elégedetség legyen, és hogy ezt bizonyítsam leállítom a támadást.) És mivel Luke-nak semmilyen fogalma nem volt milyen manipulatív az öreg, lehet, hogy el is hitte volna.
  14. Az persze könnyen lehet... De ebből a szempontból Luke akkor is felülmúlja az összes Jedit. Mert rendkívül rövid idő alatt fejlődött rengeteget és mindezt jó részt teljesen egyedül. Mivel, ha a 456 részekből és a közöttük eltelt időből indulunk ki, akkor volt minderre 5 éve. Amiből az első néhány nap alatt Obi-wan megtanította, hogyan érezze az Erőt, illetve már egy erős fénykardforgatási forma alapot is meg kellett tanuljon, hisz később ugyanazt használja mint ő, ez nyilván nem véletlen. Majd 3 évig teljesen egyedül kellett boldoguljon, amikor is el ment Yodához, aki úgy kb. ha 3 hétig tanította, majd újabb 1 év teljesen egyedül. Majd megint vissza Yodához, de ott már igazából nem tanul semmit, csak megbeszélik ezt a "családi dolgot" És ez alatt a durván 5 év alatt egy olyan szintet ér el, mint kb. Anakin az ep2-ben. Aki akkor már 10 éve tanulta, hogy kell Jedinek lennie, mindezt úgy, hogy egy egész Jedi templom állt mögötte, plusz Obi-wan szinte végig mellette volt. Luke meg mindezt feleannyi idő alatt elérte, úgy, hogy az 5 évből 4 év és 11 hónapig teljesen egyedül volt.
  15. Csak azt nem tudom, ezt hogyan tudatosította magában, mikor semmit sem tudott erről a Kiválasztott dologról?
×
×
  • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.