Jump to content

Kedvenc jelenet


Recommended Posts

Sokat szoktuk emlegetni a kedvenc jelenteket, így szerintem beszélni is érdemes róluk. Nehezebb a dolgunk ha egy konkrét képsort kell csak megjelölni. Most épp ez lenne a feladat! Írjátok az EPI számotokra lekedevsebb jelentéről, ha lehet, egy kis indoklással megfűszerezve. Miért az tetszik a legjobban a filmben?

Link to comment
Share on other sites

Húha, ez tényleg nehéz kérdés, ha csak egyet szabad írni. Azt hiszem, ha nagyon-nagyon választani kéne, akkor azt a pillanatot választanám, mikor Maul szembekerül a két Jedivel a hangárban, a katonák félrekotródnak, majd mind a két fél nekivetkőzik, kardot ránt és egymásnak esnek. Ott a zene és a szereplők, az egész remekül kifejezi azt a pillanatot amit a Jedi és a Sith újra egymásra találását jelképezi és először kaphatunk betekintést, milyen is lehetett az a kor, amikor valódi háborút vívott ez a két Rend. Arról nem beszélve, hogy Maul kardjának aktiválása nagyon cool :roll:

Link to comment
Share on other sites

Az erkély jelenetek, mikor Rómeo és.......ja az más. Tehát elsőnek Sidi és Maul kettőse, majd mikor Shmi és Gui gonn az erkélyen értekeznek Anakin fogantatásáról.

Link to comment
Share on other sites

Nekem sok van, de ezek inkább a látványvilágukban váltak a kedvencemmé, mintsem, hogy mély nyomokat hagytak volna bennem. :clap:

A Sci-fi napon fogalmazta meg jól ezt az egészet Julian Grover. Számára az SW az első bemutatott filmmel kezdődött és ért is véget. A többiben már nem talált olyan izgalmas dolgot ( nem is látta a Jedit, se az előzményeket), melyet érdekesnek talált volna. Persze én ennyire nem vagyok poor-ias, de olyan hű de nagy kedvencem nincs is az első SW filmélményem óta. :clap:

Baljósból amúgy a kezdő képsoroktól egészen az utolsó képkockáig minden jöhetne a listára, mert ezt a filmet előzte meg nálam a legnagyobb várakozás és ez hatással volt is az egész élményre. :clap:

Link to comment
Share on other sites

Igaz hogy csak egyet lehet de egy picit átnyúlok egy másikba mert összefonódnak. Nekem az a kedvencem amikor a szepimanó kiadja a parancsot a droidok aktiválására és a másik szepimanó megteszi és amikor droidok aktiválódnak.

Edited by Rog
Link to comment
Share on other sites

Hát ezzel a kérdéssel nagyon meg vagyok fogva... Talán vicces, de még soha nem gondolkoztam ezen egyik filmnél sem. Több kedvenc jelenetet biztos sokkal könnyebb volna megnevezni, de egyetlen egyet... :clap:

Ezen még gondolkoznom kell...

Link to comment
Share on other sites

Rövid gondlkodás után a film végén Qui-Gon hamvasztását választottam. Ahogy Obi-wan azt mondja Anakinnak: "You will be a Jedi, I promise" - hátborzongató. Obi-wan még nem tudja, hogy mit vállalt magára, és mi sül majd ki belőle, de mi már igen....

És utána ahogy Yoda és Mace Windu arról beszélnek, hogy vajon ki volt a legyőzött Sith, a mester avagy a tanítvány, és utána a kamera mutatja Palpatine egykedvű profilját - ez is hátborzongató. Hogy itt van a szemük előtt az ősgonosz, de nem érzik meg... Már itt látszik a világos oldal kudarca, hogy "jó" úton halad a világ afelé, hogy a gonoszság vegye át felette az uralmat.

 

És a jelenet alatt szóló zene is nagyon szép, ezt még hozzátenném.

Edited by Pildi
Link to comment
Share on other sites

Ez minden filmnél nehéz kérdés. Az első epizódban sok olyan dolog van, amit már régóta szerettünk volna látni, de ami engem a legjobban lenyűgöz, az Obi-Wan és Darth Maul fénykard csatája.

 

Az ok roppant egyszerű. Eme két rend konfliktusára épül az egész Star Wars konglomerátum, így nagyon örültem amikor végre megnézhettük milyen is egy ereje teljében lévő Jedi tanonc, és egy sith tanítvány szemtől szembeni harca. A környezet, az öltözékük, mind a jó és a rossz küzdelmét fejezi ki. A jelentsor roppant dinamikus, erőtől duzzadó, megunhatatlan. Mindig a hideg futkos a hátamon, amikor nézem.

Link to comment
Share on other sites

Azt már azelőtt láttam hogy kérdeztem csak rosszul fogalmaztam. Nem "az egyes részekből"-t hanem "a többi részből"-t kellett volna írnom.

Azok is ott vannak még. :clap:

Edited by Rog
Link to comment
Share on other sites

Az én kedvencem az a jelenet, amikor Maul megjelenik a Jedik előtt a naboo-i hangárban, és megkezdődik a hármas párbaj. Több oka is van, hogy ezt választottam:

1. Két jedit látunk harcolni egymás mellett. Ez a jelenet tökéletesen ábrázolja azt, amiről Ben beszél később: "The Jedi were the guardians of peace and justice in the old Republic." A jó felveszi a harcot a rosszal, a Jedik pedig még nem mentek ritkaságszámba: egyszerre ketten küzdenek.

2. Qui-Gon, az egyik kedvenc Jedim ismét akcióban van - ő az a karakter, aki megmutatta nekem, milyen egy igazi mester, merthogy erre Ben Kenobi nálam nem volt képes a régi filmekben.

3. Kék és zöld fénykardot látunk egyszerre akcióban. A zöld a kedvenc kardszínem, és nagyon harmonikusan mutatnak egymás mellett - a vörös kard ellen.

4. Az ellenfelük félelmetes, a gonosz olyan megtestesülése, mely gyökeresen eltér Darth Vadertől, mégis megállja a helyét. Ragyogó ellenfél, aki életében sose pislog (az ördög nem alszik, ugye :P ).

5. A ZENE, a Végzetek párbaja. A kórus, ahogy Maul aktiválja a pengéit (Korah, Matah... Korah, Rahtahmah...), emelkedett, már-már templomi hangulatot kölcsönöz a jelenetnek, mely kiemeli a történést a konkrét jelentéssíkból, és egyfajta időtlenséget, örökérvényűséget ad neki.

Link to comment
Share on other sites

Természetesen a végső párbajból van nekem is.

Konkrétan az a rész amikor Obi1 türelmetlenül várja, hogy megnyiljon a mező és nekiugorhasson a sithnek (nem kevés dühvel és egy gyors testlazítással:D).

Ami utána van egy másik "kiakadás". :P

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Ezt a kérdést mindig olyan egyszerűnek tartottam. Most viszont, amikor egy korrekt választ szeretnék adni, rá kell jönnöm, hogy bizony nagyon is problémás. Hisz több olyan jelenet is van a filmben, ami közel azonos súllyal indulhat ezért a "címért".

Nekem például nagyon tetszettek a Jar Jar bénázaásaiból adódó helyzetkomikumok vagy a Jedik és a droidok közti harcok is. Nagy kedvencem Anakin podversenye, amikor az ő szemszögéből nézve száguldhatunk végig a boltívek alatt. Aztán más szempontból, de szintén előkelő helyezett, amikor a csata előtt találkoznak Nass főnökkel és leleplezi magát Padme, vagy megint más szempontból, amikor a hangáraknál szembe találják magukat Darth Maullal.

Ha viszont mindenképp egyetlen jelenetet kell kiválasztanom, akkor az Obi-Wan és Maul harca. A régi trilógia párbajai - a Ben vs. Vader párbajt kivéve - ócska parasztvagdalkozásnak tűntek mellette. A Saga egyik legjobb párbaja szerintem. Igazából csak az ep3-as Obi-Wan vs. Vader és a Yoda vs. Sidious párbajt tudom elé helyezni.

Link to comment
Share on other sites

Nálam csak az érzelmi töltet miatt előzi meg ezt a párbajt az Obi-Anakin csata.

Obi-Anakin csata? Mikor csatázik Obi-Wan és Anakin ebben a részben? Mármint együtt.

Edited by Dzséjt
Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...
  • 1 year later...

Ha Maul nem végzett volna Qui-Gon Jinn-el, azt mondanám, hogy nekem is az uccsó párbaj a kedvenc jelenetem. A Duel of Fates iszonyat jó, holtversenyben nálam a Victory Celebration-nel meg a Force Theme-mel :D De hát mivel a második kedvenc TPM karakterem kinyírta az abszolút kedvenc Jedimet, ezért inkább nem... de amúgy remek jelenet :)

 

Na hát nézzük, kapásból mik jutnak még az eszembe...

- Megérkezés Otoh Gunga-ba (még mindig elbűvöl a hely szépsége) , illetve a Nass főnökös jelenetek (nagyon bírom az "öreg" beszédstílusát :D)

- Watto és Qui-Gon párbeszéde "Mi az jedinek képzeled magad hogy itt integetsz nekem?" ezen mindig szakadok :lol:

- Pod race, meg az, ahogy Jabba indítja a versenyt

- Obi-Wan lovaggá ütése

- A Naboo-i csata Jar Jar bénázásaival együtt, igaz néha túlzásba viszi xD

 

Áhh, túl sok is van, osztom a lenti véleményeket, hogy szinte az egész filmet fel lehetne sorolni xd

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text .   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored .   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information