Ugrás a kommentre

Cpt. Rex

Fórumtag
  • Összes hozzászólás:

    1.139
  • Csatlakozott:

  • Utolsó látogatás:

Hozzászólások

  1. 8 órával ezelőtt, Dzséjt írta:

    Tech biztos nem, mert ő halott. Szerintem Echóra gondoltál. Ugyanakkor, ahogy azt pont ebben a részben láttuk, Echo minden belé integrált technológia ellenére még a coruscanti állomás feltörésével, mi több, egy szimpla teherhajó érzékelőinek kikapcsolásával is nehezen boldogult. Alapvetően ő nem olyan okos, mint Tech, és nem olyan műszaki tudor, mint egy asztromech droid. Ha Tech élne vagy egy asztromech is lenne a csapatban, akkor ez egy járható út lenne, ám szimplán Echóval nagyon kockázatos út. Hiszen, ha valaki egy szimpla űrállomás komputerével is csak olyan nehezen boldogul, hogy már a kudarc veszélye fenyegeti az akciót, hogyan boldogulna gyorsan a szupertitkos és különleges biztonsági intézkedésekkel bevédett Tantis-létesítményben? Mert ez a bázis nem a sokadik jelentéktelen űrállomás, még csak nem is holmi Halálcsillag. Itt egy olyan kutatás folyik, amin szó szerint Palpatine élete múlik.

     

    Viszont vannak kamerák és érzékelők, amikre Echo ugyanúgy rácsatlakozhat, és amik segítségével megkeresheti a lányt.

     

    Vakon berepülni egy telejsen ismeretlen ellenséges bázisra, ami kábé két város méretű, és itt, ezen a teljesen ismeretlen terepen, a sokszoros túlerő ellenében megkeresni egyetlen embert, aki abban a "két városban" akárhol lehet, már alapból öngyilkosság. Jelen esetben annak sincs nagyobb esélye, hogy le tudnak szállni a Weylandon, mint annak, hogy az egyik folyosón összefutnak Omegával.

    A 99-esek hatalmas nagy kockázatot vállaltak. Teljesen vakon repülnek, és alapból számítaniuk kell arra, hogy keresniük kell Omegát, mert lövésük sincs, hol van. Olyan szinten nem tudják, hogy még most sem ismerik a bolygó hollétét, ahol Omega jelenleg tartózkodik. Nincsenek terveik, nincsenek információik. A legjobb esélyük a PTSD-ben szenvedő Crosshair, akinek minimális infói vannak a bázisról. Az a helyzet, hogy Hunterék attól kezdve, hogy elindultak kiszabadítani Rampartot, orosz rulettet játszanak, és szó szerint minden egyes megmozdulásuk azt okozhatja, hogy elsül a fegyver és az agyuk befesti a falat. Igazábólszólva, Omega az, aki még ésszerűen cselekszik. Tervez és készül. Hunterék kétségbeesésükben teljesen esztelenül haladnak előre. Minden lépésük színtiszta rögtönzés. Mindezt úgy, hogy lehet, az ellenség már várni fogja őket, vagy akkor kapnak infót róluk, amikor már a bázison vannak. Mert elég sok nyomot hagytak maguk után.

     

    Elég leleményes és jól képzett leányzó ahhoz, hogy egy birodalmi bázison, ahol kábé ezer komlink lehet, szerezzen magának egyet. Hiszen korábban ahhoz sem volt eszköze, hogy kifeszítse a fali panelt. Aztán egyszer csak lett neki szikéje. Ha kijut, mindjárt lehet az első dolga az, hogy szerez magának egy fegyvert. És aztán ugyanattól a TK-tól, akitől elvette a fegyvert, elveheti a komlinket is.

     

    Ők képezték ki Omegát, most már egy jó ideje együtt élnek vele. Ha ennyi idő után nem tudják, hogy hogyan gondolkodik Omega és mit fog cselekedni, akkor valamit nagyon elszúrtak.

    Még csak nem is kell messzire visszagondolniuk. Hunter és Wrecker hónapokig fáradozott azon, hogy megtalálják és megmentsék a lányt. Erre az nélkülük kijutott a Tantiss-ról és randevúzott velük. Ezután elég ostoba dolog lenne, ha nem tudnák, hogy Omega ezúttal sem fog a hátsóján ücsörögni, pláne annak tükrében, hogy most okkal tért vissza oda. És mivel ők nevelték, ők adtak neki katonai kiképzést, ők talán az egyetlenek, akik meg is jósolhatják minden lépését most, hogy már nem tekintenek rá tehetetlen kislányként. Vagyis valójában Hunternek és Crosshairnek nagyon is tudnia kell, hogy Omega meg fog szökni, és azokon a pontokon érdemes keresni, amiket Crosshair is ismer.

     

    Nem kell előre tudnia, mikor jönnek Hunterék. Neki csak ülnie kell a fejében a szökés kidolgozott tervével, aztán jön a Birodalom, és teljesen önszántából el fogja mondani Omegának, hogy pontosan mikor érkezik meg a mentőcsapat vagy egyenesen azt, hogy már ott is vannak. Mert biza számos formát ölthet majd ez az információ:

    1) Szirénák csendülnek az egész bázison, mert Hunterék rendezkednek.

    2) Robbanások rázzák meg a bázist, mert Wrecker huncutkodik.

    3) Hirtelen megerősítik az őrséget a széfnél.

    4) Az az egoista Hemlock maga henceg el Omegának valami olyannal, hogy "itt vannak a barátaid, de hiába, téged nem menthetnek meg".

    Szóval nem kell kedden megszöknie, csak várnia vasárnapig, amikor a fenti dolgokból az egyik, több vagy mindegyik megtörténik, és akkor akcióba lépnie.

    Alapvetően Omega egész egyszerű tervet vihet végig: megvárja, amíg odaérnek Hunterék. Akkor kiszökik, szerez egy komlinket, szól a társainak, hogy találkozzanak egy olyan ponton, amiről Crosshair is tudja, hol van (ez lehet a leszállópálya, a karámok, a labor, valamelyik börtönrészleg), és ennyi. Persze aztán lehet, hogy nem így lesz és csinál valami oltári nagy marhaságot (mint mondjuk, amit írtál, "megszökik kedden"), de a sorozat alapján én Omegából inkább valami olyat nézek ki, mint amit most felvázoltam. A csajszi egy igazán okos, leleményes katonává vált az elmúlt három évad alatt.

     

    És amúgy érdemes ezt végiggondolni: Omegát egy olyan helyen őrzik, ami a bázis, azaz a hegy mélyén van és már az első ajtónál 2 klón komandós őrködik. Ezen a kapun átlépve egy fedezékek nélküli terembe jutsz, ahol 10 klón komandós strázsál, ráadásul kettő magasabb pozícióban van és védett helyen, azaz jelentős előnyben a behatolókkal szemben. Ezután következik egy újabb páncélzsilip és 5 lézerkapu. És még ezek után sem Omegához értél el, hanem egy újabb terem jön, ahol megint strázsál 2 klón komandós, és vár rád egy újabb páncélzsilip. Ekkor végre bejutottál abba a létesítménybe, ahol Omega van. A hangsúly ezen van: bejutottál. Ám innen ki is kell menni, eljutni a felszállópályáig úgy, hogy eddigre valószínűleg az egész bázist riadóztatták, vagyis akár 100 klón komandós és 1000 TK állhat közted és a hajó között, arról nem beszélve, hogy a kerek terem fölötti megfigyelőszoba abalakán át simán mögéd is kerülhet az ellenség, és két tűz közé szoríthat egy fedezék nélküli teremben.

    Szerintem nem túl jó ötlet, ha Omega azon a helyen várja meg a barátait, ahol 14 klón kommandós, 5 lézerkapu és négy páncélzsilip várja őket csak a bejutás során. Lényegében egy mészárszék várná ott a 99-eseket. És ez csak akkor, ha Coruscantról nem szólnak oda a Tantiss-ra, hogy baj van, és ha a 99-esek valahogy teljesen észrevétlenül eljutnak a széfhez vezető folyosórendszer első ajtajáig. Mert, ha útközben bármikor riadót fújnak, akkor a széf őrségét valószínűleg alaposan megsokszorozzák és kábé rájuk szakadhat Tantiss apraja-nagyja.

    Igazából ehhez az egészhez nagyon-nagyon-nagy szükség lenne Rex-re és egy kisebb klón seregre. Ez az akció sokkal veszélyesebb, mint betörni Tarkin eriadui bázisára, és már az is csúnyán mellé ment, egy emberük oda is veszett. :para:

    Azt el tudom képzelni, hogy a felmentő sereg, az Wolffe és csapata lesz, esetleg!? :) Az utolsó részben. 

    Persze Rex-ék támogatása mellett. 

    Az új teaserből kiderült, hogy bajban lesznek, szóval, elég nagy haderő kell egy ekkora létesitmény megtámadásához. 

    Azt nem tudjuk, hogy Rex-ék hányan is vannak. Sajnos a Teth-en, elég sokan odavesztek, és ezek a klónok, nem holmi zöldfülűek voltak, hanem képzett veteránok. :( 

    Kiderül.  

  2. Én látok benne fantáziát. Nem azt irom, hogy teljesen a klónokról fog szólni, de nagyon lehetséges, hogy maradunk ebben az érában, és esetlegesen Ventress koré épül majd a kövi animációs sorozat, de nem csak Ventress-ről fog szólni. 

    És igy lehetnek benne klónok is, mint esetleges segitő kezek.... :) 

    De persze ez csak egy elmélet, és úgy is kell kezelni. 

     

    Amúgy azt vettem észre, ti kb. minden youtuber-t SW Meg szintjén kezeltek, tisztelet a nagyon kevés kivételnek....... 

     

  3. 2024. 04. 18. - 0:49, Darth Cupsy írta:

    Én is most értem a végére a Falloutnak, régóta az első és egyetlen sorozat amit alig vártam, hogy láthassam a következő részt (nem volt időm, csak 1-2 részt nézni egyszerre). Számos érdeme mellett kiemelném, hogy végre egy új sorozat, amibe nem volt benne a "kötelező" b*zulás.

    Pedig Maximus haverja Dane, az a való életben egy transzszexuális szinész/szinésznő xD Először nőnek hittem, de aztán, rákerestem, és hopp....xD 

    • Tetszik 1
  4. Elment egynek a rész, Rampart vitte a primet végig. 

    Igazából 2 rész maradt, és ebben akarnak elvarrni minden szálat?  Ok...

     

    Amúgy Weyland-en nem egy létesitmény van, 2 vagy 3(hegy), na most itt megint vakon fognak "megtámadni" valamit, lehet pont azt majd, ahol a Zillo klónok lesznek "elszállásolva" XD 

  5. 1 órával korábban, csoli1138 írta:

    Nekem is bejön a Fallout, a fele volt meg. Nagyon jók a nagytotálok, érdekesek a karakterek, néha kivsit meglep, a véres Boys-os erőszak, de belefér, biztos a játék is ilyen volt, én nem játszottam vele, de úgyy tudom, hogy nem hátrány, hisz ennek saját sztorija van. 

    Visszaolvastam itt pár oldalt, a Reacher is nagyon tetszett, A sógunt is jónak tartom, és higy milyen régi a topic, a Lost jött fel ennek apropóján, képzeljétek én azt az egészet nemrég daráltam le a D+ nak hála, annk egy percet sem láttam belőle! 

    Annyit elárulok, hogy a Fallout utolsó részt 2x néztem meg, szinte egymás után! :) Egyik játékkal sem toltam korábban, és még igy is szinte teljesen megértettem a story-t, és a világot amiben játszódik. 

    A Shogun is remek sorozat! 

     

    @Ody Mandrell A 9. shogun rész, ismét nem csalódtam! 

  6. Kivégeztem a Fallout 1. évadot, és azt kell hogy irjam, jöhetne a 2. évad már a jövő héten! :)

    Nekem nagyon tetszett az egész évad. 

     

    Az aláfestő zenék, a képi világ, a karakterek, mind nagyszerűek, a maga nevükben! Lehetett volna 10 részes is az évad. :P 

     

     

     

  7. 10 órával ezelőtt, Ody Mandrell írta:

    Pedig nem az. Crosshair közvetlenül a szökés után kimondja, hogy nem akar visszamenni a Tantissra. Most azért állt elő vele mert Omegáról van szó.

     

     

    Itt még szerintem lesz valamilyen sötét dolog Crosshair-el kapcsolatban. Nem a semmiért nem akar visszamenni a Weyland-re. 

    Valszeg ebből erednek Crosshair traumái is. :( 

     

    Lehetségesnek tartom, hogy kapunk majd egy kis betekintést is, ebbe az klón átképző "programba", amiben Crosshair is részt vett korábban. 

    • Tetszik 1
  8. 3 részt néztem eddig meg a Fallout soriból, nekem bejön. Viszont egyik résszel sem játszottam korábban. 

    Lehet azért tetszik ennyire :D 

     

    Még a kritika is pozitiv a sorozatról, nem is kicsit! :) 

     

     

     

  9. 26 perccel korábban, Nute Gunray írta:

    Teljesen bizonyos, hogy Hemlock már akkor kapott erőforrásokat és pénzt rejtett költségvetési úton ezekre a torz kísérletekre, amikor Palpatine még bőven kancellár volt, talán a Klónháború legeslegelejétől fogva. De azon sem lepődnék meg, ha a kísérletek magvai már jóval azelőtt szárba szökkentek volna. 

    Persze, erre példa ami a Setron-on működött, kutató létesitmény. Ki tudja mióta kisérletezett ott Hemlock. 

  10. 21 órával ezelőtt, Dzséjt írta:

    Köszi a választ, így be tudom lőni, mennyire vehetem komolyan a szavaidat (11 évnyi játékújságírás után sajnos van bennem egy nem feltétlen egészséges szkepticizmus, mert rengeteg tizen- meg huszonéves próbálta már megmondani nekem a frankót, akik még az anyjuk csecsén lógtak, amikor én már játszottam). Ezek szerint közel azonos a tapasztalatunk (bő két év a különbség köztünk a javadra, de én a '90-es évek derekán kezdtem Golden Axe 2-vel, Duke Nukem 3D-vel, Wolfenstein 3D-vel, Quake-kel, stb.).

    Viszont továbbra sem értek egyet veled. A The Division 1-2 rossz példák, mert teljesen más játékműfajt képviselnek. Nem nyíltvilágú single játékok, hanem online lövöldék, ráadásul a legrosszabb, live service fajtából. Ez teljesen más megközelítést igényel úgy a fejlesztő, mint a kiadó részéről. Az meg, hogy a Ubisoft egy adott pillanatban kinek passzolja át a fejlesztés további részét, az igazán nem a Massive Entertainment sara. De összességében a The Divisionnal példálozni tévedés. A Jedi: Fallen Ordert is ostobaság lett volna a Titanfall-lal összemérni csak azért, mert ugyanaz a fejlesztő.

    A Ubisoft termékei közül korrektebb lenne az újabb Assassin's Creedeket idecitálni, vagy a legjobb példa az Avatar: Frontiers of Pandora, mivel ez is nyíltvilágú single játék, és szintén a Massive terméke. Ez a kritikák alapján egy korrekt iparosmunka lett, technikailag jól összerakott, hangulatos produktum, aminek a legnagyobb baja, hogy a Far Cry-széria már unalomig ismert elemeit majmolja. De, ha az Outlaws csak egy korrekt iparosmunka lesz, szerintem már jól jártunk, és nem valami olyasmi, mint mondjuk a The Lord of the Rings: Gollum vagy a Redfall, amik valóban sz*r játékok (és itt kezdődik ez a kategória, nem a The Divisionnél).

    Azt meg remélem elfogadod, hogy én is bőven elég tapasztalattal bírok ahhoz, hogy eldöntsem már láthatatlanban, mit ér meg számomra egy játék. Hogy mi az átb*szás az Ultimate Editionön, azt nem értem, ezt azért jobb lenne, ha konkrétan megválaszolnád, mert az olyan üres frázisok, mint "majd rájösz", nos, az semmi, ráadásul az én esetemben még tévedés is. Ott van feketén fehéren, mi lesz benne. Ha csak valaki nem hülye, akkor el tudja dönteni, hogy ez megéri-e neki azt a plusz húszezret. Ha megveszi és aztán jön rá, hogy nem érte meg, akkor hülye volt, ennyi. Nem a Ubisoft sara az, ha valaki képtelen gondolkodni és eszetlenül szórja a pénzt mindenre, amit lát.

    Bennem is volt sokáig optimizmus, vagyis inkább úgy irom, optimistább hozzáállás, mint most. :) 

    Amúgy az egyik nagy kedvenc ubifos-os game, amiből a NG+-t is kipörgettem, az az Assassin's Creed Origins volt. Abból beruháztam a Gold edition-ra anno, és azt nem bántam. Minden évben előveszem azt a game-t, mert az nagyon adta! 

     

    A Div  1-nél, még korrektek voltak nagyjából, ott még nem volt átverés, csak kis százalékban. Na de a Div 2-nél, amit kapott a nép hozzá, aszem 1 fegyver, meg 1 skin kivételével, mindent meg lehetett szerezni, talán pár óra farmolással. 

    Ami nagyon felháboritó volt, az pedig: 3 havonta kaptunk új küldetéseket(3 havonta 2 újat, új helyszinen), na itt a szezon passzosok(ultimate és gold edition), ezeket a küldetéseket 1 héttel korábban megkaptuk, de hogy hogy.....

    Úgy tudom leirni neked ezt, hogy mi voltunk a "béta" tesztelők....azt a rengeteg bugot, konkréten volt olyan, hogy nem tudtad a küldetést megcsinálni, mert valami mindig beragadt, vagy egy npc, vagy egy ellenséges mob, és ezek végett, ugyanúgy meg kellett várnod sokszor, a teljesen publikus hozzáférést, mint azok, akik a sima mezei kiadást vásárolták meg!!!! 

    Olyan szinten szétbarmolták a játékot ezekben az időkben, hogy nem volt ritka a 7-8 órás maintanance, és még ezek után is volt olyan, hogy alig engedett be a játék a fő menüig. A kiegészitő megjelenéséig, ez igy ment. :( 

    Aztán jött a Warlords of New York expansion, amiről tudok is mutatni korai hozzáférésű videót, persze ez is reklám volt, de most nem ez a lényeg. 

     

     

     

    A kiegészitő viszonylagosan visszahozta a hangulatot, behozták a tényleges szezonokat, és aztán, 9-10 hónappal a kieg. megjelenése után, lelőtték a további fejlesztést. Semmiféle előjele nem volt, csak úgy leléptek az Avatar-t fejleszteni először, aztán az SW Outlaws-ra tértek át. 

    De azátn kitalálták, hogy ó kéne még egy kis money meg rókabőr lehúzás, közben folyamatosan hülyének nézték a game  community-t. És igy jutunk el az Ubifos Bukarest-hez, ami....hagyjuk is inkább. 

    Kb. 3-4 hónappal ezelőtt tért vissza jó pár ember a Massive-tól, fejleszteni a game-t ismét, mert bejelentették a 2. expansion-t, ami már csak egy story DLC lesz. Jóval kisebb, mint a Warlords of New York. :) 

    Kb. ennyi.....

    Néha még visszatérünk, de már nem birunk sokáig elmerülni a játék világában.....

     

    Én megértem, hogy mennyire jó is lehet egy open world game, főleg ha SW, de bennem már inkább a szkeptikusság dominál. 

    Én azért megvárnám az early review-eket, ennyit fogadjál meg tőlem, amolyan jó tanács gyanánt. Peace. 

    • Szomorú 1
  11. 2024. 04. 09. - 22:00, Ody Mandrell írta:
      Spoileres tartalom megtekintése

     

     

    Attól függetlenül, ez már túlzás pöppet. 

     

    Jövő héten elérkezünk a végjátékhoz. :)

    Mariko "öntudatra" ébred :D 

     

     

     

  12. Rampart még rabként is egy okoskodó pöcs volt.  :P 

    Meg is kapta a kábitást, mert túl sok a pofa, alapon :D 

     

    Kicsit csodálkoztam, hogy Crosshair megúszta egy ejnye-bejnyével, amiért elengedte Omega-t...

    Nektek nem tűnt úgy, mintha Pabu lakossága deportálva lenne? Valahogy gyanús volt, persze lehet, hogy csak kijárási tilalom lépett életbe, amig a bircsi erők nem repülnek el, messzebbre. 

  13. 9 perccel korábban, Dzséjt írta:

    Azért kíváncsi lennék, hány éve is játsszol videójátékokkal és milyen inside tudásod van, hogy ekkora bölcsességre tettél már szert.

    Elég régóta vagyok a játékok világában. (41 múltam...)

    Anno a Warcraft 1, Diablo 1, és a Starcraft világával kezdtem, a 2000-es évek legelején. 

    • Tetszik 1
  14. 1 órával ezelőtt, Dzséjt írta:

    Ha annyira sz*r volt a két The Division, miért is öltél bele 3-4 ezer órát? A mazochisták egy speciálisan önsanyargató válfaját képviseled, vagy annyira mégsem volt sz*r? Mert őszintén szólva, szerintem épeszű ember nem b*szik el az életéből több ezer órát olyasmire, ami sz*r. És igen, az Ultimate kiadást szándékozom előrendelni, bár azt nem értem, itt hogyan is leszek átverve. Tán nem azt fogják adni, amit promóznak?

    Majd idővel rájössz. Csupán azért nem hagytam abba, mert volt társaság, klán, de aztán szépen beláttuk, sok-sok playerrel együtt, hogy innen lépni kell, mert cserbenhagyják a game-t. És igy is lett, aztán úgy gondolták, hogy kéne még egy kis pénz belőle, és kiadták az Ubisoft Bukarest-nek a játék "fejlesztését". 

    Na azt meg lehetett nézni, amit azok műveltek. :( 

    A Division 1-nek, sok jó pillanata volt, aztán a csalók, meg a fejlesztői hozzá nemértés, meghozta a gyümölcsét.....

    A Division 2-nek már kevesebb jó pillanata volt, abból megvette a társaság 1 része az Ultimate kiadást, én "csak" a Gold kiadást. Átb*szás volt, az egész.

    De itt mindkét game, egy teljesen online alapokra épülő játék, a mai napig. Csak hát, nem minden arany, ami fénylik. :) 

    Nyugodtan vegyétek meg, ti pénzetek. Én csak figyelmeztetem a társaságot, hogy óvatosan az Ubisoft Massive stúdióval! 

    Peace!  

  15. 17 órával ezelőtt, Dzséjt írta:

    Al Bundy GIF

     

    Ez most gonosz volt...

    Én csak tudom hogyan dolgozik a Massive stúdió.

    A 2 The Division játékban anno raktunk 3-4 ezer órát, és hogy mennyit szivtunk a fejlesztői inkompetencia végett... :( 

    Ideje hogy ti is megtapasztaljátok!!!

    Ja igen, az Ultimate kiadást vegyétek, ott b*sznak át benneteket a legjobban... :D 

  16. 38 perccel korábban, Dzséjt írta:

    Az előző részben mondta CX-2 Hemlocknak, hogy felkutatott egy trandoshant, aki megadta neki egy kalóz nevét, aki kapcsolatban állhat Omegával.

    Mondjuk az utcsó rész legvégén, amolyan utolsó jelenet gyanánt, mutathatnák ahogy egy fejvadász bekopog Cid-hez, és megadja neki ami JÁR! ;) :fuck2:

     

×
×
  • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.