Jump to content

Steven Barnes: The Glass Abyss


Recommended Posts

2024. augusztus 6-án érkezik Steven Barnes-tól (aki például a Legendákból a The Cestus Deceptiont írta), a történet Winduról szól, aki az első filmet követően Qui-gon utolsó küldetését fogja végrehajtani.

 

image.png

 

Szinopszis:

Mace Windu Jedi-mester egy veszélyes, távoli bolygóra utazik egy olyan küldetésre, amely még az ő halálos erejét is próbára teszi - mindezt azért, hogy teljesítse Qui-Gon utolsó kérését.


A Jediket megrázza Qui-Gon Jinn hirtelen halála, amelyet egy Sith követett el. Mace Windu jedimester érzései Qui-Gon iránt mindig is bonyolultak voltak, és a halál sem tette őket egyszerűbbé. Bár gyakran nem értettek egyet, Mace nagyra értékelte Qui-Gon egyedi nézőpontját, és az Erő iránti közös elkötelezettségük szövetségesekké tette őket. Qui-Gon és az ő szokatlan nézetei nélkül Mace úgy érzi, nincs egyensúlyban.

 

Miközben elesett barátja hagyatékán gondolkodik, Mace meglepődve kap egy utolsó üzenetet Qui-Gontól, amelyet Qui-Gon halála alkalmával kellett átadni Mace-nek. Az üzenet egy utolsó kérést tartalmaz: egy könyörgést, hogy segítsenek a Külső Peremvidék Metagos bolygójának. 
 

Sok évvel ezelőtt egy heves napkitörés a sivatagi bolygó felszínét sugárzó üvegből készült tájjá változtatta - oly gyönyörűvé, mint amilyen veszélyes. Most a túlélő lakosok többsége a föld alatt él, ahol rivális klánok küzdenek a bolygó korlátozott erőforrásaiért. Fiatal Jediként Qui-Gon megvédte a Sa'ad földművelő klánt a bolygó kevésbé lelkiismeretes csoportjaitól. A Sa'adok az álomszövés művészetét gyakorolják, alvás közben megtartják éber elméjüket, hogy kommunikálni tudjanak és együtt tudjanak élni a körülöttük élő vad teremtményekkel. Qui-Gon megesküdött, hogy visszatér, ha valaha is szükségük lesz a segítségére, de most Mace-re hárul az ígéret teljesítése. A Sa'ad vezetője, KinShan Nightbird a Jedik segítségéért könyörgött, hogy szabadítsák ki Megatost a bűnbanda urai alól, akik népének életmódját fenyegetik. 

 


Qui-Gon utolsó kívánságát teljesíteni szándékozva Mace a Megatosra utazik, és beépül a Sa'ad ellenségei közé. Ám ahogy a Jedi-mester az ellenfelek és szövetségesek szövevényes hálóját vizsgálja, azon kapja magát, hogy a Jedi-kódex határait feszegeti, megkérdőjelezve a hitét és magához az Erőhöz való viszonyát.

Edited by Bence1997
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text .   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored .   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information