Ugrás a kommentre

Steven Barnes: The Glass Abyss


Bence1997

Ajánlott hozzászólás

2024. augusztus 6-án érkezik Steven Barnes-tól (aki például a Legendákból a The Cestus Deceptiont írta), a történet Winduról szól, aki az első filmet követően Qui-gon utolsó küldetését fogja végrehajtani.

 

image.png

 

Szinopszis:

Mace Windu Jedi-mester egy veszélyes, távoli bolygóra utazik egy olyan küldetésre, amely még az ő halálos erejét is próbára teszi - mindezt azért, hogy teljesítse Qui-Gon utolsó kérését.


A Jediket megrázza Qui-Gon Jinn hirtelen halála, amelyet egy Sith követett el. Mace Windu jedimester érzései Qui-Gon iránt mindig is bonyolultak voltak, és a halál sem tette őket egyszerűbbé. Bár gyakran nem értettek egyet, Mace nagyra értékelte Qui-Gon egyedi nézőpontját, és az Erő iránti közös elkötelezettségük szövetségesekké tette őket. Qui-Gon és az ő szokatlan nézetei nélkül Mace úgy érzi, nincs egyensúlyban.

 

Miközben elesett barátja hagyatékán gondolkodik, Mace meglepődve kap egy utolsó üzenetet Qui-Gontól, amelyet Qui-Gon halála alkalmával kellett átadni Mace-nek. Az üzenet egy utolsó kérést tartalmaz: egy könyörgést, hogy segítsenek a Külső Peremvidék Metagos bolygójának. 
 

Sok évvel ezelőtt egy heves napkitörés a sivatagi bolygó felszínét sugárzó üvegből készült tájjá változtatta - oly gyönyörűvé, mint amilyen veszélyes. Most a túlélő lakosok többsége a föld alatt él, ahol rivális klánok küzdenek a bolygó korlátozott erőforrásaiért. Fiatal Jediként Qui-Gon megvédte a Sa'ad földművelő klánt a bolygó kevésbé lelkiismeretes csoportjaitól. A Sa'adok az álomszövés művészetét gyakorolják, alvás közben megtartják éber elméjüket, hogy kommunikálni tudjanak és együtt tudjanak élni a körülöttük élő vad teremtményekkel. Qui-Gon megesküdött, hogy visszatér, ha valaha is szükségük lesz a segítségére, de most Mace-re hárul az ígéret teljesítése. A Sa'ad vezetője, KinShan Nightbird a Jedik segítségéért könyörgött, hogy szabadítsák ki Megatost a bűnbanda urai alól, akik népének életmódját fenyegetik. 

 


Qui-Gon utolsó kívánságát teljesíteni szándékozva Mace a Megatosra utazik, és beépül a Sa'ad ellenségei közé. Ám ahogy a Jedi-mester az ellenfelek és szövetségesek szövevényes hálóját vizsgálja, azon kapja magát, hogy a Jedi-kódex határait feszegeti, megkérdőjelezve a hitét és magához az Erőhöz való viszonyát.

Szerkesztve: - Bence1997
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

  • 3 hónappal később...

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

×   Beillesztett szöveg.   Illessze be egyszerű szövegként

  Only 75 emoji are allowed.

×   A linked automatikusan beágyazódott.   Linkként jelenjen meg

×   Az előző tartalom visszaállítása.   Korábbi szöveg törlése

×   Nem illeszthetsz be képet közvetlenül. Töltsd fel vagy illeszd be URL-ből.

  • Jelenlévő felhasználók:   0 felhasználó

    • Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.
×
×
  • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.