Jump to content

FlóriBá

Fórumtag
 • Content count

  2,031
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by FlóriBá

 1. Akkor ennyi volt. A köznéppel tudatom, hogy a "jedi tanács" összeült és felülbírálta azt, ami már anno meg lett szavazva. Névlegesen, hogy maradhatok. Ennyit arról, hogy itt egyenlőség van. Ez már akkor megbukott, mikor egyes mocskolódós, akasztós, reggel 2-3 óra környékén készült hsz, minden felülbírálat nélkül simán bent maradt. Vagy mikor az én általam belinkelt videó nem volt vicces, az azonban baromi nagy derülésre adott okot, mikor más felhasználójával két mod is belépett és "vicceseket" írogatott nekem. Azért ezek szerintem mindenki számára elgondolkodásra adnak okot. Akárhogy palástoljátok, vagy törlitek amit írok, aki még el tudja olvasni, legalább arról tudjon, hogy itt mit nem szabad! 1. ne legyen egyéni véleményed, ha mégis van, SOHA, de soha ne világíts rá a logikátlan, szirupos, vagy nem tetsző részekre, mert máris nem vagy FAN. Érdekes megfigyelni, hogy egyes tagok szerint, minden CTW szál, illetve történet remek. Ezt valahogy nem tudom elhinni. Miért elégedik meg valaki annyival, hogy a kedvenc világából jelenik meg pár szereplő a monitoron, a történet, a fordulatok súlya, vagy a drámaiság miért áldozható fel ezért. 2. a 6 filmet feltétel nélkül kell szeretni, a szerelmi szálakkal, vicces karakterekkel és remek konfliktus kezelésével. 3. modnak illetve ivó pajtásainak ne mondj ellent, ha mégis számíts rá, hogy sértegetnek és ha visszasértegetsz, akkor felemlegetik a felsőbbrendűségüket 4. ha burkoltan is, de szeressed az agresszor népeket, ha mégsem szereted őket, ne szólalj fel ellenük, hiszen az SW-t is ők készítették, így ellent mondanál a 2. pontnak. Jah és ha a gitáros zenéket szereted, az plusz pont, lehet egymást postjaira nyáladzani. Sok embert megkedveltem, voltak jó arcok, meg olyanok is akikkel elszaladt a ló, vagy csalódtam bennük. Neveket nem írnék, mert vagy elbíznák magukat,vagy fekete listára kerülnének, mint megfigyelendő, terrorista személyek. A mai napig nem értem ezt az alkalmazkodjunk másokhoz és erőltessünk egy viselkedés formát. Ez nem munkahely, nem a valós élet, ez egy internetes közösség. Itt sem a hangsúlyt, sem a szavak erejét nem lehet érezni. Persze lehet szájkaratézni, egyeseknek már kifejezetten jól megy. Főleg 3 sör után. Ettől függetlenül azért sok érdekes és fontos infót megtudtam erről a világról, lehet a TCW mozifilmre rá sem bukkanok, vagy olvasok jó kis novellákat. Ennek ellenére, nem hiszem, hogy egy rajongói oldal feladata a fanatikus, minden rész és film tetszett tagokká való agymosás, még mindig tartom ahhoz magam, hogy egy ekkora univerzumban kell, hogy legyen szar minőségű film, OST, TCW, könyv, Anakinos vágódeszka,vagy R2 alakú szájfény. Olyan nincsen, hogy valami mindig tökéletes. Ennyit akartam, gondolom a dolgok folynak tovább a maguk rózsaszín medrében, a nyáj megvédve, a gonosz eltüntetve.
 2. FlóriBá

  Filmek

  TE ott voltál? Valaki, hiteles hírforrás (nem jenki) rögzítette a dolgokat? Ugyan már, ha végelgyengülésben halt volna meg a WC-n is ilyen opuszokat forgatnának róla, az ellenség vezére máshogy nem halhat meg, csak amcsik által. Kezed vedd már ki a csillagos biliből...
 3. Érdekes izé Technikai adatok 0. A keddit is érdemes megnézni.
 4. Szerintem egyáltalán nem lepte meg. És a tábornok is sokat tanult, de érdekes, hogy vele a fénykardcsaták mindig rövidek. Amikor a boszorkányokat irtotta, akkor sem tudta Ven legyőzni, ezért az erőt használta, erre válaszolva Grivi rámozdította a droidokat. Most is az erőt vetették be ellene, ez az egyetlen ami megállítja. Szerintem inkább ő fejlődött sokat és méltó mesteréhez. A tanulás képessége teszi erősebbé, azoknál akit irányít. Én úgy látom Maul lenne az aki temperamentumban és vívásban megfelelő lenne a számára.
 5. Én nem értek azzal egyet, hogy Ahsoka annyit fejlődött volna. Itt is azzal került némi fölénybe, hogy azt vetette be a tábornok ellen, amit képtelen hárítani, mivel ő nem a birtokosa. Ennek ellenére, szerintem, ha tovább folytatódik a harc, biztosra veszem, hogy ez lett volna az utolsó szereplése. Grievous az utolsó két részben sokkal dinamikusabb volt és most azokat a droidokat sem csapta szét, akik elszalasztották a menekülő hajót. A sok kudarc után, úgy érzem, maximálisan megérdemelte, hogy egyik legnagyobb ellenségét, majd Tanot is megalázza. Fura, hogy ennyire kezdik felhúzni, kétfelé mehet ez a dolog, most majd egy bukásra ítélt széria következik, ami mondjuk simán kinézhető a készítőkből, vagy ismét egy jó ideig nem hallunk felőle. Az már biztos, hogy nem ő öli meg a tanoncot, akkor Anakin sem úgy állna hozzá az EP III-ban.
 6. Ma reggel már ott várt az 5 raklap árú a földes raktárban. Volt "segítségem" egy diák, akinek a gyakorlati helye van nálunk. Nagyon topa szegény, és a szemtengelyferdülése sem semmi, ha hozzám beszél (?) akkor kb. a neonokat nézni. Szerintem! Ezek a délelőttös leosztások amúgy kemények, 4kor kelek, 3ra érek haza, semmi kassza, csak pakolás. De ma megkaptuk a törött mikulás csokikat, tele volt vele az étkezőben az egyik asztal, ettem is egy After Eight-eset, az a legdrágább!
 7. FlóriBá

  Filmek

  Ezek a Bin Ladenes filmek annyira hitelesek, mint a Péntek 13 bármelyik része. Csak azokat végig bírtam nézni, mert hiába volt az is fikció, szórakoztatott és rengeteg fiatal amerikai +meghalt". Az ilyen mondva csinált ellenségek mészárlásában elég jók az amcsik, Freddy Kruegert sem könnyű leölni, igazi jenki ellensége ő is!
 8. Ez nem hiba, inkább szembeötlő hülyeség. Ha valaki elől menekülsz 10percig és ezt úgy akarod beállítani, hogy izgalmas és jó rész legyen, akkor nem úgy fejezed be, hogy miután a járműved felrobbant, minden harc és ellenkezés nélkül megadod magad, holott erősebbek vagytok és túlerővel is rendelkeztek. A másik a "Boss, boss, we are all in trouble!"...bárki megnézi a jelenetet rájöhet mekkora logikátlanság. A szepik már a spájzban vannak, ekkor jelentik csak a főnöknek, hogy itt tényleg nagy a gond? A drámaiságot miért kell észérvekre felcserélni? Az is érdekes, hogy Grivit már láttuk akkorákat ugrani, mint egy Jedi, sőt néha nagyobbakat is, most azonban simán hagyja, hogy Ahsoka elmeneküljön, meg sem próbálja követni, vagy a hajóját üldöztetni. Gondolom a bolygó körüli röppályán maradt pár hajó, amivel a megszállást végezték.
 9. Gondoltam, hogy mindenkinek bejön majd ez a rész. Pedig aztán eddig ez volt a legnagyobb ökörség. Volt egy 10 perces üldözés, aminél már azt nem értettem, mikor a menekülésre szánt hajó ellebeg a kalózok felett, miért nem arra nyitnak tüzet, a tankban nem igazán tudtak kárt tenni. Ez még oké, de mikor a hajtóműve találatot kap és felrobban, az már tényleg érdekes volt. Utána 3db kalóz elkap 6, azaz 7 Jedit, mert miért is ne...így az egész üldözéses jelenet haszontalan volt, hiszen, minek menekültek ennyire, ha most meg szó és harc nélkül megadják magukat, főleg, hogy Ahsoka itt is használhatta volna az erőt, a kis jediknek meg ott volt a kardjuk... Aztán jött a megszállás, oké, hogy sem a cirkuszt, sem a kényszerleszállást végző hajót nem vették észre, de egy egész megszálló droid sereget? Plusz, mikor közlik Hondoval a hírt, a konzervek már a fél tábort átrendezték. A buli miatt tényleg mindenki ennyire részeg, vagy a kalózoknak a védelem luxus? A börtönös részt nagyon untam, Hondo inkább már irritáló a kétszínűségével, mint sem vicces, vagy jó karakter. Megértem, hogy olyanná szeretnék tenni, mint a víz, tehát bárki próbálja elfogni, kicsúszik a keze közül, de az a 2. részben még bátran lemészárolna bárkit, kérdés nélkül, most meg a becsület felemlegetésére meggondolja magát? Szegény olyan, mintha agyilag nem lenne ép. Egyedül Grivi részéről éreztem azt, hogy hozza amit elvárhatunk tőle, kemény volt, durva és végre kaptunk egy olyan karaktert aki nyafogás, meg rinya helyett támad és harcol... A mentő akció inkább vicces volt, mint izgalmas, Ahsoka még mindig nem nőtt fel a tábornokhoz, szerintem már nem is fog. Mondjuk 100%ig kiszámítható volt ez is, ha az előző részben Obit így elpakolták, logikátlan lett volna a tanonc győzelme. Arról már nem is szólok, hogy két tank nem tudott leszedni egy tőlük kb. 20 méterre lebegő gépet, hiszen jönne az egyértelmű válasz, ők csak droidok, nem tudnak célozni. A szepik nagoyn betörtek ebbe a rendszerbe, reméljük a folytatás kicsit komolyabb és kevésbé kiszámítható lesz, több harccal és kevesebb semmitmondó párbeszéddel.
 10. Tegnap este hallgattam haveromnál, először azt hittem egy 80 évek végi, 90-es évek eleji albumot mutat nekem, de ez nagyon friss, még egy hónapja sem adták ki. Érdekes, hogy vannak akik még ezen a vonalon haladnak. Szerintem kifejezetten jó album, habár nekem néha már túl retro 1-2 szám samplerelése. http://www.youtube.com/watch?v=LCOHo-29UTQ
 11. FlóriBá

  Filmek

  Rec 3. Az első rész valóban tetszett és jó volt végre a boszorkányos kézikamerás baromság után egy zombis, európai történést látni. Aztán a 2. a film felénél lévő töréssel már nem volt annyira élvezetes, sőt néha átcsapott unalmasba. A 3. rész egy lagzin játszódik, az első 20 perc szokás szerint amatőr felvételekből van megvágva. De, itt a film szakít a hagyománnyal és a főcím után átmegy egy normális, fényképezett filmbe. A történet nem lenne annyira béna és ha úgymond amerikásan oldanák meg a dolgokat, magyarul a zombi hordát 1 az 1-ben lemészárolnák azt mondom oké. Mert a maszkok és a belezések nagyon rendben voltak. Azonban itt egymás megevését a pap a gonosz démonok megérkezésével magyarázza és az élőholtak ellen beveti Isten erejét...innentől kezdve a film nálam elásta magát. Mert, most őszintén milyen zombi az, aki felken a falra, már a beleid felé nyúl, aztán két miatyánk miatt lekezd rángatózni és megmerevedik tőle. Ezt követően a film végig erre az ellenszerre épít, ami sajnos inkább a blőd vígjáték felé sodorta a zombi akció-horror helyett. A befejezés már-már szappanoperába illően nyálas, olvastam az írók véleményét, szerintük ez csak egy független, a szériától különálló résznek szánták. Reméljük is, mert harmat gyenge, a nők sem igazán szépek és a zenék...annyira rosszul választották meg az aláfestő zenéket, hogy az már fáj. 4/10, csak a durván lerombolt helyszínek és jó maszkok miatt.
 12. Ma már a trágárság sem olyan, mint rég. Megnézel egy alap filmet, pl. a Kertvárosi Kommandót, a szövegek fele kb. abból áll, hogy csúnyákat mondanak benne. Ez már nem a régi idők, amikor mindenhol cenzúra volt és átnézett szövegek. Nekem mondjuk sosem jött be a Jay és Néma Bob féle stílus, de ha valami baromi rossz, akkor a kib*szott sz*r szerintem sokkal nyomatékosabban tükrözi ezt, mint a szemét, vagy minősíthetetlen. Tehát a káromkodásnak is megvan a maga szükségessége és helye, de olyan, mint az alkohol, nagy mennyiségben és hosszú távon már káros és felesleges + szánalmas. Te meg még ennek fejében pro istenhívő vagy, ha jól tudom, nektek ez felettébb tilos.
 13. Mi ez az új BSG sorozat? Ahogy látom, már egy ideje megy, de még nem is hallottam róla. Valaki látott belőle részeket, érdemes nézni?
 14. Meglátszik, hogy a többi kritikáját, munkásságát nem ismered. Ha csak fele annyira lennél okos, mint amennyire ő ért a filmekhez és azok háttereihez, akkor nem itt tartanál.
 15. De pont ők? Akik a gyerekmesékről híresek és olyan filmeket hoznak létre, amire anyu ül be a 4-7 éves gyerekeivel? Mert aranyos és kedves mesék, ez tény, de mégiscsak bugyuták a maguk színvonalán és azért egy űropera nem kifejezetten ebbe a témakörbe tartozik. Én jobban örültem volna egy olyan stúdiónak akik filmek terén kőkemény profik és nem a marketing az egyik harci eszközük, amit az eladás érdekében bevetnek. ( Verdák csomagolású saláta, 520Ft-ért...)
 16. Disney Én végignéztem a listát, baromi érdekes lesz majd a végén a Star Wars szó. Erre is felhívnám a figyelmet: "ma a második legnagyobb médiatársaság az Amerikai Egyesült Államokban. " Ezeknek a tényeknek nem tudom, hogy örülni kell, vagy inkább szomorkodni miattuk.
 17. Mondjuk a Parlamentben egész nap egymásra dobálják a sz*rt, meg a másikra mutogatnak, hogy mit rontott el. Az elején még komolyan lehetett őket venni, persze akit érdekelt, de mára az egész átment komikumba. Sokan úgy gondolják, ha az ország vezetői ezt megengedhetik maguknak, akkor ő, a NÉP, miért ne tehetné. Valaki azért csinálja ezt, mert az eddigi munkái adtak neki egy hírnevet és hátteret, mint Gergő, vannak olyanok akik meg csak akkor kemények, ha isznak, de olyankor meg nagyon. Az első fajta ember azonban nem beteg, neki ilyen a stílusa. Senki sem mondta, hogy ezeket a videókat meg kell nézni, vagy fel kell iratkozni rájuk. Ez olyan mint a zene, én belinkelem, mások meg meghallgatják, aztán jön a " de sz*r volt". Nem álltam ott fegyverrel, köteleztem rá. Kritikusokon belül jobban kedvelem Dancsó Péter stílusát, mondjuk ő külföldi filmeket ritkán mutat be, ha mégis akkor szigorúan Zs kategóriásakat. Azért az egész SW eladogatás mögött megbújik Lucas zsi... szóval üzletemberi beállítottsága, nem hiszem, hogy ez a világ már ne termelt volna ki annyi dollárt, hogy a saját lábán megálljon, biztos a halála után is képes lett volna egyedül fennmaradni. Ilyen, mikor egy nagypapa gondol még az ük-ük unokák megélhetésére is. Nekik tuti jó lesz, nekünk meg majd kiderül...
 18. Ezzel én is egyetértek, én feliratkoztam rá, mert pl. a Holló című új filmet azért nem töltöttem le, mert remekül bemutatta és ilyenre úgy döntöttem sem áramot, sem időt nem pazarlok. A Bond filmekért sem rajongok, nekem túl...egyértelműek és valahogy nem fogtak meg soha, főleg a régi verziók. Az újat azonban megnézem, többek között azért is, mert jó kritikákat olvastam és Gergő hangsúlyozta, hogy azoknak is ajánlott akik a sorozatból egyet sem láttak előtte. Attól, hogy a 6 filmből egy kifejezetten nem tetszik, még nem kell fikázni. Sajnos nem tudok olyan szériát mondani, ahol minden egyes résszel elégedett lennék, vagy azt mondanám nem piszkítottak bele valamivel. Ez alól talán a Die Hard kivétel, ezért is várom az új részt. No, meg az Exp. ha így folytatja tovább. Az olyan filmeket sosem veszem bele ebbe a kalapba, ami könyv alapján készült, mint a Gyűrűk ura, azok teljesen más tészta. Mégis elszomorító, hogy hány esetben lehet azt mondani, az első részek remekül sikerültek, aztán vagy a befejezés, vagy a remake, esetleg az előzmény lett kevésbé méltó... Penge, Alien, Superman, Starship Troopers stb. Ha az ember utánuk olvas, akkor a 3.-4. elmarasztaló kritika és alacsony pontszám után beláthatja, hogy itt valóban baj van, ha sem a magyaroknak, sem a világ más népeinek nem igazán jött be az adott alkotás. Én ezért mindig körbeolvasok a filmek előtt, megnézek pár videót, ettől függetlenül, ami már a megjelenés előtt érdekelt, azt úgyis megnézem, ezektől függetlenül. De erre nagyon jó példa a Ragyogás, meg Hajnal hasadás, meg ezeknek a bemutatása, amikor anno valaki kritizálta, hogy a vámpírok csillognak a fényben, akkor nálam a széria bekerült a "kerüld el, de jó mennyire" mappába és szerencsére azóta is ott van!
 19. Gergő kifejezetten jó kritikus. Attól, hogy a 40 videójából láttatok 4-et, a 3 új rész és ennek a tartalmát, még nem kell ítéletet mondani. Nekem pl. a Batman és a Looper kritika nagyon bejött, plusz a MIB 3-as beszámolót is érdemes megnézni. Ismerek én is pár embert akik a régi részekért oda vannak, az újakat utálják. De ők idősebb emberek, nem szeretik az újításokat, a változást, ahogy sokan kiakadnak, mikor régi dalokat dolgoznak fel, úgy sokan ezen szomorkodnak. Amúgy a videót már a feltöltés napján láttam, de nem tettem ki, attól függetlenül, hogy sarkít, a Disney szerintem sem volt jó húzás, gondolom ő volt az egyik legnagyobb olyan cég, aki azokat a billiárdokat ki tudta pengetni. A végeredményt majd meglátjuk, de én azért arra is felkészülök lelkiekben, hogy benne van a kalapban a gagyizmus lehetősége. Frenkie te pedig megint agresszív voltál, egyértelmű, hogy megittad azt a két sört, az eddigi alkoholista védéseid ilyenkor mindig a sárba hullanak, ilyenkor örülök, hogy nincsen se gyereked, se feleséged, tuti ők bánnak ezt az állapotot.
 20. Pedig ő elég kemény drogos volt, elég sok LSD-t benyalt, kórházban is volt miatta. Ahhoz képest szép kort megélt, mint színész kifejezetten jól játszott. Az Élet Mesterének üzenem, ha ekkora arc, akkor ne mindig hajnali 1-2 óra körül érjen haza a buliból, ha mégis, akkor ne egyedül (nem arra gondolok, hogy hazahozzák és lefektetik), mert ez így eléggé savanyú. Ha meg mégis korán hazaér és ittas is, meg egyedül van, akkor inkább nézze az ismeretterjesztő csatornákat, vagy valami felnőtt adót. Amúgy azért nyavajogtam, mert megmondták, hogy mit csináljak és nem volt kevés a kitölteni való, na minden 2. percben ezt abba kellett hagynom és elmászkálni, megmutogatni mi merre van. Addig a kedves vásárló nem pakolja fel helyettem a 10 kilós krumplit.
 21. A fősoron max lehet TV helyett sör, vagy fordítva, de a sorában 0%, mivel minden Tescoban a sorok fixáltak, tehát ahol száraz árú van, oda csak száraz árú mehet, még nagy átépítés után is. Magyarul alkohol helyére elektromos készülék soha az életben nem kerül a során belül, mivel azok a polcok és a beszerelés felépítése (áram ellátás, tisztítási környezet) nem felelnek meg neki, így ez ebben a formában biztosan kamu volt. A fősort, magyarul amikor bemész és van egy széles sor, elárulom minden csütörtök délután nekilátnak a planogram árúfeltöltők, akik a legdurvábbak, este 6körül munkába állnak és másnap 8-9ig folyamatosan, kemény fizikai munkával átépítik az egész sort. A Tescoban minden csütörtökön van áruváltás, pénteken teljesen máshogy néz ki az eladótér, de a fősor kivételével, minden más sorba csak azt lehet tölteni fajtája szerint, ami ott volt eddig is. A másik pedig a marketing, ésszerű, hogy ha van egy áruházad, akkor időnként átrendezed, van amikor alaposan. Miért? Hogy aki megszokta, hogy itt, meg ott a tej, az szépen fogja és most nekiáll keresni. Közben meglátja ezt és meglátja azt, aztán meg is veszi. Az, meg, hogy nyugaton mi van, senkit sem érdekel, ott a Tescoban nem amerikaiak dolgoznak, hanem bevándorlók, ilyen munkákat egy jenki nem szívesen vállal. Mexikóiból meg minden sorra jut vagy 30, jó, hogy más az áruház felépítése, gondolom a fizetésükön is meglátszik ez. Amúgy felfelé kell nézni, minden sor elején ki van írva, hogy éppen abban a sorban mit találsz és ésszerű, hogy pl. az élesztőt vagy a hűtőknél keresed, vagy a por alakú formáját a sütési hozzávalók sorában. Én sem tudom, hogy pl. a csalántea pontosan hol van, de fent kikeresem a teák sorát és ott már csak rátalálok és megmutatom. A héten is 5 napot megyek, két nap szünetem volt, már fogytam 5 kilót és ma futottam a buszra, kb. 200 métert, mikor leültem, nem kapkodtam a levegőt, szóval jön vissza a régi, sportos formám, tegnap már felvettem a szúkebb farmerem is, amiben régen mindig csajozni jártam! Ez eddig 2-3 centi többlet miatt nem volt begombolható.
 22. Ma 50%os játékár visszatérítés hirdettünk ami azért durvára sikerült. A parkolóban nem volt hely és minden dolgozónak kasszázni kellett, kivéve nekem, mivel a főpénztáros azt hitte, hogy szabadnapos vagyok és holnap jövök majd, így rám nem osztott ki kasszát. A kassza előtti emberek néha már kiértek a sorból, magyarul van pl. az a sor, ahol az ásványvizek vannak csak, az full tele volt vevővel. Az elején örültem neki, aztán rájöttem, hogy minden gyökér vásárló engem talál meg, ilyen kérdésekkel, hogy hol a tej, meg a kutyakaja... Aztán, elfogyott az árú is, nekem kellett egyedül beépítenem az új termékeket és leárazni, de minden 2. ember odajött, hogy mi van a 150Ft-os almával...elég nehéz így dolgozni. Aztán ki is akadtam, mert volt a szigeten hálós, 1 kg-os mandarin, a büdös parasztok meg felbontották, kivettek 1-2 szemet és otthagyták a többit. Így nem lehet már eladni és a lédiggel sem keverhetem, mert más a színe, az érettsége, származása. Szóval, az ilyen vevőnek a k*rva anyját, kb. 4 kiló jófajta mandarin ment a selejtbe. Holnap szabadnapos leszek, aztán 6 napot megyek egymás után, egy délután és 5 délelőtt.
 23. Szerintem minden olyan jelenet, ahol ketten szerepeltek mások előtt ilyen volt, mert Anakin nem éppen az érzelmei elrejtéséről volt híres és a környéken mindig volt egy jedi aki felfigyelhetett volna ezekre a dolgokra.
 24. Elég szomorú, ha valaki azt az olasz ízléstelen k*csögöt komolyan vette. Tényleg csak viccnek szántam, szerintem rajta és a klipben szereplő pár barátján kívül másnak nem tetszett az a ... szóval az! Persze komolyan is lehet venni a dolgot, meg minden sz*rt belebeszélni egy egyértelműen lényegtelen dologba, de úgy tudom ez trollkodásnak számít! Ma a buszmegállóban két részeg höbörgött, volt náluk 3 db 2 literes Koccintós üveg. 3-4 percenként ittak belőle, aztán mindenkinek beszóltak, meg ordibáltak. Ki is jöttek a zsaruk, az egyiknek "véletlenül" beleverték a fejét az autó tetejébe, mert nem akart beszállni a hátsó ülésre. Mostanában, hogy itt a hideg, egyre többen isznak, szinte nem telt el úgy nap, az elmúlt két hétben, hogy amikor délutános voltam és este jöttem haza, a megállóban ne lettek volna ittas emberek. Szóval az állami támogatás, meg a sok reklám megtette a hatását!
 25. Az Áruló Eddig a Necropolis volt a kedvencem a sorozaton belül. Abnett azonban megint összehozott egy remek alkotást. A Szellemek bemutatkozó fejezete parádés volt, tetszettek a kis városok menekülései és Chaos fertőzte hangulat. Az excubitor először nem volt számomra értelmezhető, aztán rájöttem, hogy minden olyan egységet így hívnak, aki alap kultista, vagyis a képzett megszállott katonák és az egyszerű, fertőzött, de fegyvert kapott péket is takarja a jelző. A mocsaras rész nekem kicsit erős volt, azért a Chaos Space Marineket így ledarálni...jól körbeírta az író, hogy bizony CSM ellen Gárdistákat sosem vetnek be, mivel nem tudnak a páncélokon komolyabb kárt okozni, csak fejlett járművekkel. Ennek ellenére, azért veszteség nélkül lekaszálták az osztagot... A másik amiért tetszett, hogy Dan ismét elnyújtotta a végjátékot. A Sabat Mártírnál úgy éreztem a vége eléggé összecsapott volt, meg még pár másik könyvénél, itt azonban a támadás és az ellentámadás is jól körbeírt, érdekesen tálalt irományok voltak. A képzeletbeli dobogó 2. helyére felteszem a könyvet, a biztosan újra olvasandó cédulával. 9/10 Nem tudom merre menjek tovább, a Xenos és a két másik folytatása már itt vár, de elolvastam a Végső parancs hátsó borítóját, várom nagyon mi lett a Szellemekkel és Gauntékkal, szóval, nem tudom melyik legyen!
×
×
 • Create New...

Important Information