Jump to content

5x09 - A Necessary Bond


Recommended Posts

9. rész - A Necessary Bond / Egy kényszerű kötelék

 

epguide509.jpg

 

Írta: Christian Taylor

Rendezte: Danny Keller

 

Helyszín: Florrum

 

Szereplők:

Ahsoka Tano - Ashley Eckstein

Zatt - Greg Cipes

Byph - Dee Bradley Baker

Ganodi - Georgina Cordova

Katooni - Olivia Hack

Petro - Jeff Fischer

Huyang professzor - David Tennant

Hondo Ohnaka - Jim Cummings

Obi-Wan Kenobi - James Arnold Taylor

Grievous tábornok - Matthew Wood

Parsel - Jeff Fischer

Cody parancsnok - Dee Bradley Baker

Dooku gróf - Corey Burton

Gwarm - Greg Baldwin

OOM-87 - Matthew Wood

Gungi - ???

Pikk Mukmuk - ???

R2-D2

 

Történet

A sikeres szökést követően Ahsoka és a növendékek a hajójuk felé menekülnek, nyomukban Hondo kalózaival. Az ifjoncok a hosszú üldözés végén újra fogságba esnek. Kisvártatva azonban feltűnik Grievous tábornok, így a korábbi ellenségeknek össze kell fogniuk a túlélés érdekében.

 

Előzetes

 

Érdekességek

- Az epizód megválaszolja, hogy miért áll romokban a 5x01 Revival-ban Hondo bázisa. Eredetileg a Revival később játszódott volna, de előbbre tolták az akciódúsabb szezonkezdés miatt.

- Hondo titkos búvóhelyének bejárata fölött egy lezuhant űrhajó látható, melynek hasonló a modellje, mint Anakin Skywalker Twillight-jának.

- Először tűnt fel a Slave I a 2x22 Lethal Trackdown epizód óta, akkor még Jango Fett festését viselte. A később összetört hajót Hondo festette újra.

- Slave I evolúciója: óramutató járásával balról: ILM modellje a Klónok Támadásához, Lucasfilm Animation modell a 2. évadhoz, festés illusztráció az 5. évadhoz, és ILM modell a Star Tours: The Adventures Continue-hoz.

- Ironikus: Ahsoka -t az a hajó mentette meg, mely neki köszönhetően zuhant le a 2x22 Lethal Trackdown -ban.

- Még egy kapocs: Ahsoka és a növendékek a gejzír árokban menekültek, mely hasonló ahhoz, mikor Ahsoka üldözi Aurra Sing-et egy szurdokon át, szintén a 2x22 Lethal Trackdown -ban.

 

Concept Art galéria

 

concept01.jpg

Hondo kulcsa

 

concept02.jpg

Grievous robogója

 

concept03.jpg

A robogó részletesen kidolgozva

 

concept04.jpg

A Slave I színezése

 

concept05.jpg

Hondo titkos barlangja. A kép jobb oldalán Venátor hajtóművek láthatók a sziklákba építve

 

concept06.jpg

A Florrum -i kanyon

 

concept07.jpg

Hondo titkos rejtekhelye

 

concept08.jpg

A rejtekhely bejárata

 

concept09.jpg

A kanyon és a gejzírek környezete

 

concept10.jpg

A közvetlen bejárat Hondo rejtekhelyére

 

 

Pár kitétel.

 

1. A letöltéssel és a felirattal kapcsolatban itt találsz információt. Ezt a topikot ne erre használd.

2. Amennyire az lehetséges próbálj meg az adott rész keretei között maradni.

3. A történet elemeit ne rakd spoiler gomb mögé. Itt az epizód konkrét történéseit tárgyaljuk ki.

4. Csak akkor szólj hozzá a témához, ha már láttad az aktuális részt.

5. Tartsd be a fórumszabályzatban leírtakat.

Edited by Ody Mandrell
Link to comment
Share on other sites

Rég voltam már első, mióta nem hajnalban kell kelni egy részért! :)

Tetszett, méltó zárás.

Csak megkaptam a Slave I-et. ;) Ugye az volt?

Jó volt az Ahsoka vs. Grievous! Szuper volt a koreográfia, volt benne valami újszerű!

Hondó most barátkozósabb kedvében volt -naná- gyorsan kijózanodott..

Bővebben felirat után.

Ja, zárójelenet, illetve képkocka: :clap:

Link to comment
Share on other sites

Sokkal jobb volt mint a múltkori. Hondo a végére csak felmentette magát a korábbi piszokságok ellenére. Nagy arc volt. Ahogy bedumál Grivinek az kész.. Meg a végén az alkudozás Obi-Wannal.

 

Az viszont elég felemás volt, hogy Ahsokáékat az elején elkapja három puskás kalóz, de utána meg az Erővel arrébb löki Grivit, meg az ifjoncok is készek lennének szembeszállni a tábornokkal.

 

 

Csak megkaptam a Slave I-et. ;) Ugye az volt?

Szerintem nem, csak az a típus. Más a festése.

Link to comment
Share on other sites

Szerintem nem, csak az a típus. Más a festése.

:facepalm::lol: Véletlenül sem fordulhatott elő, hogy Hondo átfestette a saját szájíze szerint, ugye? :P Egyébként úgy rémlik Filoni azt mondta a második évad után, hogy Hondo összeszedte a roncsot és megjavította, aztán ő használta, amíg Boba el nem ment érte. úgyhogy nagyon is valószínű, hogy ez a Slave-i volt.

Edited by Werebazs
Link to comment
Share on other sites

Hondo a végére csak felmentette magát a korábbi piszokságok ellenére.

Nekem is ez volt az érzésem. Hihetetlen szeszélyes egy manus. A végén ahogy összekacsintanak Katoonival....abban a pillanatban Hondo visszakerült az őt megillető helyre. :D

 

A hajó pedig a Slave I volt-e? Erre majd talán a videódokumentary ad választ. :)

Edited by Ody Mandrell
Link to comment
Share on other sites

Nagyon tetszett. A vége feltette a koronát a kvadrológiára. Amit sajnáltam, hogy egy gyerkőc sem halt meg, úgy komorabb lett volna a trilógia. De megnézve a kis arcokat a végénél, rájöttem, hogy mindegyik poronty a szívemhez nőtt. Remélem még viszont látjuk őket a sorozatban. Grievous, Hondo, Dooku is nagyon jók voltak. Nagyon tetszett a droid szólása: Not bad from an astromech :D

Link to comment
Share on other sites

De bassz*s mekkorát trollkodtak velünk az epizód végén Filoniék?! Huyang az utolsó percben benyögi, hogy utoljára Yoda mesternek volt ilyen kalandja a fénykardja építése közben, erre Obi-Wan -mentendő a 22 perces műsoridőt- leállítja, mondván hogy ez egy másik alkalomra marad :angry::D

Link to comment
Share on other sites

Így elnézve, ide nem illett volna egyik gyermek halála sem. :) Huyang mekkora bókot mond már nekik? A végén pedig Yoda sztoriját akarja elmesélni, amikor az még padawan volt. Sajnos Obi nem engedte neki. :D

 

SZERK: látom Werebazs is kiakadt ezen. :D

Edited by Ody Mandrell
Link to comment
Share on other sites

Döbbenetesen jó rész volt, csak nem tudtuk meg, hogyan került végül az ifjak hajójának pilótafülkéje Hondo házának udvarára, ráadásul úgy, hogy a hajó teste pedig nincs ott. :hmm:

 

A Slave 1 debütálása SW történelmi jelentőségű, gondolom velem együtt mindenki átérezte a pillanatot.

Link to comment
Share on other sites

Gondolom odavitték a jó kalózok. :)

 

Erre gondoltam én is, aztán rájöttem, hogy NEM! :nana:

 

A roncs orra a Maulos részben tűnik fel Hondo udvarának a közepén, ezt tudjuk és most már azt is, hogy az ifjoncok ciklusban nem látjuk mi történik a hajóval. Ha a Maulos részt készítették először (és a készítésnél nem indok a kronológiai sorrend), akkor lehet, hogy az eredeti terv szerint a hajó belezuhant volna Hondo épületébe. Aztán amikor elkezdték készíteni az ifjoncok szálat, menet közben változtattak, de a Maulos részeket már legyártották, így benne maradt a lezuhant roncs. Ez lehet a logikus magyarázat. Egy kis technikai gigszer a forgatókönyvben, ami menet közben változott.

Edited by Zééé
Link to comment
Share on other sites

Ennek ellentmond a produkciós szám, ami pont hogy a sorrendet mutatja. A Revival most jönne.

 

Igen, de én ebben nem igazán hiszek! :) Menet közben egy csomó dolgon variálnak és ez annyira nagyon durva hiba lenne, hogy más magyarázatot nem találtam rá. De persze, csak találgatok! Talán egyszer kiderül az igazság...de ez a produkciós szám szerintem nem sokat jelent. Valójában nem tudjuk, hogy a részek sorba készülnek, vagy párhuzamosan.

Link to comment
Share on other sites

Hála a Teremtőnek és Lok gyorsaságának most én is elég hamar meg tudtam nézni az epizódot. :) Kicsit felemás érzéseim vannak, hiszen valamivel komolyabb hangvételt vártam, durvább Grievous-belépővel. Furcsa volt Hondo ismételt pálfordulása, mintha az előző két részbeli szemétségei meg sem történtek volna. Persze Katooni most rögtön összerakta a fénykardját... Hyuang visszatérésének örültem, nagy kár, hogy Obi-Wan nem hagyta elmondani Yoda történetét. :D Valahogy az öreg zöld manóra mindig nehezemre esett úgy gondolni, hogy egykor, valamikor századokkal ezelőtt, ő is volt tanonc. :D

 

Mindegyik ifjonc a szívemhez nőtt, így örülök, hogy egyik sem halálozott el. Remélem, még láthatjuk őket valamikor valamelyik TCW-s részben. Az Ahsoka-Grievous párbaj jóra sikeredett, bár talán egy kicsit rövid volt. Szerintem mindenképp Grievous nyert volna, talán Ahsoka is így gondolta, ezért menekült el. Meg hát a tanítványokra is gondolnia kellett, hiszen az AAT-k már közeledtek. A Slave I felbukkanásának örültem, hatalmas piros pont ezért a készítőknek (azt azért nem értem, hogy ez miért lenne SW történelmi pillanat, hiszen emlékeim szerint a hajó már korábban is szerepelt a TCW-ben). Szerepelt Pikk Mukmuk (most már beugrott :D), de hova tűnt a testvére, Pilf? Szinte alig van olyan, amikor mindkét kowaki majomgyík szerepel egy epizódban. :D

Link to comment
Share on other sites

Szerepelt Pikk Mukmuk (most már beugrott :D), de hova tűnt a testvére, Pilf? Szinte alig van olyan, amikor mindkét kowaki majomgyík szerepel egy epizódban. :D

Igen, utoljára a Lethal Trackdownban láthattuk őket együtt, akkor is összeveszhettek valamin, mert jól egymásnak estek. Örültem, hogy Pikk is felbukkant, már az előző részben is vártam már őt. Mert mintha Pilf lenne Hondo számára a kedvencebb, mert a Florrumon játszódó jeleneteken mindig ő van a vállán. Florrumon kívül pedig általában Pikket látjuk, mint a Bounty Huntersben.

 

Jó volt az epizód, tartotta ugyanazt a kimagasló színvonalat, amit az egész történetszál nyújtott. Utólag megértem a készítők döntését, hogy egyben vetítették le a Celebrationön, akár egy különálló filmet, mert ez is inkább olyan, mint az Onderonon történtek, hogy egyben lehet őket igazán élvezni. (Nocsak, mintha a készítők különálló filmeket adnának le nekünk négy részletre vágva. :))

 

Az elején kicsit zavart, hogy azzal, hogy Gwarm és Goru már a legelején újra elkapta hőseinket, gyakorlatilag egy kicsit talán elértelmetleníti az előző részben látottakat. Bár aztán eszembe jutott, hogy ugyan miért ne kaphatnák el őket? Simán benne van a pakliban. Amúgy tetszik, hogy Gwarm mostanában ennyit szerepel, mintha ő vette volna át Turk Falso helyét az első évadban. Legalábbis én afféle első tisztként tekintettem mindkettejükre.

 

Kellemes kikacsintást kaptunk a Dooku Captured és a The Gungan General epizódokra, ami jó dolog, rég óta vártuk már ezt a pillanatot, amikor Dooku gróf bosszúja utoléri a kalózokat, ám a teljes megsemmisítés helyett végül máshogy döntött. Egyetlen kérdésem van csupán, hogy miért pont most támadta meg a Florrumot? Jóformán azóta eltelt már egy év, ha nem kettő.

 

Hondo pálfordulása valóban elég hirtelen volt, főleg az előző részek tekintetében. Bár biztosan elgondolkodott néhány dolgon, amíg a saját cellájában volt kikötözve. Valóban megéri neki mindez? Valóban megéri magára haragítani még a Jediket is? A következményekre való tekintettel foglyul ejtette a CIS vezetőjét aki azután, hogy megszökött, évekig felé sem nézett. Joggal érezhette azt, hogy szinte bármit megtehet. Ez a kép most összedőlt benne. Ráadásul, bár nem teljesen önzetlen módon, Ahsoka és a gyerkőcök eljöttek őt megmenteni. Az ilyesmiért pedig bizony tisztelet és bizalom jár, Hondótól pedig megkapták. Nem semmi a fazon, egy vibrokarddal nekiugrik a droid hadseregnek, ehhez aztán kell kurázsi! Ráadásul bepillantást nyerhettünk a híres űrhajógyűjteményébe. Még a második évad végén mesélte Filoni, hogy Hondo nagyon szereti az űrhajókat, nem véletlenül javította meg/építette újjá a Slave I.-et, mert az igazi különlegességnek számít, alig néhányat gyártottak ebből a típusból. Hondo gyűjteményének egyik legkiemelkedőbb darabja lehet. A kapcsolata Katoonival érdekes mellékszál volt, nem igazán számítottam rá, de felettébb tetszett. Kellett ez, hogy a végén mégis jófiúként távozzon a vászonról, nem akarták elidegeníteni a nézőktől az egyik legjobb karakterüket. Ebből a szempontból azt mondanám, hogy hasonlít Jack Sparrowra A Karib-Tenger Kalózai sorozatból, miszerint hiába árulja el orrba-szájba a többi főhőst, akkor sem tudunk rá igazán haragudni. (Bár a múltkori részek után voltak páran, akik nagyon csalódtak benne.) Mindenesetre azt hiszem, hogy itt már leléphetne a színről. Mármint, szívesen látnám még őt a sorozatban, csak az idei évadban talán már nem kell belőle több. Hiába ő a kedvenc karakterem, nem akarom, hogy agyonhasználják. Kapott négy epizódot, plusz egy rövid cameót is. Ennyi elég belőle egy évadra, de örültem neki!

 

Akkor most röviden minden másról. Örültem, hogy Huyang végre újra aktiválódott, bírom David Tennant szinkronját, párosuk R2-D2-vel C-3PO-ra emlékeztetett. Petrót megkedveltem így a végére, pláne amikor a tank kormányáról leesett a maszk, ő pedig visszament a pilótafülkébe, kockáztatva azt, hogy ő nem jut le élve a tankról. Hatalmas nagy respect neki. A Grievous Vs. Ahsoka párbaj is jó volt, a Duel Of The Droidsban a közelébe sem tudott férkőzni, csak hátrálni volt képes, bár akkor még felkészülésének elején volt, csoda, hogy túlélte. Most már sokkal ügyesebben harcolt, ám Grievoushöz még mindig nem nőtt fel teljesen. Igazából ennyi, Obi-Wan és Hondo beszélgetése is jó volt a végén, továbbá a zárókép is nagyon tetszett.

 

Arra gondoltam, hogy a sorozat végén mekkora jó történet kerekedhetne abból, ha Katooni a 66-os parancsot netalántán túlélné és Hondo Ohnakánál keresne menedéket? Csak egy ötlet. :)

Link to comment
Share on other sites

:facepalm::lol: Véletlenül sem fordulhatott elő, hogy Hondo átfestette a saját szájíze szerint, ugye? :P Egyébként úgy rémlik Filoni azt mondta a második évad után, hogy Hondo összeszedte a roncsot és megjavította, aztán ő használta, amíg Boba el nem ment érte. úgyhogy nagyon is valószínű, hogy ez a Slave-i volt.

Linket, vagy semmit sem ér az érved. Véletlenül sem fordulhat elő, hogy egy bazi nagy galaxisban van még egy olyan típusú hajó, tekintve, hogy nem egyedi darab volt Jangonak. :lol:

Edited by Ody Mandrell
Link to comment
Share on other sites

Linket, vagy semmit sem ér az érved. Véletlenül sem fordulhat elő, hogy egy bazi nagy galaxisban van még egy olyan típusú hajó, tekintve, hogy nem egyedi darab volt Jangonak. :lol

Llew, tényleg az volt az. Annak idején Dave Filoni mondta azt hiszem a Lethal Trackdown episode commentary-jában, hogy Hondo nagy űrhajó gyűjtő és miután a Slave I. lezuhant, megtalálta és helyrepofozta, hiszen a Firespary-31 osztályú űrhajók nagyon nagy ritkaságok voltak, hiszen afféle prototípus modell volt, alig néhány darabot gyártottak le belőle a kuati űrhajógyárak. Nem csoda, hogy Hondo ennyi energiát ölt bele abba, hogy újra összerakja. (Mert gyanítom, hogy elég durván megsérült, miután becsapódott, a robbanás mértéke enged erre következtetni.) Ráadásul az Assassinban mondják, hogy Aurra Singet kihúzta a roncsok közül, ergó megtalálta. Ez a hajó 120%, hogy a Slave I.

Link to comment
Share on other sites

Llew, tényleg az volt az. Annak idején Dave Filoni mondta azt hiszem a Lethal Trackdown episode commentary-jában, hogy Hondo nagy űrhajó gyűjtő és miután a Slave I. lezuhant, megtalálta és helyrepofozta, hiszen a Firespary-31 osztályú űrhajók nagyon nagy ritkaságok voltak, hiszen afféle prototípus modell volt, alig néhány darabot gyártottak le belőle a kuati űrhajógyárak. Nem csoda, hogy Hondo ennyi energiát ölt bele abba, hogy újra összerakja. (Mert gyanítom, hogy elég durván megsérült, miután becsapódott, a robbanás mértéke enged erre következtetni.) Ráadásul az Assassinban mondják, hogy Aurra Singet kihúzta a roncsok közül, ergó megtalálta. Ez a hajó 120%, hogy a Slave I.

Hát akkor ez nálam inkább negatívum. Nagyon nem szeretem az ilyen erőszakoljunk bele valami utalás megoldásokat.

A Slave I-et Bobának kellett volna összekaparnia, nem Hondónak.

A wookie szerint csak a Slave I-féle módosított verzió volt ritka, az alap Firespary-31 egy széria gyártmány.

Link to comment
Share on other sites

Nem a megtalálás a kérdés. Persze, hogy Hondo megtalálhatta, ha már ott zuhant le nála, és a tulajt éppen lecsukták. Csak szerintem Bobának nagyobb lépés lett volna, ha csak a roncs van Hondo rejtekhelyén és neki kell össze raknia, mint a múltja egy biztos pontját. Hondonak meg simán lehetett volna egy másik.

Link to comment
Share on other sites

Egy kiváló történetszál kiváló befejezését láthattuk, akció, izgalom, karakterfejlődés, minden volt benne amit csak vártam tőle.

 

A rész elején az üldözés látványos volt, jó ötlet volt a rancor-maszkot pilótának besorozni :lol: Az üldöző kalózok mind ismerősök voltak. Gwarm, Hondo jobbkeze, Goru a melák és Parsel a sálas navigátor akit már a Revivalban is láthattunk. Kár, hogy a Crucible nem volt felfegyverezve, pedig itt jól jött volna. Huyangot jó volt újra hallani, ezek szerint Tennant nem csak egy részre szerződött le.

Az, hogy hőseinket elkapják várható volt, és az hogy Gwarmnak egyből az jut az eszébe, hogy kegyelemért cserébe átadják Grievousnek a Jediket- hát jól eltanulta Hondotól a leckét :D. Grievous belépője jóra sikeredett, ott volt vele a droid-technológiák színe java. Vicces volt, ahogy Hondo halálos nyugodtsággal megkéri Grivit, hogy foglaljon helyet :D

Dooku utalása a fogvatartására nagyon jó momentum volt, és ahogy Hondo tiltakozott a hajói beolvasztása ellen azzal a haragos modorával- nos ennyire még nem láttuk kiborulni :D

A kövi jelenetben ahogy Ahsoka megmondja a frankót, hogy nélküle nem lenne esélyük és hogy felajánlotta a békekötést egymás közt, megmosolyogtató volt, bár amikor Gwarm lelőtte a bilincsét egy kicsit mintha arra gondolt volna, hogy neki ott vége.

Aztán jött az egyik kedvenc részem, mégpedig a Jedi-kalóz közös akció. Hondo kiszabadításánál azt gondoltam, hogy majd Ahsoka élcelődni fog vele egy kicsit míg ő az energiamezőben lóg :D Meg kell mondjam, Hondo értéke az én szememben visszaállt a régire, sőt jobban megszerettem mint ezelőtt. Ahogy kijelentette, hogy szereti ő a gyerekeket és hogy nem szeret kicsiket csatába küldeni de hajlandó segíteni, mind pozitívan hatottak a karakterére :)

Gondolom észrevettétek a beolvasztáson ügyködő droidok között azt amelyik azonos típusú K0-5D-vel aki a Nomad Droidsban szerepelt. Apropó, Grievous új siklója milyen cool már :D Nagyon keményen néz ki.

Hondoék kitörése az erődből szerintem az egyik legjobb jelenet a részben, hisz bemutatta, hogy mindenki keményen kiveszi a részét a harcból. Itt külön megjegyzem, hogy a kalózok is milyen ügyesek voltak.

A kanyonos üldözés nagyon-nagyon jó hasonmása volt a Lethal Trackdownban látottnak, szép és látványos volt.

És akkor Hondo dugi-flottája. Hát bármit kinéztem volna az öregből, de ezt pont nem, hogy van egy ilyen sziklahangárja. Egyébként ha jól láttam a bejárat felett egy G9-es volt becsapódva a falba. Volt a garázsban minden YV-666-os (egy olyan amivel Bobáék mentek a Quarzite-ra), !köztársasági kalauzhajó a Brain Invadersből! Hondo Luxury Jachtja amivel az Onderonra ment, és a Slave I-es az Ohnaka Gang festésével :D Örültem, hogy Katooni - ha már ilyen jól összebarátkozott Hondoval - rá tudta venni, hogy mutasson egy kis gerincet magából és segítsen a gyerekeknek.

A Huyang - R2 dialógus arról, hogy R2 csináljon valamit Grievous lerázására, majd a földet érés után Huyang megjegyzése R2 ötletéről nagyon jópofa lett, egy amolyan "droidok egymás közt" beszélgetés". :D

Ahogy Ahsoka azonnal menekülésre inti a kicsiket és amilyen elszántsággal védi őket Grievoustől, ismét az önfeláldozás és a mások érdekeinek előre helyezése tulajdonságot mutatta meg a lányban, mondhatnánk hogy igazi Jediként viselkedett, nincs már olyan messze az a lovagi cím :)

Az Ahsoka-Grievous rematch nagyon jó és izgalmas jelenet volt, ilyenkor kívánja az ember, hogy bár ne tudnánk, mi Grievous sorsa és lehetne izgulni rendesen mindkettőjükért, na de sebaj. Volt a párbajban egy Clone Wars elem is, történetesen az, hogy Grivi a lábával megfogja Ahsoka fejét és földhözvágja :angry: Nem lehetett kellemes, dehát minél kegyetlenebbnek ismerjük meg a tábornok urat annál jobb.

Reméltem, hogy Hondo megszivatja picit Grivit a Slave I fegyverzetével, és így is lett :evil: , itt látszott, hogy a tábornok úr se mindenható vagy kikezdhetetlen. Ahogy a kép már Obi flottáját mutatja, de még mindig visszhangzik Grievous nevetése, nagyon kísérteties és szerintem zseniális elem volt, ilyet se hallottunk még szerintem.

Ha már a flotta, kellemes volt pár másodpercig látni, ahogy a köztársasági hajók és Hondo privát-hajói békésen repkednek egymás mellett :D

Na és akkor hogy ne maradjon ki ilyen se Hondo jelleméből, berakták ezt a reklamálást és kártérítés követelést Obitól. Ezen annyit röhögtem, hogy kénytelen voltam visszafogadni Hondot a kedvelt TCW karaktereim közé, egyszerűen fenomenális a csávó (és a szinkronszínésze is). Ahogy Obi kérdőre vonja, hogy valóban segített a kicsiknek megmenekülni és nem eltéríteni akarta a Jedi cirkálót, majd ezen kiakad Hondo és közli, hogy majd elküldi a számlát, hát ilyen jó és humoros jelenete még nem volt az öregnek. Azért a visszakacsintás Katoonira némi barátiasságot is sugárzott belőle. Itt külön megemlítem, hogy a Hondot kísérő kalóztrió (Gwarm, Goru és Parsel) is a szívemhez nőtt, nagyon megkedveltem ezeket a gazembereket :) A droidparancsnok fejét régcsáló masiffról már nem is beszélve :D

A zárójelenet Huyang trollkodásával Yodával kapcsolatban, és a nyolc kard összerakásával remek záróképet adott, mondhatni rárakta a koronát a szálra.

Összességében nagyon elégedett vagyok mind a résszel mind a történetszállal, egy igazi gyerekkaland volt.

Ha így folytatják, nos nem is tudom mi lesz velem, de hogy minimum begolyózok ha ilyen történetszálak várhatók az biztos :D

Edited by Merr-Sonn
Link to comment
Share on other sites

A wookie szerint csak a Slave I-féle módosított verzió volt ritka, az alap Firespary-31 egy széria gyártmány.

 

Olvasd el újra. A Firespray egy prototípus volt, aminek az egyetlen egy megmaradt példányát Jango Fett nyúlta le, a többit felrobbantotta, és csak évtizedekkel később gyártottak belőle újat :P

Edited by Werebazs
Link to comment
Share on other sites

Jajjj, Merr-Sonn, ne is mondd, Grievous siklója nekem is baromira tetszett. Mintha egy fogatturbina hajtotta volna! :) És tényleg ott volt egy becsapódott hajó a hangárja felett. Elgondolkodtam azon, hogy az vajon a Twilight-e. Továbbá, ha Hondo akkora űrhajógyűjtő, azt miért nem pofozta helyre? :D Vagy a G9-esek már alapjáraton annyira tragacsok, hogy nem éri meg velük foglalkozni? :D

Link to comment
Share on other sites

Olvasd el újra. A Firespray egy prototípus volt, aminek az egyetlen egy megmaradt példányát Jango Fett nyúlta le, a többit felrobbantotta, és csak évtizedekkel később gyártottak belőle újat :P

Bocs, már, hogy nem olvastam végig az egész wookiet. A Slave I-nél az első sor pedig pont azt írja amit én is korábban.

"Slave I was a modified prototype Firespray-31-class patrol and attack craft used by famed bounty hunters Jango Fett and his cloned "son", Bobba Fett."

Egy prototípus hajót nem nevezek járőr, meg rabszállító járműnek.

 

Mellesleg a wookieban külön vicces, hogy helyenként magának mond ellent. Pl. a Firespraynél pozitívumként írja, hogy jól manőverező és majdnem olyan gyors mint egy Y-wing, az Y-wingnél meg a hibái közt említi, hogy lassú. Akkor most mi van?

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text .   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored .   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information