Ugrás a kommentre

Zééé

Tag
 • Összes hozzászólás

  2.628
 • Csatlakozott

 • Utolsó látogatás

Közösségi hírnév

6 Semleges

Zééé tevékenysége

Elérhetőség

 • Weboldal címe
  http://www.vargamuhely.com/

Profil információ

 • Nem
  Férfi

Információk

 • Ajánló
  A hangok mondták

Legutóbbi látogatók

5.404 profil megtekintés
 1. Csak hogy teljes legyen a sor! Return of the Jedi - 35mm scan (Harmy)
 2. Köszi, Ody! Kicsit lassan csordogál, de ne engedjetek a sötét oldal csábításának, várjatok türelemmel! Nekem lejött 1-2 nap alatt, és csak pár órát ment közben a gépem.
 3. Eredeti verzió

  Talán tudjátok, talán nem, hogy a Team Negative 1 csapata 35mm-es eredeti kópiák felhasználásával beszkennelte kedvenc trilógiánkat (ROTJ 35mm BR megjelenése még várat magára, a csapat ugyanis feloszlott, de Harmy már készített egy saját szkennelést, a megfelelő topikban megtaláljátok a linket). Aki le szeretné tölteni, erre tessék:
 4. Szerintem ezt értékelni fogjátok! Dark Empire képregény (1991 -92) Forrás: Halozsak.hu
 5. Ne sajnáld! Túl spoileres, amúgy pedig....kell még megerősítés, ezért nem teszem ki. Lehet, hogy egy nagy hazugság. De már elég sokan beszélnek róla, így valószínűleg legitim. Nekem nem tetszik....másnak sem. A nép imádni fogja, csomó pénzt fog termelni. Én nem ezt a Lukeot akartam és nem egy ilyen főgonoszt, mint Snoke. Rey pedig....basszus, a szülei eladták egy hajóért. Ezt már korábban is tudni véltük, de így tényleg nagyon kevés, hogy csak egy random valaki. Luke új ereje egy rakás kérdést vet fel és nem jó válasz rá, hogy ki akart maradni a harcokból. Akinek ekkora ereje van, az váltsa meg a világot és tegye jobb hellyé. Pár nap és úgyis megtudjuk az igazságot. Béke!
 6. Kikerült a történet, tele spoilerekkel. Nem teszek ide linket, mert már terjed magától is.
 7. Értelek, de az OT alaptézisét Ben mondja ki; a jedik kipusztultak, a Birodalom győzött, ő pedig már túl öreg ahhoz, hogy futkározzon. Benben és Yodában az OT idején már nincs szándék a dolgok megváltoztatására, lemondással élnek és elfogadják a kudarcot. Aztán jön LEia üzenete, ami beindítja az eseményeket és így lesz Luke az egyetlen reményük. Luke a 24. órában bukkan fel, amikor Ben és Yoda már kifelé tartanak az életből. Akkor már nincs terítéken a jedik kiképzése, de azért Yoda a jövőbe vetett reménnyel búcsúzik Luketól.
 8. Ez igaz! Nekem is jobban tetszik, amivé kulminált a történet, de attól még amit írtam, az igaz.
 9. Ben elvonult remetének és ha nem jön Leia üzenete, eszébe nem jutott volna Lukeot kiképezni. Ez az OT alapján egyértelműen lejön. Mivel az események beindulnak, így saját szakállára kezd el működni. Elküldi a fiút Yodához, aki NEM akarja kitanítani, mert az már túl idős. Viszont az események pörögnek tovább, így ez a fiú lesz minden reményük. Az OT idején még nem vártak semmire, az események random indultak el Leia üzenetével, ha nincs LEia üzenete, minden megy "békésen" tovább. Ben és Yoda az OT idején elfogadták a sorsukat, az eseményeket a véletlen indította be.
 10. Nem értem.... Az OT idején nem volt terv, Yoda nem akarta kitanítani Lukeot, ez azért egyértelműen kiderül a filmekből. Semmi kedve tanítani Lukeot, mert az már túl idős.
 11. A kinyilatkozás egy random jedire vonatkozott. JW Rinzler írja, hogy amikor a Birodalom forgatókönyve készült, Leia még nem volt Luke testvére és Lucas úgy gondolta, hogy több jedi is elbújt, köztük egy ismert lovag, akinek Yoda tudott a hollétéről. Csak a Jedi forgatókönyvírása közben avanzsált Leia Luke testvérévé.
 12. Mert Yoda egyáltalán nem akarta kitanítani Lukeot. Eszébe nem jutott volna. Az OT idején még nem volt terv!!!! Ben a saját szakállára cselekedett, amikor próba szerencse alapon elküldte Lukeot Yodához. A Birodalom győzött, a jediket kiírtották....többé már nem lett volna értelme jediket nevelni és ez nem is volt tervbe véve. Csak a PT idejére kristályosodott ki Ben szerepe, aki az OT idején még Owen testvére volt. Még a ruhájuk is azonos, amiért is az EPI idején Lucas fekete uniformist akart adni Benre, így is szerepelt a korai vázlatokon és még a Marvel képregényekben is, aminek az egyik része Ben fiatalkori valóját mutatja be.
 13. Lucas kimondta, hogy a gyakorlat teszi a mestert, Yoda ugyancsak ezt szajkózta, a traininget végig kell csinálni, hogy a tanult tudás beépüljön. Ez a fiú minden reményünk, hiszen fogytán az idő, de azért van még más is és miközben van még más is, Luke az egyetlen jedi, aki a gyakorlat által mind teljesebben megismerte az erőt. Az idő faktor nagyon fontos a gyakorlat szempontjából, ahogy azt Lucas Kasdannak is kifejtette....olyan ez, mint a karate, mindenki számára elérhető, miközben a jedik abban jobbak és többek, hogy elmélyültebben képesek átlényegülni a jóga/karate gyakorlataiban. Miért Luke és miért nem egy random kocsmatöltelék? A PT a midi/vérség/született tulajdonság megközelítésén keresztül ad választ a kérdésre, az OT viszont sehogy. Az OT-ben nincs kiválasztott és erről nem is esik szó. Az OT-ben a szegény legény elindul, hogy egy varázsló és egy cowboy segítségével kiszabadítsák a hercegnőt a rettentő erődből. A szegény legény megtanul varázsolni és az így szerzett erővel végül legyőzi a gonosz boszorkányt. Igazából ennyiben áll az OT, amit a PT kiegészített, megtoldott. Viszont az OT nem kiválasztottságra épül, hanem tanulásra, a tudás gyakorlat útján történő megszerzésére, míg a PT vérségre, szintézisre, dioptriára, méricskélésre. Az OT filmekben szó nem esik a jóslatról, ott még tágabb a keret, de azért Luke Vader fia, benne buzog az erő, átjárja a családot és ezt nyilván ki is mondják, ez viszont még messze nem jelenti azt, amit a kiválasztottság jelent a PT-ben. Az OT-ben még nem a midik döntik el a hős sorsát, vagy jártasságát, hanem a HIT! Mennyire hisz benne, hogy meg tud emelni egy X-winget. Nos...ez egy nagyon szép gondolatisága az OT-nek, amit én nagyon becsülök.
 14. Lucas nem így gondolta, legalábbis az OT idején nem....de gondolom visszalapoztál, mert ott a link is! Én csak Lucasra hivatkoztam, az ő gondolatiságára....ez nem bűn!
×

Fontos információ