Jump to content

Box Office


Bomarr

Recommended Posts

Szerintem itt múlik a legtöbb a minőségen. Egy nagyon jó történettel simán meglehet az RO szintje. Viszont ha gyenge a sztori, könnyen átmehet a film megítélése a "miért kellett ez" "nem is hasonlít Harrison Fordra" kategóriába. És ebben az esetben a hírverés/közmegítélés olyan mélyre süllyedhet ami legutóbb Jar-Jar kapcsán fordult elő. sajnos... :(

Ebben az esetben pedig akár "bukás" is lehet a film. Persze nyilván nem óriási bukás, inkább csak az RO-hoz képest.

Edited by Jar-Jar Binks
Link to comment
Share on other sites

Olyan film még nem készült, aminek a bevétele ne függött volna a film minőségétől. Ez ugyanúgy igaz volt a Rogue One-ra mint a készülő ep.8-ra. Ha az embereknek nem tetszik akkor nagyokat fog esni. Az hogy a főszereplő nem Harrison Ford elég egyértelmű lesz a marketingből. Aligha fog ezen bárki is meglepődni a moziban.

Igazából ennek a filmnek sokkal kevesebb félnivalója van, mint a Zsivány Egyesnek. Az sokkal merészebb film volt, mert az összes főszereplő új volt, a régi trilógiás arcok csak nyúlfarknyi szerepeket kaptak, ráadásul a vége is sötét volt. Ebben viszont lesz Han, Lando, Chewie (és még ki tudja ki mindenki... Boba Fett, Jabba?) illetve minden bizonnyal a nagy közönségkedvenc a Falcon is. Plusz lazább lesz, a happy end garantált. Még ha középszerűbb is lesz mint a Rogue One akár akkor is nagyot tarolhat.

Link to comment
Share on other sites

Ebben viszont lesz Han, Lando, Chewie (és még ki tudja ki mindenki... Boba Fett, Jabba?) illetve minden bizonnyal a nagy közönségkedvenc a Falcon is. Plusz lazább lesz, a happy end garantált. Még ha középszerűbb is lesz mint a Rogue One akár akkor is nagyot tarolhat.

Lesz, de míg a RO-ban azok a nyúlfarknyi szerepek az igazi arcok voltak (Vader, Tarkin, Leia), addig itt pénzügyileg is nagyon fontos faktor lesz, hogy valóban hihetőek lesznek-e az új színészek a régi karakterek tekintetében. El tudom-e hinni, hogy valóban az ijfú Landót és Hant látom a képernyőn, avagy sem. Carrie Fisher pl. akárhogyan játszott is az EpVII-ben, isten nyugosztalja, hitelesebb volt bármilyen másik Leiát alakítani próbáló színész csúcs szuper játékánál, egyszerűen, mert a neve eggyé vált Leiával. De hogy a sikeres színészváltás kapcsán ne menjünk messzire, ha sikerül úgy megoldani a dolgot, mint Obi-wan esetében, ahol Ewan McGregor tényleg tökéletes választás volt a szerepre, akkor itt sem lesz gond. Ha viszont nem, az alapvetően behatárolhatja a film kasszáknál nyújtott teljesítményét, akárhány régi szereplő (Jabba, Chewie, Boba, stb.) köszön vissza, vagy akár milyen csavaros sztorit fűznek is fel a történetre.

Link to comment
Share on other sites

Ez a fajta hitelesség maximum a rajongóknak lesz perdöntő. Az átlagnak bőven elég ha kap pár ismerős elemet meg egy szórakoztató filmet. Lásd ep.7: a rajongók rengeteget görcsölnek rajta hogy mennyi a párhuzam az ep.4-el, az átlag viszont jó eséllyel évtizedek óta nem látta azt a filmet úgyhogy pont nem érdekli és remekül szórakozott. Amit jól mutat a kiváló szájhagyomány de akár a kiemelkedően magas imdb pont is.

Érdemes tudatositani magunkban, hogy az átlagnéző akin a filmek sikere múlik nem rajongó. A többségnek a régi filmek már csak egy halovány kellemes emléknek számítanak. Ami pedig Tarkin vagy Leia felbukkanását illeti a Zsiványban: pont az a legmegosztóbb eleme a filmnek.

Link to comment
Share on other sites

Én is azt mondom, hogy ez csak a megszállott rajongóknak olyan hatalmas kérdés, az átlag, de még az átlag rajongó is letojja. Amíg nem egy más rasszú vagy nemű színész játssza Hant, illetve azért a hajszíne egyezik, addig igazából engem sem érdekel. Most vegyük például a Star Trek rebootot. Egyedül Zachary Quinto az, aki valóban hasonlít az eredeti Spockot megformáló Leonard Nimoy-ra, mindenki más legfeljebb bőrszínében hasonlít az eredeti színészre. Mégis, hosszú évek legsikeresebb Trekje lett a 2009-es mozi, mert a fülüket kihegyező rajongókon kívül erre mindenki magasról kakkantott, pláne, hogy a színészek remekül hozták a karakterek fő jellemzőit. Sőt, egyikük-másikuk még hozzá is tett. És azért Han Solo nem egy olyan bonyolult karakter, akinél többévnyi színpadi gyakorlat kell ahhoz, hogy megelevenítse egy tehetséges színész. Elmondhatjuk jelleméről, hogy szarkasztikus, epés, gúnyos, cinikus és csipkelődő. Ehhez még vegyük hozzá jellegzetes arcmimikáinak széles tárházát, azaz a félmosolyt, és tadaaaa: kész Han Solo. :)

Link to comment
Share on other sites

Szerintem alábecsülitek az SW pop-kulturális jelentőségét. Amit jól jelez, hogy bevett, és folyamatosan hangoztatott fricska maradt az SW felé az elmúlt évtizedben, hogy az új verziókban nem Han Solo lőtt először. Solo egyetlen jelenetének egyetlen módosításán megy a szájtépés, ami olyan jelentős hangsúlyt kapott az USA-ban, hogy azóta számos utalást történt rá különböző formákban legyen szó pólóról, filmről, sorozatról. Szerintem ezek után nem túlzás kijelenteni, hogy Han Solo karakterének hitelességén baromi sok múlik majd, ami már csak azért is evidens kéne, hogy legyen, mert ez egy Han Solo film lesz...

Egyébként is úgy érzem, hogy az SW elképesztő beivódása a pop-kultúrába különleges helyzetet ad az univerzumnak. Itt szerintem nem fog beleférni az egyik ikonikus karakterének a közepes megformálása valaki más által. Abban ugyanakkor egyetértek, hogy Harrison Ford a figura gesztusaival nem tette magasra a lécet, szóval nem feltétlenül lesz nehéz hozni egy legalább elfogadható szintet. De azért remélem, ennél magasabbra lőnek.

 

Ami pedig Tarkin vagy Leia felbukkanását illeti a Zsiványban: pont az a legmegosztóbb eleme a filmnek.

Ez trükkös, de téves gondolat. Akik reklamáltak, azért reklamáltak, mert a CGI miatt Leia és Tarkin nem pont úgy néztek ki, mint az EpIV-ben, tehát igazából pont azt támasztja alá, hogy elég hepciásak erre a nézők.

Link to comment
Share on other sites

Szerintem alábecsülitek az SW pop-kulturális jelentőségét. Amit jól jelez, hogy bevett, és folyamatosan hangoztatott fricska maradt az SW felé az elmúlt évtizedben, hogy az új verziókban nem Han Solo lőtt először.

Ami a a rajongók egy elhanyagolható, hangos részét jelenti. Az emberek nagy többésge magasról lesz*rja, ki lőtt először. Csak nézzük meg, hogy az elmúlt több mint egy évtized alatt hányszor is jött elő itt? A topicjában van kemény 27 hozzászólás, mindezt 11 év alatt hoztuk össze. Pedig szerintem itt egy egész tisztességes rajongótábor nyüzsög. Az átlagnézőt még ennyire sem érdekli, sőt, azt sem tudja, ki a fene az a Greedo. Ne vetítsük már ki néhány hangos, idióta, hardcore fanatikus véleményét az egész moziba járó közösségre.

Link to comment
Share on other sites

Ez trükkös, de téves gondolat. Akik reklamáltak, azért reklamáltak, mert a CGI miatt Leia és Tarkin nem pont úgy néztek ki, mint az EpIV-ben, tehát igazából pont azt támasztja alá, hogy elég hepciásak erre a nézők.

Hát én rengeteg kritikát átnyálaztam, de ilyet sehol nem olvastam. Akiknek nem tetszett azoknak az volt a bajuk hogy nem volt realisztikus a CGI. Páraknak nem tüntek egészen embereknek. Nem a hasonlósággal volt a baj. Ilyen szempontból pont hogy előnyből indul a Han Solo film hisz itt hús vér szinészek játszák majd a karaktereket.

 

Ez a Han lőtt először dolog pedig tipikusan az a kategória, mint az ep.7-ep.4 párhuzamok. Van egy szűk rajongói kör aki rengeteget tipródik rajta de a túlnyomó többséget marhára nem érdekli. Ahogy Dzséjt is irja: az átlagnak jó eséllyel gőze nincs ki az a Greedo (a te ismerőseid tudják? Mert az enyémek nagyon nem, pedig majdnem mind ismerik az SW-t. És olyan esetet se hallottam még hogy Han lövésével akár neten, egy filmben vagy bárhol olyasvalaki komolyan foglalkozott volna aki nem fan... esetleg talán a témákból teljesen kifogyott harmadvonalas újságírók). Érdemes csak arra gondolni hogy a mi szubkultúránkban mekkora szó volt amikor például jött a TCW mozifilm és mégis mennyire nem érdekelte az embereket. Teljesen félrevisz ha azt hisszük hogy az ami a mi köreinkben téma az az átlagot is érdekli.

Link to comment
Share on other sites

Ez a Han lőtt először dolog pedig tipikusan az a kategória, mint az ep.7-ep.4 párhuzamok. Van egy szűk rajongói kör aki rengeteget tipródik rajta de a túlnyomó többséget marhára nem érdekli.

A kettő nagyon nem egy kategória. Eddig is így tapasztaltam hogy az ep.7-ep.4 párhuzam nem csak szűk rajongó kört érinti, mert több olyan ember is panaszkodott nekem akik csak ilyen koca SW rajongók. De pont a múlthéten testvérem nyomot egy SW maratont úgy hogy OT soha nem látta a PT meg csak régen az EP VII. meg moziban csak. Akkor nagyon bejött neki de most miután meg nézte az OT-t már nem nagyon tetszett, pontosan az ep.7-ep.4 párhuzam miatt. De ha azt kérdezném ki az a Greedo biztos hogy nem tudná. Szóval a kettő nem egy kategória.

Link to comment
Share on other sites

több olyan ember is panaszkodott nekem akik csak ilyen koca SW rajongók.

És neked a világ átlagnézői panaszkodtak, hogy ezt a messzemenő következtetést sikerült levonnod, vagy csak a baráti köröd, amiből csak egy dolgot lehet levonni: a baráti körödben lévő kocarajongók között vannak olyan (sokan vagy kevesen, ezt csak te tudod megállapítani), akiknek ez nem tetszett.

Link to comment
Share on other sites

Hát én rengeteg kritikát átnyálaztam, de ilyet sehol nem olvastam. Akiknek nem tetszett azoknak az volt a bajuk hogy nem volt realisztikus a CGI. Páraknak nem tüntek egészen embereknek. Nem a hasonlósággal volt a baj. Ilyen szempontból pont hogy előnyből indul a Han Solo film hisz itt hús vér szinészek játszák majd a karaktereket.

 

Így is meg lehet közelíteni. Vagy úgy is, hogy nem pont ugyanazt látták a gesztusokban, a mimikában, mint amit megszoktak, és ez könnyebben lehet igaz majd az új filmnél is.

 

Ez a Han lőtt először dolog pedig tipikusan az a kategória, mint az ep.7-ep.4 párhuzamok. Van egy szűk rajongói kör aki rengeteget tipródik rajta de a túlnyomó többséget marhára nem érdekli. Ahogy Dzséjt is irja: az átlagnak jó eséllyel gőze nincs ki az a Greedo (a te ismerőseid tudják? Mert az enyémek nagyon nem, pedig majdnem mind ismerik az SW-t. És olyan esetet se hallottam még hogy Han lövésével akár neten, egy filmben vagy bárhol olyasvalaki komolyan foglalkozott volna aki nem fan... esetleg talán a témákból teljesen kifogyott harmadvonalas újságírók). Érdemes csak arra gondolni hogy a mi szubkultúránkban mekkora szó volt amikor például jött a TCW mozifilm és mégis mennyire nem érdekelte az embereket. Teljesen félrevisz ha azt hisszük hogy az ami a mi köreinkben téma az az átlagot is érdekli.

A mi ismerőseink Box office szempontból nem sokat nyomnak a latba. Bár van ilyen ismerősöm, aki utálja ezt a módosítást, a többséget nem érdekli. Van olyan kollégám itt a cégnél, aki konkrétan olyan pólóban jár, hogy Solo shot first. Viszont az USA-ban szerintem ennek jóval erőteljesebb az ismertsége és a jelentősége, mint itthon. És box office szempontjából ők az érdekesek. :) De kár szerintem ennél a kérdésnél leragadni, mert ez a probléma alulról határolja be a Han Solo más színész problémát. Ami a lényeg, hogy a karakter mindenképpen ikonikus, a film róla szól, ezért szerintem tuti, hogy sokat fog számítani a megítélésében, hogy mennyire sikerül hitelesen alakítani a régről behozott karaktereket.

Link to comment
Share on other sites

És neked a világ átlagnézői panaszkodtak, hogy ezt a messzemenő következtetést sikerült levonnod, vagy csak a baráti köröd, amiből csak egy dolgot lehet levonni: a baráti körödben lévő kocarajongók között vannak olyan (sokan vagy kevesen, ezt csak te tudod megállapítani), akiknek ez nem tetszett.

Jó akkor tovább tágítom neked Dzséjt. Bárhol olvastam EP7-ről véleményeket (külföld, belföld, nem rajongó oldalak) a legtöbbször előforduló negatívum az a ep.7-ep.4 párhuzam volt. Greedo dolog nem rajongói oldalakon nem nagyon szokott előjönni. Az tényleg csak egy szűk rajongói kör problémája. De ez a ep.7-ep.4 párhuzam sztem ettől tágasabb. De ez már kezd OFF lenni és különben se lényeges most itt.

 

Hogy ez a Han Solo Box Office-re milyen hatással lesz?

 

Sztem úgy ahogy a legtöbb franchise-nal előszokott fordulni. A hatalmas rajongó bázisban óhatatlanul is mindig vannak elégedetlennek akiknek nem tetszik az új éra és a 2.-3. csalódás után már nem fognak elmenni a következő filmre. És a Han Solo film nem az a film amivel új rajongókat hozz ezeknek a helyére ez inkább a régiek kiszolgálására készül. Ezért sztem erre a filmre lesz egy kis le morzsolódás azok körében akik moziba nézik az SW filmeket.

Link to comment
Share on other sites

És a Han Solo film nem az a film amivel új rajongókat hozz ezeknek a helyére ez inkább a régiek kiszolgálására készül.

 

Ezzel egyébként nem annyira értek egyet. Szerintem - persze mondom ezt úgy hogy még semmit sem tudunk a történetről - a Han Solo film talán a legfogyaszthatóbb a nem rajongók számára. Főleg ha nem kapcsolódik szorosan a fő történetszálhoz. Hiszen elvileg csempész központú, kicsit western kicsit vígjáték szerűbb filmet kapunk majd, amiben az egyik legeladhatóbb karakter szórja majd az epés megjegyzéseit, miközben macsó módon kidumálja magát minden szorult helyzetből. Legalábbis egyenlőre valami hasonlót feltételezek. És ha valóban így lesz, akkor az a film simán jó lehet azoknak is, akik egyébként már rég nem tudják követni hol tart a Saga.

 

A nagyobb kérdés szerintem az, hogy hogyan reagálnak majd a rajongók a filmre. Hiszen már most lehet negatív hangokat hallani, mert hogy "Han csak Ford lehet."

Link to comment
Share on other sites

  • 11 months later...

Az egyik általam követett youtubeos fogalmazta meg a legjobban: "Avengers: Infinity War might be the most anitcipated movie of 2018, you know, because the only Star Wars movie is gonna be a Han Solo film."

 

Az egyik egy 10 éve tartó, minden várakozást felülmúló filmsorozat kicsúcsosodása, a másik meg egy Han Solo film, amit igazából senki sem akart...

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
12 perccel korábban, Bomarr írta:

Azt hiszem a Han Solo film BO menetelése közben vissza fogjuk sirni a mostani eredményeket :D

Szerintem BO szempontból ez a film halálra van ítélve. Valószínűleg már a Lucasfilm se tartja jó ötletnek, hogy megcsinálták. Nagyon helyesen nem pakolgatják már, inkább összeengedik az Infinity War-ral. :facepalm::lol: Nagyon-nagyon jónak kell lennie ahhoz, hogy emberes bevételt hozzon. Tippem:

 

Domestic: 310.000.000

Foreign: 350.000.000

 

Összes: 660.000.000

 

Amíg még így is szép pénz lenne. :D 

Link to comment
Share on other sites

Én megkockáztatom, hogy az eddigi élőszereplős Star Wars filmek sorában ez fogja a legkevesebbet hozni. Alig van, aki szerint kell ez nekünk, forgatás közben kellett lecserélni a rendezőket, fél évük sincs, hogy rendesen beharangozzák és a tetejébe még alig három héttel az Infinity War után kerül mozikba (miért emlékeztem én egy hétre...?). Mondhatjuk, hogy innen szép nyerni. :)

Link to comment
Share on other sites

Az Avengers 3 szerintem messze a 2018-as év legsikeresebb filmje lesz, bucira veri majd a Solo-t és minden más filmet is a megjelenését követő 2-3 hónapban. Simán 1,5 milliárd fölé fog menni és még akár a TFA eredményei sem elérhetetlenek számára. Így aztán a Solo lényegében halálra van ítélve.

De attól hogy anyagilag gyenge lesz, még lehet jó film.

Link to comment
Share on other sites

14 órával ezelőtt, Ody Mandrell írta:

Szerintem BO szempontból ez a film halálra van ítélve. Valószínűleg már a Lucasfilm se tartja jó ötletnek, hogy megcsinálták.

Mondasz valamit :hmm:

Mindenki az Avengers miatt parázik, de közben az is látható, hogy egy szendvicsbe került a film.

Rögtön utána nyit a Deadpool 2, aminek hatalmas kasszasikert jósolnak.

Rá következő héten pedig a Pixar Hihetetlen család 2, ami USA-ban tuti kasszát robbant.

 

Na ezek után... kell egy erős nyitó hétvége az tuti.. A rá következő hetekben meredek zuhanások várhatóak bevétel tekintetében... :(

Edited by Dzséjt
Link to comment
Share on other sites

Jake jól írja. Az Avengerstől kell a legkevésbé tartani. Nyilván az év sikere lesz de 3 héttel a bemutató után már nem lesz komoly tényező. Sokkal problémásabb hogy a Solo a bemutatása után egy rakás durva konkurenst kap a nyakába. A Deadpool 2 oda fog cseszni. Szerintem minden azon múlik hogy ez most egy nosztalgiafilm lesz vagy nem. Ha az lesz akkor azért olyan nagyon nem félteném. Teljesen mindegy mit adnak még a mozik a rajongók hülyére fogják nézni. Viszont érdekes tény, hogy az új SW film most egy "underdog". Ha komoly siker lesz akkor azzal mindenkit meg fog lepni egy kicsit.

Link to comment
Share on other sites

Lassan kijön a tea-sör erről is, és lehet, hogy nagyon meglepődünk-, de kellemesen. :) Kennedy és a Gépezet tudja a dolgát, szerintem leállították volna az egészet, ha nem lenne ez is méltó az eddigi filmekhez. Jó kis kaland lesz ez, tuti. Én reménykedem nagyon. Mért ne lehetne fini? Deadpool, stb. Ez meg Star Wars. Ennyi. Solo. :)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text .   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored .   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information