Jump to content

Special Edition-ok


Bomarr

Recommended Posts

Igaz, múlt hétre igértem, de hát ami késik, nem múlik ugyebár. Mivel a Jedi visszatérben elég kevés változtatás történt, igy maga az összeállitás is valamivel rövidebb lett. Szóval:

 

Star Wars

Original vs. Specil Edition vs. 2004 DVD Edition

 

Kevin Smith mondta anno, hogy szerinte teljesen érthető, hogy a Jedi visszatér általában a gyerekek kedvence, hisz a régi trilógiából ez nyujtja a legelképesztőbb látványt... aztán Smith szerint idővel ugyis mindenki átszokik a Birodalom visszavágra. Ha a gondolatmenetet nem is érezzük teljesen magunkénak, azt azért elkell ismerni, hogy az ep.6 valóban combos látvánnyal van felszerelve... épp ezért Lucasnak ezuttal nem kellett olyan nagy volumenü átalakitgatásokba bocsátkoznia, mint az ep.4 Mos Eisley-jánál, vagy az ep.5 Bespinjénél. Node inkább lássuk, mikről is van szó:

 

\"eredeti\"

band.jpg

 

Ime a Max Rebo Band! Igy az állóképen olyan, mintha egy gyurma-figurákból toborzott zenekar játszaná a talpalávalót. Persze mozgásban sem sokkal jobbak. Föleg szegény Sy Snootles, akinek a \'táncolása\' kicsit idétlenre sikerült.

 

\"Special Edition\"

band1.jpg

 

S ime, a \'kissé\' átalakított zenekar... a külcsin mellett a stilus is változott. Az elvont \'rikácsolást\', dallamosabb jazz zenére cserélték (zenész bátyám szerint egyébként, egy már létező számot hangszereltek át erre a jelenetre). A \'kék elefántot\' leszámitva, majdnem mindenkit átalakítottak. Sy Snootles mozgékonyabb, mint valaha; nem beszélve az Endorról származó (ez komoly) Joh Yowzáról, akinek még a szájpadlását is megcsodálhatjuk. Anno az első \'SE nézéskor\' ezt a bizonyos szájpadlás-jelenetet, meg Snootles csücsöritéseit kicsit túlzásnak éreztem; mára azonban teljesen megszoktam őket (ami mondjuk többek között annak tudható be, hogy az \"eredetit\" már jó hat éve nem láttam :))

Persze emlités szinten arról se feledkezzünk meg, hogy jópár új tagot is kapott a zenekar. A három vokálos (de még milyen vokálosok :D) és a két \'dobos\' mellett jópár fújos is bekerült. Némi tisztelgésnek is betudható a régi filmek korszaka elött, hogy a leveli béka kinézetű Rappertunie-t, báb-technológiával keltették életre (a képen pont középen van). (Ja és a háttérből eltünt Han Solo :P)

 

\"2004 DVD Edition\"

band2.jpg

 

Mondhatni a szokásos képminőség javitás. Észvesztően jól néz ki!

 

\"Special Edition\"

rancor2_bg-1.JPG

 

Bár az összeállitásnál igyekeztem a teljesség igényét szem elött tartani, most erről mégis le kell mondjak. Ugyanis a rancor-os jelenetről nem találtam sehol se VHS-es összehasonlitó képet. Sajnálom... pedig az egyik legfontosabb és legjobb változtatásól van szó, ami azért szerencsére az SE-DVD képeket elnézve is remekül látszik. A föntebbi képen jól látható, hogyha Luke előrébb tolja azt a nagy darab csontot, akkor nem a rancor száját fogja betömni; csupán az óriási vásznat szakitja át, amire a rémséget felvetitették.

 

\"2004 DVD Edition\"

rancor_bg.jpg

 

Félelmetes, hogy milyen hatást tudtak elérni azzal, hogy a szineket korrigálták. Anno voltak olyan rémhirek, hogy a rancor teljes egészében CGI lesz (s mintha rémlene, hogy jópár fan ezt örömmel fogadta), ám ez szerencsére kacsának bizonyult. A jó öreg báb-rancor, még mai szemmel is gatyaszaggatóan félelmetes tud lenni :P

 

\"eredeti\"

barge.jpg

 

A bárka épp a vesztő-helyhez közeledik. A vészjósló pillanat hangulatát csupán az csorbitja, hogy a járművekről messziről ordit, hogy makettek; nem beszélve a fedélzeten járkáló alak darabos mozgásáról, melyet a \'stop-motion\' technikának köszönhetünk. De hát épp erre jó az SE...

 

\"Special Edition\"

barge1.jpg

 

...ahol nagyon ügyesen helyrepofozták a jelenetet, némi kép- és szinkorrekcióval. Immáron a mai CGI-csodák között sem kell szégyenkeznie Jabba bárkájának (egyébként jól látható, hogy nem csak a járműveket, de az árnyékokat is \'újragondolták\'). S ki hinné, hogy ezt még lehet fokozni?

 

\"2004 DVD Edition\"

barge2.jpg

 

Mert lehet. A \'Lowry Digital Images\' megdolgozott a pénzéért és szépen \"leporolták\" ezt a jelenetet is...

 

\"eredeti\"

sarlacc1.jpg

 

Anno eléggé elvoltam bizonytalanodva a Sarlacc kilétét illetően. Most ez egy szimpla verem, aminek az aljába éles fogakat gyömöszöltek, hogy a kivégzett delikvensek ne tudjanak kijönni vagy egy élőlény? (söt bennem régen az is felmerült, hogy ez Jabba gyomor-szája... hogy ezt mégis hogy gondoltam pontosan, azt igy utolag már elképzelni se tudom). Mert élőlénynek meglehetősen passziv... csupán pár kósza csáp, meg egy méretes büfögés jelzi, hogy a Sarlacc-ban azért van némi élet. Mindenesetre az eredeti rajzokon még fölfele meredő izgága csápjai voltak, amiket aztán nyilván a technikai korlátok miatt nem tudtak megvalósitani, úgy hogy az jól is nézzen ki.

 

\"Special Edition\"

sarlacc2.jpg

 

No igen... Luke aggodó tekintetét mostmár sokkal jobban megtudjuk érteni. A Sarlacc immáron egy csőrszerű szájjal és jó pár plusz csáppal felvértezve várja a verem látogatóit. Az egyik kedvencem az új Sarlacc-os jelenetek közül, amikor az egyik bandita köré csavarja a csápját és beletuszkolja a szájába... :D

 

\"2004 DVD Edition\"

sarlacc3.jpg

 

A kép olyan tűéles, hogy akár a Sarlacc feneketlen gyomrába is beleláthatunk. De ráérősebbek megszámolhatják a porszemeket a verem körül :)

 

\"eredeti\"

feet.jpg

 

No kérem; kétség sem férhet hozzá, hogy Han Solo rendelkezik a galaxis legerősebb lábfejével! Mielött Chewie elkapná, a lábfejével teljes testsúlyát megtudja tartani és közben még arra is van ereje, hogy egy nagy botot lobálva megpróbálja felhuzni a szerencsétlen Landot. Nem semmi.

 

\"Special Edition\"

feet1.jpg

 

Lucasék is érezhették, hogy nem igazán stimmel ez a jelenet, igy Han Solo lábát vezetékekkel odakötözték a bárka oldalához. Mindezt olyan ügyesen csinálták, hogy sokáig észre se vettem ezt a nüansznyi változtatást.

 

\"2004 DVD Edition\"

feet2.jpg

 

A DVD-re semmi se változott. A drótok ugyanugy gabalyodnak Solo lábai közt, \"csupán\" a szinek teltek meg élettel...

 

\"eredeti\"

sabers0.jpg

 

Sajnos megint egy \'kényes\' eltéréshez értünk; a jelenet, ugyanis az elmosodottságtól eltekintve tökéletes. Apa és fia összecsapják kardjaikat, melyek pont a Császár fejénél kereszteződnek... óriási!

 

\"Special Edition\"

sabers01.jpg

 

A Special Edition-os tisztogatásoknak köszönhetően a Császár torz arca sokkal jobban látszik, ám ezt leszámitva, a jelenet semmit se változott.

 

\"2004 DVD Edition\"

sabers02.jpg

 

Jajj! Csak ennyit tudok mondani, igy hirtelenjében. Kár is lenne mentegetni a DVD-s szakembereket; ez a jelenet biza egy kis csorbát szenvedett. Sajnos még mindig nem tudni, hogy minek köszönhetjük ezeket a \'kard-effekteket\', de csak reménykedni tudunk, hogy az esetleges következő kiadásokra ezeket javitani fogják.

 

\"eredeti\"

vader.jpg

 

Az egész Saga egyik legmegrázóbb pillanata. Döbbenetes, ahogy lehull a nagy \'mészárosról\' a maszk és egy megtört öregember tünik fel alatta. Kiskoromban ez volt az a pillanat, ahol eltört a mécses, és meghatódva néztem apa és fia utolsó egymáshoz intézett szavait.

 

\"Special Edition\"

vader1.jpg

 

A Special Edition-ra minden maradt a régiben, csupán a kép homályosságából vettek vissza némileg. Az igazi változtatás a 2004-es DVD-n következett be, ahol...

 

\"2004 DVD Edition\"

vader2.jpg

 

...kiretusálták a szemöldököket, hisz ahogy az ep.3-ban is láttuk, Anakin teljesen leégett a Mustafari homokban. De nekem úgy tünik, hogy a szemöldök retusálás mellett, még rozzantabbá és megviseltebbé tették Anakin/Vader vonásait. Régen egyébként nem zavart a szemöldök megléte, de igy utolag visszanézve a régi képeket \'elég érdekesnek tünnek\'. Egy újabb apró, de remek változtatás.

 

\"eredeti\"

explosion.jpg

 

A Saga utolsó nagy Bumm-ja. Ezzel a robbanással ér véget teljesen a jó és a gonosz harca... maga a detonáció meglehetősen látványos, de Lucas, úgy érezte, hogy még ezen is van mit fokozni.

 

\"Special Edition\"

explosion1.jpg

 

Akárcsak az Alderaan elpusztulásánál, úgy itt is egy \'láng-gyűrűvel\' egészitették ki a robbanást, ami határozottan jót tett neki. Mégiscsak egy űroperában vagyunk, ahol még az Uralkodó se tud úgy meghalni, hogy ne csapnának fel belőle beazonosíthatatlan kék fények. A Halálcsillag 2.0-nak is dukált egy ilyen parádés kimúlás (jól látom, hogy a robbanás méretét is megnövelték?).

 

\"2004 DVD Edition\"

explosion2.jpg

 

Csak a szokásos szinkorrekció :)

 

\"eredeti\"

endor1.jpg

 

Most, hogy a Birodalomnak vége (?) megkezdődik a féktelen buli az Endoron, ami nagyjából abban teljesedik ki, hogy a felkelők pár plüssmaci társaságában ropnak a tábortűzek körül.

 

\"Special Edition\"

endor2.jpg

 

Az előbbi kép elég élettelenre sikerült, nem beszélve a tüzek érdekes szinéről. Az ILM szakemberei ezért kicsit megdolgozták ezt a jelenetet, és pár táncoló ewokot is oda raktak a tüzek köré... no mindjárt jobb :)

 

\"2004 DVD Edition\"

endor3.jpg

 

Minden maradt a régiben. Ám míg az elözőnél maximum az előtérben lévő ewokokat láthattuk, s őket is elég elmosódva, addig a szinte tökéletes DVD felbontásnak köszönhetően, egy elég nagy TV-n még a távolabbi tüzeknél táncikáló bennszülötteket is megfigyelhetjük (bár nem bonyolitják túl :)).

 

\"eredeti\"

spirits.jpg

 

Az utolsó és egyben talán a legkényesebb változtatáshoz értünk. A film fináléjában akkora az öröm és a jókedv, hogy még a Saga három hallottja is ellátogat ide, hogy cinkos mosollyal nézzék, ahogy a Lázadók és az ewokok örülnek maguknak. A szellemek közül is kilóg Anakin Skywalker szelleme... eddig talán volt, akik azt hitték, hogy a szellemek abban a formában térnek vissza, ahogy eltüntek; csakhogy Anakin nem megaszalódott öregemberként, hanem derüs nagypapaként bazsalyog a fiára (vajon honnan szerezte ezt a köntöst?). Mondjuk, ha mindenki úgy térne vissza, ahogy meghalt, akkor Obi-Wan is két darabban kéne tiszteletét tegye, ugyebár :)

 

\"Special Edition\"

spirits1.jpg

 

Lehet, hogy én látom rosszul, de úgy tünik, hogy már az SE-ben is belenyúltak ebbe a jelenetbe, igaz meglehetősen ovatosan. A szellemek sokkal erőteljesebben világitanak és mintha átlátszobbak lennének mint valaha...

 

\"2004 DVD Edition\"

spirits2.jpg

 

No kérem... mikor az első Haydenes képek kiszivárogtak sok fan tette szóvá -szerintem teljesen érthetően- a változtatással kapcsolatos aggályait. Nagyon meredeknek, és nagyon szokatlannak tünt a dolog elsőre. Ody nagyon finoman csak ennyit szólt: \"Agyrém! [...] Borzalmas!\". Én már ennyire nem tudtam visszafogni magam. Az egyik legfinomabb megnyilvánulásom akkorról: \"Itt nem az elvi dologról van szó; arról hogy Anakin fiatalon van ott. Egyszerüen arról hogy a kép egy moslék, olyan mint egy ovodában felejtett müf*sz. Egyszerüen nem illik oda. Egyszerre erőltetett és mindeközben hátborzongatóan gagyi\". (copy from sw.hu :)).

Szó mi szó, teljesen felvoltam háborodva, hogy Lucas ezt megmerte tenni. Aztán, amikor a DVD-t megnéztem, döbbenten kellett konstatálnom, hogy az a két változtatás sült el a legjobban, amiktől a leginkább féltem (Hayden és Ian cseréje), míg az a változtatás, amit már a kezdetektől helyeseltem elég felemásra sikeredett (az új CGI Jabba... nem rossz, de még mindig van mit rajta javitani). S mióta a Sithek bosszúja után is túlestem a Jedi visszatér DVD-n, már biztosan kimerem jelenteni: az egyik legfontosabb puzzle került ezzel a helyére. Igy válik teljessé az Anakin felemelkedéséről, bukásáról és megtéréséről szoló történet. Igy utolag már nem is tudom, hogy mi is szólt az öreg Shaw-szellem mellett :)

 

Új jelenetek: A három film közül ebben hajtották végre a legkevesebb változtatást. Ez az új jelenetek számán is meglátszik. Tulajdonképpen egyetlen igazán fontos bővités történt, de inkább haladjunk sorjában:

 

Több Oola: A változtatások általában vagy a történetet igyekeznek érthetőbbé tenni vagy a prequel trilógia miatt kerülnek bele, vagy pedig a film dramaturgiáját teszik gördülékenyebbé. Ez utobbiak táborát duzzasztja a megtoldott Oolás jelenet is, melyben láthatjuk, ahogy a táncosnő a rancor vermébe pottyan és elborzadva figyeli, ahogy felnyilik a vaskos ajtó. Nyilván ezzel is igyekeztek még félelemetesebb intro-t adni Jabba szörnyének. Érdekesség, hogy ebben a plusz jelentben ugyanaz a szinésznő játsza a rabszolganőt, aki az eredeti Jedi visszatérben is. Milyen szerencse, hogy a két forgatás között eltelt 14 évben nem változott/hizott el annyira, hogy az szembeötlő legyen :)

 

\"Special Edition\"

oola1.jpg

 

\"2004 DVD Edition\"

oola2.jpg

 

Több Boba Fett: Lehet, hogy utolag belegondolva Lucas szivesen kibővitette volna Boba Fett karakterét a régi trilógiában? tudva, hogy milyen fontos szerepe lesz a prequelekben. Ha ezt nem is tehette meg, azért valamivel nagyobb hangsúlyt adhatott neki. Az ep.4-ben egy kamerába-nézést kapott, míg az ep.5-ben egy plusz snittben csodálhattuk a Slave-1-est. A Jedi visszatérben pedig felvettek vele pár snittet, amint a falnak támaszkodva figyeli az eseményeket, majd egy aprócska flört után odébb áll.

 

\"Special Edition\"

se-002.jpg

 

\"2004 DVD Edition\"

rotj_dvd_example.jpg

 

Banthák a Tatooine-i sivatagban: Lucas megintcsak a film dramaturgiáján pofozott egy kicsit azzal, hogy Jabba palotája után, nem rögtön a sivatagban sikló bárkákat, hanem egy bantha-csordát látunk. Majd a kis természet-film jellegű kikacsintás után megy a kamera rá a távolban közeledő járművekre. Ezzel a kis életképpel Lucas méginkább kézzel tapinthatóvá teszi Tatooine-t, ami már eddig is az SW Saga egyik \'legkidolgozottabb\' bolygója volt.

 

\"Special Edition\"

banthas.jpg

 

\"2004 DVD Edition\"

banthas1.jpg

 

Buli az Endoron: Valoszinüleg Lucas is érezte, hogy a kissé félresikerült nagytotál a sok tüzrakással (lásd feljebb) nagyon kevés ahhoz képest, hogy gyakorlatilag most értünk el a XX. század egyik legnagyobb ivü és hatású meséjének a befejezéséhez. Ide egy picit több kell... valoszinüleg hasonló gondolatok cikáztak Lucas fejében is, amikor megtoldotta az Endori örömködést pár új snittel:

 

endor6.jpg

 

endor7.jpg

 

A FINÁLÉ: S végül elértünk a Jedi visszatér legfontosabb toldásához; a \"felszabadult galaxis montázshoz\", melyben láthatjuk, hogy a Saga fontosabb bolygóin, hogyan örülnek a Birodalom feloszlásának. Amikor anno a Jedi visszatért csinálták fel sem merülhetett egy ilyen nagy ivü lezárás, mivel mindenki készpénznek vette, hogy még lesz egy trilógia. Még maga Lucas is. Aztán miután egyértelművé vált, hogy a Jedi visszatér a záró epizód, muszáj volt monumentálisabbra venni a figurát, és a nézők számára egyértelművé tenni, hogy az egész galaxis szabad (EU-kedvelők meg csikorgathatják a fogaikat :)). Az új jelenetek között láthatjuk a Tatooine-t is, ahol feltünik az a T-16-os Skyhooper, melyet eredetileg az ep.4-hez terveztek, ám végül egyik filmben sem tünt fel, egészen az SE-ig (illetve a makettje feltünik Luke kezében az ep.4-ben :)).

 

\"Special Edition\"

bespin.jpg

 

\"2004 DVD Edition\"

bespin1.jpg

 

\"Special Edition\"

courascant1.jpg

 

\"2004 DVD Edition\"

courascant11.jpg

 

Mint látható a DVD változatba bekerült a Szenátus épülete (jobb oldalt, hátul)

 

\"Special Edition\"

courascant2.jpg

 

\"2004 DVD Edition\"

courascant22.jpg

 

Itt pedig bal oldalt (hátul) a Jedi Templom látható... úgy tünik Palpatine nem romboltatta le. Vajon mire használták az elmúlt 23 évben? :)

 

\"Special Edition\"

tatooine.jpg

 

\"2004 DVD Edition\"

tatooine1.jpg

 

És végül a montázs azon tagja, mely csak a DVD változatba került bele: Naboo az örülő gungákkal (nem fura, hogy egy olyan snittet látunk, amit már az ep.1-ben felhasználtak, csupán tükrözték és kiegészitették egy nagy tömeggel?):

 

naboo.jpg

 

Audio-változtatások:

-Han mielött belelőne a Sarlacc egyik csápjába megjegyzi: \"I can see a lot better\"; ezt az eredetiben nem mondja (\'Sokkal jobban látok\')

-Egy nagy audió-változtatás pletyka: már megszámolni se tudom, hány helyen jött elő, hogy megváltoztatták Leia és Luke párbeszédét az Endoron; sok helyen ezt puszta ténynek kezelik, holott semmi alapja sincsen; egyáltalán nem nyultak bele abba a dialógusba.

Edited by Ody Mandrell
Link to comment
Share on other sites

Gooooooooood! :41:

Nagy vagy Bomarr, nagyon jó lett ez is, mint a többi. Köszönöm, hogy elkészítetted ezt a remek összefoglalót.

 

Kis kiegészítés: Vader sisakjának lekerülésekkor Anakin szemét barnáról kékre cserélték.

 

Ez a madzagosdi Han Solo lábán nagyon oda tett, észre se vettem :)

Link to comment
Share on other sites

A szokásos magas színvonalú Bomarr értekezés. Köszönet érte. :41: A kábeles "trükköt" eddig én se vettem észre, új dolog volt.

 

Az összakadó fénykardokról annyit, hogy a legelső változatban összeakadnak! Nekem megvan a legelső "roncs" kiadás, és ha csumára ráadom a fényerőt, akkor lehet látni, hogy összeakadnak. Valószínűleg ezt a SE-re kijavították. Ellenben ha jól tudom az eredeti kópiákat tisztították meg, amit mutat az is, hogy pl. az EPIV elején a csillagromboló lövései fehérek (az SE-ben szép zöld). Ennek fényében nem meglepő az eredetileg összeakaszkodott fénykard. :) Remélem kicsrélik az UE kiadásra.

Link to comment
Share on other sites

Köszönöm a dicséreteket! Nagyon jól esnek! :)

 

Ody: Érdekes amiket irsz. Remélem tényleg kijavitják a következő kiadásra. Ha lehet lodernek hinni, akkor az egyik távoli haverja dolgozik a kivágott jelenetek kitisztitásán, tehát valszeg lesz új kiadás :P

Link to comment
Share on other sites

:41: :41: Gratula Bomarr! Csodás összeállítás, és minden fáradozásodért köszönet!

 

Emlékszem amikor kezdtek kjönni a Trilogy DVD-ről a videók! Kijött a RotJ végéről a videó amibe belekerült Naboo is! Aztán kijöttek az összeakadós videók és mindenki fel volt háborodva, és mindenki mondta hogy ez kamu ez ki lesz javítva, ez csak béta verzió! És most itt vagyunk, szal nagyon szeretném ha lenne egy újabb javítás ahol ezt mindenképp orvosolják!

 

De amikor Vaderről lekerül a maszk, az még komolyabb jelenették nőtte ki magát a DVD-re! Szerintem se csak a szemöldökét radírozták hanem meggyötörtebbé tették az arcát, ami nagyon jót tett szerintem a jelentnek!!!

Link to comment
Share on other sites

Hm... most olvasgatva és a Jedi zenéjét hallgatva jutott eszembe még egy dolog, ami nincs megemlítve: a film végi zene lecserélése nem lett megemlítve. Az eredeti Ewok Celebration helyett a Victory Celebration szól.

 

Tényleg, a Victory is John Williams zenéje? Vagy azt más szerezte, mint a Jedi Rocksot?

Link to comment
Share on other sites

Valóban Dzséjt... miközben irtam az összefoglalót a fejemben volt, meg az is hogy mit irok róla, de aztán kimaradt valahogy :lol: (igy utolag nem is tudom, hogy maradhatott ki :mrgreen: ) Egyébként összességében szerintem sokkal jobb az új zene... a régi túl vidám volt, mig az új kellemesen melankolikus.

Link to comment
Share on other sites

A Victory Celebration is John Williams-remekmű. Nekem is nagyon tetszik, többek között a merengősen vidám hangulata miatt. Szerintem tökéletes lezárása a legendának. (Megjegyzem, a régi zenét kb. 7 éve hallottam utoljára, és már alig emlékszem rá...)

Link to comment
Share on other sites

Én jobban szeretem a régi Jabba palotájás zenét.

A Lapti Nek-et. Valahogy jobb a hangulata, nem evilági szorakoztató muzsika, míg a lecserélt JEdi Rocks, akár lehetne földi zene is,(Mint ahogy Bomarr is mondta, könnyen elképzelhető, hogy valóban evilági.) nevéhez hűen valami rock, ez nálam nem összeegyeztethető az SW-vel. Kicserélt CG karakterekkel nincs baj. Bár az a kis szőrös muki néha visszafoghatná magát.

Nemek mondjuk a régi Sy snootles mozgás is tetszett, pont a zene ütemére mozgott.

 

Victory celebration-nal semmi bajom, csak jobban passzol az Ewokos részhez a régi zene. Az olyan igazi bennszülött Dzsungel boogie. Az viszont igaz, hogy nem illik bele a montázsba, ezért kellett a váltás, mert a montás meg szintén kell.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
Solot ugyanúgy benne hagyták. :o Épp tegnap néztem meg, és eléggé látható a háttérben.

 

Köszi a kiigazitást. A pontos irás, ugy hangzana: hogy Solo elé rakták a dobosokat és igy már kevésbé látható a kérdéses beállitáson... annyira kevésbé, hogy én nem is láttam :o

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

De miért bóklászik arra Solo?! Ez nekem nem esett le? Elvégre akkor le van fagyasztva, nem?

 

Egyébként nekem iszonyatosan bejött a Hayden-Shaw csere, valami fantasztikusat dobott a végén a filmnek. Bár erre az avataromból is rájöhetettek :)

 

Donát.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text .   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored .   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information