Jump to content

Special Edition-ok

Bomarr

Recommended Posts

Ja, most visszaolvasva leesett!

Ne haragudjatok :D

Mivel kibővítették a jelenetet, ezért Han Solo kevésbé látszik a képen.

Mivel Bomarr nem látta, ezért Ody kijavította, hogy ott van ő, csak dobokat tettek elé. Most már okés:D

Egy kissé nehezen ment :)

Donát.

• 10 months later...
na igen

Obi-wan azt mondja a 4-5-6 -ban hogy Yoda a mestere

Egyrészt az ep4-ben Yodát meg sem említik, másrészt Yoda valóban Obi-Wan mestere volt, hiszen az ep1-ben is mondja, hogy "Yoda mester arra tanított, hogy figyeljek a jövőre is." aztánaz ep2-ben is úgy fordult hozzá, mint a mesteréhez, ráadásul ebben a részben láthattuk is, hogy Yoda kis padawanok garmadáját oktatja, akik közt valaha Obi-Wan is ott lehetett. Harmadrészt Yoda nevezte ki Jedi lovaggá ("Belőlem is ő faragot Jedi lovagot."), negyedrészt minek példázzon olyannal, akiről Luke valszeg soha a büdös életben nem is hallott és semmi köze sem lesz hozzá. Qui-Gon Obi-Wan életének a részese, Luke-hoz semmi köze. Ennyi erővel Windut is felhozhatta volna példának.

A mestere. Két mestere volt, míg padawan nem lett, Yoda, mert ő is tanította, mint azt a sok apróságot, vagy mint Dookut. Aztán Qui-Gon padawanja lett. De minek hozza elő Qui-Gont Luke-nak, amikor sosem találkozhat vele Luke, ez itt a lényeg. Mintha én elküldenélek Ody-hoz, de előtte példáznék Zééével, akiről azt sem tudod, kicsoda, és valszeg nem is fogod megtudni (tényleg, Zééé-vel mi van, rég hallottam róla).

Így kellett volna neki mondani:

- Menj el a Dagobah rendszerbe. Ott vár az új mestered, Yoda, belőlem is ő faragott Jedi lovagot. Nos, ez így nem pontos. Tudod, ő csak addig tanított, míg Qui-Gon Jinn, aki azóta meghalt, mert megölte Darth Sidious; itt megjegyezném, hogy ő az Uralkodó, aki Sith, itt megjegyezném, hogy a Sith a Jedi nagy ellensége; tanítványa, Darth akárki, mert sajnos a nevét sosem tudtuk meg. Na, szóval ő megölte Qui-Gon mesteremet, szóval technikailag Yoda az első mesterem volt, aki elindított engem a Jedivé vállás ösvényén, mint anno én téged, és Qui-Gon volt az a mester, aki végül igazán Jedivé nevelt, na ez lesz Yoda neked. Szóval menj el a Dagobah rendszerbe, ott vár Yoda, aki egyszer tanított engem, dehát mivel Qui-Gon meghalt, így soha nem is találkozhatnál vele... Luke? Luke! LUKE!

Edited by Dzséjt

• 5 months later...

Az eredeti változatban elég furcsán nézett ki Sy Snootles a mostanihoz képest. És a zene is teljesen más volt a régiben. Jó hogy felújították ezt a Jabbás zenekaros jelenetet, mert ez így sokkal jobb.

Szerintem hosszab is volt ez a jelenet eredeti változatában. Vagy rosszul tudom?

Edited by Xom

• 2 weeks later...

Kedden volt 10 éve, hogy bemutatták hazánkban is A Jedi Visszatér SE változatát.

Ez azt is jelenti, hogy 10 éve ilyenkor már mindhárom SW film ment a mozikban.

Ahogy visszaemlékszem öröm volt nézni a műsorújságokban, hogy az swk mellé már előre oda volt írva, hogy 10 hétre prolongálva. (Akkoriban szokás volt filmek mellé odaírni, meddig játszák.)

Már 10 éve? :)

Én kibéreltem a Corvin mozit 97 tavaszán. Mekkora élmény volt már! Az ep4-et 10 fős társaságban néztem. Nagyon rohan az idő. :)

Azt most i kéne... pl itt az Átrium, amit a kutya nem használ, pedig mint mozi, teljesen jól fölszerelt egytermes. tudtommal minden a helyén van benne...

• 1 month later...
  • 5 months later...