Jump to content

Zééé

Fórumtag
 • Content count

  2,639
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Zééé

 1. Kedves Közösség! Az élet úgy hozta, hogy ki kellett dobnom sok 100 videókazettát. Azonban találtam pár olyat, amin ritka kincs lapult. Még az EPI - EPII bemutatása idején felvettem néhány riportot a tévéből, most pedig rászántam két napot, és a teljes még lejátszható anyagot digitalizáltam az utókornak. Nem állítom, hogy a minőségük 4K, de az biztos, hogy a többségük még nem jött velem szembe az interneten. Aki szereti a múltidézést, esetleg még nagyon fiatal volt az előzmény részek bemutatása idején, annak bizonyára kuriózum lesz a felvételek többsége, aki pedig már élt akkor, annak pedig múltidéző nosztalgiavagon. Nézzétek meg, mentsétek le, őrizzétek meg őket az utókornak. Ez volt az utolsó hozzászólásom ebben a fórumban, a Star Wars nekem már csak szép emlék, jók legyetek! https://www.youtube.com/channel/UC-JKA_gmuTimhjK5TvhWHDw/videos?view_as=subscriber
 2. Ody...nekem semmi bajom a véleményeddel, csak ne írj rólam valótlant! Ne állíts olyat, amit sosem tettem....semmiféle nagy hisztit nem csaptam sehol, és semmiféle "fél internet" nem tiltott ki. Nem illik sározni a másik embert. Senkit nem sértettem meg, senkit nem bántottam meg, semmiféle "nagy" hisztit nem csaptam a véleményemmel, mivel azt törölték. De ehhez senkinek semmi köze. Nem kellett volna felhoznod, mert nem ide tartozik, hogy én máshol mit írtam. Ide nem írtam, és ez a lényeg!
 3. Mi az, hogy nagy hisztit csaptam a neten? Nekem nincs YouTube csatornám, ahol video blogolnék. Nincsenek követőim. Miért sározol? A kommentem 5 percig volt elérhető a TFN egyik topikjában, egy mondat volt benne a SOLO filmről, de nem a SOLO film kapcsán, hanem KK gender politikája miatt, amit utálok. Miért használsz ilyen nagy szavakat, hogy nagy hisztit csaptam a neten. Mintha beírtam volna a véleményemet ezer fórumba, eljuttatva az üzenetemet milliókhoz. Semmiféle nagy hisztit nem csaptam. A TFN fórumára írtam be a gender policy kapcsán a véleményemet és igen, a SOLO topikba, de a hozzászólásom nem a SOLO filmről szólt. 5 perc után már nem volt ott a kommentem, ami igazságtalan, hiszen nem volt benne sértő. Ennyi volt a tevékenységem....5 perc a TFN fórumán. (Banoltak, így többet nem is tudtam hozzátenni. Az FB oldalamon fenn van, de az privát szféra.) Ebben én nem látom a nagy hisztit a neten. De azt látom, hogy egy ide beírt ártatlan kommentem is felizgat. Miért? Mindegy......viseld el a véleményt és ne sározz, mert az utálom. Senkit nem bántottam!!!
 4. Ez nem értem, hogy - hogy a fél internet kitiltott? A TFN fórumára írtam egy véleményt...ahol egyébként NEM fórumozok - de máshol sem - és onnan banoltak 5 perc után. De az a kommentem nem a SOLO filmről szólt, hanem a valós értékek és az SJW/PC kultúra szembenállásáról. Csak egy idézet erejéig volt benne szó a Solo filmről, mégpedig az új robot kapcsán. Szóval...ne sározz! A SOLO film kapcsán csak az FB oldalamon írtam pár mondatot (magyarul), amit sehova nem tettem ki és nem is fogok, mert magánügy. Évek óta nem fórumozok, és ez így is marad.
 5. Ez a film akkorát bukott, hogy fejek fognak hullani miatta. Kathleen Kennedy nem hajlandó nyilatkozatot kiadni, ami egy ekkora cégnél merőben szokatlan. Napok óta hírzárlat van, a LucasFilm csak egy szűk közleményt adott ki, amiben az okok vizsgálatáról tájékoztatták a sajtót. A film egyébként nem érdemelt ekkora bukást, bár kétség kívül rusnya egy kelés, de azért vannak benne értékelhető pillanatok. Egyértelműen a TLJ hatása üt most vissza, amire tömegével mentek el a rajongók, és akik csalódtak (például Luke karakterében), most bosszút állnak. Nem beszélve a Kathleen Kennedy által a mindenkori történet kárára bevezetett identity politics nevű förmedvényről (The force is female…) Én nem vagyok bennfentes, de nem lennék meglepve, ha KK repülne, a RIAN trilógiát pedig kaszálnák. Szerintem azért is nem engedték KK-t nyilatkozni, mert megvárták a 2. hétvége eredményét, ami egyszerűen gyatra, siralmas, gyászos. Ha tippelnem kéne, akkor azt mondanám, hogy KK-nak annyi. 65 éves csaj, ha végig is viszi a sequel részeket, az LFL élén már nincs neki sok hátra. Bob Iger mandátuma 2021-ben jár le, nem hiszem hogy KK addig kihúzza, bár lehet, hogy felfelé fog bukni, és később átveszi Bob Iger helyét. Ennek az esélye persze nem sok. A rajongók egy jelentős része Dave Filonit látná szívesen valamilyen kreatív vezetői pozícióban. Nyilván az elnöki, alelnöki pozikat más pedigrék alapján szokták kiosztani, de a remény hal meg utoljára. Írták még a neten, hogy a Disney akvició szerződésében lehet egy záradék, ami KK mandátumára vonatkozik. Lehetséges, hogy ha a mandátuma lejárta előtt rúgják ki, a Disneynek fizetnie kell. Ez is egy lehetőség, bár szerintem tök mindegy, mert a csaj már elvesztette a közösségi média támogatását. Egy ekkora brand élén nem állhat olyan ember, aki a rajongókkal és gyakorlatilag valamennyi rendezőjével fasírtban van/volt és aki alatt először bukott meg egy Star Wars film. Érdeklődve figyelem az eseményeket....persze az én jelöltem továbbra is Filoni marad. (Kár, hogy nem vagyok részvényes.)
 6. Solo - A Star Wars Story - The Official Guide (2018) (bogusfrank)
 7. Star Wars - 1,000 Collectibles - Memorabilia and Stories From A Galaxy Far, Far Away (2009) (bogusfrank)
 8. Nálam mindegyik link működött, de sajnos leszedegetik. A Cbz, cbr kiterjesztésű állományok pedig kicsomagolhatók winrar progival. Itt az újabb adag, de siessetek, mert ezeket nem én teszem elérhetővé. HA a tulaj leszedi, akkor ennyi volt. (Egyszer volt Budán kutyavásár...de ott sem lehetett megszerezni ezeket a finom cuccokat.) No...kértem egy kedves embert, hogy tegye fel nekem a Star Wars Topps Galaxy kártyákat. A sorozaton belül 7 külön széria került kiadásra, amiből a 4. még nincs szkennelve, így azt nem tudta megosztani.) Viszont külön kértem tőle, hogy tegye fel a Shadows of the Empire kártyákat is, így a csomag azt is tartalmazza. Siessetek a letöltéssel, mert nem tudom, hogy meddig lesz elérhető! (Valaki készíthetne nekem egy know how -t arról, hogyan tudom spoiler tagba tenni a tartalmat! )
 9. Star Wars - Mythmaking Behind The Scenes of Attack of The Clones (2002)
 10. Nem tudtam máshova tenni, majd a moderátorok átpakolják. Enjoy!
 11. Csak hogy teljes legyen a sor! Return of the Jedi - 35mm scan (Harmy)
 12. Köszi, Ody! Kicsit lassan csordogál, de ne engedjetek a sötét oldal csábításának, várjatok türelemmel! Nekem lejött 1-2 nap alatt, és csak pár órát ment közben a gépem.
 13. Talán tudjátok, talán nem, hogy a Team Negative 1 csapata 35mm-es eredeti kópiák felhasználásával beszkennelte kedvenc trilógiánkat (ROTJ 35mm BR megjelenése még várat magára, a csapat ugyanis feloszlott, de Harmy már készített egy saját szkennelést, a megfelelő topikban megtaláljátok a linket). Aki le szeretné tölteni, erre tessék:
 14. Szerintem ezt értékelni fogjátok! Dark Empire képregény (1991 -92) Forrás: Halozsak.hu
 15. Ne sajnáld! Túl spoileres, amúgy pedig....kell még megerősítés, ezért nem teszem ki. Lehet, hogy egy nagy hazugság. De már elég sokan beszélnek róla, így valószínűleg legitim. Nekem nem tetszik....másnak sem. A nép imádni fogja, csomó pénzt fog termelni. Én nem ezt a Lukeot akartam és nem egy ilyen főgonoszt, mint Snoke. Rey pedig....basszus, a szülei eladták egy hajóért. Ezt már korábban is tudni véltük, de így tényleg nagyon kevés, hogy csak egy random valaki. Luke új ereje egy rakás kérdést vet fel és nem jó válasz rá, hogy ki akart maradni a harcokból. Akinek ekkora ereje van, az váltsa meg a világot és tegye jobb hellyé. Pár nap és úgyis megtudjuk az igazságot. Béke!
 16. Kikerült a történet, tele spoilerekkel. Nem teszek ide linket, mert már terjed magától is.
 17. Értelek, de az OT alaptézisét Ben mondja ki; a jedik kipusztultak, a Birodalom győzött, ő pedig már túl öreg ahhoz, hogy futkározzon. Benben és Yodában az OT idején már nincs szándék a dolgok megváltoztatására, lemondással élnek és elfogadják a kudarcot. Aztán jön LEia üzenete, ami beindítja az eseményeket és így lesz Luke az egyetlen reményük. Luke a 24. órában bukkan fel, amikor Ben és Yoda már kifelé tartanak az életből. Akkor már nincs terítéken a jedik kiképzése, de azért Yoda a jövőbe vetett reménnyel búcsúzik Luketól.
 18. Ez igaz! Nekem is jobban tetszik, amivé kulminált a történet, de attól még amit írtam, az igaz.
 19. Ben elvonult remetének és ha nem jön Leia üzenete, eszébe nem jutott volna Lukeot kiképezni. Ez az OT alapján egyértelműen lejön. Mivel az események beindulnak, így saját szakállára kezd el működni. Elküldi a fiút Yodához, aki NEM akarja kitanítani, mert az már túl idős. Viszont az események pörögnek tovább, így ez a fiú lesz minden reményük. Az OT idején még nem vártak semmire, az események random indultak el Leia üzenetével, ha nincs LEia üzenete, minden megy "békésen" tovább. Ben és Yoda az OT idején elfogadták a sorsukat, az eseményeket a véletlen indította be.
 20. Nem értem.... Az OT idején nem volt terv, Yoda nem akarta kitanítani Lukeot, ez azért egyértelműen kiderül a filmekből. Semmi kedve tanítani Lukeot, mert az már túl idős.
 21. A kinyilatkozás egy random jedire vonatkozott. JW Rinzler írja, hogy amikor a Birodalom forgatókönyve készült, Leia még nem volt Luke testvére és Lucas úgy gondolta, hogy több jedi is elbújt, köztük egy ismert lovag, akinek Yoda tudott a hollétéről. Csak a Jedi forgatókönyvírása közben avanzsált Leia Luke testvérévé.
 22. Mert Yoda egyáltalán nem akarta kitanítani Lukeot. Eszébe nem jutott volna. Az OT idején még nem volt terv!!!! Ben a saját szakállára cselekedett, amikor próba szerencse alapon elküldte Lukeot Yodához. A Birodalom győzött, a jediket kiírtották....többé már nem lett volna értelme jediket nevelni és ez nem is volt tervbe véve. Csak a PT idejére kristályosodott ki Ben szerepe, aki az OT idején még Owen testvére volt. Még a ruhájuk is azonos, amiért is az EPI idején Lucas fekete uniformist akart adni Benre, így is szerepelt a korai vázlatokon és még a Marvel képregényekben is, aminek az egyik része Ben fiatalkori valóját mutatja be.
 23. Lucas kimondta, hogy a gyakorlat teszi a mestert, Yoda ugyancsak ezt szajkózta, a traininget végig kell csinálni, hogy a tanult tudás beépüljön. Ez a fiú minden reményünk, hiszen fogytán az idő, de azért van még más is és miközben van még más is, Luke az egyetlen jedi, aki a gyakorlat által mind teljesebben megismerte az erőt. Az idő faktor nagyon fontos a gyakorlat szempontjából, ahogy azt Lucas Kasdannak is kifejtette....olyan ez, mint a karate, mindenki számára elérhető, miközben a jedik abban jobbak és többek, hogy elmélyültebben képesek átlényegülni a jóga/karate gyakorlataiban. Miért Luke és miért nem egy random kocsmatöltelék? A PT a midi/vérség/született tulajdonság megközelítésén keresztül ad választ a kérdésre, az OT viszont sehogy. Az OT-ben nincs kiválasztott és erről nem is esik szó. Az OT-ben a szegény legény elindul, hogy egy varázsló és egy cowboy segítségével kiszabadítsák a hercegnőt a rettentő erődből. A szegény legény megtanul varázsolni és az így szerzett erővel végül legyőzi a gonosz boszorkányt. Igazából ennyiben áll az OT, amit a PT kiegészített, megtoldott. Viszont az OT nem kiválasztottságra épül, hanem tanulásra, a tudás gyakorlat útján történő megszerzésére, míg a PT vérségre, szintézisre, dioptriára, méricskélésre. Az OT filmekben szó nem esik a jóslatról, ott még tágabb a keret, de azért Luke Vader fia, benne buzog az erő, átjárja a családot és ezt nyilván ki is mondják, ez viszont még messze nem jelenti azt, amit a kiválasztottság jelent a PT-ben. Az OT-ben még nem a midik döntik el a hős sorsát, vagy jártasságát, hanem a HIT! Mennyire hisz benne, hogy meg tud emelni egy X-winget. Nos...ez egy nagyon szép gondolatisága az OT-nek, amit én nagyon becsülök.
×
×
 • Create New...

Important Information