Jump to content

Llew

Tag
 • Content count

  504
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

-2 Gyenge

About Llew

 • Rank
  Padawan

 • Lakhely
  Pécs

Recent Profile Visitors

2213 profile views
 1. Mi az hogy "lasersword"? Hallatlan! Ezt hogy sikerült összehozniuk?
 2. "Erő legyen veled" egy egyszerű, reményteli, pozitív kisugárzású kifejezés/köszöntés, mely egy eszményi, szép múltból eredő, így elképzelhető, hogy a Lázadók már csak ezért is használták. Ha ehhez hozzá vesszük az új ismeretek (PT és TCW), akkor nagy valószínűséggel feltételezhető, hogy a lázadás tagjai inkább Bail Organától mint fő vezetőtől vették át, sem mint egy jeditől. Aztán, hogy a Rebels ezeket miként változtatja meg, teszi bizonyossá az a jövő zenéje. Az teljesen rendben van, hogy van más túlélő jedi is, illetve, hogy a kiirtásuk idején/után is születtek azért Eőhasználók. Csak talán jobb lett volna, ha ők inkább csak néha feltűnő, max visszatérő karakterek és a egy "átlagos" lázadókból álló csapaton lett volna a középpontban. Én legalább is jobban örültem volna.
 3. Kanan eddig azért többnyire a pisztolyát használta és azzal irtotta a rohamosztagosokat, de ezen nem fogunk vitatkozni. Viszont pont az általad írtak miatt sajnálom, hogy nem sikerült a Jediktől, Erőhasználóktól elszakadni. Így automatikusan adta/ja magát a feltételezés és most Zeb esetével alá is támasztották, hogy jedik nélkül semmire nem mentek volna. Holott eddigi tudásunk szerint - csak az OT-re alapozva - a Lázadás megszületett és jó darabig el is volt jedik nélkül.
 4. Egyrészt nyilván nem 100% komolysággal írtam, másrészt arra gondoltam, hogy ha a Birodalom minden alkalommal, amikor fegyveres bűnözőkbe botlik elveszít 5-10 rohamosztagost, akkor az elég sok. És nem mellesleg eléggé alá ássa a Birodalmi fenyegetés érzését, ha a katonái csak fegyvertelen civilek ellen hatásosak. Ha ugyan úgy csak a nevesített negatív szereplőknek lesz esélye túlélni a hőseinkkel való találkozást, mint a TCW-ban, akkor a készítők a rohamosztagosokat nagyon hamar a rohamdroidok szintjére süllyeszthetik. Kananék eddig két (három) rész alatt vagy két tucat rohamosztagossal (plusz a lépegető, a TIE-okat nem is említve) végeztek különösebb nehézség nélkül, úgy hogy maguk komoly veszélyben nem igazán forogtak.
 5. Kanan és Hera veszekedése, illetve utóbbitól a "That's fine, love." válasz senkinek nem tűnt fel? Ezzel nem sok találgatni valót hagytak kettőjük kapcsolatát illetően. A rész, illetve így három epizód után maga a sorozat egyébként nem rossz. Jobban érződik rajta, hogy gyerek közönségnek szánják, mint a TCW-n, de ha az ember igyekszik ilyen szemmel nézi, akkor nem nagyon érheti meglepetés. Az animáció stílusa nekem nem annyira tetszik, még mindenképpen szokni kell. Az, hogy McQuairre inspirálta őket az nem baj, de egyelőre azt érzem, hogy nagyon kényszeresen akarnak ennek megfelelni. Minden helyszínen, képkockán, muszáj visszaköszönni valami régi koncepció vázlatnak. Már a pilotban is, de itt különösen az az érzésem volt - ahogy többeknek is -, hogy a csapat az OT banda helyett sokkal inkább a Firefly legénységre hajaz. Ez sem feltétlen baj, csak ne vigyék túlzásba. R2-ék, illetve Organa behozását kissé korainak érzem, majd meglátjuk milyen irányba halad a sztori. Én jobban örülnék neki, ha minél inkább önálló, a meglévő karakterekhez és az EP IV-hez vezető úthoz a legkevésbé kapcsolódna a csapat története. Összességében a hangulat eddig a pozitív oldalra húzza az egészet. Ami egyértelműen negatívum az az olyan átlátszó megoldások alkalmazása, mint a miniszter+busz most. Az ilyeneket már a TCW-ben sem szerettem. Illetve ami így három rész alapján nagyon kiemeltnek látszik az a rohamosztagosok bénázásása. Tudom az OT-ben sem voltak szuperkatonák, de itt nagyon zavaró, hogy tucatnyian nem tudnak leadni egy megközelítően pontosnak tűnő lövést még közvetlen közelről sem, ugyan akkor Kanan és társai mindannyian mesterlövészek és számolatlan mennyiségben hagyják maguk mögött a hullákat a legkisebb csetepatéban is. Úgy írják a rohamosztagosokat, mint anno Anakinék a droidokat, ami kicsit fura a sorozat célkorosztályát nézve és azt szem előtt tartva, hogy ezek mégis csak emberek páncélban. Ha már most ilyen ütemben hullanak, akkor a Birodalom az EP IV-re vagy az emberanyagból fogyna ki, vagy - ha klónoznak - akkor anyagi csődbe menne a katonák pótlása miatt.
 6. Teljesen felesleges a ~20-22 perces részektől eltérő formátumban reménykedni. Az passzol a műsor struktúrába, erre az időegységre épülnek a csatornák. Ilyen szempontból ez is "csak egy" sorozat lesz, ennek is alkalmazkodnia kell ehhez. A nyitó rész is azért lehet ~50 perces, mert duplaként pont belefér majd a programba, csak egy blokkot kell majd módosítani miatta a premierkor. Nem véletlenül voltak a TCW részek is ilyen időtartamúak, ezért voltak a dupla vagy tripla részek. Nem lehetett egy sztorit 30 vagy 15 percesre írni. A Tron Uprising sem 30 perces volt, hanem ez a ~20-22, ahogy pl. a szintén a Disney XD-n futott The Avengers: Earth's Mightiest Heroes is, vagy akármelyik másik műsor. Az imdb-n a 30 perc azt jelenti, hogy reklámokkal együtt annyi, így jön ki a két rész per óra. A ~40-44 perces élőszereplős sorozatokat is pont ezért írják az 60percesnek.
 7. Nem egy mozi filmhez készült az utóbbi években pár részes képregény előzmény (pl. Transformers, Star Trek), amik nem lényegi, de érdekes apró plusz információkat adtak az olvasóiknak, ugyan akkor aki nem olvasta őket az nem nagyon maradt le semmiről. Egy ilyen előzmény sztorit animációs formában simán csinálhatnak az új filmnek és nem is kell az öreg karakterekre,v agy az ep6-ra alapozniuk. Simán kezdhetik belecsapva a lecsóba, ahogy utána az EP VI-hoz képest az EP VII-et is. Ellen példának meg ott van a Tron Uprising, ami nagyon jó kis show volt (mondjuk ez nem kis részben a látványnak és a zenének is köszönhető), szinte jobb is mint a film amihez - utólag - előzményként kapcsolódik.
 8. De hát az utolsó részben le lett zárva a sztori. Ha meg évad közben szólnak, akkor meg az lenne, hogy a rohadt szemét Disney átvette a céget és azonnal kaszál, közben meg milyen jó részek mennek. Erre a készen lévő 6. évadra van valami biztos infó? Mert én eddig csak pletykát olvastam róla. Az 5. évadból kiamradt részek készen vannak, arra zt is mondták, hogy ki vagy leadják, na de 6. évadról is volt ilyen infó?
 9. Már megbocsáss, de ez ökörség. Miért ne lehetne valaki egyenrangúan SW és Trónok Harca vagy akármi más rajongó? Attól, hogy valami nem olyan régi, vagy a popkultúrába annyira beívódott, kevésbé populáris, mint az SW attól még lehet ugyan olyan, vagy akár jobb is. Illetve a gondolat mented alapján, aki nem szereti a TCW, vagy legalábbis nem annyira mint te, vagy ti páran az már nem is SW rajongó. Ez mekkora hülyeség már. A rajongóságnak nincsenek egyetemes feltételei, hogy aki mindnek megfelel az rajongó, aki egyet kihagy az már nem az. Dzséjtnek teljesen igaza van abban amit a fanatizálás kapcsán ír és ami nem csak a te fenti hsz-edre, hanem Ody alábbijára is válasz. Azt eddig is tudtam, hogy itt párakat nagyon megfogott ez a történet, de ennek ellenére nagyon meglepnek ezek a gyerekes szemetek elevették a játékomat, többet nem is állok velük szóba szintű reakciók. Most sajnáljátok, de pár hét vagy hónapok múlva visszaolvasva talán ti magatok fogjátok legjobban azt érezni, hogy uram atyám, hogy írhattam ilyeneket. SW ide vagy oda, ez csak egy sorozat. Kaptunk egy elég jól lezárt kerek sztorit, nem törölték ki a létezésből az SW univerzumot sem. Ami a megmaradt kérdéseket illeti, talán itt jön ki leginkább a pár részes, sokszor össze nem függő történetek hibája. Igaz, hogy ezekkel siekrlt bemutatni az univerzum nagyságát, sokszínűségét, ugyan akkor nagyon sok irányba mutattak lehetőséget. Ha hagyományos sorozatmódon, egész évadokon, vagy azokokon túl is áthúzódó történetszállakkal és közbe-közbe iktatott kilógó részekkel dogozott volna a sorozat, akkor ugyan kevesebb irányba mentek volna, de kevesbb nyitott kérdés is maradt volna. Elkaszált sorozatok esetén a készítők interjúkban, ha csak pár mondatban is, de sokszor emondják, hogy mit terveztek még. Kíváncsi leszek ez esetben lesz-e valami ilysemiről hír. Mert pl Maul vagy Ahsoka sorsának lezárásán is azt érzem, hogy ezt szépen kitervelték ezeket a mini cliffhangereket, de a folytatás iránya nincs meg, azt majd csak később találták volna ki. Úgy érzem azért vannak itt egyesek nagyon fennakadva, mert korábban ígértek 7-8 évaodt, meg fű-fát, aminek a valóság alpaja akár ugyan annyi is lehetett, mint a most nagyon szidott Disney-s üres ígéretek. Ha nem arcoskodtak volna, hanem tartják magukat a kezdetekkor ígért 100 rész lesz kijelentéshez, és most annak környékén esetleg felvetült volna, hogy talán lesz még pár rész, akkor szerintem senki nem háborogna ennyire.
 10. Nem életem legfájdalmasabb kaszája és bármennyire is nem igazán tetszett ez az évad összességében, azért kár, hogy heti SW nélkül maradunk bizonytalan ideig. Az új filmet/filmeket ez miatt semmi képen nem írnám le, főleg így, nulla hír ismeretében, és egy új SW animáció sorozat kapcsán is inkább bizakodó lennék egyelőre. Feltéve, hogy nem ilyen LEGO Yoda akármi lesz. A Detour is elfér tőlem, de valami nem paródiás is kéne. Teljesen egyet értek. Bár nem tudom mennyire van realitása a dolognak és mennyire duma a cég részéről, de egy DC Animated mintára még egy-két hosszabb film beleférne.
 11. Ezek pontosan azok a felvetések, amik rávilágítanak, hogy bármennyire is jó ötletek, hangulatos jelentek vannak a történetszálban, attól még az egész alapja egy nagy légvár. Mindenki dicséri, hogy Barriss mennyire jól megmondta a tutit a Tanácsnak. Pedig semmi joga rá. Erőszakkal vádolja őket, miközben ő maga ártatlan dolgozókat öl meg és használ fel a merényletéhez. Lehet, hogy a Rend már nem az igaz úton jár, a Tanács meg rossz döntéseket hoz, de Barriss a tette után sokkal alávalóbb mindannyiuknál. Mit akart elérni a merénylettel? Elvileg a Rendet akarta rádöbbenteni a hibáira, de a legtöbb amit elért, hogy a közvéleményt és a Szenátust még jobban ellenük hangolta. Ha tényleg annyira megvetette társait, mint azt kitűnt a kirohanásából, akkor inkább a Tanács ellen kellett volna merényletet tervezni, vagy egy lovagok által látogatott taktikai gyűlésen, esetleg csak simán a templom folyosón. Nem a hangárban, ahol ugyan meghalt pár jedi is, de a sima munkások és klónok aránya legalább annyi volt az áldozatok között. Ugyan akkor a célja sem egyértelmű. Igen, elmondta a véleményét, de azt igazából egy ilyen ha már úgy is ide kerültem akkor megmondom a magamét stílusban tette. Nem úgy tűnt, mint ez lett volna az eredeti célja. Következetlenek a tettei. A terroristák célja az, hogy radikális módon felhívják a figyelmet az átadni kívánt üzenetükre. Ez még az SW univerzumban is így megy. Az évad elején a bolygójukért küzdő szabadságharcosok, akik ugye a rendszer oldaláról nézve terroristák voltak, szintén közölték, hogy mit akarnak elérni, miért harcolnak. Barriss ehhez képest megölt jó pár embert, majd csendben lapított. Mikor a nyomozás túlságosan sikeres volt akkor bemártotta Ahsokát (az ő szemszögéből bárki más is lehetett volna). Aki még szépen a keze alá játszott és a korábbiaknál is gyanúsabbá tette magát. Barrissnak elég lett volna szépen várnia, hogy a klónok elkapják és eljussanak a tárgyalásig. A hívásra is elég lett volna azt mondani, hogy segít aztán nem tesz semmit. A raktár olyan szempontból jó volt, hogy további bizonyíték volt Ahsoka ellen, de neki teljesen felesleges volt oda mennie. Ha Ahsoka meghal a raktárnál, akkor mindenkinek egyértelművé válik, hogy nem ő volt tettes, folytatódik a nyomozás. Ha fénykard okozza a halálát az még gyanúsabb lett volna, és arról előzetesen nem volt tudomása, hogy Ahsoka találkozott Ventressel. Az inkább hirtelen ötletnek tűnt a részéről. A készítőktől meg egy gyenge megoldás arra, hogy a végül lebukását eredményező tárgyi bizonyítékot behozzák a történetbe. Továbbá az, hogy nyugodtan meditált a templomban miközben a csali elkövetőt éppen elítélték, arra utal, hogy nem volt célja felfedni magát és elmondani a véleményét. Ha nem viszi magával Ventress fénykardjait, Anakin akkor sem ölte volna meg, annyira még nem fordult ki magából. Max nagyon ráijeszt. Barriss simán játszhatta volna a döbbent, ártatlan barátot, aki a régi idők miatt segíteni akart Ahsokának és később akár újabb merényleteket is elkövethetett volna. Az egyébként külön érdekes a tárgyalás végén, hogy míg Ahsoka ex jediként, szinte majdnem civilként volt jelen, a jedik meg már-már kívülállók, hisz a kizárásának pont az volt a lényege, hogy őt és a tetteit elvágják maguktól, addig Barrisst még teljes jogú jediként vezették be. Ha lesz folytatás érdekes lehet, hogy mi lett a sorsa. Ugyan ezt a kizárás, majd katonai tárgyalás utat járják-e bele vagy más megoldást választanak. Sajnos a korábbiak alapján erre nem fogunk választ kapni. Ahogy feltehetően arra sem, hogy mi volt az ami elindította ezt a korábban rendes jedit ezen az úton, és mi volt esetleg a végső lökés. Ezek hiánya nálam mindenképpen a történet nagy negatívuma. Ezek bemutatása sokkal többet ért volna, mint a "nagy meglepetés", hogy Barris az elkövető.
 12. Akar a nyavaja vitatkozni. Leírtam a véleményem erre Darth Riddick azonnal elkezdett provokálni, ami nem tetszett és reagáltam is rá. Ezek után jöttél te és elkezdtél a stílusommal foglalkozni. És mikor szóvá teszem, hogy talán nem velem kéne foglalkozni hanem a résszel akkor én gerjesztek feszültséget meg én vagyok a troll. Ezt komolyan is gondolod? Mert viccnek nagyon rossz. Tényleg? Ilyen van? Ki, mikor, miért? Ez nekem új. Mondjuk nem mondanám, hogy ettől most lelkileg összezuhantam. Viszont ha valakinek ekkora problémája van velem az durcizás helyett vehette volna a fáradtságot, hogy ír egy PÜ-t. Ody mikor szólalt fel ellenem keményen? Most hónapokkal évekkel ezelőtti dolgokat hozol fel? És akkor én keltek feszültséget mi. Ez már régen nem gyereksorozat. Számtalanszor foglalkozott komolyabb politikai, morális kérdésekkel, arról nem is beszélve, amikor szereplők elég csúnya halálokat hallnak benne. Már ennek a történetszálnak a kiindulási pontja, a terror támadás sem gyerek téma, Barriss motivációjáról nem is beszélve. Ha ezek beleférnek egy "gyereksorozatba", akkor talán az is megoldható lenne, hogy a történet ne legyen annyira ementálisan lyukas, a történetszál főgonoszának kiléte, motivációja jobban megalapozott legyen és a fél részeken keresztüli látványos szaladgálások, akció jelenetek mellett Anakin ne két perc alatt oldja meg az ügyet. A 20 perc játékidő magában is sok mindenre elég lehet, de sokszor azt érzem, hogy rosszak az arányok. Főleg ezeknél a több részes sztoriknál. A robotossal is ez volt az egyik legnagyobb bajom. Azt simán rövidebbre vehették volna egyel, hogy jobban megalapozzanak Barriss pálfordulásának. Akkor beleférhetett volna a többünk által hiányolt Luminara jelenléte is. Meg Anakin nyomozása is lehetett volna komolyabb ettől az oda megy, bunyó, megtudja, visszamegy, bunyó, elkapja verziónál.
 13. Őszintén nem érdekel, hogy szerinted(tetek) mi velem a probléma. Az viszont igen, hogy míg én írtam egy véleményt a részről, kifejtve, hogy szerintem mik a gondok vele, addig te személyeskedés irányába elindulva üres lózungokat puffogtatva folyamatosan a stílusommal foglalkozol. Engem vádolsz szőrszálhasogatással, de konkrétumként egyedül a tök mellékesen felhozott bakin lovagolsz. Lásd fent. Viszont ha már egyedül nekem kifogásolható itt a stílusom, akkor építő kritikaként valami konkrétumot is írjatok már, hogy mivel van a gond. Had tanuljak tőletek.
 14. De nem példa semmire, mert semmi köze a véleményemhez. Ugyan olyan technikai megállapítás, mint amit te írtál, hogy a trailerhez képest átszínezték Anakin kezében a zöld fénykardot kékre. A te logikád alapján ettől a véleménytől most akkor te is kötözködővé váltál és a te részről alkotott megítélésed is negatív lett.
×
×
 • Create New...

Important Information