Jump to content

1x02 - Droids in Distress


Ody Mandrell

Recommended Posts

2. rész - Droids in Distress / Droidok a pácban

 

epguider101.jpeg

 

Írta: Greg Weisman

Rendezte: Steward Lee

 

Helyszín: Lothal, Garel

 

Szereplők:

Kanan Jarrus - Freddie Prinze Jr.

Ezra Bridger - Taylor Gray

Garazeb Orellios - Steve Blum

Hera Syndulla - Vanessa Marshall

Sabine Wren - Tiya Sircar

Kallus ügynök - David Oyelowo

Maketh Tua miniszter asszony - Kath Soucie

Amda Wabo - Steve Blum

Cikatro Vizago - Keith Szarabajka

Bail Organa - Phil LaMarr

C-3PO - Anthony Daniels

RX-24 - Paul Reubens

R2-D2

C1-10P

 

Történet

A Ghost legénysége szűkében van az ételnek, az alkatrészeknek és az üzemanyagnak, így kénytelenek elfogadni Vizago munkaajánlatát: el kell lopniuk néhány fegyvert a Birodalomtól. Eme fegyverek azonban felfedik Zeb sötét múltját és felkeltik Kallus ügynök érdeklődését. S ha mindez nem lenne elég, még két droid is beszáll a játékba, akik mindig ott vannak, ahol a Galaxis sorsa megfordul.

 

Rebels Recon

 

Érdekességek

- A csillagingázó fedélzetén, Sabine mögött jobbra egy olyan ruházatba öltözött karakter látható, mint amilyet a Jedi tábornokok viseltek volna. Legalábbis a Star Wars IV -hez készült concept artokon McQuarrie így képzelte őket.

- Paul Rubens kölcsönzi a hangját az RX-24 -es pilóta droidnak, akivel a Disney park star tour -ján is találkozhattak a látogatók. A Rex -nek becézett droid nagy népszerűségnek örvendett. A csillagingázó hátsó felében négy droid látható: C3PO, R2, Chopper és egy idegen droid. Ez utóbbi robotot szintén egy korai McQuarrie rajz ihlette.

- A Galaktikus beszédben Galen -t "Lothal közvetlen szomszédja" elnevezéssel is illetik. Ennek oka, hogy hipertéren keresztül csak pár percig tart az út a két bolygó között. A két világot a csillagingázó köti össze, ezért általában mind a két bolygó népei kihasználják ezt az utazási eszközt.

- Az elhangzottakból azt gondolhatnánk, hogy C3PO és R2 Birodalmi droidok, ám ez nem teljesen igaz. Pontosabb az a megfogalmazás, hogy a két robot a Birodalmi Szenátus szolgálatában állnak.

- Az a tény mely szerint a Birodalom titokban akart beszerezni olyan fegyvereket amiket a Szenátus betiltott, jó leképezése a kornak és a Szenátus befolyásának. Az Episode IV -ben is hallhatunk hasonló aggódást a Szenátussal kapcsolatban, amikor Leia -t a Birodalom ügynökei elfogják.

- Az utolsó jelenetben Bail Organa hasonlóan helyezi be R2 -ba az adatlemezt mint majd teszi azt Leia az Episode IV -ben.

 

Concept Art galéria

 

1.jpg

Kilian Plunkett teljes C3PO karakter illusztrációja

 

2.jpg

R2-D2 teljes karakter illusztrációja

 

3.jpg

Az RQ protokoll droid karakter illusztrációja

 

4.jpg

Az RQ protokoll droid karakter illusztrációja (eltérő színsémával)

 

5.jpg

A csillagközi ingázó eredeti és újabb változata

 

6.jpg

Amda Wabo karakter illusztrációja

 

7.jpg

R2-D2 és Chopper összehasonlító illusztrációja

 

8.jpg

Maketh Tua karakter illusztrációja

 

9.jpg

R2-D2 részletes illusztrációja

 

10.jpg

A csillagközi ingázó illusztrációja

 

11.jpg

A csillagközi ingázó illusztrációja (eltérő színsémával)

 

12.jpg

Garel városának esti látképe...

 

13.jpg

...külsői és hangárja...

 

14.jpg

...űrkikötőjének belső folyosói...

 

15.jpg

...az űrkikötő szellőzőrendszere...

 

16.jpg

és a szellőzőrendszer belső tere

 

17.jpg

A csillagközi ingázó belső terei és az RX-24 -es pilóta driod illusztrációja I

 

18.jpg

A csillagközi ingázó belső terei és az RX-24 -es pilóta driod illusztrációja II

 

 

Pár kitétel.

 

1. A letöltéssel kapcsolatban itt, a felirattal kapcsolatban pedig itt találsz információt. Ezt a topikot ne ezekre használd.

2. Amennyire az lehetséges próbálj meg az adott rész keretei között maradni.

3. A történet elemeit ne rakd spoiler gomb mögé. Itt az epizód konkrét történéseit tárgyaljuk ki.

4. Csak akkor szólj hozzá a témához, ha már láttad az aktuális részt.

5. Tartsd be a fórumszabályzatban leírtakat.

Edited by Ody Mandrell
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Abszolute! Egyelőre nem azafajta gonosz, akit simán szét lehet szivatni minden rész végén. Annak ellenére, hogy még egyetlen komoly győzelme sem volt, van tekintélye. Az hogy legyőzte Zebet nem semmi. És nagyon tetszik, hogy máris elkezdett kibontakozni a szereplők háttere. Plusz alakul a Lázadók Szövetsége is... úgy néz ki Organa kifejezetten azért küldte R2-ékat a Lotharra, mert kiváncsi volt a helyi lázadó sejtre, ami után R2 kémkedett. Kicsit hamarinak tűnik ez, de gondolom most egy darabig Organa háttérbe vonul és keresi a többi hasonló sejtet, hogy aztán elkezdje őket egyetlen nagy szervezetbe fogni

Link to comment
Share on other sites

Abszolute! Egyelőre nem azafajta gonosz, akit simán szét lehet szivatni minden rész végén. Annak ellenére, hogy még egyetlen komoly győzelme sem volt, van tekintélye. Az hogy legyőzte Zebet nem semmi. És nagyon tetszik, hogy máris elkezdett kibontakozni a szereplők háttere. Plusz alakul a Lázadók Szövetsége is... úgy néz ki Organa kifejezetten azért küldte R2-ékat a Lotharra, mert kiváncsi volt a helyi lázadó sejtre, ami után R2 kémkedett. Kicsit hamarinak tűnik ez, de gondolom most egy darabig Organa háttérbe vonul és keresi a többi hasonló sejtet, hogy aztán elkezdje őket egyetlen nagy szervezetbe fogni

Hát ha nincs az a robbanás szerintem nem győzi le :) Amúgy jó gyorsra sikeredtek a harci mozgások, TCW-ben a Jedik nem forgatták ilyen gyorsan a fénykardot, persze ez nem baj, ez a kis csörte überel pár TCW-s fénykardpárbajt.

Link to comment
Share on other sites

Baromi jó rész volt valóban. Sodró erejű kalandnak ígérkezik a sorozat!

Szuper volt a párbaj és Ezra erőhasználatának akkora jelentőséget adtak megint, mint korábban Kanan felfedésének.

Azon kaptam magam, hogy bólogatok, mint egy elégedett apuka mikor a gyerekét nézi a játszótéren.

Igazi star wars a képernyőn! Köszönjük! :clap:

Link to comment
Share on other sites

Én egy kicsit megütköztem az elején. Mégis mi a francért használna egy birodalmi miniszter nyilvános tömegközlekedést egy ilyen ügylet lebonyolítására? Mégha valami undercover dolog lett volna, azt mondanám oké, de simán jól hangosan bejelentette, hogy kicsoda és hogy birodalmi ügyben jár el. Aztán meg egy random utas fordítását egyből kézpénznek veszi, mert azt állította, hogy birodalmi kadét. :facepalm: Komolyan ennyire hülyék azért még a TCW-s harcidroidok sem voltak.

Ettől eltekintve tényleg nagyon jó rész volt, az animáció tényleg szuper, mégha magát a stílust tényleg szokni kell még. Kanan arca és szemei borzalmasan élettelenek és kifejezéstelenek, Ezráé szintén elég rossz, de azért pár fokkal jobb. Sabine és Hera szerintem nagyon jól, Zeb viszont egyenesen fantasztikusan néz ki és a mimikája-tekintete simán ott van a TCW végének a szintjén (sőt talán egy kicsit jobb is). Durva volt ahogy nekirontott Kallus-nak. Kallus meg harc közben is olyan ravasz mint mikor csapdát állít. Abban a pillanatban ahogy rájött, hogy nem tudja legyőzni Zeb-et egyből elkezdte hergelni, hogy ő adta ki a parancsot hogy a "disrupter"ek bevetésére a Lasan-ok ellen, meg hogy a bow rifle-t egyenesen egy Lasan "Becsületőr(?)" kezéből vette el.

 

Mindent összevetve 7/10

Link to comment
Share on other sites

Tetszett a rész alapvetően minden elemében. A kémia egyre jobb a csapattagok között, valahogy most már Sabine is szimpatikusabb, mint a pilot-ban. Zeb-et pedig itt került közel hozzám igazán, pedig az első két epizódban már-már idegesített az Ezrával való kis csörtéje. A szövegek is jók voltak (not stealers, redistributors), a poénok szintén (mikor Ezra kinyitja az ajtót - Is there any doubt? - Yes!), volt néhány jó helyzetkomikum is, mikor a birodalmi nő nem érti, hogy mit mond a társa és a végén mondja, hogy fogja már be. Érdekes volt a két droidot ebben a szerepben látni. Mindkét dizájn tetszett, bár az epizód végi Bail Organa annyira nem, ott jobban bejött a TCW-s kinézete. R2 hozta a szokott cool formáját, mikor nekimentek ott egymásnak Chopperrel az a TCW-s Duel of Droids-ra emlékeztetett (tényleg az mekkora volt már, ahogy ott kalimpált a "karjaival" Chopper és aztán lehangoltan leereszti őket, mikor a birodalmiak rájöttek az átverésre). Az is nagyon jó döntés volt, hogy 3PO-t itt is Anthony Daniels szólaltatta meg, ő is a megszokott, inkább kicsit szerencsétlen figurát hozta. A droidok behozatalával Chopper is egy kicsit jobban előtérbe kerülhetett, amit hiányoltam az első két részből. Most már őt is jobban kedvelem.

Ami Zebet illeti az ő figurája és Chewie, valamint inkább a lasatok és a wookiek közötti párhuzamot is egyre hangsúlyosabbnak érzem. Személyiségjegyeikben persze jelentősen eltérnek, de nagyon rá emlékeztet Zeb. Az az érzésem, hogy ő végig ezt a stílust fogja hozni (ami karakterben merőben eltér Chewie-tól) és emiatt nekem annyira nem szimpatikus, de mint karaktert jobban el tudom helyezni a csapatban és mindenképpen közelebb került hozzám ezzel a résszel. Ahogy Sabine múltjában is valószínűleg nagyon sok potenciál rejlik a Mandalore TCW-beli megjelenítése miatt, így most Zeb is kapott egy adag háttér töltetet, amit majd egy későbbi epizódban remélem még ellőnek és jobban megismerhetjük a lasatokat. Az epizód végi párbaja Kallus ügynök ellen eddig a sorozat legjobbja (bár ez talán nem túl merész kijelentés) volt. Nagyon jó volt a harc dinamikája, ahogy egymásnak estek, közben a zrikák is megvoltak és tényleg érezni lehetett az ilyen apró kis rezdülések okán a feszültséget. Kallus ügyesen mozgott ki a támadások elől és nem csak a végén, már harc közben is én "pontozással" neki adtam volna a küzdelmet (ő többször is megrázatta azzal a bizbasszal Zebet, mint fordítva). Noha azt nem gondoltam, hogy akár egy percig is veszélyben forogna valamelyikük élete (már itt 3. részben furcsa is lett volna, azért ez nem a GoT), de a végén mégis tényleg elhittem, hogy legyőzték őket, ami Zeb esetében még igaz is, de Ezra azért "közbeszólt".

Kallusnak örülök, hogy nem volt olyan tejbetök, mint Grievous a legtöbb TCW-s részben, hanem most legalább mutatott valamit az előző epizódbeli kudarca után. A birodalom többi részéről persze ez nem mondható el. Amikor rossz helyre mennek az idegen faszi (nem tudom már milyen faj volt) miért nem mondja már előre 3PO-nak, mikor látja, hogy nem ott járnak, hogy nem ide kell jönni... csak akkor mikor "hangosan" elgondolkozik a nő, hogy itt nincs is semmi. A rohamosztagosok meg borzalmasan céloznak. Mintha teljesen fogalom nélkül tüzelnének. A Lothalon még az ügyetlenül csoszogó 3PO-t se tudták eltalálni...

Végezetül még néhány gondolat Ezra jedi képzéséről. Legalább olyan fontos pont volt ez - amikor ellöki az Erővel Kallust - mint az előző részben mikor Kanan elővette a fénykardját. Azért gondolom nem olyan egyszerű ezt kivitelezni és a reakciókból is arra következtethetünk, hogy nem nézték volna ezt ki Ezrából. Egyelőre még amolyan csiszolatlan gyémántként tekinthetünk Ezra képességeire, de az is érdekes lesz, hogy Kanan miként fog foglalkozni vele. Az, hogy ő milyen szinten és mélységekben sajátította el a jedi elveket, technikákat egyelőre homályos, illetve az is, hogy személyiségéből, habitusából adódóan hogyan fogja majd kiképezni, milyen szellemiségben fogja terelgetni Ezrát a jedivé válás útján. Egyelőre az Erő és az erőhasználók a háttérben voltak, ami a korszakból és a benne elfoglalt helyiértékükből logikusan következik, de van egy olyan érzésem, hogy az elkövetkező epizódban többet is láthatjuk majd őket az Erővel foglalkozni...

Link to comment
Share on other sites

Először azt hittem, hogy ez ilyen könnyed poén rész lesz. Kicsit emlékeztetett a nyitány a Firefly Train Job című epizódjára. Ott is mindenki azon kalimpál, hogy mindjárt kifogynak a kajából, az üzemanyagból, az alkatrészekből, és a Serenity mehet az ócskavastelepre, és abban is a szűkölködés miatt kénytelenek elfogadni egy olyan melót egy alvilági figurától, amihez alapból nem fűlik a foguk. Na, nagyjából a hasonlóságok ki is fújtak, hiszen aztán betopogott C-3PO és R2-D2, és máris egy TCW-s Mercy Missionhoz hasonló epizód villant fel. Hogy miért, azt nem tudom, de a két droid megjelenésétől kezdve egy ilyen epizódra számítottam, pláne, hogy Ezra is hadakozott Chopperrel, C-3PO hozta a formáját a folyamatos nyavalygásával (hehe, most látjuk először az ep3-as memóriatrölése óta). Mindent összevetve, húztam is kicsit a számat - pláne amiatt, mert nem igazán tiszta, mit keres két miniszter egy "buszon." Még sutyiban utazás esetén oké lenne, na de a csaj reklámozta a dolgot. Legfeljebb azt tudom elképzelni, hogy mivel a distruptorok nem voltak legálisak, így a Anakinhoz és Amidalához hasonlóan Tua és az aqualish miniszter is inkább a nehezebben követhető utat választották. Tehát nem volt titkos az útjuk, csak követhetetlen.

De szerencsére szépen elfajultak a dolgok, így kezdeti fanyalgásomat átvette a csodálat. Nem számítottam ilyen erős befejezésre. Már az kicsit furcsa volt, hogy Zeb ennyire "bepánikolt" a distruptorok láttán, ez felkeltette az érdeklődésem. Aztán kiderült, nem csak az, miért lett olyan morcos Zeb, hanem az is, miért nem láttunk eddig soha lasatot: a Birodalom kiirtotta őket. Hát kérem, már a Spark of Rebellion is mutatott abból, miért gáz a Birodalom, de most kaptunk még egy brutális információt. Ilyen népirtásról az ep4-5-6-ban még csak nem is hallottunk!

Kallus sem semmi. Kellemes meglepetés volt, hogy Zeb mellett már a helyi kisfőgonosz hátteréről is informálódhattunk így rögvest a második részben. Asajj Ventress múltjáról mikor is tudtunk meg valamit? A harmadik évadban? És ez jó, mert a sorozatban valószínűleg sokáig Kallus fogja a Birodalom gonoszságát reprezentálni (persze, jön az Inkvizítor, de ő inkább a Sith-vonalat képviseli), és ezt remekül megírták neki azzal, hogy népirtóvá tették. Népirtóvá, és kiváló harcossá. Milyen szépen lepofozta Zebet. Már a robbanás előtt képes volt komoly szúrásokat bevinni, valószínűleg anélkül is legyőzet volna, ha Ezra nem lép közbe. Az is tetszik, hogy ilyen jelentőséget adtak Zeb és Kallus fegyverének. Szép, aprólékos kidolgozás.

És akkor Ezra. Úgy tűnik, ez a fiú jobban képes képzetlenül használni az Erőt, mint eddig bárki, beleértve Anakint is. Igaz, Anakinról nem tudjuk, meddig jutott volna 14 éves korára, de például Luke még 21 évesen is csak nehezen volt képes a tárgyak mozgatására, míg Ezra már tudatosan használja az Erőt az ugrásoknál, és most az érzelemkitöréssel már a telekinézissel sincs gondja. Tenyleg nagyon erős benne az Erő. Vajon lesz valami magyarázata vagy jelentősége ennek?

És végül, Bail Organa. Először is, a Tantive IV tök jól meg volt csinálva, nagyon bababán festett. Kicsit olyan kuriózum ezt a hajót látni, hiszen bár jelentős hajó, mindössze kétszer bukkant fel: egyszer a TCW-ben, egyszer az ep4-ben. És bár csak villanásra, de már most belepillanthattunk a nagyobb léptékű tervekbe. Ezzel, hogy Organa megjelent, szépen megalapoztak bár későbbi eseménynek. Kíváncsi vagyok, mikor kezd el Organa megbízásokat adni kis csapatunknak, mikor indul be a tényleges Lázadók Szövetsége megépítése. Az is poén, hogy ebből R2-D2 és C-3PO is kiveszi a részét. És persze külön öröm, hogy ilyen tudatosság van az epizódok felépítésében. Érdekes lesz ez a Rebels, vagyis, már most az.

Link to comment
Share on other sites

Én egy kicsit megütköztem az elején. Mégis mi a francért használna egy birodalmi miniszter nyilvános tömegközlekedést egy ilyen ügylet lebonyolítására? Mégha valami undercover dolog lett volna, azt mondanám oké, de simán jól hangosan bejelentette, hogy kicsoda és hogy birodalmi ügyben jár el. Aztán meg egy random utas fordítását egyből kézpénznek veszi, mert azt állította, hogy birodalmi kadét.

Szerintem Organa szenátor intézte ennyire átlátszónak az egész ügyletet, hogy felmérhesse a Ghost legénységét és a bennük rejlő potenciált. Még azt is el tudom képzelni, hogy a miniszterasszony is be volt szervezve, bár ez kétséges, mert az egyik HoloNet híradóban, mintha azt mondták volna, hogy ő a felelős Tarkinváros megalakulásáért.

Link to comment
Share on other sites

Szerintem Organa szenátor intézte ennyire átlátszónak az egész ügyletet, hogy felmérhesse a Ghost legénységét és a bennük rejlő potenciált. Még azt is el tudom képzelni, hogy a miniszterasszony is be volt szervezve, bár ez kétséges, mert az egyik HoloNet híradóban, mintha azt mondták volna, hogy ő a felelős Tarkinváros megalakulásáért.

Szóval "Palpatine tette!" helyett ezentúl "Organa szervezte!" lesz a szlogen? :P Az persze nyilvánvaló, hogy emiatt küldte R2-t és 3PO-t, sőt ebből kifolyólag az is valószínű, hogy ő volt Vizago forrása is, de azt azért kétlem, hogy ilyesmit meg tudna szervezni.

Nem, szimplán csak gyorsan a közepébe akartak csapni a készítők, ami nem önmagában nem is volna baj, de ennyire leegyszerűsíteni azért nem kéne. Pláne mivel ezt az epizódot Weisman írta, akiről tudom hogy ennél sokkal okosabban eltudta volna mondani ezt a történetet ugyanennyi időben.

Link to comment
Share on other sites

Hú de baromi jó volt ez a rész! Kíváncsi vagyok hogy vajon végig ez lesz-e, tehát hogy minden egyes rész előrébb viszi egy kicsit a sztorit. Mert ha igen akkor nagyon bejön ez a koncepció.

Szerintem egyértelműen erről van szó. De ezt azt hiszem mondták is korábban.

Link to comment
Share on other sites

Szerintem egyértelműen erről van szó. De ezt azt hiszem mondták is korábban.

Ez jól hangzik.

 

A szentároknál nálam az "Organa szervezte igy" elfogadható. Valahogy csak oda kellett helyezze a robotokat és elvileg ő egy befolyásos szenátor. Nyilván nem a legelegánsabb húzás, de szerintem belefér.

Link to comment
Share on other sites

Ez jól hangzik.

 

A szentároknál nálam az "Organa szervezte igy" elfogadható. Valahogy csak oda kellett helyezze a robotokat és elvileg ő egy befolyásos szenátor. Nyilván nem a legelegánsabb húzás, de szerintem belefér.

 

Oly időket élünk mikor az elegancia másodlagos, lényeg az eredményesség és leplezettség :)

Edited by Darth Cupsy
Link to comment
Share on other sites

Na meg is volt!Iszonyat jó volt!Pörög megint ez is....20 perc elkezdődik és már vége is!BUMM!Organa! :o

Jók voltak lépegetők is!(mondjuk picit fura,hogy a 2. lopásuk is ilyen pofon egyszerűen lezajlott!

EzraErő!Kemény volt! :)

Kallus egyre jobban bejövős!

Azt hittem itt már be is kapcsolódik az Inkvizítor!

Nagyon kíváncsi vagyok mi lesz ebből! :o 8)

Link to comment
Share on other sites

Jó rész volt, remélem marad a színvonal.

Amik nem tetszettek:

1. Úgy állítják be a Birodalmat, mint egy könnyen kijátszható, nem működő gépezetet. Pedig a Birodalom egy majdnem tökéletes szervezet, de nem ekkora hibákkal.

2. Egy birodalmi tisztviselő miért utazik együtt "szegény" polgárokkal, és egy pilótadroid mióta küldheti el a tisztviselő fordítódroidját?

3. Az előző esetből már tanulhatott volna Kallus, hogy ezek kemény fickók. Megint jön a négy darab katonájával meg két lépegetővel, amiket még az ewokok is szétcincálnak. Szerintem ide minimum egy-két osztag kéne.

 

Várom a következőt! Kíváncsi leszek a formal Jedi trainingre :)

Link to comment
Share on other sites

Élvezetes rész volt! A történetben máris haladtunk előre, bár arra kíváncsi lennék mennyi idő telt a pilot rész óta, mert itt Ezra már az elején úgy viselkedik, mint aki régóta velük van. Tetszett az alapszitu, ami első blikkre egyszerűnek tűnt, mégis sikerült egy remek kis sztorit kanyarítani belőle. Az utazás Garel –re mókás volt. A komp igazi klasszik feeling, egyszerű mint a faék, semmi csicsa. Belül ütött kopott, koszos falakkal. :) Igen, ez kell!

Alább olvastam, hogy nem értettétek miért nyíltan utazott Tua és Wabo. Miért kellett volna bujkálniuk? Üzleti ügyben utaztak Garel –re, fegyverekről és illegális dolgokról abszolút nem esett szó a kompban. Tua éppen ezért simán igénybe vehette egy ismeretlen Lothal –i fordítási segítségét, hisz az elvileg mit sem tudhatott az ő piszkos kis üzletéről. Aztán megérkezünk Galen -re ami a harmadik új bolygó a sorozatban. Az űrből kicsit Coruscant érzést keltett azokkal a vonalakkal, de a felszín már nagyon más. Isteni hangulatos volt a város, és ahogy Ezra az estében próbálgatja Jedi képességeit, ugrálva halad háztetőről háztetőre. Mindez megspékelve a zenével…..hát a hangulatmérő kiverte barométert. :) Ügyes a srác azt meg kell hagyni.

Innentől viszont Zeb pillanatai következtek! Ahogy meglátta azt a fegyvert már ő dominálta a történetet. Tetszett, ahogy Tua rájött a turpisságra, mármint hogy átverték őket. Abban viszont volt némi költői túlzás amikor Zeb szinte puszta kézzel intézi el a rohamosztagos szakaszt. :) Bár ha Luke –ot és Leia –át a halálcsillagon nem találták el kb. 4 méterről szemből, akkor mit várhatunk? :) Palpatine hülye volt, hogy leszerelte a klónokat. :) Zeb tetszetős pillanata volt még itt amikor úgy fojtogatta a rohamosztagost, mint Vader Antilles kapitányt az EPIV elején. Itt azért észrevettem, hogy a katonák miután a földre kerülnek, még páran mozognak, tehát általában nem hallnak meg egyből. Nyilván ezzel is tompítani akarták a halálos áldozatok számát. :)

A visszafelé úton ismét van pár olyan zümmögős jelenet, amiben csak a Ghost duruzsolása hallható, már két rész után oda vagyok ezért a feelingért. Remélem a jövőben is megmarad. De a lényeg, hogy Hera által megtudjuk Zeb történetének egy szeletét (én Hera sztorijára vagyok a legkíváncsibb, már alig várom, hogy Cham –ról meséljen. Vajon mi lett vele?) ami nem éppen tündérmese. Gondoltam, hogy valami szomorú történt vele korábban (mint a többiekkel is), de hogy szinte az egész népét kiirtották ez azért durva! Itt már sejtettem, hogy valami kemény lesz a végén bár előtte még nyomtam egy facepalm –ot C3PO adásán amit Kallus –éknak lenyomott. :lol: Egyébként észrevettétek, hogy annyira rá van húzva a sapka a birodalmi tisztek fejére, hogy egyiknek se lehet látni a szemét? :D Kicsit fura.

Aztán ismét feltűnik Vizago. Már korábban is volt olyan aki Hondo –hoz hasonlította, na itt most erre ráerősített. :D Főleg amikor lelépett és elbúcsúzott hőseinktől, az nagyon Hondo –s beszólás volt. A végén a csata nekem nagyon tetszett, nem zavart, hogy a rohamosztagosok itt sem találtak igazán célba. :) Megnyugodhattok, célba találnak majd ők, ha kell. ;) Ez már a régi filmeknél is így ment. A koronát azonban Zeb és Kallus harca tette fel. Roppant intenzív volt és látványos is. Egyelőre nem tudom, hogy Kallus csak fel akarta –e bosszantani Zeb –et, vagy tényleg ő adta ki a parancsot a lasatok kiirtására. Hozzátok hasonlóan nekem is bejött, hogy itt Kallus nyer. Ámde jön Ezra aki szerintem ösztönösen cselekedett! Utána látszott, hogy alig akarja elhinni, hogy mire volt képes. Biztos vagyok benne, hogy ezt az Erőlökést addig még sosem csinálta. Itt amúgy kaptunk két kiemelt ellenséget Zeb és Kallus személyében. Az ő sztorijuk még nyilván nincs lezárva. Zeb végre kitöltheti népe gyilkosán a bosszúját és őt ismerve (két rész után persze :P ) addig nem nyugszik amíg nem vadássza le az ügynököt.

A vége nagyszerű volt Organa –val, kinek szelleme a droiodok, pontosabban R2 révén végig az epizódban volt. Szerintem épp kellően villantották meg a Lázadás szervezését, így legalább azt már tudjuk, hogy Kanan –ék is potenciális jelöltek. Ez a szál rengeteg lehetőséget rejt és évadokra elegendő sztorit.

 

Végül szót kell ejtsek a két droidról, R2 –ról és C3PO –ról. Annyira jó volt megint látni őket, főleg az EPIII után. C3PO full tudatlan, R2 pedig tud mindent. Szegény nagyon megszenvedhet az aranybogárral. C3PO már majdnem elszólta magát a kompon is Bail titkos küldetése kapcsán. R2 még épp időben szaladt neki. :D

Link to comment
Share on other sites

Nem az a probléma Tua-val, hogy bujkálnia kellett volna, hanem hogy egyáltalán mit keresett egy miniszter és egy fegyverkereskedő egy nyilvános BUSZON. :D Ody, te eltudod képzelni, hogy egy védelmi miniszter busszal közlekedjen!? És pláne, buszon utazzon oda, ahol a kormány által megrendelt fegyverszállítmányt kell átvennie? Kísérők nélkül?

Edited by Werebazs
Link to comment
Share on other sites

Nekem is bejövős ez a rész. A kedvenc jelenetem az mikor Ezra az ugrabugráláshoz készül és közben az "Erő-téma" hallható.

Jó volt hogy Artu és 3PO ténykedései frankón felidézték a régi idők egy részét.

Chop' igazán testhezálló felesleges harmadik volt számukra. :D

Kallus egyre mélyebbre süllyed nálam. Helyes-helyes. :D A párbaja Zebbel nagyon bejött. Meg az is hogy köze volt lasaték megtizedeléséhez. Legalább van egy ok ami miatt a csapat (főleg Zeb) még inkább egyes számú közellenségnek tekintse. Kell is az ösztönzés ellene.

Ezra mentőakciója egyszerű de nagyszerű volt. Erősítette az új csaaládjához való kötődését.

Azzal hogy Kallus előtt felfedte erőhasználói mivoltát plusz egy okot adott az Inkvizitor fokozottabb akciózgatására. Ez jól jön mert így izgisebben tudja a "Jediket" hajszolni.

 

Ha Firefly-utalást nem is de egy Mass Effect 3 utalást felfedeztem benne. Én legalábbis szeretem azt hinni hogy az: Kanan a Vizagoval folytatott üzlet helyszínén a "Let's just get this over with." mondattal buzdítja a többieket a lebonyolításra. A ME3 bővített vége felé Shepard a "Let's get this over with." mondattal utal arra hogy túl akar esni a választáson. Az külön tetszik hogy az előbbit Kanan mondja akit Freddie Jr. hangoztat és a ME3-ban szereplő Jimmy Vega is az ő hangján szólal meg.

Edited by Rog
Link to comment
Share on other sites

Nem az a probléma Tua-val, hogy bujkálnia kellett volna, hanem hogy egyáltalán mit keresett egy miniszter és egy fegyverkereskedő egy nyilvános BUSZON. :D Ody, te eltudod képzelni, hogy egy védelmi miniszter busszal közlekedjen!? És pláne, buszon utazzon oda, ahol a kormány által megrendelt fegyverszállítmányt kell átvennie? Kísérők nélkül?

A Star Wars -ban mindenképp elképzelhető. :D Főleg ha nem akarták nagydobra verni. Mert ugye illegális cuccról volt szó. Gondolom a hivatalos utaknak mindig nagyobb a visszhangja ráadásul nyomuk is van. A holonet news mindenhol ott van. :D

Link to comment
Share on other sites

Ahogy Dzséjt is írta, a rész meglehetősen bohókásan indul, nekem is a Mercy Mission ugrott be rögtön. :) Szerencsére aztán az epizód komolyabb hangvételt üt meg, jönnek az akciók és úgy összességében hozza a bevezető 40 perces film színvonalát.

 

Nem sok idő telhetett el az előző rész óta, talán pár nap, hiszen Ezra még nem kezdte meg kiképzését, aminek ő hangot is ad. :) Tetszett a zsörtölődése, van egy olyan érzésem, hogy Kanan még nem igazán tudja, hogyan is kezdhetne neki, érthető okokból, hisz még tizenéves volt volt, amikor a Jedi Rendet elérte a vég. Egyébként Ezra meglepően könnyedén a csapat teljes jogú tagja lett, a harmónia közte és a többiek között úgy működött, mintha már évek óta együtt dolgoznának.

 

Jó látni, hogy a csapat életében az olyan morális problémák is előkerülnek, hogy a megélhetésért bizony olyan munkákat is el kell végezniük, amelyek felfogásukkal teljesen ellentétesek. Vizago a "crime lordok" minden visszataszító jellegzetességét magán hordozza, szerintem egyértelműen olyan alakokkal (huttokkal) üzletel, akik azokat a pusztító fegyvereket nem kevésbé aljas célokra használnák, mint a birodalmiak. És itt kell kitérnünk az epizód fő-főszereplőjére, Zebre, akinek tragikus múltjáról több információt is meg tudunk, remélem, a Lasan elpusztításáról majd részletesebb tényeket is megismerhetünk. Kíváncsi vagyok, hogy vajon Zeb-nek volt-e családja, akik szintén odavesztek? Minden bizonnyal ő is tagja volt annak a Honor Guard-nak, amely nem tudta megvédeni a bolygó lakosságát, így Zeb fájdalmát a bűntudat esetleg tovább mélyítheti. Kallus most sokkal inkább badass volt, mint az előző részben, örülök, hogy ő nem az a balek lesz, akit mindig jól elpáholnak hőseink, mint szegény Grievous tábornoknak kijutott ez a szerep elég sokszor. Kallus nagyon jól harcolt, ezt megmutatta (szerintem a robbanás nélkül is legyőzte volna a lasatot), ráadásul az ő múltjáról is megtudtunk valamit, így van esély arra, hogy az ő karaktere is mélyül majd.

 

Amikor Ezra megmentette Zebet, az legalább olyan hatásos jelenet volt, mint amikor Kanan felfedte Jedi mivoltát. Az az érzésem, ebben a gyerekben itt és most jóval több fogékonyság van az Erőre, mint anno Luke-ban megvolt, persze utóbbi meglehetősen ingerszegény környezetben nőtt fel, ahol képességei maximum csak a buckapatkányok lövöldözésében nyilvánulhatott meg. Kanan is meglátta, hogy Ezrával aztán tényleg vele van az Erő, így tanítását már nem odázhatja el. Talán itt láthatta meg, hogy Ezre tanítása az ő kötelessége. Kíváncsi vagyok, hogy ez miként fog zajlani a következő epizódokban.

 

Thripio és Artu mellett egy harmadik régi ismerőst is köszönhettünk Organa szenátor képében. Megöregedett, no. :D De jó volt újra látni a Tantive IV-et, a Star Wars történelmének egyik legikonikusabb helyszínét. A szenátor lehetőségeihez képest serényen szervezkedik egy összgalaktikus lázadó szervezet létrehozásán, ám ezek még csak a kezdeti tapogatózások. Nyilván érkeznek hírek szervezett(nek tűnő) fosztogatásokról, szállítmányrablásokról, partizánakciókról és szabotőr munkákról, és most ezeket térképezi fel. Szerintem nincs egyedül, Mon Mothma is nyilván segít neki. Biztos, hogy ez lesz az egyik legfontosabb, epizódokon átívelő sztoriszál, nekem ez a koncepció tetszik, a Rebels esetében jóval a folyamatos történetvezetés felé billen el a mérleg, a TCW epizódikus felépítéséhez képest.

 

Maketh Tua miniszterasszony tényleg eléggé ostoba volt, valószínűleg a birodalmi gőg tette ilyen óvatlanná. Meglehetősen rútul rászedték. Én nem érzem hibának, hogy az aqualish nem szólt időben, hogy nem a megfelelő dokk felé haladnak, hiszen nem igazán volt képben, valószínűleg egy kukkot sem értett az egészből, nyilván azt hitte, hogy a birodalmiaknak előbb más elintéznivalójuk van, lévén, hogy mindketten bíztak Sabine fordításában. Chopper végre mutatott valamit magából, amikor nem sikerült az eleterelés, és a két fémkarja szomorúan és tehetetlenül lekonyult, hát azon szakadtam. :D A legjobb droid, komolyan mondom.

 

Negatívumot nem is tudok mondani, talán csak azt, hogy a dokkbeli ütközetben a rohamosztagosok most nagyon durván, önmagukhoz képest is brutálisan bénák voltak. :) Remélem, a készítők itt nem fognak túlzásba esni.

Link to comment
Share on other sites

Amik nem tetszettek:

1. Úgy állítják be a Birodalmat, mint egy könnyen kijátszható, nem működő gépezetet. Pedig a Birodalom egy majdnem tökéletes szervezet, de nem ekkora hibákkal.

2. Egy birodalmi tisztviselő miért utazik együtt "szegény" polgárokkal, és egy pilótadroid mióta küldheti el a tisztviselő fordítódroidját?

3. Az előző esetből már tanulhatott volna Kallus, hogy ezek kemény fickók. Megint jön a négy darab katonájával meg két lépegetővel, amiket még az ewokok is szétcincálnak. Szerintem ide minimum egy-két osztag kéne.

1. A Birodalom a legjobb pillanataiban is iszonyú távol állt a majdnem tökéletestől. Ha majdnem tökéletes lenne, nem lenne szüksége Halálcsillagra a kormányzásra, nem lennének lázadó elemek és nem csak pár évtizedig működne. ;)

3. Mert egy-két osztag biztos nagyobb tűzerővel bír, mint két könnyűpáncélos jármű. Azért az ewokok sem csúzlikkal és kőbaltákkal szedték szét azokat a lépegetőket, hanem pár száz kilós farönkökkel (és kérem, valóságos a dolog!). Gyalogság ellen bevetni két páncélost bizony teljes mértékben azt bizonyítja, hogy Kallus tanult az előző hibájából. Csak hát az ellennél megvolt a szükséges ellenszer. :) Ennek ellenére az a két lépegető fejenként ért fel egy rohamosztagos osztaggal.

 

Itt azért észrevettem, hogy a katonák miután a földre kerülnek, még páran mozognak, tehát általában nem hallnak meg egyből. Nyilván ezzel is tompítani akarták a halálos áldozatok számát. :)

Szerintem egyáltalán nem erről van szó. Zeb csak megveri őket, ebbe azért már ne haljanak bele. Így is gáz, hogy akárcsak a klónokat, a rohamosztagosokat is le lehet verni puszta kézzel. Jó, Zeb mondjuk nem olyan, mint Fives a TCW-ben, vagyis sima ember, de akkor is. Elég szegény rohamosztagosoknak hogy iszonyú béna lövők, azért az ütésekbe már ne haljanak bele. Ráadásul Zeb fegyvere sem halálos közelharcban. Szóval naná, hogy mozognak. Akit lelőnek, az már nem mozog. De ez az elejétől a végéig így volt a TCW folyamán is.

 

Egyelőre nem tudom, hogy Kallus csak fel akarta –e bosszantani Zeb –et, vagy tényleg ő adta ki a parancsot a lasatok kiirtására.

Szerintem ő volt. Elég gáz lenne egy olyan forgatókönyv, amiben megteszik Kallust Zeb nemesisévé, aztán kiderül, hogy csak kamuzott. Amúgy is végig úgy viselkedik, mint akinek személyes keresztes hadjárata az összes lasat kinyírása.

Link to comment
Share on other sites

Sikerült feliratosan megnéznem az aktuális epizódot. Láttam egyszer mindenféle felirat nélkül, és bár jó vagyok angolból, de azért több dolog kapcsán is maradtak bennem kérdések, úgyhogy addig nem akartam írni, amíg nem értek mindent 100%-osan.

 

Elöljáróban annyit, hogy nagyon tetszett az epizód de haladjunk sorjában.

 

Az alapkoncepció nagyon baba, pont ilyesmiket várok: egy csapat, egy legénység, egy cél, és közben megismerjük a résztvevők háttértörténetét, ahogy halad előre a történet. Nyilván egy-két karakter halála/távozása benne van a pakliban, és csak így tud ütős lenni. A "kezdünk kifogyni a pénzből" történet meg külön hálás egy közgazdásznak, így még inkább közel kerül hozzám az alapszitu és a karakterek is.

 

Ezután jött az első csalódás: a főcím, ami még mindig nagyon rövid, és inkább egy reklám előtti fanfárnak felel meg, semmint valódi főcímnek. A TCW-hez képest ez nagy visszalépés. Utána viszont örömmel láttam, hogy rögtön bekapcsolódik a sorozatba C-3PO és R2-D2. Ha jól hallottam, ezúttal is Anthony Daniels volt C-3PO hangja, ami szintén külön öröm, ahogy az ezüst lába is!

 

Buszos utazás ide, buszos utazás oda, nekem tetszett a terv, mert egy kicsit láthattunk Choperből is valamit, és Ezra is egész jól hozta a saját szerepét. Egyébként az EpII-ből tudjuk, hogy a rejtőzködés egyik lehetősége, ha nem regisztrált tömegközlekedési járművet használnak az inkognitóban utazók. Na már most, tudom, hogy ez már a Birodalom korszaka, de itt mégis csak egy csempésszel paktál le a miniszter. Ha van egy kis sütnivalója (a miniszter asszony nem hülye, csak arrogáns, és egy picit talán naiv is), akkor nem akarhatja, hogy a nevét egy helyen lássák egy efféle söpredékkel, amiből pl. a politikai ellenfelei hasznot hajthatnának a későbbiekben (kvázi politikailag kicsinálhatnák az illegális fegyverek és a csempész miatt). Lehet, hogy belemagyarázás, de én ezen indok mentén logikusnak látom, hogy egy mindenki számára elérhető buszt választottak útnak, ráadásul a pór néptől a maximális lehetséges mértékben "elkülönülve" (foglaltak maguknak széket előre). Ami még nagyon tetszett: hátul a droid nem Ralph McQuarrie előtt szeretne tisztelgés lenni?

 

226556072rebels_2_www.kepfeltoltes.hu_.png

 

wallls.com-24105.jpg

 

Mindenesetre nekem nagyon bejött.

 

Ami R2 és C-3PO tudását illeti... nekem kissé zavaros, hogy C-3PO mennyire volt beavatva a történtekbe. Amikor R2 titkos küldetésről beszél, Thripio értetlenkedik. Később ugyan Thripio beszél a küldetés veszélyeztetéséről, de szerintem ő a Birodalmi küldetésre gondol, amit a Szenátornő melletti feladatra ért. Ezt már csak azért is gondolom, mert a Lázadókra meglehetősen fura szemmel néz, és Thripio nem valami jó színész, sőt... ráadásul magukra hívja a birodalmat is, amit biztosan nem tenne, ha tudná, hogy mi a dörgés. Közben viszont a végén Organával cinkosul összejátszik (hogy természetesen nem mondta a nevét). Ebből fakadóan én arra következtetek, hogy Thripio csak annyit tudott, hogy Organa (titkos) megbízatásából segítenie kell a miniszter asszonynak egy birodalmi küldetés végrehajtásában. És ennyi. R2 pedig teljesen be volt avatva a feladatot illetően. Ez már csak azért is tűnik bölcs dolognak, mert C-3PO könnyen elkotyoghatta volna a dolgokat a Lázadóknak, ideje korán.

 

Az, hogy a Miniszter asszony nem hülye, az leginkább ott derül ki, mikor Choperből rájön, hogy ők bizony át lettek verve. Ekkor egy egész jó kis akciójelenet zajlik le, bár a rohamosztagosak meglehetősen bénák... ehhez viszont, jobb ha hozzászokunk. Egyébként látványilag ez volt a kedvenc pillanatom a részből:

 

rebels_www.kepfeltoltes.hu_.png

 

Ez nagyon coool volt. :)

 

Ahogyan az is, ahogy R2-t az üzlet megzavarása után be akarják venni a buliba. Érdemes megnézni, ahogy Thripio és Choper kvázi összenéznek: Thripionak a töke tele van R2 vagánykodásával, Choper szerintem meg félti a pozícióját a csapatban. :lol:

 

Ennél a résznél amik nagyon tetszettek:

- A módosított AT ST-k (nem tudom, mik a hivatalos sorozatszámuk), éppen annyira lettek "vissza modernizálva", amennyire kell, nagyon zsír

- Kallus, hogy tanult a hibájából, és komolyabban veszi az ellenfelet

- Kallus háttértörténete

- Zeb háttértörténete, és hogy kapott egy nemezist, illetve hogy rögtön megmutatták, hogy nem sebezhetetlen ő sem

- lasatok fegyvere

 

Ami egy kicsit fura volt: a lövedék színe és a csillámpor a lövés után.

 

Ami a jövőre nézve biztató: 1.) Ezra és Zeb kapcsolata alapjaiban megváltozhat most, hogy Ezra megmentette Zeb életét. Ehhez jön majd hozzá Ezra Jedi kiképzése, úgyhogy elindul egy érdekes kis dinamizmus a csapatban, ahová a vérfrissítés Ezra miatt amúgy is megérkezett. 2.) Az Organa szál, ami tök jó lenne, ha tényleg úgy zajlana majd, hogy Organa egyfajta "Charlie angyalai"-ként összefogná a sejteket és megbízatásokat adna nekik. Egyébként én személy szerint nagyon szeretném, ha minél előbb kifejtenék, hogy ez a csapat miért jött létre, és miért harcol a Birodalom ellen. Nyilván Zebnél már látszik az ok, Kanaannál is evidens, mint Jedi, de azért a múltjukra nagyon kíváncsi lennék, és szép lassan nyilván ki is fog derülni.

 

+1 dolog: Kanaan egy helyen a fordításban Kanna lett, azon jót nevettem. :lol:

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text .   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored .   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information