Ugrás a kommentre

1x08 - The Platform Classic


Ody Mandrell

Ajánlott hozzászólás

8. rész - The Platform Classic / A platform klasszik

 

epguidere108.jpg

 

Írta: Kevin Burke, Chris "Doc" Wyatt

Rendezte: Steward Lee

 

Helyszín: Castilon

 

Szereplők:

Jarek Yeager - Scott Lawrence

Kazuda Xiono - Christopher Sean

Neeku Vozo - Josh Brener

Tam Ryvora - Suzie McGrath

Marcus Speedstar - Keston John

Oplock - Jonathan Lipow

Imanuel Doza kapitány - Jason Hightower

Al - Jonathan Lipow

Z'Vk'Thkrkza "Z néni" - Tovah Feldshuh

Torra Doza Myrna Velasco

Jak Sivrak - Greg Proops

Freya Fenris Mary Elizabeth McGlynn

Grevel Dee Bradley Baker

Bolza Grool Fred Tatasciore

Griff Halloran - Stephen Stanton

Jooks Mary Elizabeth McGlynn

Bo Keevil - Dave Filoni

Flix - Jim Rash

Orka Bobby Moynihan

Narb - Fred Tatasciore

Nod - Jonathan Lipow

Egdir Dee Bradley Baker

R4-D12

BB-8

R1-J5 "Bucket"

 

Történet

Yeager testvére, Marcus a Colossusra érkezik, hogy kihívja bátyját egy űrhajós-versenyre. Yeager nem szívesen áll kötélnek, mert közé és a testvére közé éket vert a közös, sötét múlt.

 

Érdekességek

- Az epizód korai ötletei között az szerepelt, hogy Han Solo érkezik a platformra, ám ezt hamarosan megváltoztatták egy jóval fontosabb személyre Yeager múltjából, akire a történet fókuszált. 
- Doza kapitány úgy írja le Marcus Speedstart, mint "az Öt Szablya háromszoros győztese". Az Öt Szablya verseny elnevezését először a Claudia Gray által írt, 2016-os Vérvonal c. regényben használták.
- A történet korai változatában Griff személyesen hívta ki Marcust Z néninél, tovább növelve a verseny tétjét is. Mint az kiderült, Griffnek a katapult ülés működőképessége miatt kellett inkább aggódnia. 
- Oplock, Marcus Speedstar szerelője és barátja egy hegyi nikto, ami cracek nyelven beszél. Mivel nem beszéli a közöst, arclebenyeket terveztek neki, hogy jobban kifejezhessék az érzelmeit.
- A Guaviai Halálbanda első visszatérése a Star Wars: Az ébredő Erő óta. A nem emberi hangjukat Matthew Wood és David Acord állította elő a Skywalker Soundtól. (Marcus bánatára nem voltak ratharok a környéken.)
- Marcus Speedstar versenygépe büszkén viseli a SPEEDSTAR nevet, aurebesh betűkkel írva az orrán, az "S" betű pedig egyaránt megtalálható a szárnyakon és a sisakján. Ha a belső nézet ismerősnek tűnik, az azért van, mert egy X-szárnyú vadászgép pilótafülkéje belsejének az újragondolása.
- Mivel Marcus Speedstar a Galaxis leghíresebb versenyzőinek egyike, vele kapcsolatban minden, a hajója, és a legénysége is extrém módon feltűnő és egyedi. Marcus hajójának körvonala jelentősen alapszik egy SR-71 Blackbirdön, de Y-szárnyú inspirálta elemekből áll, sokkal agresszívebb érzést keltve, mint a mai izomautók. Az egyedi sisakja és öltözéke úgy lett megalkotva, hogy drágának és egyedileg készítettnek érződjön, ám kissé kopottasabb lett, mint eleinte tervezték, utalva arra, hogy nehéz időket él meg, és szüksége van a pénzre.
- Az epizód felfedi, hogy a niktóknak nem csak egy szívük van. Talán ezért ábrázolják őket gyakran keménynek és bűnözőknek (ellenben Neekuval, aki csupa szív).
- Yeager saját, személyes műhelye, amely otthont ad a hajójának, a Kolosszus sarkában található - rögtön a hangár mellett, amely megosztja a műhely/garázs részt. Kényelmes!
- Aurebesh nyelven a következő olvasható Griff katapult kilövőjén "HÚZNI VAGY NYOMNI A KIOLDÁSHOZ."
- Szándékos volt a kontraszt Marcus és Yeager között, beleértve a hajójukat, kihangsúlyozva a kettejük közti ellentétet. Míg Marcusnak egy feltűnő versenygépe van, addig Yeager gépe olyan, mintha az eredeti trilógia korából lépett volna ki. A dizájnt az eredeti Star Wars-trilógia hajóinak kombinációiból alakították ki. Yeager gépének színe és csíkozása Bill George munkája, aki a Tűzgolyót is tervezte.

 

Concept Art galéria

 

1.jpg

Marcus Speedstar versenygépének koncepció rajza

 

2.jpg

Yeager garázsa I

 

3.jpg

Yeager versenygépe

 

4.jpg

Oplock karakter illusztrációja

 

5.jpg

Marcus Speedstar karakter illusztrációja

 

6.jpg

Yeager sisakja

 

7.jpg

Tam sisakja

 

8.jpg

Guaviani karakter illusztráció

 

9.jpg

R4-D12 karakter illusztráció

 

10.jpg

Guaviai sugárvető

 

11.jpg

Yeager garázsa II

 

 

Pár kitétel.

 

1. A letöltéssel kapcsolatban itt, a felirattal kapcsolatban pedig itt találsz információt. Ezt a topikot ne ezekre használd.

2. Amennyire az lehetséges próbálj meg az adott rész keretei között maradni.

3. A történet elemeit ne rakd spoiler gomb mögé. Itt az epizód konkrét történéseit tárgyaljuk ki.

4. Csak akkor szólj hozzá a témához, ha már láttad az aktuális részt.

5. Tartsd be a fórumszabályzatban leírtakat.

Szerkesztve: - Ody Mandrell
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

  • Ody Mandrell megváltoztatta a címet erre: 1x08 - The Platform Classic
  • Ody Mandrell megnyitotta a topikot

Könnyed epizód volt, Yeagerrel a főszerepben. Jó volt kicsit jobban megismerni az öreget, a pilóta tudását, családja tragédiáját. A verseny elsőrangú volt, nagyon izgire sikerült, és piszok látványos volt. Naná, hogy az ex-birodalmi volt a szemétkedő figura, de jól pórul járt. Muhahahahaaaa... Viszont ennél többet nehéz írni erről a részről, mert tényleg inkább csak egy karakterépítő epizód volt. Azért kíváncsi vagyok, visszatér-e még az öcskös.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Tökéletes első évados rész volt. Végre az eddig hanyagolt Yeager volt a középpontban, sokat megtudhattunk róla. A tragédiája miatt viszont nem nevezném könnyed résznek. Főleg, hogy az öccse okozta a családja halálát. Mindenre gondoltam volna csak arra nem, hogy egy verseny közben haltak meg. Yeager és Marcus által kicsit abba is bepillantást nyerhettünk, mi lett a háborús veteránokkal a Jakku után. Szó mi szó tényleg tragikus ami történt, nem is is csodálom Yeager elutasító magatartását. Volt itt még érdekesség pl. Oplock személyében aki a hegylakó Nikto faj személyében új fajjal gazdagította az SW világát. Tetszett a fura gesztusai, érdekes színfolt volt. Aztán ott voltak a guaviai halálbrigád agyatlan cyborgjai, amiket kellemes volt viszontlátni, mert nekem az EPVII-ben ők voltak a kedvenceim. Kellően eredetiek és fenyegetőek, a mögöttük levő sztori pedig kegyetlen. 

 

Lassan mindenkiről tudunk már mindent, kivéve Neekut. No de ami késik nem múlik, és persze remélem, hogy nem Neeku Ohnaka a teljes neve. :D 

 

A verseny remek volt, igazán látványos, dinamikus, simán kenterbe verte az első rész futamát. Dooza a végén ráncolta a szemöldökét amiért Yeager hagyta nyerni a tesóját. Még jó, hogy kifizette a pénzt és nem tagadta meg csalás miatt. Kicsit olyan forma1-es volt a szitu. 

 

A nagyobb képet tekintve vártuk volna az ER feltűnését az utóbbi rész után, de úgy tűnik nem sietik el a "segítségnyújtást". 

 

SZERK: ja és persze Al megint be volt rúgva. :lol: 

Szerkesztve: - Ody Mandrell
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

2018. 11. 25. - 13:52, Dzséjt írta:

Naná, hogy az ex-birodalmi volt a szemétkedő figura, de jól pórul járt. Muhahahahaaaa...

Na itt álljunk meg egy szóra. Már az első részben is látható volt, hogy valaki lövöldözött. Ő lett volna már akkor is? Ez nem kicsit vérlázító! A többieknek nem lehet csak neki? Hol itt a fer verseny? 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Nem, a Recruitban Freya Fenris lőtt a Vörös Ásszal. Szóval szerintem mindenkinek lehet. Az mondjuk már kérdéses, hogy ez mennyire jó ötlet. Tekintve, hogy elég gyorsan röpködnek, így a megbénított versenyzők jó estben a hajóikat törik össze, rossz esetben meghalnak. És hát az Ászok védik a platformot is. Szóval ezzel technikailag a saját védelmüket gyengítik. Mintha a katonák hadgyakorlat közben éles lőszerrel lövöldöznének egymásra...

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

  • 1 hónappal később...

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

×   Beillesztett szöveg.   Illessze be egyszerű szövegként

  Only 75 emoji are allowed.

×   A linked automatikusan beágyazódott.   Linkként jelenjen meg

×   Az előző tartalom visszaállítása.   Korábbi szöveg törlése

×   Nem illeszthetsz be képet közvetlenül. Töltsd fel vagy illeszd be URL-ből.

  • Jelenlévő felhasználók:   0 felhasználó

    • Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.
×
×
  • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.