Ugrás a kommentre
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Star Wars SAGA Fórum és Hírportál

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.
A fórum támogatása

Justina Ireland: A Test of Courage

Ajánlott hozzászólás

Hozzászólás ideje:

Justina Ireland: A bátorság próbája

Kicsit későn jött ez a Köztársaság Fénykora regény a Kolibri jóvoltából Örülök, hogy megjelent itthon. Mivel 10-12 éveseknek szóló ifjúsági regényről van szó, ezért inkább a korábbi általam olvasott ifjúságiakhoz hasonítom. Ez pedig a minőségi és kiváló Jedi-növendék sorozat, valamint a nagyon gyatra és kritikán aluli Jedi-harceg sorozat (Darth Vader kesztyűje és folytatásai). Csak ezekhez volt szerencsém.

Nos, A bátorság próbája egyértelműen Jedi-növendék szint, tehát egy minőségi, kiváló ifjúsági regénnyel találkoztam, amit maradéktalanul tudtam élvezni. Ahhoz képest, hogy fiataloknak íródott, mégis jutott hely és idő a karakterekre. Itt egy mellékszál kerül feldolgozásra, mégis tudott árnyalni a korszak Jedijein. Mindegyik szereplőt nagyon megkedveltem. A vicces, humoros jelenetek, a drámai, kissé sötétebb pillanatok, a karakterek bemutatása és az akció itt most nagyon jól el van találva. Mindent harmonikusnak éreztem. És a terjedelem is pont megfelelő volt.

Vernestra a frissen lovaggá ütött ifjú Jedi lány Avon Starrost, a tudóst lányt kíséri el. Velük tart Douglas mester és Imri Cantaros padavan is, valamint a dalnai követ fia, Honesty, valamint egy droid, J-6. Szabotázs történik és hőseink egy Wevo nevű ismeretlen világon kötnek ki. Túl kell élniük, közben a Nihilek is utánuk jönnek. A Nihilek itt kevésbé voltak jelentősek, inkább a karakterek, a helyzetre adott viselkedése és érzelmei voltak középpontban. Kedvencem volt Imri Cantaros, aki nehezen tudja feldolgozni Dougla mester halálát és nagyon megkísérti a sötét oldal. Vernestrának minden tudását be kell vetnie, hogy visszatérítse a fiút. Nagyon jó betekintést kapuk abba, hogy az elmúlt évszázadokban nem igazán kísértett meg Jedit a sötét oldal. Most viszont olyan események vannak kibontakozóban, melyek megnövelik a fájdalmat és a szenvedést még a Jedikben is. Vernestra sokat nőtt a szememben, főleg ezzel a könyvvel. Érett, igazán talpraesett karakter. Nem csoda, hogy fiatalon lovaggá ütötték. Természetesen őt is gyötrik kétségek, de ezeket jól tudja kezelni. Avon és Honety figurái is szimpatikusak voltak. Jó volt látni azt a barátságot, ami kettejük között szövődik. J-6 pedig kifejezetten a Legendákbéli I-5-re emlékeztetett.

Elejétől a végéig nagyon élveztem, le tudott kötni. Na, így kell megírni egy remek ifjúsági regényt. Ötös, bekerült a kedvenceim közé. Remélem, jön a többi is a Kolibritől. Mindenesetre, most már nem fogok tovább várni a további kihagyott junior regényekre, inkább nyomulok tovább a nagy regényekben, rengeteg izgalmas dolog fog még történni.

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

Jelenlévő felhasználók 0

• Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.