Hozzászólás ideje: Március 18.Már. 18. 1. fejezet - The Dark Revenge / A sötét bosszúÍrta: Matt MichnovetzRendezte: Steward Lee, Saul Ruiz, Nate VillanuevaHelyszín: JanixSzereplők:Maul - Sam WittwerTörténetÉrdekességekPár kitétel. 1. Amennyire az lehetséges próbálj meg az adott rész keretei között maradni.2. A történet elemeit ne rakd spoiler gomb mögé. Itt az epizód konkrét történéseit tárgyaljuk ki.3. Csak akkor szólj hozzá a témához, ha már láttad az aktuális részt.4. Tartsd be a fórumszabályzatban leírtakat. Szerkesztve: 10 perccel korábban10 perce - Ody Mandrell
Hozzászólás ideje: 54 perccel korábban54 perce Szerző Tökéletesen találkozott az elvárásaimmal az első rész! Mault ismét egy terv közepében találjuk aminek mi is lehetne más a középpontjában, mint a bosszú? Tetszett ahogy összeugrasztotta Variot és Deemist azzal a céllal, hogy kicsinálja őket az árulásukért. Vario megmenekül, de Maul nem az a feladós típus, ezért megtámadja a rendőrség főhadiszállását. Az a jelenet amiben a fénykardját húzza a falon Vario felé, az aleen meg csak szűköl, zseniális! Nálam az a rész pillanata! Apropó Vario. Nem hittem, hogy valaha is láthatunk aleen fajból származó bűnözőt, de nagyon jó lett a robot öltözékével. Örültem, hogy egyelőre nem szenderült jobb létre.Ami még egyből szembeötlő volt, az akciók minősége! Csodálatosak voltak, penge élesek és dinamikusak. SW animációban ilyeneket még nem láttunk, és ha végig ez lesz a minőség akkor megnyalhatjuk mind a tíz újunkat. A jófiúk közül a felügyelő jó lesz, tetszett, hogy nem rohant egyből a Birodalomhoz Maul láttán, hanem maga próbálja megoldást találni. A Morlana után egy újabb példa, hogy ahol nincs jelen fizikailag a Birodalom, ott az első számú szempont az, hogy ez így is maradjon. Lawson egyelőre szabálykövető rendőrnek tűnik, leszámítva, hogy nem jelenti Mault a Birodalomnak. Kérdés később is így marad-e. Ami még tetszett, hogy a törvények igen szigorúak. Pár gyümölcs ellopásáért fogda jár, bíróság pedig vagy nem létezik, vagy még nem láttuk.A két jedi között alapból érdekes dinamika mutatkozik. Devonnak láthatóan tele van a hócipője a bújócskával és az éhezéssel, ezért lopni is hajlandó lenne már. Daki mester viszont továbbra is megmaradt tradicionális jedinek, akinél még akkor se fér bele a lopás, ha éheznek. A koldulás jobb.... (az "e chu ta" beszólás hatalmas volt ). Devonban egyébként éreztem egy kis vadságot, simán el tudom képzelni Maul mellett. Gyaníthatóan azért nem lesz ennyire egyszerű kettejük kapcsolata. Az viszont érdekes, hogy Maul már a rész elején arra céloz, hogy a bolygón megtalálhatja új tanítványát, akit már akkor érzékelt az Erőben. A rész végén megtörténik a találkozás, a lány egyből felismeri Mault. Nem csodálom, hisz a Jedi rendben nagy "hírnévnek" örvendett a zabrak.A robotok szokás szerint remekül eltaláltak. Egyelőre 2BOT még nem szerepelt sokat, viszont Spybot hatalmas. Nagyon genya, attitűdben a hetedik nővér droidjára emlékeztet. Eddig nálam ő viszi a prímet robotok terén.Az animáció kissé fura, de emellett csodálatos. Hamar megszoktam, illik a sorozat hangulatához, de ez már az előzetesből is átjött. Mindent egybevetve remek felütés volt, de igazából nem is vártam mást.
Hozzászólás ideje: 52 perccel korábban52 perce Az, hogy vizuálisan mennyire jól fog kinézni a sorozat már az első képkockákból látni lehetett, de így egyben látva még hatásosabb volt. A másik fontos elem a hangulat, az atmoszféra szintént már a kezdetektől nagyon átjön. Maul belépője hatalmas volt, még jobban is működött, mint az előzetesben. Egyébként a trailerben látott jelenetek, amelyek ott is ütősek voltak itt kontextusában még jobb hatást tudtak kelteni.Az előzményként működő friss képregényt nem olvastam, szóval Maul újbóli összeállását Rook Kast és csapatával nem tudom, hogy ott bemutatták e, de az itt tetszett, hogy egyből ott vesszük fel a fonalat, hogy Maul belevág az elszámoltatásba és közben nagyobb terveket szövöget. Egyébként az egész epizódnak a tempója nagyon rendben volt szerintem. A kb. nettó 27 percben nem nagyon volt üresjárat, végig leköti a figyelmet és mondjuk ezt a bandák közötti akciót sem húzták sokáig, amiben az epizód címe is értelmet nyer.Egyedül azzal volt egy kicsit problémám, ahogy a jedik történetszálát kezelték. A mestert ebből az első részből nem igazán ismerhetjük meg, inkább csak annyi derül ki róla, hogy ő még mindig tartani igyekszik magát a jedi eszményekhez (ne lopj, járj el tisztességesen), de ez egyfajta passzívitást jelez számomra. Mintha nem akarná belátni, hogy a világ megváltozott és még ha te tisztességes is vagy nem biztos, hogy az élet is így bánik veled. Mindenesetre ez egy töréspont lehet kettejük között a padawanjával, hogy hogyan reagálnak arra az új valóságra, amit a Birodalom korszaka jelent számukra és itt léphet be a képbe Maul, aki olyan válaszokat adhat az új kérdésekre, amelyek a jedi eszményeknél életképesebbek.Ehhez kapcsolódóan szerintem az nagyon nagy kockázat volt, hogy hagyták letartóztatni Devont. Már az egész jelenet sem igazán tetszett, ahogy megpróbál ételt lopni és olyan tök bénán beleütközik a droidba, mintha csak egy felkiáltójellel akarnák jelezni, hogy ez nem fog sikerülni (soha nem próbáltam, de ennél még én is jobban el tudnék lopni egy almát). Majd utána azt mondja a mester, hogy menjen csak be az őrsre, majd minden rendben lesz. Már miért lenne rendben? Az oké, hogyha harcba bocsátkoznak úgy is felhívják magukra a figyelmet, de akkor legalább egy időre el tudnak tűnni szem elől. Így, hogy beviszik és nincs személyazonosító igazolványa, így még nagyobb bajba kerülhet, nem fogják csak úgy elengedni és egyre érdeksebbé válhat a hatóságoknak, hogy ki lehet ez, míg, ha ott elfutnak akkor lehet úgy kezelik, mint egy egyszerű éhező tolvajt. Azt láttuk, hogy ugyan itt még nem vetette meg a lábát a Birodalom, de van valamiféle együttműködés velük, úgyhogy bőven van félnivalójuk.A másik dolog, ami nem tetszett az börtönös szöktetésnél volt, ahol Maul nem öli meg Lawsont. Lehet ez valami terv része és majd fel akarja használni a csávót, de ennek nem sok értelmét láttam, még ha nem is tudja, hogy Lawson már ismeri az arcát a kamerafelvételről, de életben hagyni valakit egy ilyen akciónál mindenképpen kockázat. A rész során korábban Maul szájából hangzik el, hogy az árnyékban kíván maradni, meg talán Kast mondja neki, hogy megtámadni a börtönt kockázatos, ilyenkor nem kellene túlélőket hagyni. Egyébként az első részből, meg az előzetesekből is úgy tűnt, hogy nem spórolnak az erőszakkal a sorozatban és ez, hogy ott csak leüti őt Maul nekem olyan érzést keltett, hogy na itt akkor bekapcsolt a plot armor.Az epizódról általánosságban annyit, hogy fantasztikusan nézett ki és az egyéb részletek a látványvilágon túl is nagyon rendben voltak. A hangkeverés, a szinkron, Sam Witwer még mindig félelmetes, ahogy ráérzett erre a karakterre. Az art design, az atmoszféra mind-mind egy olyan elegyet alkot, ami elképesztően hangulatos és már így egy rész után sajnálom, hogy most majd csak 10 részt kapunk, mert ezt sokáig el tudnám nézni!
Hozzászólás ideje: 28 perccel korábban28 perce Szerző 8 perccel korábban, Wilde írta:Egyedül azzal volt egy kicsit problémám, ahogy a jedik történetszálát kezelték. A mestert ebből az első részből nem igazán ismerhetjük meg, inkább csak annyi derül ki róla, hogy ő még mindig tartani igyekszik magát a jedi eszményekhez (ne lopj, járj el tisztességesen), de ez egyfajta passzívitást jelez számomra. Mintha nem akarná belátni, hogy a világ megváltozott és még ha te tisztességes is vagy nem biztos, hogy az élet is így bánik veled. Mindenesetre ez egy töréspont lehet kettejük között a padawanjával, hogy hogyan reagálnak arra az új valóságra, amit a Birodalom korszaka jelent számukra és itt léphet be a képbe Maul, aki olyan válaszokat adhat az új kérdésekre, amelyek a jedi eszményeknél életképesebbek.Igen, mintha feltétel nélkül ragaszkodna a Jedi dogmákhoz, amikről semmi esetben se mond le. Elég rugalmatlannak tűnik nekem. Nem azt mondom, hogy dobja sutba az elveket, de a helyzet bőven megváltozott annyira, hogy a régi szabályok ortodox betartásával már nem biztos, hogy célt lehet érni. Főleg egy ilyen ellenséges környezetben.12 perccel korábban, Wilde írta:Ehhez kapcsolódóan szerintem az nagyon nagy kockázat volt, hogy hagyták letartóztatni Devont. Már az egész jelenet sem igazán tetszett, ahogy megpróbál ételt lopni és olyan tök bénán beleütközik a droidba, mintha csak egy felkiáltójellel akarnák jelezni, hogy ez nem fog sikerülni (soha nem próbáltam, de ennél még én is jobban el tudnék lopni egy almát). Majd utána azt mondja a mester, hogy menjen csak be az őrsre, majd minden rendben lesz. Már miért lenne rendben?Ez is egy, a fentebb említett "minden esetben ragaszkodjunk a szabályokhoz még akkor is, ha amúgy teljes hülyeség". Nekem a tolvajlással nem volt bajom, hisz Devon minden bizonnyal nem tapasztalt tolvaj, így simán benne van a bénázás.14 perccel korábban, Wilde írta:A másik dolog, ami nem tetszett az börtönös szöktetésnél volt, ahol Maul nem öli meg Lawsont.Biztosra veszem, hogy szándékai vannak Lawsonnal. Erről még a készítők is beszéltek.
Csatlakozz a beszélgetéshez!
Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.