Hozzászólás ideje: 9 órával korábban9 órája Tudom, még nem biztos, hogy ez lesz a srác neve de maximum majd átírjuk. Az Acolyte kapcsán merült fel bennem a konvergencia témaköre, és tovább gondolva....Kier is lehetne egy hasonló a gyermekek sorában, mint Mae-Osha és Anakin! Jedit még sose áldott meg ilyen formán az Erő, így duplán is érdekes lenne a szituáció. Főleg amit pletykálnak Kierről, hogy olyan módon képes befolyásolni az Erőt, mint még eddig senki más. Izgalmas lenne látni, hogy Mae-Osha és Anakin után Kierrel hogy boldogul az éppen szárbaszökkent Jedi rend. A nagy elődök elbuktak, de Rey aki minden, csak nem szokványos Jedi, hogy tudna kezelni egy ilyen helyzetet? Szerintem ebből baromi jó dolgok sülhetnének ki, de azért nehéz elhinni, hogy Levy egy ilyen komplex sztorival rukkolna elő. Viszont az biztos, hogy ennek a topiknak lesz létjogosultsága, mert a srác Erőérzékenysége lévén rengeteg teóriának adhat majd helyet. Szerkesztve: 3 órával korábban3 órája - Ody Mandrell
Hozzászólás ideje: 7 órával korábban7 órája Mondjuk Oshát és Mae-t szerintem annyiból nem jó összevetni Anakinnal, hogy előbbiek a brendoki konvergencia kihasználásával létrehozott egyének, míg Anakin maga egy konvergencia. Azok a konvergenciák, amik középpontjában egy személy áll, a legritkábbak, a helyszínekhez/tárgyakhoz kötődő konvergenciák gyakoribbak (bár még így is ritkák). A dagobah-i barlang, a brendoki lyuk a földön, az Ahch-Tó-i barlang, a lothali Jedi templom, Mortis, a coruscanti Jedi Templom alatti Sith szentély, lényegében minden Jedi és Sith szent hely, stb. - ezek mind egy helyszíni konvergencia köré létrejött vagy létrehozott helyek, másnéven nexuspontok az Erőben. A konvergencia és a nexus ez esetben ugyanis szinonímáik egymásnak (vergence, nexus, Force nexus és locus a négy angol kifejezés, amit ugyanarra a jelenségre használnak).Imigyen új hősünk valóban lehet olyan személy, akire hatott egy konvergencia - teszem azt egy ilyen mellett nő fel, vagy olyan helyen, ami egyben nexuspont is. Ami tényleg érdekes lenne abból a szempontból, hogy ilyet még nem láttunk - tudtunkkal. Bár, mivel az első Jedi templom szigetén is volt egy konvergencia, így sanszos, hogy az egész Jedi Rend létrejötte ennek köszönhető, az első Jedikt alán olyan személyek voltak, akik egy konvergencia mellett éltek azon a szigeten.Ami viszont szerintem a karakterével kapcsolatban sokkal fontosabb lehet, hogy ő a lehetséges új Jedi Rend egyik vagy az első tagja. Ha esetleg tényleg Rey-hez vinnék, akár a jövőbeli filmekben is fontos szerepet játszhat eme karakter, és az új Jedi Rend arculatának egyik első formálója lehet. Ez már konvergenciák nélkül is elég érdekessé teheti, szóval szerintem kicsit túltolás lenne az, ha a különleges karakter még különleges okból is kapna különlegességet. Olyan időszakba kalauzol minket a sztori, amiben egy tök mezei Erőhasználó is nagyon érdekes lehet.
Hozzászólás ideje: 5 órával korábban5 órája Szerző 2 órával ezelőtt, Dzséjt írta:Mondjuk Oshát és Mae-t szerintem annyiból nem jó összevetni Anakinnal, hogy előbbiek a brendoki konvergencia kihasználásával létrehozott egyének, míg Anakin maga egy konvergenciaAz Erő ekkora megnyilvánulása nem viszonyítás kérdése. Sol tökéletesen megfogalmazza ezt. Konvergencia csak egy van.2 órával ezelőtt, Dzséjt írta:Azok a konvergenciák, Relativizálod a konvergenciát. Ez a legrosszabb, ami történhet. Egy konvergencia van, ami életet IS teremthet. 2 órával ezelőtt, Dzséjt írta:amik középpontjában egy személy áll, a legritkábbak, a helyszínekhez/tárgyakhoz kötődő konvergenciák gyakoribbak (bár még így is ritkák). A dagobah-i barlang, a brendoki lyuk a földön, az Ahch-Tó-i barlang, a lothali Jedi templom, Mortis, a coruscanti Jedi Templom alatti Sith szentély, lényegében minden Jedi és Sith szent hely, stb. - ezek mind egy helyszíni konvergencia köré létrejött vagy létrehozott helyek, másnéven nexuspontok az Erőben.Konvergencia alatt azt értem, ami életet teremt. Erre egybemosol mindenféle Erő-jelenést. Dagobah-nak és Mortison nem biztos, hogy Erő konvergencia van. De ha van is, az nem olyan mérvű, mint Brendokon vag a Tatooine-on. Erre egyszerűen az a magyarázat, amit a filmekben és sorozatokban láttunk.2 órával ezelőtt, Dzséjt írta:Ami viszont szerintem a karakterével kapcsolatban sokkal fontosabb lehet, hogy ő a lehetséges új Jedi Rend egyik vagy az első tagja. Ha esetleg tényleg Rey-hez vinnék,Biztos nem Matula bácsihoz viszik, szóval marad Rey. Másnak igazából nem is lenne sok értelme.
Hozzászólás ideje: 3 órával korábban3 órája A Colin Trevorow féle Ep9-ben nem Rey Solana volt Rey neve? Innen jött vajon a Solan név? már ha tényleg így hívják
Hozzászólás ideje: 3 órával korábban3 órája Szerző Ezt Shawn Levy-től kell megkérdezned. Vagy attól aki kitalálta ezeket a neveket.
Hozzászólás ideje: 2 órával korábban2 órája 2 órával ezelőtt, Ody Mandrell írta:Biztos nem Matula bácsihoz viszik, szóval marad Rey. Másnak igazából nem is lenne sok értelme.Az biztos, hogy nem Matula bácsihoz, de a Star Wars jelenlegi állása szerint én még nem veszem biztosra Rey-t sem. Bár szerintem ő a legjobb választás, meg talán a legészerűbb is, vannak jelenleg még olyan Jedik, akik szóba jöhetnek. Ezra, Sabine, ha kitanítják, Jaycen, ha visszatér az útra, Grogu, ha Filoni retconol, Ahsoka. De még teljesen új, nem Erőhasználó karakter is szóba jöhet. Hiszen az sem lehetetlen, hogy nem olyan sorsot szánnak az új karakternek, hogy a Jedik útjára lépjen - ahogy Grogu sem ezen az úton halad jelenleg. Még dramaturgiai szempontból is nagyobbat ütne, ha mindenki Rey-re számít, erre egy másik ismert arc lép képbe. Sőt rajongói tartalmi szempontból is többet adna abból a szempontból, hogy elkezdhetnénk agyalni azon, hogy akkor most X milyen kapcsolatban áll Rey-jel, mi a helyzet Rey-jel, stb.Szóval én még nem vennék mérget arra, hogy tényleg Rey-hez akarják eljuttatni, még ha az én kicsi szívemnek is ez a vágya, és más aspektusból, például a jövőbeli filmek megalapozásának szempontjából ez lenne szerintem a jobb. De hát láttunk mi már olyan húzást, amire nem számítottunk, például Maul a Solóban. Nyilván nem ugyanaz a helyzet, csak arra próbálok kilyukadni, hogy a Star Wars jelenlegi készítőitől nem áll messze az, hogy ne arra lépjenek, amerre mindenki gondolja.
Csatlakozz a beszélgetéshez!
Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.