Hozzászólás ideje: 3 órával korábban3 órája Tudom, még nem biztos, hogy ez lesz a srác neve de maximum majd átírjuk. Az Acolyte kapcsán merült fel bennem a konvergencia témaköre, és tovább gondolva....Kier is lehetne egy hasonló a gyermek sorában, mint Mae-Osha és Anakin! Jedit még sose áldott meg ilyen formán az Erő, így duplán is érdekes lenne a szituáció. Főleg amit pletykálnak Kierről, hogy olyan módon képes befolyásolni az Erőt, mint még eddig senki más. Izgalmas lenne látni, hogy Mae-Osha és Anakin után Kierrel hogy boldogul az éppen szárbaszökkent Jedi rend. A nagy elődök elbuktak, de Rey aki minden, csak nem szokványos Jedi, hogy tudna kezelni egy ilyen helyzetet? Szerintem ebből baromi jó dolgok sülhetnének ki, de azért nehéz elhinni, hogy Levy egy ilyen komplex sztorival rukkolna elő. Viszont az biztos, hogy ennek a topiknak lesz létjogosultsága, mert a srác Erőérzékenysége lévén rengeteg teóriának adhat majd helyet.
Hozzászólás ideje: 2 órával korábban2 órája Mondjuk Oshát és Mae-t szerintem annyiból nem jó összevetni Anakinnal, hogy előbbiek a brendoki konvergencia kihasználásával létrehozott egyének, míg Anakin maga egy konvergencia. Azok a konvergenciák, amik középpontjában egy személy áll, a legritkábbak, a helyszínekhez/tárgyakhoz kötődő konvergenciák gyakoribbak (bár még így is ritkák). A dagobah-i barlang, a brendoki lyuk a földön, az Ahch-Tó-i barlang, a lothali Jedi templom, Mortis, a coruscanti Jedi Templom alatti Sith szentély, lényegében minden Jedi és Sith szent hely, stb. - ezek mind egy helyszíni konvergencia köré létrejött vagy létrehozott helyek, másnéven nexuspontok az Erőben. A konvergencia és a nexus ez esetben ugyanis szinonímáik egymásnak (vergence, nexus, Force nexus és locus a négy angol kifejezés, amit ugyanarra a jelenségre használnak).Imigyen új hősünk valóban lehet olyan személy, akire hatott egy konvergencia - teszem azt egy ilyen mellett nő fel, vagy olyan helyen, ami egyben nexuspont is. Ami tényleg érdekes lenne abból a szempontból, hogy ilyet még nem láttunk - tudtunkkal. Bár, mivel az első Jedi templom szigetén is volt egy konvergencia, így sanszos, hogy az egész Jedi Rend létrejötte ennek köszönhető, az első Jedikt alán olyan személyek voltak, akik egy konvergencia mellett éltek azon a szigeten.Ami viszont szerintem a karakterével kapcsolatban sokkal fontosabb lehet, hogy ő a lehetséges új Jedi Rend egyik vagy az első tagja. Ha esetleg tényleg Rey-hez vinnék, akár a jövőbeli filmekben is fontos szerepet játszhat eme karakter, és az új Jedi Rend arculatának egyik első formálója lehet. Ez már konvergenciák nélkül is elég érdekessé teheti, szóval szerintem kicsit túltolás lenne az, ha a különleges karakter még különleges okból is kapna különlegességet. Olyan időszakba kalauzol minket a sztori, amiben egy tök mezei Erőhasználó is nagyon érdekes lehet.
Csatlakozz a beszélgetéshez!
Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.