Jump to content

HeirToGrievous

Tag
 • Content count

  38
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

37 Semleges

About HeirToGrievous

 • Rank
  Youngling
 • Birthday May 2

 • Nem
  Férfi

Recent Profile Visitors

226 profile views
 1. Szóval: - Pablo és/vagy Rian határozott állítása ellenére kiderül, hogy Leia mégis kapott némi Jedi kiképzést - Palpatine nem halt meg, és eddig az Ismeretlen Régiókban lazult, állítása szerint ő az igazi (aztán jön egy Jorus C'baoth fordulat) majd felfedi, hogy egy "Reylo shipper" - Kylo és Rey továbbra Forskype-olnak, és egy ilyen beszélgetés miatt találnak végül Reyék nyomára - C3PO-nak azért vörös a szeme, mert épp frissíti a google fordítót-t, hogy el tudjon olvasni egy Sith tőrt - említés szintjén felbukkan egy Oochie nevű Sith ("Azt hittem valami félelmetes neve van, például Róbert, vagy Tomi!" - Manfréd, Jégkorszak 3) - Finnről kiderül, hogy Lando fia... én meg a Solo film után fogadni mertem volna, hogy BB8 lesz az - Chewie meghal, de nem hőshöz méltón, harc közben, hanem mert lelövik azt a fogolyszállító-hajót, amiben viszik, ami azért érdekes, mert Leeland Chee szerint a régi EU eltörlésének egyik legfőbb oka épp Chewie halála volt Elég nagy katyvasz, mit ne mondjak.
 2. A Skywalker vezetéknév is angolul van, azzal mi a helyzet? :)
 3. Darth Sky rendszer hasonlata jó példa, szerintem ugyanaz az elv érvényesül a szektornál is, A "Corellian Engineering Corporation".... Hát a "Katalizátor"ban elég kaotikus a helyzet. A 38. oldalon például szerepel egy felsorolás, hogy mely cégek és kartellek maradtak hűek a Köztársasághoz a Klónháborúk alatt, a fordításban ezekből valamiért cégképviselők (zárójelben azok, amik eredetileg szerepelnek a szövegben) lettek: - koréliai mérnökök (Corellian Engineering), kuati hajótervezők (Kuat Drive Yards), Rendilli Hajtóműgyár (Rendilli StarDrive) mérnökei A 287. o-on "koréliai hajógyár"ként szerepel, de nem cégnévként, és a Kuat Drive Yards helyett pedig ismét csak "kuati" szerepel. A "Thrawn"ban a Gozanti-osztályú cirkálók miatt kerül említésre, de ott is csak annyi derül ki, hogy koréliai gyártmányúak. (105. o.). Itt mondjuk az eredeti szövegben is hasonló szerepel ("Gozantis were Corellian design, about sixty-four meters long...") "Az Ébredő Erő" keresztmetszetekben pedig "Koréliai Mérnöki Vállalat"ként szerepel. Én igazából nem fordítanám le a cégneveket, már csak azért sem, mert pl. az OTP-t és a Mol-t külföldön is OTP-ként és Mol-ként ismerik, és itthon sem hívjuk az Apple Inc-et Alma Rt-nek. Mondjuk a HoloNet-hez hasonlóan ez sem lesz sose egységes. Egyes Szukits könyvekben például "HoloNet"ként, másokban "HoloHálózat"ként illetve "HoloHáló"ként szerepel (mondjuk utóbbi kettő között nem sok lényeges különbség van).
 4. @Frenkie: Akkor megpróbálom még érhetőbben elmagyarázni, mert ezek szerint a második kommentet sem magyarul írtam. És, hogy a dolgok még világosabbak legyenek, leírom nektek a sorozat minden részének címét: - STAR WARS: Dark Forces - STAR WARS: Jedi Knight: Dark Forces II - STAR WARS: Jedi Knight: Mysteries Of The Sith - STAR WARS: Jedi Knight II: Jedi Outcast - STAR WARS: Jedi Knight: Jedi Academy A "Mysteries Of The Sith" a "Jedi Knight: Dark Forces II" játék kiegészítője, de mivel a játék futtatásához nincs szükség az előtte megjelent játékra, ezért nyugodtan tekinthetünk rá folytatásként. A TI logikátok szerint, mivel fentebb említett játék a "Dark Forces II" után jött ki a HIVATALOS címe "Jedi Knight: Mysteries Of The Sith - Dark Forces III" lesz, a "Jedi Outcast"é "Jedi Knight II: Jedi Outcast - Dark Forces IV", a "Jedi Academy"é pedig "Jedi Knight: Jedi Academy - Dark Forces V"?! "Jedi Outcast" a harmadik "Jedi Knight" címmel megjelent játék, ami a ti logikátok és érvelésetek szerint hivatalosan "Jedi Knight III", a "Jedi Academy" pedig "Jedi Knight IV" kéne, hogy legyen. Vagy a "Jedi Knight: Mysteries Of The Sith" kivételt képez, mert ez csak kiegészítő? De hisz játék története a "Jedi Knight Dark Forces II" után veszi fel a fonalat, vagyis annak a játéknak a folytatása. Hivatalosan mégis "Jedi Knight II" a címe? Hogy lehet ez? Nem tudnak a készítők számolni?! @Yoda József: Az, hogy számomra érthetetlen módon hivatalos anyagokban, promókban stb-kben nem használják a "VII. Rész" megnevezést, attól még hivatalosan nem lesz "STAR WARS: Az Ébredő Erő" a címe. Vajon a film elején a felvezető szövegben miért szerepel HIVATALOSAN "VII. Rész", ha egyszer a hivatalosan nem is kapott a számozást? Nemrégiben kijött két új film, amik időrendileg a III. és a IV. részek között játszódnak, szóval akkor azok hivatalos címe mostantól "IV. Rész: Solo - Egy STAR WARS Történet" és "V. Rész: Zsivány Egyes - Egy STAR WARS Történet"? Akkor ezek szerint, a "IV. Rész: Egy Új Remény" hivatalos címe mostantól VI. Rész? Vagy ezek alól "Egy STAR WARS Történet" címmel megjelent filmek kivételt képeznek? Miért? Pedig mindenben megfelelnek az általatok által lefektetett feltételeknek.
 5. *sóhaj* Na, most nézzük meg, hogy mit is írtam pontosan múlt szombaton. Valaki mutasson már a most idézett hozzászólásomban, vagy az azutáni hozzászólásomban arra a részre, ahol azt mondtam, hogy a Jedi Academy nem a Jedi Knight II folytatása. Vagy beleírtam, és csak én nem látom? Én pontosan azt írtam, amit az idézett kommentből is ki lehet olvasni... NINCS HIVATALOS III. rész, magyarul nincs olyan, hogy JEDI KNIGHT 3, mert HIVATALOSAN sosem készült el. És csűrhitek, csavarhatják ahogy csak akarjátok, a tényeken semmi sem változtat.
 6. A "Jedi Knight" játékok főszereplője mindig is Kyle Katarn volt, a játékok is az ő történetét mesélték el, ő viszont a "Jedi Academy"-ben igencsak háttérbe szorult, és egy teljesen más szereplő lépett a helyére, pont mint a Mysteries Of The Sith kiegészítőben (ami felér egy teljes játékkal). Arra sem hivatkozik senki Dark Forces III-ként. A fentiek ismeretében, és annak tudatában, hogy a játék a Brink of Darkness elkaszálása után SEM kapta meg a 3-as számot amivel hivatalosan is Jedi Knight III-má léphetett volna elő, mind azt sugallják, hogy mondjon bárki bármit, attól még a tény tény marad, és a Jedi Academy sosem lesz Jedi Knight III. És mivel Gears of War sorozat egyik részével sem játszottam, illetve sem a könyveket, sem pedig képregényeket nem olvastam hidegen hagy, hogy mi minek a hányadik része.
 7. Az csak simán "Jedi Knight: Jedi Academy". Hivatalos III. rész sosem készült a Jedi Knight sorozathoz.
 8. Csak szerintem magyartalan ez az egész szöveg? Mi nem kapcsolódik mihez? A kiállítás a felsorolt cégekhez, vagy a felsorolt cégek a kiállításhoz? Hová lettek a szavak végi viszonyragok , a "hoz", a "hez", és a "höz", amik ezt világossá tennék? Most akkor a képek a reprodukciók vagy a kiállított magángyűjtemények? Milyen magángyűjtemények? Elvileg ezt az egészet egy ember gyűjtötte össze. Most akkor ez a kiállítás egy emberé vagy több ember gyűjteménye közösen kiállítva?
 9. Ha ez csak egy vélemény volt és nem tény, akkor miért módosították azóta a bejegyzést?
 10. Automatavezérléssel beleHoldóznak két közepes méretű cirkálót a flotta közepébe, és volt flotta, nincs flotta.
 11. Háááát... Legközelebbi gondolom az "Imperial Stormpooper" lesz. Akinek kell a keretezés nélküli változat:
 12. Itt vannak havi lebontásban: https://www.comichron.com/monthlycomicssales.html
 13. Hát egyes részeknél valóban a 4chan van feltüntetve forrásként, szóval elképzelhető. Ez viszont a te linkedben nem szerepel benne, és ha emlékszel "Az Ébredő Erő Világa" c. könyvre, abban volt egy kép, amin egy bolygóról felemelkedő Halálcsillag volt. *sóhaj* Még egy Halálcsillag... >Rey and Kylo have a big fight on the desert planet of Pasaana. From what I know they search the wayfinder device which unlocks Vader's legacy. The scene is like in the trailer, Rey is in the desert and Kylo is in his TIE Fighter, he flies to her and she jumps and cuts his TIE Fighters wings in half, the ship crashes and Kylo gets out of it. He ignites his lightsaber and attacks Rey. Then something happens, its called force flash fight, The background changes as they fight like the bond they had in TLJ. They end up in different place from all the saga films including:Naboo, Corusscant, Mustafar, Yavin IV, Hoth and Tatooine(they fight in Lars's home). They end up back on Pasaana and then stop because the Sith Fleet arrived. That's all I saw from this fight. There is another one to the end. This fight was around 8-9 minute long, the background changed like it changed in Rey's vision from TFA. >The last fight is on the ruins of the second death star,there they fight the Knights of Ren and The Dark Acolyte played by Matt Smith, Matt Smith's character is not a Knight of Ren. >He opens a chest that frees Palpatine's spirit which posseses him. He puts his cloak and we get Ian Mcdiarmed voice. He sends the KoR to Take care of Rey and Kylo as he rebuilds the second Death Star. >The Sith Fleet also fights outside with star destroyers and all against the rebels. First Order aparently joins the fight too. We get a chase in the death star and it start rising from water all by Palpatine's command. >Btw, he explain that all Rey, Snoke, etc. were orchestrated by him from the force realm to ressurect himself. >In the end Rey and Kylo kill all the KoR and they fight Palpatine. Kylo kills the host but Palpatine posseses him and they get outside as Death Star 2 rises from water, posseses Kylo fights Rey but he has moment where he gets control back and begs Rey to kill him. Kylo dies and Palpatine too. Ben is dying but Luke force ghost appears and he saves his life.
 14. Nagyjából ugyanez szerepel egy szivárgásban is. ">One year after THE LAST JEDI. >The First Order has conquered most of the galaxy. >Kylo Ren is still torn between the dark side and the light and still harbors feelings for Rey. >Hux has been replaced by Allegiant General Pryde (Richard E. Grant) and has been leaking information to the Resistance in hopes that they kill Kylo and allow him to retake control. >The Knights of Ren return from an expedition to the Unknown Regions to inform Kylo about a secret arsenal of superweapons built by Palpatine. >Kylo and the Knights of Ren begin searching for the Wayfinder, a device required to locate the arsenal. >The Resistance learns about this and deploys Rey, Finn, Poe, Chewbacca, BB-8, C-3P0 and R2-D2 to retrieve the Wayfinder first. >Rose is now a high-ranking Resistance commander answering directly to Leia and stays behind to coordinate them from the base. >The Wayfinder’s coordinates are in C-3P0’s old memory unit in an abandoned Imperial blockade in a jungle world, where the heroes befriend the warrior Jannah (Naomie Ackie) and her people. >After retrieving it, the heroes to a decommissioned droid factory in a snow world to unlock it, where they are ambushed by the First Order and rescued by bounty hunter Zorii Bliss (Keri Russell) and her droid D-0. >During the battle, the memory unit of a combat droid is uploaded into C-3P0, causing him to develop an aggressive personality and take Chewie’s bowcaster for himself. >Meanwhile, Kylo meets an oracle who directs him to the Wayfinder’s location in a desert world. Rey and her friends also learn about it from C-3P0’s memories. >Rey and Kylo meet and fight in the desert world, while the Knights of Ren battle Finn, Poe, Chewie and the droids. >Rey and Kylo still share a Force bond, which causes them to experience “Force flashes” of past events as they fight. >Kylo and the Knights of Ren retrieve the Wayfinder and return to the ruins of the Death Star in the jungle world to unlock the arsenal’s location. >The Resistance follows him, but are ambushed by the First Order and nearly defeated before a local alien, Klaud, helps them escape. >Finn recruits Jannah and her people as reinforcements to battle the First Order, while Rey confronts Kylo. >Rey and Kylo learn that the Wayfinder actually contains Palpatine’s spirit. The Knights of Ren are loyal to him and manipulated Kylo into freeing him. >Palpatine possesses one of the knights (Matt Smith) and announces his plan to seize control of the First Order and use the arsenal to subjugate the galaxy. He also reveals that he was behind Snoke. >Luke Skywalker and Han Solo appear as Force ghosts and encourage Kylo to accept the light. Kylo then join forces with Rey to stop Palpatine. >Rey and Kylo defeat Palpatine, but he then possesses Kylo. He urges Rey to kill him, and she reluctantly does. Palpatine is unable to possess Rey and is destroyed for the last time. >The First Order is defeated and Palpatine’s arsenal is destroyed. >Rey mourns Kylo and Luke's force ghost appears, he ressurects him. >The film is rumoured to end with a sunset. >So about Lando, he doesn't do much, he's just there with the heroes. Knights of Ren also have lots of scene where they are just there. >The final battle will take place on the jungle planet, the Sith Fleet will be there to fight. >The death star remains will make the final battle epic and Rey and Kylo will use force flash fights against Palpatine." http://boards.4channel.org/tv/thread/119407355/star-wars-rise-of-skywalker-plot
×
×
 • Create New...

Important Information