Jump to content

Milandra

Fórumtag
 • Content count

  149
 • Joined

 • Last visited

 • Weboldal címe:
  http://

 • Lakhely
  Budapest
 • Érdeklődés:
  Star Wars, Harry Potter és még sok más.

Recent Profile Visitors

1,837 profile views

Milandra's Achievements

Youngling

Youngling (1/6)

0

Community Reputation

 1. Felavatták Kaszás Attila szobrát http://index.hu/kultur/klassz/kaszas0419/
 2. Én nem vonom kétségbe a sztrájk jogosságát. Mindkét félt meg lehet érteni szerintem, mert az, hogy ebben a helyzetben ki az önző, attól függ, hogy honnan nézzük.
 3. Persze, de ha kiszámolom, még mindig jobban járok vele, mintha jegyet vennék minden egyes átszálláskor. Elég sokat utazom BKV-val, szóval így még jobban megéri, főleg, ha egy felnőtt bérlet árához hasonlítom az enyimét. Ami már így is elég magas, és a jövőben további áremelés várható... És ezért mit kapok majd? Járatritkítást, kényelmetlen utazást, piszkos járműveket stb.
 4. Engem azért érdekel, pont azért, mert én is mindig megveszem a bérletem. Ők meg megspórolják a pénzt, míg én fizethetek egyre többet, ráadásul helyettük is. Most még diákként nem tűnik olyan soknak az a 3000 forint, de mi lesz még később...
 5. Engem a bliccelők dühítenek a legjobban. Egyszerűen közlik, hogy nincs náluk se pénz, se igazolvány, se semmi, aztán szépen kereket oldanak. Az egyik volt osztálytársam például sosem vett bérletet, mert szerinte így is olcsóbban megússza a dolgot, ha egyszer-kétszer megbüntetik, mintha egész évben bérletre vagy jegyre költött volna. A kiesést aztán beleépítik az árakba, amit mi fizetünk meg. És akkor még nem is vettük bele azt az emelést, ami a benzinár növekedése, a járművek amortizációja, meg a hasonló dolgok miatt van.
 6. Ezzel csak az a baj, hogy mindig minket, az utasokat dobják oda koncnak, hogy elérjék, amit akarnak. Ha meg nem sikerül, akkor utazhatunk agyontömött járműveken, és fizethetünk duplán, mert kevés a pénz és nincs miből finanszírozni a járatokat
 7. Azért ez így egy kicsit leegyszerűsített. Én például Csepelen lakom, annak is a legvégén, és Óbudára járok tanulni. Busszal, HÉV-vel, villamossal másfél óra az út - már ha időben jön minden -, visszafele ugyanennyi. Elég szép időt töltenék utazással, ha biciklivel akarnék eljutni a suliba. Sokan vannak, akik Pest környékéről, vidékről járnak be iskolába, dolgozni, és nem tudják BKV nélkül megoldani az utazást. Ha még Volánnal próbálnának eljutni valahová, akkor sem férne fel mindenki az agyontömött buszra, ami ráadásul még jó sokáig dugóban is áll. Emellett meg Budapesten nagyon kevés a kiépített bicikliút, ráadásul az autósok többsége nem nagyon ügyel a gyalogosok és a kerékpárosok biztonságára. Szóval nem feltétlenül kényelemből maradnak otthon az emberek. Ha egy félórás sétáról lenne csak szó, akkor szerintem azt a többség bevállalná, de azért nem mindenki öt-tíz percre lakik az iskolájától, munkahelyétől, és van, akit nem tudnak elvinni kocsival sem.
 8. Tudom, hogy nem akartál megbántani, és én sem azért írtam, mert megsértődtem vagy ilyesmi. Csak le akartam szögezni, hogy tökéletesen képben vagyok a SW-vel kapcsolatban. De most már tényleg elég az OFF-okból
 9. Ez melyik oldal, ha szabad kérdeznem?
 10. A sw.hu-ra biztos, hogy soha nem mennék fórumozni. Néha ugyan beleolvastam az ottani hozzászólásokba, de... Magát a honlapot viszont szeretem. Ha a Star Wars-os klubtalálkozókat, meg ilyesmiket érted a "vérkeringés" szó alatt, akkor valóban, eddig még soha nem vettem részt rajtuk, és fórumokba sem írkáltam még soha. Ez az első hely, ahol regisztráltam. Attól, hogy nem vagyok túl régi rajongó, még tudok annyit a Star Wars-ról, mint bármelyik másik rajongó. És a szintezés sem hatott rám az újdonság erejével, szóval eddig sem voltam tévedésben. Ennyi volt az OFF.
 11. Én személy szerint a Star Warsot és a Harry Pottert is szeretem. Mi baj van a varázslókkal? Hogy csak a (mai) gyerekek meséje? Nem hinném. Több felnőtt rajongója van, mint gondolnánk Szerintem nagyon jó, hogy sokan fogékonyak a fantáziavilágra, legyen az Star Wars, Gyűrűk ura vagy pont a Harry Potter. A varázslóiskola ötletét már többen feldolgozták de olyan komplexen és kidolgozottan mint Rowling, még senki. Én csodálom őt, ahogyan Lucast is a rendkívüli fantáziájáért. A HP-nak is elég mély mondanivalója van, csak sokan azért nem veszik észre, mert el sem olvassák a könyveket. Max. megnézik a filmeket és az alapján alkotnak véleményt, ami nem túl bölcs dolog, mert a HP regénynek íródott eredetileg és a belőle készült filmek a tizedét sem adják vissza a könyveknek. És pont a filmes élmény miatt nem kíváncsiak a könyvekre. A Végtelen történetet sem tudja úgy "elmesélni" a film, ahogy a regény. Összehasonlíthatatlanok. A filmek nem tudják pótolni és kellően átadni azt az élményt, amit a könyvek adnak. De ez csak az én véleményem.
 12. Szerintetek titeket melyik házba osztana be a Teszlek Süveg?
 13. Akkor most itt az ideje, hogy én is megválaszoljam a saját kérdésem Én 13 éves koromban kerültem kapcsolatba a Harry Potter könyvekkel. Anyukám megvette a Titkok kamrája c. részt, amiről később kiderült, hogy az nem az első, hanem a második rész. Egyszer kíváncsiságból felütöttem az egyik oldalon, és pont a Harry és a baziliskus közötti véres harcba olvastam bele. Gondolom, sejtitek, hogy mi volt a reakcióm. Aztán egy kis idő múlva újból elővettem a könyvet, de ezúttal úgy döntöttem, hogy az egészet elolvasom. Mit mondjak, nagyon megtetszett, sőt, mindenkinek áradoztam róla. És nem sokkal ezután kezdték reklámozni a mozikban, hogy mikor lesz az első rész bemutatója. Gyorsan beszereztem a Bölcsek kövét, és a film bemutatására el is olvastam. Onnantól kezdve szép lassan elovastam az összes részt, és igazi rajongóvá váltam. A kedvenc részem mindenekelőtt a Titkok kamrája és a Félvér herceg, de a többit is nagyon szeretem. Kedvenc karaktereim Hermione és Dumbledore. Dumbledore-t azt hiszem, nem is kell magyaráznom, miért szeretem. Számomra mindig olyan megnyugtató, amikor megjelenik a színen. Nagyon sokat lehet tőle tanulni emberileg. Nagyon sajnáltam, mikor meghalt a könyvben. Hermionét azért szeretem, mert sok mindenben hasonlóan gondolkodunk, és azt hiszem, egy picit hasonlít is rám, mármint belsőleg. A filmekről lentebb már elmondtam a véleményem. Nagyon jól megcsinálják őket, csak az nem tetszik bennük, hogy lényeges momentumokat is kivágnak belőlük. Ezenkívül szerintem a tizedét sem adják vissza a történet lényegének. Aki a Harry Pottert teljesen meg akarja ismerni és érteni a mondanivalóját, az előbb a könyveket olvassa el, mert ez eredetileg regény, és nem film.
 14. Arról fogalmam sincs, hogyan mit kezdenek majd azokkal a történésekkel, amelyek kimaradtak, viszont később jelentőségük lesz. Viszont a hetedik könyv cselekményéből semmi sem marad ki, ezért csinálják két részesre. Inkább legyen két részes, minthogy időhiányra hivatkozva kiolózzanak valami fontosat. Spoiler! --Kattints a megjelenítéshez-- Azt nem tudom, hogy például Ron és Hermione hogy fognak egymásra találni. Mert ugye Hermione akkor csókolja meg Ront, amikor az végre felfogja a M.A.J.O.M lényegét. Azt meg sajnos kihagyták a Tűz serlegéből, legnagyobb sajnálatomra
×
×
 • Create New...

Important Information