Ugrás a kommentre

Chapter 8


Ody Mandrell

Ajánlott hozzászólás

Chapter 8

 

1x08.jpg

 

Írta: Darrick Bachman és Bryan Andrews

Rendezte: Genndy Tartakovsky

 

Helyszín: Muunilinst

 

Szereplők:

Durge - Daran Norris

Obi-Wan Kenobi - James Arnold Taylor

Fordo - André Sogliuzzo

Able-472 - André Sogliuzzo

 

 

Az epizód

Szerkesztve: - Ody Mandrell
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

  • 3 héttel később...

Durge vs. Obi-Wan round 1! :D

 

Folytatódik a "lovagi torna". Jó kis felnyársalásokat láthattunk. Obi és Durge harca nagyon jópofa. :D Ahogy a Jedi mindent hárít és megy előre, a fejvadásznak meg mindig van valami a repertoárjában. A legjobb jelenet az amikor Durga felröhög. :D:cool: Persze az se rossz amikor megkezdik az összeforradást. :P

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Bírom, hogy Durge-nek erősen ódivatú a repertoárja, gondolom ezért, plusz a regenerációs képessége miatt gyúrt rá az EU arra, hogy több ezer éves. Eleve az a lovagi tornás ütközet, plusz a buzogány, íjvetők... Tiszta középkor. :D Na jó, azért vannak jobb cuccai is. Szerintem dinamikus és jól kitalált ütközet lett.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Jó kis akció és robbanás dús rész volt ez is. Kár hogy később nem láthattunk ilyen "lovas rohamokat", lehet hogy egy kicsit Star Wars idegen de nekem bejött. Durge megint jót taktikázott: tudta hogy a nyílt terepen nem sokáig bírnák ezek a sérülékeny robogók. Kenobiékba is már a városba visszamenetkor botlottak bele.

Ebben a részben látszik igazán mennyire megtépázták Muunilinst fővárosát

És akkor a már szinte szokásos érdekesség: Durge háttérsztorija

 

 

Durge egy gen'dai nevű fajba tartozik, amik arról híresek -ahogy már KisKósa is említette- akár 7000 évig is megélhetnek. Durge a faja többi tagjától eltérően viszonylag agresszív volt. Életében fontos mérföldkő amikor még fiatal korában megfigyelhette hogyan is dolgoznak a fejvadászok. Ennek az élménynek a hatására elhagyta a törzsét és elment hogy fejvadászok tanítsák. A legkiemelkedőbb ezek közül egy mandalori Jaing nevű fajvadász volt.(Emiatt a kapcsolata miatt van a páncéljára felfestve a mandalori embléma -mondjuk ez a CW-ből nem kivehető)

180px-Earlydurge.jpg Durge YE 1500 körül

Durge és Jaing sokáig együtt dolgoztak, amikor egyszercsak megkereste őket egy doktor aki felajánlotta nekik, hogy beültet a testükbe egy igen fejlett kibernetikus páncélt, amit mindketten elfogadtak -bár Durgenél volt egy kis komplikáció mert a teste körbenőtte a páncélt. Viszont nem ment minden úgy ahogyan azt eltervezték: miközben Durge és Jaing a tesztelési időszakban voltak, néhány mandalori támadta meg a labort -nem igazán kedvelték Jaingot- végül Durge (miután azt hitte a mestere meghal) elindult a mandalori támadók után, azzal a céllal hogy magát a Mandalore-t (a klánok vezére) vadássza le.

 

Az Új Sith Háborúk idején (Bane korszak) a sithek oldalán küzdött, és itt ismerte ki a jedik harcmodorát. A háború után félve a megtorlástól álnevek alatt folytatta munkáját. Az egyik ilyen mukájára pont néhány rebellis jedi bérelte fel, hogy megöljék az éppen akkori Mandalore-t, (aki mellesleg megtorlásként épppen kiirtott egy fajt). A munkát elvégezték, azonban a volt Mandalore hívei később elkapták Durge-t és megkínozták. Végül sikerült megszöknie, viszont a regenerálódása majdnem egy évszázadig tartott, amiből az utolsó hat évet a föld alatt töltötte el.(El tudjuk képzelni milyen kínzás is lehetett az, ha egy kar visszanövesztése néhány percig tart.)

180px-YoungDurge.jpg Az akkori páncáljában

Amikor felszínre bukkant a Klón Háborúk már megkezdődtek, és egy kicsit csalódott volt hogy a mandaloriak addigra már eltűntek -ugye nem volt kin bosszút állni-, ezért majd kiugrott a bőréből örömében (ok, ez talán egy kicsit túlzás de tény hogy örült neki) amikor megkapta Darth Tyranus meghívását, hogy legyen a CIS sereg egyik vezetője (már csak azért is mert így tudott küzdeni egy mandalori mintából létrehozott klón sereg ellen).

 

Első megbízatása hogy nyomozza le és kapja el Boba Fettet. Nem részletezném csak annyit említenék hogy az útja a Tatooine-ra vezetett ahol találkozott Jabbával is. Fett végül felrobbantotta Durge-ot (az akkori célpontjával egyetemben) és sikerült kereket oldania.

 

Később Ventress-szel karöltve azt a feladatot kapták hogy teszteljenek élesben egy mocsárgázt a Naboo egyik holdján a Ohma-D'un-no. Itt rengeteg gungan elesett és a gáz sikerességét látva már indították is volna a támadást a Naboo ellen. Csakhogy időközben megérkezett a kedvenc jedi duónk két másik jedi és néhány klón kíséretében nyomozni. Durge-ot rendesen elpáholták(itt azért van egy kis hiba mert Obi-Wan épp szemtanúja volt annak hogy Durge sok szúrást kibír, a CW-ben azonban mégis meglepődött ezen), majd miután látta hogy a gázt szállító hajók megsemmisültek, egy kicsit bepipult. Végül Skywalker vetett véget a fickándozásainak, aki a saját fegyverével sebezte meg, ezzel menekülésre kényszerítve Ventress-t és Durge-t.

 

Mivel tudták hogy a Köztársaság nem hagyja annyiban a dolgot, felállítottak egy csapdát egy Queyta nevű volkanikus bolygón. Öt jedi stált bele ebbe a csapdába Kenobi vezetésével. Az ellenszert végülis sikerült megszerezniük, viszont Kenobi volt az egyetlen aki ebből a csapatból el tudta hagyni a bolygót, és ezt is csak annak köszönheti, hogy a Durge-Ventress duó parancsot kapott Dookutól hogy nem öljék meg a jedi mestert.

 

Ezután következett a muunilinst-i csata, amibe most nem mennék bele. Nézzétek meg alább :P

 

A vesztett csata után Dooku Ventress-t ls Durge-t a Trechant űrállomásra küldte hogy vadásszanak le egy ismeretlen behatolót. A behatoló maga Grievous volt, és ez volt a végső teszt arra hogy eldöntsék ki is legyen a CIS hadsereg főparancsnoka. Ahogy azt már jól tudjuk Grivi mindkettőjüket elintézte.

180px-Durgegrievous.jpg

Még számost támadást vezetett a Koréliai Kereskedelmi Út mentén. Ezek közben a támadások közben egy börtönlázadást kihasználva sikerült csapdába ejtenie Fisto és Koon akik csak az egyik rab segítségével voltak képesek megmenekülni.

 

A háború végefele Durge (ismét) csapdát állított Kenobinak és Skywalkernek a Karthakk rendszerben, akik éppen Ventress holléte után nyomoztak. Amikor a két jedi fellépett a hajóra, amiről azt hiték hogy Ventress-t ott rejtegetik, Durge egy jól elhelyezett hődetonátorral majdnem cafatokra robbantotta a párost. Egy hosszú harc után Skywalkernek sikerült becsalogatni a gen'dai harcost egy menekülőkabinba, majd miután ezt kilőtték az ifjú jedi ezt beleirányította a közeli napba véget vetve ezzel Durge pályafutásának.

 

 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Ugye Durge részéről még világos a dolog: odamegyünk, szétverünk mindent amit csak lehet, majd ha végeztünk spuri vissza a városba, lehet bontani a pezsgőt és várni a felmentősereget (remélem azt nem kell részletezni mennyi időt is nyertek (volna ha nem lett volna a Muunilinst 10) azzal, hogy elpusztították az ellenség tüzérségét).

 

Kenobi részéről nálam is kicsit rezeg a léc, de először vegyük számításba milyen opciói voltak:

Előszöris elrendelhetett volna egy légicsapást - ezzel az a probléma hogy csak csapatszállítók álltak rendelkezésére, és bár az LAAT-k rendesen fel vannak fegyverkezve, egy Hailfire droid egyedül le tud szedni közülük vagy húszat (ahogy láthattuk éppen tartott is egy ilyen droid Durge-ék felé - az amit Kenobi maga intézett el). Ha lettek volna bombázói, azt mondom baromság volt a "lovagi torna", de mivel csak lomha csapatszállítói voltak hatalmas rizikó lett volna beküldeni őket.

Másodszoris felállíthatott volna egy védelmi sávot néhány lépegetőből és katonából a város és a (volt) tüzérségi lövegek közé, hogy ezzel akadályozza meg a gyors visszavonulást. A korábbi rész tapasztalataiból ez már eleve halálra volt ítélve, hisz láthattuk milyen könnyedén törtek át egy ilyen sávot az támadásuk alkalmával.

Harmadszoris elrendelhetett volna egy már az Umbarás szálban látott "aknavetőzést" (erre nem tudom a szakszót :oops: ). Ezzel a módszerrel lehetne a legkisebb a köztársasági áldozatok száma, viszont a CIS "lovasságát" se érné megsemmisítő veszteség, sőt -ez mondjuk nagyban függ az aknavető tűz intenzitásától - viszonylag csekélyek lennének a veszteségeik.

Negyedszeris volt ez, amit választott. Nem éppen a modern harcviselés mintapéldája, viszont kétség kívül elegáns, és mitöbb, csábítóan hatott az ellenségre, akik nem is vonultak vissza azonnal, hanem kaptak az alkalmon és beszálltak a játékba.

Mindezeket figyelembe véve, igazán nem bánom hogy Tartakovski ilyen élvezetes (mégha idegen is) módot választott arra hogy megmérkőztesse Durge-t és Kenobit.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

×   Beillesztett szöveg.   Illessze be egyszerű szövegként

  Only 75 emoji are allowed.

×   A linked automatikusan beágyazódott.   Linkként jelenjen meg

×   Az előző tartalom visszaállítása.   Korábbi szöveg törlése

×   Nem illeszthetsz be képet közvetlenül. Töltsd fel vagy illeszd be URL-ből.

  • Jelenlévő felhasználók:   0 felhasználó

    • Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.
×
×
  • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.