Hozzászólás ideje: 6 órával korábban6 órája Bár már rég túl vagyok rajta, sajnos eddig nem tudtam írni erről a sztoriszálról, de most pótlom hiányosságom. A jövendőbeli események szempontjából ez a TCW egyik legfontosabb sztorija, ugyanis ez az első eset, hogy Anakin nagymértékben csalódik a Jedi Rendben. Korábban sem értett egyet a Tanáccsal és a Rend néhány irányvonalával, de azok kisebb súrlódások voltak, vagy olyan esetek, amikor kiskapukon keresztül áthidalhatták az ellentéteket.Most viszont Anakint szinte arcul csapta a Jedi Rend számos hibája. A véleménye kikérése nélkül, beleszólási lehetőség nélkül döntöttek az ő padawanja sorsáról - akit ugyanígy a megkérdezése nélkül testáltak rá -, méghozzá egy olyan prekoncepciós perben, amiben semmiféle közvetlen bizonyítékot, de még indítékot sem tudtak felmutatni. Egyszerűen befeküdtek a politikai érdekeknek és Anakin félreállításával kirúgták a rendből és odadobták a kivégzőosztagnak azt a lányt, akinek sorsáért amúgy Anakin volt a felelős. Ezt tetézi, hogy a Jedi Tanács nem csak előre eldöntötte, hogy Ahsoka bűnös, Anakinon kívül senki sem hajlandó a kisujját sem mozdítani, hogy megvédje a lányt vagy legalábbis bizonyítsa bűnösségét puszta feltételezéseken kívül. Mert a Jedi Tanácsnak és Tarkinnak is csupán ennyi volt: közvetett bizonyítékokra adtak hipotetikus magyarázatokat, amik alátámasztották Ahsoka vádját.Anakin a Jedi Rend támogatása nélkül volt kénytelen bizonyítani az akarata ellenére rá testált, majd az akarata ellenére tőle elvett padawan ártatlanságát - mert úgy tűnik, a Jedi Rendben is úgy működik, hogy mindenki bűnös, amíg ártatlannak sem bizonyul. És a legtöbb segítséget, amit Anakin és Ahsoka kap, egy ex-Sith tanítvány adja, Asajj Ventress. Nem a Jedi Rend, hanem az ellenség egykori harcosa, egy olyan nő, akik a Jedik nemezisének tanítványa volt.Anakin eme ügy alatt fájdalmas dolgokra jött rá:- Nincs beleszólása az életébe, egy szemernyi sem. Más Jedik maguk választhatnak padawant, neki kirendeltek egyet, meg sem kérdezve. Aztán, amikor az a padawan kényelmetlenné vált a számukra, újfent a megkérdezése nélkül elvették tőle. Nem engedték beleszólni a saját tanítványa sorsába. A véleményét sem kérték ki.- A Jedi Tanács, ha a politikai érdekek úgy kívánják, simán félretesznek olyan értékeket, mint az ártatlanság védelme, helyette bizonyítékok, tanúvallomás vagy indíték híján is hajlandóak bűnösnek kikiáltani akárkit.- Egy ex-Sith-től több segítséget kapott, mint az összes Jeditől együtt véve.- Végső soron tényleg egy Jedi volt a bűnös. Egy újabb bukott Jedi Dooku és Krell után.- Amikor végre kipattant az igazság, a Jedi Tanács olyan üres frázisokkal takarózik, mint "az Erő akarata volt ez" és "így válhattál igazi Jedivé". Ennek hála a bocsánatkérésük is üresen cseng, hiszen azonnal mentegetőzni kezdtek.Őszintén szólva, én Anakin helyében Ahsokával tartottam volna, hátrahagyva ezt a képmutató társaságot a fenébe.A másik dolog, ami szerintem még fontos, hogy ez az első eset, amikor Anakin és Windu nyíltan szembekerülnek egymással. Windu igen komoly kifogást emel az ellen, hogy Anakin menjen Ahsoka után, nyíltan a szemébe mondja, hogy ha Anakin belefolyik ebbe az ügybe, a dolgok csak rosszabbá válhatnak. Ez láthatóan frusztrálja is Anakint. Szerintem ez az a pont, amikor a kapcsolatuk elindul egy olyan irányba, aminek a végpontja az ep3-ban van, ahol Windu már nyíltan hangoztatja, hogy nem bízik Anakinban.
Hozzászólás ideje: 6 órával korábban6 órája Szerző Ez a történet a Jedik legsötétebb óráit mutatja be. Azt, miért kellett elbukniuk. Amit itt tettek az védhetetlen.
Csatlakozz a beszélgetéshez!
Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.