Szisz Hozzászólás ideje: 2005. November 9. Hozzászólás ideje: 2005. November 9. Nehezen tudom elképzelni hogy egy szexi nő, teszem azt Julian Moore, csillagász szerepben nem lenne hiteltelenebb, bár te biztos jobban tudod hogy a csillagász nők szexisek-e mert én egyet sem ismerek. Csak Grandpierre Attilát, aki ugye nem nő. Tetszik a honlapja, ami nem kizárólag csillagászattal foglalkozik Ott le van írva amiről beszélt az előadáson: kozmobiológia. Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2005. November 9. Szerző Hozzászólás ideje: 2005. November 9. Köszi a tippet. Esetleg címet tudnál adni? Válasz
Szisz Hozzászólás ideje: 2005. November 9. Hozzászólás ideje: 2005. November 9. íme http://www.grandpierre.hu/ Válasz
Szisz Hozzászólás ideje: 2005. November 9. Hozzászólás ideje: 2005. November 9. Kicsit trükkös, azért gondolom járatos vagy a honlap navigálásban a lényeg ittan Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2005. November 9. Szerző Hozzászólás ideje: 2005. November 9. Köszi szisz. Érdekes egy fickó ez. Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2005. November 9. Szerző Hozzászólás ideje: 2005. November 9. Az egyik MER képe a marsról. Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2005. November 9. Szerző Hozzászólás ideje: 2005. November 9. Egy nagyon érdekes cikk! http://hirek.csillagaszat.hu/egyeb/2005102...elet_teszt.html Válasz
Obi1 Hozzászólás ideje: 2005. November 9. Hozzászólás ideje: 2005. November 9. Ez nagyon szép kép Ody!Milyen jó SW filmet lehetne itt forgatni!!! Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2005. November 9. Szerző Hozzászólás ideje: 2005. November 9. Ez nagyon szép kép Ody!Milyen jó SW filmet lehetne itt forgatni!!! Inkább valami Mars sci-fit. Mondjuk újraforgatni az emlékmást. Válasz
Obi1 Hozzászólás ideje: 2005. November 9. Hozzászólás ideje: 2005. November 9. Egy nagyon érdekes cikk! http://hirek.csillagaszat.hu/egyeb/2005102...elet_teszt.html Ez érdekes.Remélem hogy bejön Einstein relativitás elmélete. Válasz
Obi1 Hozzászólás ideje: 2005. November 9. Hozzászólás ideje: 2005. November 9. Ez nagyon szép kép Ody!Milyen jó SW filmet lehetne itt forgatni!!! Inkább valami Mars sci-fit. Mondjuk újraforgatni az emlékmást. Nekem tetszene egy Geonosis2 Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2005. November 9. Szerző Hozzászólás ideje: 2005. November 9. Mit tettél szegény bolygóval. Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2005. November 9. Szerző Hozzászólás ideje: 2005. November 9. A Föld a Mars esti egéről nézve. Válasz
lipi Hozzászólás ideje: 2005. November 9. Hozzászólás ideje: 2005. November 9. A Föld a Mars esti egéről nézve. Cseréld le a fényképeződet Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2005. November 9. Szerző Hozzászólás ideje: 2005. November 9. Ezt nem én csináltam, hanem az egyik MER szonda. Nem éppen égi fotózásra tervezték a kameráját. No meg az a kis pont a föld....szerintem eléggé érdekes már maga a tény is. Válasz
lipi Hozzászólás ideje: 2005. November 9. Hozzászólás ideje: 2005. November 9. Ezt nem én csináltam, hanem az egyik MER szonda. Nem éppen égi fotózásra tervezték a kameráját. No meg az a kis pont a föld....szerintem eléggé érdekes már maga a tény is. Tudom tudom és bocsi.Hülye vicc volt Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2005. November 9. Szerző Hozzászólás ideje: 2005. November 9. Kis portölcsérek a Marson. Por ördögök Válasz
Obi1 Hozzászólás ideje: 2005. November 9. Hozzászólás ideje: 2005. November 9. Kis portölcsérek a Marson. Por ördögök Vagy egy Marslakó! Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2005. November 9. Szerző Hozzászólás ideje: 2005. November 9. Vagy egy Marslakó! :34: Válasz
Szisz Hozzászólás ideje: 2006. Február 8. Hozzászólás ideje: 2006. Február 8. Oby-van, beszélj nekem a parsec-ről! Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2006. Február 8. Szerző Hozzászólás ideje: 2006. Február 8. Oby-van, beszélj nekem a parsec-ről! Ok. 1 parsec = 3,262 fényév 1 kiloparsec (kpc) = 1000 parsec 1 megaparsec (mpc) = 1000 kiloparsec Továbbá: 1 fényév = 9,46505x10^12 km Válasz
Szisz Hozzászólás ideje: 2006. Február 8. Hozzászólás ideje: 2006. Február 8. Ok. 1 parsec = 3,262 fényév 1 kiloparsec (kpc) = 1000 parsec 1 megaparsec (mpc) = 1000 kiloparsec Továbbá: 1 fényév = 9,46505x10^12 km Szóval mester leszűrtem, hogy ez egy távolság mértékegység. És mi van azzal a "feltételezéssel" hogy a tér és az idő egy téridő? Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2006. Február 8. Szerző Hozzászólás ideje: 2006. Február 8. Einstein elméletében volt először, ő fogalmazta meg a téridőt. Ez abból adódik, hogy az idő és a tér összefonódik, nem létezhetnek egymás nélkül. Válasz
Szisz Hozzászólás ideje: 2006. Február 8. Hozzászólás ideje: 2006. Február 8. (szerkesztve) Einstein elméletében volt először, ő fogalmazta meg a téridőt. Ez abból adódik, hogy az idő és a tér összefonódik, nem létezhetnek egymás nélkül. Én arra gondoltam, hogy csak a tudatunk választja szét, mert a gondolkodásunk minimum egy dimenzióval kevesebbet lát át, mint amilyen a világ. És mi van a tachyonokkal, amik állítólag visszafele haladnak az időben, mester? Szerkesztve: 2006. Február 8. - Szisz Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2006. Február 8. Szerző Hozzászólás ideje: 2006. Február 8. Itt megáll a tudományom, hiába a szépséges tekintet. A tachyon nem csak a sci-fikben létezik? Válasz
Szisz Hozzászólás ideje: 2006. Február 8. Hozzászólás ideje: 2006. Február 8. Itt megáll a tudományom, hiába a szépséges tekintet. A tachyon nem csak a sci-fikben létezik? Én gimiben a fizikatanáromtól halottam először róluk...tudod van már elméleti fizika is amit sokan a filozófia és a tudomány kereszteződésének tartanak. Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2006. Február 8. Szerző Hozzászólás ideje: 2006. Február 8. Vagy nevezhetjük kozmológiának is. Válasz
Szisz Hozzászólás ideje: 2006. Február 8. Hozzászólás ideje: 2006. Február 8. Vagy nevezhetjük kozmológiának is. Abba belefér az amire nincs bizonyíték, igaz? Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2006. Február 8. Szerző Hozzászólás ideje: 2006. Február 8. Abba belefér az amire nincs bizonyíték, igaz? Egyrészt igen. Az univerzum eredetét, fejlődését, sorsát kutatják. Hamarosan talán lesznek végső válaszok. Válasz
lokatelli Hozzászólás ideje: 2006. Február 8. Hozzászólás ideje: 2006. Február 8. De milyen kérdésekre lesznek válaszok. Mi volt előbb? A tyúk vagy a tojás Válasz
Ajánlott hozzászólás
Csatlakozz a beszélgetéshez!
Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.