Ugrás a kommentre
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Star Wars SAGA Fórum és Hírportál

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Háttérben lévő érdekességek, történetek

Ajánlott hozzászólás

Hozzászólás ideje:

És a világ különböző, egymástól meglehetősen távol eső pontjain, '70-es évekbeli közlekedési, logisztikai és kommunikációs szinten. Vagyis kevesebb repülőjárat, kevesebb felhajtható teherjármű, e-mail, SMS, messenger, facetime és a többi nélkül, csupán vonalas telefonra hagyatkozva, ami gondolom a sivatag közepén nem sok akadt.

Hozzászólás ideje:
  • Szerző

Nehéz bele is gondolni, nem hogy elképzelni. A többi problémáról nem beszélve. És mégis megcsinálták! Nem csoda, hogy a végén Lucas idegösszeomlást kapott. Szerintem a forgatás alatt kb. csak ő tudta mi lesz ez, senki másnak halvány lila gőze nem volt róla.

Szerkesztve: - Ody Mandrell

Hozzászólás ideje:
2026. 03. 22. - 18:25, Dzséjt írta:

Viszont meg kell hagyni, jó gyorsan összedobták a filmet, ha 1976. március 22-én kezdték a forgatást, 1977. május 25-én pedig már premier volt. Egy év, meg egy csipet.

2026. 03. 22. - 18:28, Ody Mandrell írta:

Az effektekkel, amik akkor még nem is léteztek! o A zenéről ne is beszéljünk. Durva.

Gondolom láttátok a Disney+-on az ILM-ről szóló doksifilmet. Hogy készültek az effektek, maga a forgatás milyen volt. Maguk a készitők nyilatkoztak. Amúgy belegondolva kész csoda hogy elkészült egy év alatt és ilyen minőségben, forradalmi trükkökkel. A 70-es években amikor a maiakhoz képest csigalassúságú számitógépek voltak, mobil és internet sehol(illetve internet már volt csak hát arpanet néven és nem az egész világra kiterjedő). Nem voltak minenféle programok, amiket használni tudtak. Minden programot maguknak kellet kitalálni, még a kamerát irányító számítógépes programot is nekik kellett megírni. Nem lekicsilendő a mai állapotokat, de azért ma már vannak készen 3D-s programok, amikel "csak" összekattintják a jeleneteket. Nyilván nayon kell hozzá érteni, de akkor csigalassúságú számítógépekkel megcsinálni és kitalálni az a kreativitás csúcsa. Ma meg egy film 3 évig is tart mire elkészül, jóval könnyebb körülmények közt.

Valahol mondják is a doksiban hogy a lehetelent kellett megvalósítani. Ráadásul amit ehhez a filmhez kitaláltak az forradalmasította a filmeket trükk terén.

Hogy mennyire jó munkát végeztek az az hogy amikor bemutatták és én láttam 1981-ben 9 évesen, teljesen meg voltam győződve hogy az űrben játszódó jeleneteket az igazi világűrben vették fel. Annyira nem látszottak akkor a trükkök a filmben hogy meg voltunk győződve hogy ezt biztos az űrben vették fel. Évekig ezt hittem.) Hárman voltunk az osztályban rajongók és azon is agyaltunk hogy honnan szereztek igazi lézerpisztolyt.pill Azt hiszem ez volt Lucas célja. Hogy a nézőket a gyerekeket teljesen elvarázsolja és tényleg higgyék azt hogy egy messzi-messzi galaxisban járunk ahova beraktak egy kamerát.

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

Jelenlévő felhasználók 0

• Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.

Account

Navigation

Keresés

Keresés

Böngésző push értesítéseinek konfigurálása

Chrome (Android)
  1. Koppints a címsáv melletti lakat ikonra.
  2. Koppints az Engedélyek → Értesítések lehetőségre.
  3. Módosítsd a beállításokat.
Chrome (Desktop)
  1. Kattints a lakat ikonra a címsorban.
  2. Válaszd a Webhelybeállítások lehetőséget.
  3. Keresd meg az Értesítések elemet, és módosítsd a beállításokat.