Jump to content

A galaxis alvilága


Recommended Posts

Nem kis meglepetésemre a film két új alvilági bandát is felvonultat! Ismerünk már jó pár klánt, fajt a múltból de most két olyan egylet kerül képbe akik újak. Ez mindenesetre arra jó, hogy ne csak politikailag kerüljünk képbe, hanem az alvilág dolgaiban is. Persze teljes áttekintést nem ad a dolog, de vannak itt érdekességek.

 

A Guaviai halálbanda . Ők a Coruscant -ról származnak, de a Birodalom bukása után teljesen megváltozott az alvilág az akkor még főváros bolygón is. Ekkor feloszlottak majd később újjáalakultak a Belső-Peremvidék és a Kolóniák területein. Kérdéses a többi szervezet sorsa. Coruscanton ismertünk jó párat, pl. a Pyke -ok. Nincs illúzióm afelől, hogy képbe kerülnének, mindenesetre jó lenne. :)

 

A Kandzsiklub annyiból érdekesebb, hogy ők egy Hutt elnyomás alatt álló bolygón szerveződtek, a Nar Kandzsin. Megtudjuk, hogy volt egy háború a Hutt kartelek között ami a Nar Kandzsit is káoszba taszította. Ezt kihasználva a bolygó lakosai saját kezükbe vették az irányítást és megbuktatták elnyomóikat. Ami egyből szemet szúr az a háború a Hutt kartelek között. Erre volt valami utalás más művekben vagy ez teljesen új dolog? Vajon mennyiben gyengítette meg ez a Hutt -okat? Lehet, hogy már korántsem akkora tényezők az alvilágban mint anno. Ha Nar Kandzsi -ról kiűzték őket akkor a többi elnyomott bolygó is fellázadhatott. Remek lenne, ha ez a téma is előkerülne majd a filmekben vagy akár későbbi (animációs) sorozatokban. :)

Link to comment
Share on other sites

Elvileg Jabba halála okozott felfordulást a hutt kartellek között, szóval új eseményről van szó. Az biztos, hogy érdekes ez a két alvilági szervezet. Plusz tegyük még hozzá, hogy Maz Kanata és a kuckója is alaposan megfejelte a Galaxis alvilágát néhány jópofa egyeddel.

Link to comment
Share on other sites

A topic címe nem a Galaxis alvilági szervezeti, hanem a Galaxis alvilága lett, szóval szerintem Maz még tök egyedül is belefér. Viszont szerintem van azért valami a háta mögött, mert azt a szobrot is megépítette valaki, ráadásul kétlem, hogy tök egyedül képes volt akkora hírnévre szert tenni, hogy egy ilyen helyet rendben vigyen. Szóval, ha csak - korához képest - ideig-óráig is, de biztos neki is volt bandája, vagy ő csapódott bandához.

Vajon ismerte Hondót? :)

Link to comment
Share on other sites

Végül is igaz. Ő a legjobb lelkű alvilági figura akit ismerünk. :D A biblia azt írja róla, hogy kalózkereskedelemmel foglalkozó fiatal útonállóként kezdte. Ez már elég is. :D És hogy Hondót ismerte-e? Remélem igen. :D

Edited by Ody Mandrell
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text .   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored .   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information