Ugrás a kommentre
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Star Wars SAGA Fórum és Hírportál

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.
A fórum támogatása

3x05 - The Last Battle

Ajánlott hozzászólás

Hozzászólás ideje:
Ezra pedig nem oldott meg semmit, egyszerű logikából kiindulva, az ismert események tudatában elmondta mi a logikus következtetés. Ennyi. Nem találta fel a spanyol viaszt, nem kiáltotta el magát, hogy heuréka, hanem a szituációban használta a tudását és az eszét.

Csak hogy a részben pont ezt mondja ki Kanan és pont ezt nehezményezi Pb szerintem jogosan, hogy Ezra konklúzióját hatalmas megoldásként tálalják, miközben olyasmit állapít meg, amit a háborúban résztvevők nem vonhattak le vagy csak nagyon nehezen. Abban mondjuk igaza van Dzséjtnek hogy egy általánosabb tanulságként a korrupció elleni harc fontosságát már rég az EpI előtt le kellett volna vonniuk.

Hozzászólás ideje:
  • Szerző

De ez csak Rex számára hozott megvilágosodást. Én nem érzem, hogy ez ekkora "megoldás" lenne. 19 év telt a Birodalom kikáltása óta így továbbra se értem mi lehet egy lázadó katonának annyira nehéz abban, hogy a dolgokat így lássa. Elég ha megnézi a történelmet. :) De ha megkérdezed Bailt, Mon Monthmát vagy Jar Jar-t mind tudni fog ilyen összefüggésekről (na jó Jar Jar nem biztos :D ).

Szerkesztve: - Ody Mandrell

• 10 hónappal később...
Hozzászólás ideje:

Az időpontnak és a véleményemnek nincs sok köze egymáshoz. Reggel nyolckor is ez lett volna a véleményem, sőt, most, napokkal és három megnézéssel később, fél kilenchez közeledve is ez a véleményem. Szerintem ez eddig az évad leggyengébb része. Tetszett, de az egész csak a múltidézésről szól, mindent erre tettek rá - Rex minimális karakterfejlődése és a konklúzió is ezen áll. Ez nagyon jó, éppen ezért élveztem, ezért is bocsátottam meg a negatívumokat (amiket pb többé-kevésbé felsorolt helyettem), de ennyi. Csak mert TCW köntösbe csomagoltak egy Rebels epizódot, még nem csöppenek el. Nekem sokkal-sokkal-sokkal jobban tetszett a múltheti rész, vagy a The Holocrons of Fate.

Érdekes, mert én pont ellenkezőleg vélekedek: nekem nagyon-nagyon tetszett a The Last Battle, főleg a TCW-köntös miatt. Örültem, hogy egy kicsit visszahozták a klónháborús hangulatot, beleértve a régi Szeparatista droidokat, droidekákat. Viszont egy picit csalódtam, mégpedig akkor, amikor fény derült arra, ki irányítja a maréknyi droidsereget. Azt gondoltam, valami óriási csattanó lesz, szóval valami nagy visszatérő karaktert köszönthetünk, erre meg csak egy, a többinél jóval fejlettebb robot jelent meg. Mondjuk, így utólag visszagondolva nem is tudom, kit lehetett volna beletenni a Szeparatisták közül: Grievousszel Obi-wan végzett a Sith-ek bosszújában, Ventresszel meg emlékeim szerint Quinlan a Sötét tanítvány című regényben. Esetleg valami kisebb Szeparatista szereplőt lehetett volna betenni, aki azért mégiscsak élő karakter, tehát nem robot.

A vége is nagyon tetszett, gondolok itt a stáblistát jelenetre. Mintha csak egy Klónok háborúja-részt tekintettem volna meg. :)

Szerkesztve: - caseyjones

Hozzászólás ideje:

Ahogy mondani szokás: ízlések és pofonok. :)

Ventress-t Dooku ölte meg, pont Quinlanért áldozta fel magát.

A szeparatista vezérek már majdnem mind meghaltak, a legtöbbjük a Mustafaron Vader kardja által. Aki még él, az vagy börtönben csücsül, vagy már a Lázadók Szövetségnek a tagja. Vagy mint például Lok Durd, itt a fórumon trécsel velünk. :D

Hozzászólás ideje:

Ventress-t Dooku ölte meg, pont Quinlanért áldozta fel magát.

A szeparatista vezérek már majdnem mind meghaltak, a legtöbbjük a Mustafaron Vader kardja által. Aki még él, az vagy börtönben csücsül, vagy már a Lázadók Szövetségnek a tagja. Vagy mint például Lok Durd, itt a fórumon trécsel velünk. :D

Ó, köszönöm a felvilágosítást, pont ezen filózok már egy ideje, hogy most akkor Ventresst ki is ölte meg valójában. :D Pedig januárban olvastam a Sötét tanítványt, de valahogy nem emlékeztem Assajjnak a halálának körülményeire.

Ha viszont vannak olyan szeparatista vezérek, akik még börtönben csücsülnek, akkor el tudtam volna képzelni, hogy valamelyikőjük - valamilyen úton-módon megszökve a börtönből - megjelenik ebben az epizódban. :) Szerintem jobb lett volna, mint ez a droid, bár a rész végére sikerült valamilyen szinten megkedvelnem.

Hozzászólás ideje:

Kalaniban talán az volt a jó, hogy több ponton is kapcsolódik lazán a lázadáshoz. Elvégre az Onderonon irányította a droidokat, pont, amikor Rex és Ahsoka kiképezte Saw Garrerát és társait (plusz részint felelős Saw testvérének haláláért). Így a lázadók berkeiben hárman is vannak, akik szegről-végről kötődnek hozzá, ezek közül egy itt is volt.

Plusz szerintem több mint másfél évtizeddel a háború után már nem sok élőlénynek lenne kedve klón háborúsdit játszani - erre a szerepre egy erre programozott droid

jobb. Rexnek sem füllik hozzá a foga, pedig őt erre a háborúra teremtették. A szepi vezetők közül meg már csak olyanok élhetnek, mint Lok Durd (ha csak a szíve el nem vitte) vagy Maar Tuuk. Előbbi gyáva, mint a neiomidiak nagy többsége, ráadásul ő inkább mérnök, semmint katona utóbbi, meg inkább tűnt űrhajós stratégának, Rex miatt pedig itt fontos a felszíni csata.

Persze én sem feltétlen tartom Kallanit a legjobb visszatérőnek, de nem is biztos, hogy a maradék élő szepivel jobban jártunk volna. És a taktikai droidok között még Kallani volt a legjobb. Mondjuk esetleg még Whorm Loathsom beugorhatott volna, hogy Kanan tárgyalhasson vele a megadás feltételeiről. :D

Hozzászólás ideje:

A szepi vezetők közül meg már csak olyanok élhetnek, mint Lok Durd (ha csak a szíve el nem vitte) vagy Maar Tuuk.

Nekem úgy tűnik, Lok Durd inkább egy magyar Star Wars-oldalon való fórumozást választotta ahelyett, hogy a Rebelsben háborúsdit játsszon.

:lol:

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

Jelenlévő felhasználók 0

• Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.