Ugrás a kommentre
Ody Mandrell

Évadértékelés

Ajánlott hozzászólás

Ide még senki sem posztolt? :hmm:

Akkor kezdem egy kis szösszenettel. Ugye nem baj, ha az első évadtól kezdem? Szóval, nem igazán kedveltem a Rebelst, leginkább a TCW kaszája miatt. Nem kedveltem a karaktereket, nem szívleltem a grafikai megvalósítását sem. Nekem túl steril volt. 

Az elején nem is nagyon követtem figyelemmel, nem mélyedtem bele a sorozatba. Becsületből megnéztem, de semmi több. 

Aztán valamikor az első évad közepén, nagyjából a lothali jedi templom környékén elkezdett működni a dolog. Elkezdett érdekelni, hogy Filoni és csapata mit hoz ki ebből, hogy fog kimászni abból a slamasztikából, amibe lassan belemászott. Vagyis, hogy lenne Luke az utolsó jedi, ha itt a Lothalon ketttő is flangál. Jó-jó, Ezra csak mint kvázi jedi volt, meg ugye ott van Quinlan Vos meg egy pár tucat túlélő. Azt túl snassznak találtam, hogy csak úgy kinyírják mindkettőt. Hát, kérem szépen, a gyilok megvolt, de Filoni ezt (is) elegánsan oldotta meg. Önfeláldozás a kulcsszó. Van-e szebb halál, amikor az ember (jedi) a szeretteiért, a nemes célért áldozza fel magát? 

A karaktereket szép lassan megkedveltem. Mindet. Hera, Kanan, Ezra, Sabine, Zeb és még Chopper is,  mind hordozott a lelkében valami sötétet a multjából, aminek a feldolgozása erre a sorozatra maradt. Ebből a szempontból talán Zeb, aki a legnagyobbat nőtt a szememben. Az ősellenségét, aki a népét gyilkolta és aki, ha tehette volna, örökre kiírtja a fajtáját, nem csak megbocsát neki, hanem gyakorlatilag a családja tagjává fogadja. Embernek maradni minden körülményben? Hmm... 

Sajnos Kallus, az átállása után kevés szerephez jutott, pedig egyik kedvencem volt. 

De tovább. Elég impresszív volt a felhozatal vendégszereplők terén is. A teljesség igénye nélkül: Palpatine, Vader, Yoda, Lando, Saw Gererra, Leia (óh Carrie, szívszorító, hogy már nem vagy közöttünk), Ahsoka (:yeah::clap2:), Hondo (egy igazi csibész, de a szeretetre méltó fajtából), Maul ( nem értettem minek, de a történetének lezárása briliáns volt, ahogy a legyűlöltebb ember kezétől hal meg, de akkor már gyűlölet sem volt benne, csak remény), és Obi-van ( az igazi JEDI, ennél többet nem is lehet róla írni). Azt hiszem, ez a Rebels másról sem szólt, csak Reményről, bármilyen sötétnek is igérkezik a jövő, a remény mindvégig ott pislákol valahol. 

Az új mellékszereplők is zseniálisak és egyben különösek voltak. A Bendu, a loth farkasok, Thrawn stb. 

Filoni az Erővel is mesterien bánt. Oly mértékben elmélyítette az Erővel kapcsolatos tudásunkat, amilyet eddig talán csak a TWC mutatott meg. Nem átértelmezte, nem újraértelmezte, hanem elmélyítette, mindezt úgy, hogy a kohézió mindvégig megmaradt. 

Sokan írták már itt a fórumon és én is írtam, hogy Filoni Lucas méltó örököse. 

A végszó: amilyen nehezen indult be nálam a Rebels, olyannyira megszerettem. Filoni nem csak történeteket prezentált nekünk, hanem érzelmeket is, nem is akármilyeneket. 

  • Tetszik 2

Bejegyzés megosztása


Link a bejegyzéshez
Oszd meg ezeken az oldalakon:
2018. 04. 26. - 16:15, Ody Mandrell írta:

Volt a fórummal egy kis gond és sajnos törlődtek. :(

Sajnos nem tudom pótolni őket, nincsenek sehová lementve. Akkor ezek örökre eltűntek, nem is lehet őket visszahozni sehogy? :( 

Bejegyzés megosztása


Link a bejegyzéshez
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Nos, bevallom az őszintét, a CW kasza miatt nehezen tudtam elkezdeni, konkrétan lement anno 2 évad és bele se néztem.

Akkor simán rám lehetett tűzni azt a jelzőt, hogy "mocskolódó". El nem tudjátok képzelni, hogy mennyi érzelmet, és mennyi idegbetegségemből kipattant leszólást mondtam a Rebels irányába. Aztán idővel komolyodtam, egész lassan igaz, de rájöttem, hogy felesleges küzdenem, a CW már nem lesz rendesen befejezve.

 

Ez után kezdtem el nézni, és az első évad nyilvánvalóan annyira nem nyűgözött le, elvégre kisebbeknek készült, bár az egész SW egy mese ha úgy nézzük.

 

Következett a 2.évad, amibe azért már a Clone Wars szereplőit is beletették, meglepődtem, és jól is esett, az évad vége nah meg Maul vissza hozatala elérte azt nálam, hogy valamennyire érdekeljen a folytatás.

 

3.évad volt az igazi áttörés a rajongás esetében, egyszerűen ott nálam mindent eltaláltak, de úgy frankón 

Meglepődés, meg hát Thrawn behozatala, így megvettek kilóra kb, vagy mondjam úgy hogy Kylora? :D

 

És a lezárás, vagyis a 4.évad.

Hát őszinte leszek, itt éreztem igazán hogy háború van, itt éreztem igazán, hogy ez már nem teljesen gyerekmese, itt éreztem igazán hogy súlya van MINDENNEK a lázadás szempontjából, itt teljesedett ki minden, és itt fájt igazán hogy eleinte nem követtem a sorozatot.

Én voltam a hibás, mert nem tudtam túllépni, akkoriban kezdetlegesen kb mindenkit hibáztattam akit csak lehetett a CW kaszája miatt.

 

 

  • Tetszik 3

Bejegyzés megosztása


Link a bejegyzéshez
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Legalább van önkritikád, ami ritkaság manapság. 

 

6 perccel korábban, Revanshist írta:

felesleges küzdenem, a CW már nem lesz rendesen befejezve.

De be lesz fejezve rendesen. :D 

Bejegyzés megosztása


Link a bejegyzéshez
Oszd meg ezeken az oldalakon:
Éppen most , Ody Mandrell írta:

De be lesz fejezve rendesen.

Óh, ha tudnád mennyire feldobódtam akkor, pedig egész jó volt a napom. 

Szétposztoltam minden SW-s ismerősömnek, hogy "Látod B@zdmeg, ezért küzdök már 4 éve" :bumm:

  • Vicces 1

Bejegyzés megosztása


Link a bejegyzéshez
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Regisztrálj, vagy jelentkezz be a hozzászóláshoz

Regisztrálni kell a hozzászólási jogosultsághoz

Regisztráció

Egyszerűen regisztrálhatsz közösségünkbe.

Regisztráció új felhasználóként

Bejelentkezés

Már regisztráltál? Lépj be!

Belépés

  • Jelenlévő felhasználók:   0 tag

    Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.

×

Fontos információ: A webhely használatával elfogadod és betartod a fórumszabályzatot.