Jump to content

Évadértékelés


Ody Mandrell

Recommended Posts

Ide még senki sem posztolt? :hmm:

Akkor kezdem egy kis szösszenettel. Ugye nem baj, ha az első évadtól kezdem? Szóval, nem igazán kedveltem a Rebelst, leginkább a TCW kaszája miatt. Nem kedveltem a karaktereket, nem szívleltem a grafikai megvalósítását sem. Nekem túl steril volt. 

Az elején nem is nagyon követtem figyelemmel, nem mélyedtem bele a sorozatba. Becsületből megnéztem, de semmi több. 

Aztán valamikor az első évad közepén, nagyjából a lothali jedi templom környékén elkezdett működni a dolog. Elkezdett érdekelni, hogy Filoni és csapata mit hoz ki ebből, hogy fog kimászni abból a slamasztikából, amibe lassan belemászott. Vagyis, hogy lenne Luke az utolsó jedi, ha itt a Lothalon ketttő is flangál. Jó-jó, Ezra csak mint kvázi jedi volt, meg ugye ott van Quinlan Vos meg egy pár tucat túlélő. Azt túl snassznak találtam, hogy csak úgy kinyírják mindkettőt. Hát, kérem szépen, a gyilok megvolt, de Filoni ezt (is) elegánsan oldotta meg. Önfeláldozás a kulcsszó. Van-e szebb halál, amikor az ember (jedi) a szeretteiért, a nemes célért áldozza fel magát? 

A karaktereket szép lassan megkedveltem. Mindet. Hera, Kanan, Ezra, Sabine, Zeb és még Chopper is,  mind hordozott a lelkében valami sötétet a multjából, aminek a feldolgozása erre a sorozatra maradt. Ebből a szempontból talán Zeb, aki a legnagyobbat nőtt a szememben. Az ősellenségét, aki a népét gyilkolta és aki, ha tehette volna, örökre kiírtja a fajtáját, nem csak megbocsát neki, hanem gyakorlatilag a családja tagjává fogadja. Embernek maradni minden körülményben? Hmm... 

Sajnos Kallus, az átállása után kevés szerephez jutott, pedig egyik kedvencem volt. 

De tovább. Elég impresszív volt a felhozatal vendégszereplők terén is. A teljesség igénye nélkül: Palpatine, Vader, Yoda, Lando, Saw Gererra, Leia (óh Carrie, szívszorító, hogy már nem vagy közöttünk), Ahsoka (:yeah::clap2:), Hondo (egy igazi csibész, de a szeretetre méltó fajtából), Maul ( nem értettem minek, de a történetének lezárása briliáns volt, ahogy a legyűlöltebb ember kezétől hal meg, de akkor már gyűlölet sem volt benne, csak remény), és Obi-van ( az igazi JEDI, ennél többet nem is lehet róla írni). Azt hiszem, ez a Rebels másról sem szólt, csak Reményről, bármilyen sötétnek is igérkezik a jövő, a remény mindvégig ott pislákol valahol. 

Az új mellékszereplők is zseniálisak és egyben különösek voltak. A Bendu, a loth farkasok, Thrawn stb. 

Filoni az Erővel is mesterien bánt. Oly mértékben elmélyítette az Erővel kapcsolatos tudásunkat, amilyet eddig talán csak a TWC mutatott meg. Nem átértelmezte, nem újraértelmezte, hanem elmélyítette, mindezt úgy, hogy a kohézió mindvégig megmaradt. 

Sokan írták már itt a fórumon és én is írtam, hogy Filoni Lucas méltó örököse. 

A végszó: amilyen nehezen indult be nálam a Rebels, olyannyira megszerettem. Filoni nem csak történeteket prezentált nekünk, hanem érzelmeket is, nem is akármilyeneket. 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 2 weeks later...
2018. 04. 26. - 16:15, Ody Mandrell írta:

Volt a fórummal egy kis gond és sajnos törlődtek. :(

Sajnos nem tudom pótolni őket, nincsenek sehová lementve. Akkor ezek örökre eltűntek, nem is lehet őket visszahozni sehogy? :( 

Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...

Nos, bevallom az őszintét, a CW kasza miatt nehezen tudtam elkezdeni, konkrétan lement anno 2 évad és bele se néztem.

Akkor simán rám lehetett tűzni azt a jelzőt, hogy "mocskolódó". El nem tudjátok képzelni, hogy mennyi érzelmet, és mennyi idegbetegségemből kipattant leszólást mondtam a Rebels irányába. Aztán idővel komolyodtam, egész lassan igaz, de rájöttem, hogy felesleges küzdenem, a CW már nem lesz rendesen befejezve.

 

Ez után kezdtem el nézni, és az első évad nyilvánvalóan annyira nem nyűgözött le, elvégre kisebbeknek készült, bár az egész SW egy mese ha úgy nézzük.

 

Következett a 2.évad, amibe azért már a Clone Wars szereplőit is beletették, meglepődtem, és jól is esett, az évad vége nah meg Maul vissza hozatala elérte azt nálam, hogy valamennyire érdekeljen a folytatás.

 

3.évad volt az igazi áttörés a rajongás esetében, egyszerűen ott nálam mindent eltaláltak, de úgy frankón 

Meglepődés, meg hát Thrawn behozatala, így megvettek kilóra kb, vagy mondjam úgy hogy Kylora? :D

 

És a lezárás, vagyis a 4.évad.

Hát őszinte leszek, itt éreztem igazán hogy háború van, itt éreztem igazán, hogy ez már nem teljesen gyerekmese, itt éreztem igazán hogy súlya van MINDENNEK a lázadás szempontjából, itt teljesedett ki minden, és itt fájt igazán hogy eleinte nem követtem a sorozatot.

Én voltam a hibás, mert nem tudtam túllépni, akkoriban kezdetlegesen kb mindenkit hibáztattam akit csak lehetett a CW kaszája miatt.

 

 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text .   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored .   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information