Ugrás a kommentre

Dryden Vos


Dzséjt

Ajánlott hozzászólás

bqZ2SI6.jpg

Lehet, hogy felesleges neki topikot nyitni, de megtisztelném a Vörös Hajnal (al)vezérét ennyivel, mert szerintem személyében egy baromi jó bűnlord született. Nagyon más, mint az eddigi főgonoszok, ezért elsőre nem is igazán tudtam mit kezdeni vele, de a minap a második megtekintés során egyszerűen imádtam a figurát.

A nyitása sem semmi, lazán lebök egy kormányzót, talán pont Vandorét, de ha még nem is, akkor is egy birodalmi kormányzót. Miközben a buliján több birodalmi tiszt is látható. Ahogy a filmben sok másból, ebből szintén látszik, mennyire jóban van a Birodalom az alvilággal. Milyen hihetetlen szinten hálózza be a romlottság Sidious uradalmát. Persze azért még itt is vannak szintek, például Jabba buliján már azért birodalmiakat sem láttunk, de persze Dryden azért magasabb szintet képvisel a kultúrában, mint a hutt gengszter.

És ez amúgy nagyon jó. Dryden személyében egy másfajta, elitebb alvilágot nézhetünk meg, ami nem kevésbé veszélyes, ugyanakkor sokkal kultúráltabb. Jobban öltözöttek a vendégek, barátságosabb a biztonsági szolgálat és a vendéglátó sem egy nyáladzó, undorító csúszómászó. Nem faji előítéletből mondom, csak Dryden modora megnyerőbb. :P 

Emellett pazar a hajója, a First Light és csinos a gyűjteménye. Talán Darth Maullal való kapcsolatához köthető, hogy szignifikáns Sith ereklyével bír: holokron, fénykardok, az asztala lába pedig egy Sith templomból származó obszidián kő, de a Sith-ek szövetségesének számító Mandalore-ok ősi páncélja is ide sorolható. Vagy Maul miatt kezdett érdeklődni a Sith ereklyék után, vagy eleve ezek miatt hozta össze őket a sors.

Érdekes benne az is, hogy nem ember. Ezt csak a film megtekintése után olvastam, de már elsőre feltűnt, hogy a jobb hüvelykujja karomba végződik. Akkor nem tudtam hová tenni. Persze miután kiderült, hogy nem ember, máris kerek lett a dolog. Az viszont fel sem tűnt első nézésre, hogy a szeme bevérzik, ha dühös és a csíkok (amiket sebhelyeknek hittem) a fején szintén kivörösödnek. Apró, de nagyon jó látványötlet.

Érdekes kérdés, hogy vajon mennyire lehetett beleszólása a Vörös Hajnal üzelmeibe. Nekem a film alapján úgy tűnt, hogy meglehetősen nagy autonómiával bírt. Bár felelt Maulnak, mintha az nem felügyelte volna mindig közvetlen. Hiszen például abban, hogy Beckették kapnak még egy esélyt, teljesen önhatalmúlag döntött. Most úgy képzelem, hogy Dryden afféle ügyvezető igazgatóként viszi a Vörös Hajnalt, míg Maul a cégtulajdonos, aki nem szól bele komolyabban a dolgok menetébe, amíg azok jó úton haladnak.

És még egy pár szó Paul Bettanyról. Bár nincs gondom Michael Kenneth Williams-szel, annak ellenére a Solóig nem is hallottam róla, hogy több sorozatban és filmben is láttam már. Ellenben Bettany nevét már az MCU előtt is hallottam, láttam is tőle filmeket, bírom is, mint színészt. Szerintem nagyon jót tehetett a Solónak, hogy lecserélték Williamst, és Bettany nem egy CGI karaktert játszott el. Nagyon más lenne a karakter és érzésem szerint kevesebb lenne ettől a film. Persze ez "mi lett volna ha", de Bettany szerintem baromi sokat adott hozzá a figurához.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Én is hiányoltam már egy kifinomult ízléssel rendelkező gonosztevőt, akinek van stílusa. Nekem olyan érzésem van vele kapcsolatban,  hogy az arca jófiú és rossz fiú szerepben egyaránt jól mutatna. Bár a mosolya inkább gonosz és látszik, hogy hidegvérrel öl, ha úgy adódik. Jól eltalált karakter és Bettany valóban jól hozza Vos szerepét. :)

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

×   Beillesztett szöveg.   Illessze be egyszerű szövegként

  Only 75 emoji are allowed.

×   A linked automatikusan beágyazódott.   Linkként jelenjen meg

×   Az előző tartalom visszaállítása.   Korábbi szöveg törlése

×   Nem illeszthetsz be képet közvetlenül. Töltsd fel vagy illeszd be URL-ből.

  • Jelenlévő felhasználók:   0 felhasználó

    • Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.
×
×
  • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.