Ugrás a kommentre
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Star Wars SAGA Fórum és Hírportál

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.
A fórum támogatása

E.K. Johnston: Queen's Peril

Milyen osztályzatot adnál a könyvnek? 6 felhasználó szavazott

1. 1. Milyen osztályzatot adnál a könyvnek?

• Csalódás
      0
    • Gyenge
    • Közepes
    • 0
    • Kiváló
      0

Kérlek lépj be vagy regisztrálj a szavazáshoz.

Ajánlott hozzászólás

Hozzászólás ideje:
6 hours ago, Iqvi said:

Erre nekem sincs ötletem. Viszont mire utalnak az angolban ezzel a kifejezéssel? Mert akkor körülírással le lehet fordítani.

Idézek: "If you swallow your pride, you decide to do something even though you think it will cause you to lose some respect." 

Nyers fordításban: elhatározod, hogy teszel valamit, még ha úgy is gondolod, hogy ez azt eredményezi, hogy  veszítesz némi tiszteletet. 

5 hours ago, Whill said:

Félretenni a büszkeséget.

Ezt is hallottam már fordításként, egy fokkal talán jobb, de szerintem ezt se igazán használjuk így a magyarban. :hmm:

Hozzászólás ideje:

Hát, ez egy jó kis fordítói problematika. Szerintem ilyenkor az adott szövegkörnyezethez kéne igazítani. Vagy ha csak egy kifejezést akarnának használni erre, akkor a Whill által is írt félretenni a büszkeségét lehet még talán a legjobb.

• 3 hónappal később...
Hozzászólás ideje:

Pár napja, lehet már egy hete, letöltöttem eredeti angol nyelven a regényt, és elkezdtem olvasni. Most olyan 180 oldal körül tarthatok, és, lehet amiatt, hogy nem teljesen értek mindent az angolból, de nem egy annyira rossz könyv. Persze eddig inkább a hétköznapi dolgokra, a szolgálólányok kiválasztására és kiképzésére ment rá a regény, de egy kellemes közepes regény.

• 1 hónappal később...
Hozzászólás ideje:

Végeztem a mai nap a regénnyel. Angolul olvastam, így kicsit talán lassabban haladtam vele, mint az magyarul megesett volna, és lehet nem értettem mindenhol a könyvet teljesen pontosan. Jó, hogy nem magyarul vettem meg, mert bár voltak jó részei, de nem tudott lenyűgözni sem. Valahol azon a szinten mozog, mint a Királynő Árnyéka. Tetszettek a kis POV részek, amelyek az EpI egyéb karaktereiről szóltak, és ezekből lehet többet olvastam volna mint a fő sztoriról. Az első kétharmada nagyon, hát hogy is mondjam, érdektelen volt. Egyet tudok érteni az előttem szólókkal. Sokkal többet is ki lehetett volna hozni belőle. A csúcstalálkozó, ahhoz képest, hogy milyen fontosnak volt bemutatva, elég gyorsan össze lett csapva. De érdekes volt megismerni a Chommel szektor egyéb világait. A menstruációs rész, amennyire cringenek lett leírva, viszont nem volt olyan zavaró, inkább bugyuta. Tetszett amúgy a Panaka család, és az udvarhölgyek karaktereinek, és toborzásuknak bemutatása. Legjobban talán az a rész tetszett, amikor a regény bemutatta az ep1 eseményeit, de az is rövid volt. Kevés dolog lett benne részletesen kidolgozva, a lényeges dolgok, szektorszintű találkozó, invázió és megszállás, el lettek nagyolva. Kevésbé érdekes dolgok pedig ki lettek emelve. Az egymondatos Anakin nézőpontok a naboo-i csata leírásakor meg teljesen nonszensz volt. Hármas. 

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

Jelenlévő felhasználók 0

• Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.