Ugrás a kommentre

SW könyvek

Ajánlott hozzászólás

Hozzászólás ideje:
  2011. 07. 30. - 10:52, Darth Revan9 írta:

Tanán még idén vagy jövő év elején megjelenik a The Force Unleashed regény.

Bár lehet, hogy inkább The Old Republic regényt kéne kiadni az I, Jedi után, mivel annak megjelenése akkorra lesz realizálható.

A TFU regényt várom már. A 2. részének megjelenéséről van infó? A múltkori listán emlékeim szerint csak az 1. szerepelt.

Hozzászólás ideje:
  2011. 07. 30. - 14:30, Darth Sky írta:

A TFU regényt várom már. A 2. részének megjelenéséről van infó? A múltkori listán emlékeim szerint csak az 1. szerepelt.

Még nem tervezik, hogy kiadják. Majd 2012 vége fele válogatják össze a könyveket, amikre szerződést kötnek. De minden valószínűség szerint ott lesz a TFU2 is.

Hozzászólás ideje:

Értem. Arról tudsz valamit, milyen sorrendben jelennek meg a következő regények? Állítólag ugyanaz a kiadási sorrend, ahogy a múltkori listán vannak.

Augusztus végén jön A gonosz dinasztia, szeptember végén pedig A jövő látomása. Ennyit tudok biztosan.

Hozzászólás ideje:
  2011. 07. 31. - 12:37, Darth Sky írta:

Értem. Arról tudsz valamit, milyen sorrendben jelennek meg a következő regények? Állítólag ugyanaz a kiadási sorrend, ahogy a múltkori listán vannak.

Augusztus végén jön A gonosz dinasztia, szeptember végén pedig A jövő látomása. Ennyit tudok biztosan.

Az Én, a Jedi október végén jön.

Aztán ugyanúgy, ahogy a listán volt.

Sean Williams: The Force Unleashed

Joe Schreiber: Death Troopers

Sean Williams: The Old Republic - Fatal Alliance

Paul S. Kemp: The Old Republic - Deceived

Sean Stewart: Yoda - Dark Rendezvous

Matthew Stover: Luke Skywalker and the Shadows of Mindor

Michael Reaves and Steve Perry: Death Star

Timothy Zahn: Allegiance

Talán a The Foce Unleashed még megjelenik idén, vagy azzal indítunk jövőre. 2012-ben, ha minden igaz kb kéthavonta jönnének a könyvek, feltéve, ha a Szukits nem bukik bele ebbe a sok megjelentetésbe.

Hozzászólás ideje:

Amerikában 2012 áprilisában befejeződik a Fate of the Jedi a 9. résszel, címe: Apocalypse.

2012 májusában jelenik meg egy Jeff Grubb által írt SW regény, amely a huttokat helyezi középpontba.

2012 júliusában megjelenik az összes Lost Tribe of the Sith e-regény egy kötetben nyomtatásban is, egy új elbeszéléssel gazdagodva.

És ekkor jelenik meg az X-wing: Mercy Kill című regény.

2012 szeptemberében jelenik meg a Nomi Sunrider regény.

Paul s. Kemp egy új duológiába kezd bele, az 1. része 2012-ben jelenik meg.

Hozzászólás ideje:

Elolvastam én is A Kettő szabályát. Nekem az előző Bane-könyv jobban tetszett. Igazából azt jobb volt olvasni, ebben pedig nem volt semmi különös, amiért kiemelkedőnek tartanám. A vége volt a legjobb része.

Spoileres tartalom megtekintése

Hozzászólás ideje:
  2011. 08. 03. - 13:44, Darth Revan9 írta:

Még idén megjelenik magyarul a The Force Unleashed.

Nagyszerű! Személy szerint, várom már a kiadványt, mert ahhoz képest, hogy videójátékhoz készült, nagyon jó története van (mindkét - remélhetőleg 3 - TFU-nak), ami szépen összeköti a 2 trilógiát.

2011. 08. 03. - 14:26, MissKarrde írta:

Elolvastam én is A Kettő szabályát. Nekem az előző Bane-könyv jobban tetszett. Igazából azt jobb volt olvasni, ebben pedig nem volt semmi különös, amiért kiemelkedőnek tartanám. A vége volt a legjobb része.

Érdekes többektől is olvastam már, hogy az 1-es Bane könyv jobban bejött nekik. Szerintem a 2 sokkal dinamikusabb és fordulatosabb, de a története is jobban magával ragadott.

Hozzászólás ideje:
  2011. 08. 03. - 21:41, Darth Sky írta:

Érdekes többektől is olvastam már, hogy az 1-es Bane könyv jobban bejött nekik. Szerintem a 2 sokkal dinamikusabb és fordulatosabb, de a története is jobban magával ragadott.

Visszaolvastam, és láttam, hogy erről a fórumról másnak is jobban tetszett az első könyv, szóval nem vagyok egyedül :)

Hozzászólás ideje:
  2011. 08. 04. - 14:15, MissKarrde írta:

Visszaolvastam, és láttam, hogy erről a fórumról másnak is jobban tetszett az első könyv, szóval nem vagyok egyedül :)

Az Éjnővérek is kántálnak miközben babrálnak az erővel, ugyan az a kategória. Gondolom így akarják még misztikukasabbá tenni a dolgokat :)

Hozzászólás ideje:
  2011. 08. 04. - 14:15, MissKarrde írta:

Hozzászólás ideje:

Egyébként kölcsönkaptam 3 régebbi regényt haveromtól: Darth Vader kesztyűje, A birodalmi flotta, A zsarnok erőpróbája. Érdekelne róluk a véleményetek, hogy érdemes-e egyáltalán elkezdenem őket.

Hozzászólás ideje:
  2011. 08. 04. - 16:01, NorbiLordi írta:

Az Éjnővérek is kántálnak miközben babrálnak az erővel, ugyan az a kategória. Gondolom így akarják még misztikukasabbá tenni a dolgokat :)

Lentebb említettem a Dathomir boszorkáit, de nem az Éjnővéreket értettem alatta, tekintve, hogy a bolygón nem csak az Erő sötét oldalát használók élnek. Valószínűleg nem olvastad a Szökevényeket, ahol először bukkannak fel, ez Luke-ék egyik kalandos sztorija nem sokkal az ep6 utánról. A világos oldalt használó boszorkányok is használtak pl. varázsszavakat, de végül Luke elkezdte az egyiküket rászoktatni, hogy hagyja a fenébe az ilyen hókuszpókuszokat, ha az Erőt használja. Végül Teneniel Jo leszokott róla. Ezért írtam lentebb, hogy EU-t tekintve ez az irány jobban tetszik.

2011. 08. 04. - 18:09, Darth Sky írta:

Egyébként kölcsönkaptam 3 régebbi regényt haveromtól: Darth Vader kesztyűje, A birodalmi flotta, A zsarnok erőpróbája. Érdekelne róluk a véleményetek, hogy érdemes-e egyáltalán elkezdenem őket.

Persze, hogy nem azért tud, de az agyában ott van, hogy használnia kell ezeket a hókuszpókuszokat, és ez nem tetszik. Mindegy, ebben nem fogunk egyetérteni, akármeddig ragozzuk.

Nem igazán érdemes, úgy tudom, hogy ritka rossz regények, kb. 6 éves gyerekeknek szórakoztató.

Hozzászólás ideje:
  2011. 08. 04. - 18:09, Darth Sky írta:

Vigyázz, A Birodalmi flotta NEM SW regény! Csak a kiadó szépen rányomta a logót (gondolom eladhatóság miatt), ha már Brian Daley mű az is. A Darth Vader kesztyűje eredendően ifjúsági regény, szóval ne a "komoly" művek mércéjével mérd. A zsarnok erőpróbájához meg nem tudom olvastad-e a sorozat előző két részét.

Hozzászólás ideje:
  2011. 08. 04. - 18:24, MissKarrde írta:

Lentebb említettem a Dathomir boszorkáit, de nem az Éjnővéreket értettem alatta, tekintve, hogy a bolygón nem csak az Erő sötét oldalát használók élnek. Valószínűleg nem olvastad a Szökevényeket, ahol először bukkannak fel, ez Luke-ék egyik kalandos sztorija nem sokkal az ep6 utánról. A világos oldalt használó boszorkányok is használtak pl. varázsszavakat, de végül Luke elkezdte az egyiküket rászoktatni, hogy hagyja a fenébe az ilyen hókuszpókuszokat, ha az Erőt használja. Végül Teneniel Jo leszokott róla. Ezért írtam lentebb, hogy EU-t tekintve ez az irány jobban tetszik.

Hát ráhibáztál mert tényleg nem olvastam :)

Hozzászólás ideje:
  2011. 08. 04. - 18:24, MissKarrde írta:

Igen, de azok Dathomir boszorkái és nem Zannah. Más idő, más személyek, és másfajta Erőhasználat.

Hozzászólás ideje:
  2011. 08. 04. - 18:31, reaper írta:

Vigyázz, A Birodalmi flotta NEM SW regény! Csak a kiadó szépen rányomta a logót (gondolom eladhatóság miatt), ha már Brian Daley mű az is. A Darth Vader kesztyűje eredendően ifjúsági regény, szóval ne a "komoly" művek mércéjével mérd. A zsarnok erőpróbájához meg nem tudom olvastad-e a sorozat előző két részét.

Beleolvastam a Darth Vader kesztűlye-be, de tényleg érződik rajta, hogy nem az én korosztályomnak szánták. Még képeket is rajzoltak a gyengébb fantáziájú olvasóknak. :D

A zsarnok erőpróbája előzményeihez még nem volt szerencsém.

Hozzászólás ideje:

Nem volt rossz A múlt kísértete, de olvastam már jobb SW regényt is. A legnagyobb hátránya számomra az, hogy túl sok időt fektettek a politikai pepecselésre, így nem sok pörgés van benne, amitől egy idő után egysíkúvá válik a sztori. De a rengetek párhuzamosan futó szál összefésülésével is voltak gondok. Ezekkel együtt nem rossz regény, bár nem lesz a kedvencem. :)

Hozzászólás ideje:
  2011. 08. 05. - 20:28, MissKarrde írta:

Ez a könyv a folytatásával együtt jó, mert nem önálló történet. Még jön kétszer ennyi hozzá, és akkor ér véget ;)

Attól még, hogy egy könyv más regényekkel alkot kerek sztorit, még lehet jó önmagában is. ;)

Hozzászólás ideje:
  2011. 08. 05. - 19:41, Darth Sky írta:

Nem volt rossz A múlt kísértete, de olvastam már jobb SW regényt is. A legnagyobb hátránya számomra az, hogy túl sok időt fektettek a politikai pepecselésre, így nem sok pörgés van benne, amitől egy idő után egysíkúvá válik a sztori. De a rengetek párhuzamosan futó szál összefésülésével is voltak gondok. Ezekkel együtt nem rossz regény, bár nem lesz a kedvencem. :)

A folytatás jobb lesz, csak sajnos drágább is.

Hozzászólás ideje:
  2011. 08. 06. - 10:20, Darth Revan9 írta:

A folytatás jobb lesz, csak sajnos drágább is.

A 660 oldalt figyelembe véve nem csodálom. Az is lehet, hogy Zahn annak idején Thrawn Keze-trilógiát akart (A jövő látomása lehetne két rövidebb regény is), de végül duológiát alkotott.

Hozzászólás ideje:
  2011. 08. 06. - 14:12, Darth Sky írta:

A 660 oldalt figyelembe véve nem csodálom. Az is lehet, hogy Zahn annak idején Thrawn Keze-trilógiát akart (A jövő látomása lehetne két rövidebb regény is), de végül duológiát alkotott.

Az oldalszám sem indokolja ezt a magas árat. 3300 vagy 3400 is lehetne, az már jobb lenne. Valószínűleg vagy piszok alacsony példányszámban nyomják ki, vagy a könyv jogdíja magas volt, esetleg a kettő együtt.

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

×   Beillesztett szöveg.   Illessze be egyszerű szövegként

Only 75 emoji are allowed.

×   A linked automatikusan beágyazódott.   Linkként jelenjen meg

×   Az előző tartalom visszaállítása.   Korábbi szöveg törlése

×   Nem illeszthetsz be képet közvetlenül. Töltsd fel vagy illeszd be URL-ből.

• Jelenlévő felhasználók:   0 felhasználó

• Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.
  • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.