Ugrás a kommentre

SW könyvek

Ajánlott hozzászólás

Hozzászólás ideje:

Timothy Zahn szeretne még több SW regényt írni a Choices of One után is. Az egyik terve, hogy folytatja az Allegiance-szel és a Choices of One-nal megkezdett szálat és még többet ad hozzá Thrawn és Mara háttértörténetéhez.

Szeretne írni regényt Luke, Mara és Ben főszereplésével, mely még a Legacy of the Force előtt játszódna, valamint egy olyan sztorit is, amely a Fate of the Jedi sorozat után játszódna a Felnőtt Ben és egy Thrawn-klón főszereplésével.

Hozzászólás ideje:

Mondjuk a Thrawn klónt azért inkább ne. Kicsit kezd túl sok klón nyüzsögni a Star Warsban (és most nem arra a pár millióra gondolok a klón háborúkban :D). Thrawn jó volt, de megholt. Találjon ki inkább valami új menő figurát.

Viszont, nekem tetszene egy olyan verzió ebben a Luke-Mara-Ben sztoriban, amiben törlik a canonból a Yuuzhan Vong sztorivonalat.

Hozzászólás ideje:

Thrawn tényleg egy jól kitalált karakter, de sokszor az az érzésem, hogy Zahn nem tud kilépni az árnyékából. Thrawnt megismerhettük a róla elnevezett trilógiáról, aztán a Thrawn keze-duológiából, a Kirajzásból, de még a Túlélők keresésében is kaptunk hozzá adalékot. Remélem Zahn nem fog átesni a ló túloldalára... :roll:

Hozzászólás ideje:
  2011. 03. 17. - 17:54, Dzséjt írta:

Mondjuk a Thrawn klónt azért inkább ne. Kicsit kezd túl sok klón nyüzsögni a Star Warsban (és most nem arra a pár millióra gondolok a klón háborúkban :D). Thrawn jó volt, de megholt. Találjon ki inkább valami új menő figurát.

Viszont, nekem tetszene egy olyan verzió ebben a Luke-Mara-Ben sztoriban, amiben törlik a canonból a Yuuzhan Vong sztorivonalat.

Szerintem se kéne Thrawn klón. Egy új gonosz jól jönne.

Nem valószínű, hogy el fogják törölni a Vong sztorivonalat sajnos (feltéve, ha Lucas nem alkot egy olyan animációs sorozatot, ami eltörölné). Eredetileg a Luke-Mara-Ben sztorit a a Legacy of the Force utánra akarta volna írni, de aztán letett róla a Sacrifice regényben történtek miatt.

Hozzászólás ideje:
  2011. 03. 17. - 20:03, Darth Revan9 írta:

Eredetileg a Luke-Mara-Ben sztorit a a Legacy of the Force utánra akarta volna írni, de aztán letett róla a Sacrifice regényben történtek miatt.

Azaz, amiben

Spoileres tartalom megtekintése

Ezért rühelem az EU legtöbb aspektusát. Mindenre csak egy megoldást látnak: megölik a szereplőt. Sőt, ez a Yuuzhan Vong és Legacy éra már maga a Star Wars módszeres kinyírása. :angry:

Hozzászólás ideje:
  2011. 03. 17. - 18:10, Darth Sky írta:

Thrawn tényleg egy jól kitalált karakter, de sokszor az az érzésem, hogy Zahn nem tud kilépni az árnyékából. Thrawnt megismerhettük a róla elnevezett trilógiáról, aztán a Thrawn keze-duológiából, a Kirajzásból, de még a Túlélők keresésében is kaptunk hozzá adalékot. Remélem Zahn nem fog átesni a ló túloldalára... :roll:

Mondjuk ez nem csoda, ugyanabban az univerzumban én is mindig ugyanarról a szereplőről írnék: a sajátomról. Thrawnnal csak az a baj, hogy talán kicsit túl korán ölte meg. Az ilyen megesik, és akkor az író vagy feltámasztja (rossz író), vagy halva hagyja és tovább lép (jó író). Kivételt képez ez alól a tervezett feltámadás, de akkor ildomos már a halál előtt elhinteni, hogy feltámad. Illetve jó megoldás az előzmény.

Hozzászólás ideje:
  2011. 03. 17. - 20:32, Dzséjt írta:

Azaz, amiben

Ezért rühelem az EU legtöbb aspektusát. Mindenre csak egy megoldást látnak: megölik a szereplőt. Sőt, ez a Yuuzhan Vong és Legacy éra már maga a Star Wars módszeres kinyírása. :angry:

Igen ez történet.

Ez az egész vonal az NJO-tól a Fate of the Jedi-ig már nagyon erőltetett és izzadságszagú. Pár pozitívum azért van bennük, egy pár könyvet jó szerzők írtak és az ő műveik valamennyire tompítja az erőltetett érzést. Szerencsére nagy valószínűség szerint nem fogjuk ezeket magyarul olvasni, mert nagyon hosszúak, a Szukits nem mer belevágni hosszú ciklusokba. Én is csak összefoglalókból követem már az eseményeket.

Az lenne a jó, ha már ugranának és békén hagynák szépen Luke-ék generációját, oda már nincs nagyon mit írni. Kivesézték a témát. Sokkal nagyobb potenciál van még az Ősi Időkban és az EP3 és EP4 közötti korszakban.

Hozzászólás ideje:

Kidolgoztam egy retcont Even Piell-re. Legyen Even Piell-nek egy ikertestvére Avan Piell. Legyen ő Jax Pavan mestere valamikortól fogva. Ez az Avan Piell túlélte a 66-os parancsot és úgy halt meg a Jedi Twilight-ban, ahogy ott volt olvasható.

Szerintem ezzel a két betű kicseréléssel és egy kis háttérmagyarázattal még menthető a Coruscant Nights.

Hozzászólás ideje:
  2011. 03. 17. - 20:46, Darth Revan9 írta:

Az lenne a jó, ha már ugranának és békén hagynák szépen Luke-ék generációját, oda már nincs nagyon mit írni. Kivesézték a témát. Sokkal nagyobb potenciál van még az Ősi Időkban és az EP3 és EP4 közötti korszakban.

Nem csak azzal van baj, hogy nem hagyják békén Luke-ot és társait, hanem azzal is, hogy mind ugyanarra a kaptafára készülnek. Birodalom jön, Sith jön, Luke és dream teamje jön, és győz. Aztán kezdődik mindig minden elölről. És ugyanez megy minden korszakban. Ez van a Legacy-ban is, ez van a KotOR-ban is, ez lesz a ToR-ban is. És mindig csak a Sithek és a Birodalom és a Jedik és a Köztársaság, csak néha máshogy hívják őket. Miért kell mindig valami világmegváltó őrültséget elmesélni? Az egyetlen jó a Vongokban, hogy újítani akartak velük. Az más kérdés, hogy baromi rosszul kezdtek hozzá.

A legjobb lenne, ha olyan történeteket kezdenének el írni, amikben nem a Sith irányította gonosz Birodalom akarja elfoglalni a Galaxist, és a Jedik irányította Köztársaság menti meg.

Ami meg még a halálom, és ez inkább a képregényekben és játékokban érhető tetten, hogy képtelenek elszakadni a TIE vadászoktól, X-Szárnyúaktól, rohamosztagos páncéltól. :roll:

2011. 03. 17. - 20:50, Darth Revan9 írta:

Kidolgoztam egy retcont Even Piell-re. Legyen Even Piell-nek egy ikertestvére Avan Piell. Legyen ő Jax Pavan mestere valamikortól fogva. Ez az Avan Piell túlélte a 66-os parancsot és úgy halt meg a Jedi Twilight-ban, ahogy ott volt olvasható.

Szerintem ezzel a két betű kicseréléssel és egy kis háttérmagyarázattal még menthető a Coruscant Nights.

Inkább hagyd rá a "hivatásosokra", mert ez egy borzalmas ötlet. :)

Hozzászólás ideje:
  2011. 03. 17. - 21:49, Dzséjt írta:

Inkább hagyd rá a "hivatásosokra", mert ez egy borzalmas ötlet. :)

Valami hasonló megoldás kell pedig. Ha nem is ilyen formában, de a Jedi Twilight elején szereplő Piellt ki kell cserélni egy másik Jedire, aki lehetőleg ugyanabba a fajba tartozik.

Hozzászólás ideje:
  2011. 03. 17. - 20:35, Dzséjt írta:

Thrawnnal csak az a baj, hogy talán kicsit túl korán ölte meg. Az ilyen megesik, és akkor az író vagy feltámasztja (rossz író), vagy halva hagyja és tovább lép (jó író). Kivételt képez ez alól a tervezett feltámadás, de akkor ildomos már a halál előtt elhinteni, hogy feltámad. Illetve jó megoldás az előzmény.

Végül is Thrawn a trilógia után szerepelt előzményként meg hasonmásként, szóval nem túl rossz Zahn mérlege ilyen szempontból, már ami a magyarul megjelent könyveket illeti.

2011. 03. 17. - 20:46, Darth Revan9 írta:

Szerencsére nagy valószínűség szerint nem fogjuk ezeket magyarul olvasni, mert nagyon hosszúak, a Szukits nem mer belevágni hosszú ciklusokba.

Az lenne a jó, ha már ugranának és békén hagynák szépen Luke-ék generációját, oda már nincs nagyon mit írni.

Pedig én szívesen elolvasnám őket, szóval szerintem kár, hogy nem fognak megjelenni magyarul.

Utóbbival egyetértek, jó lenne már békén hagyni ezeket a klasszikus szereplőket. Mondjuk még annyit el tudnék képzelni, hogy bemutatják Mara éveit a csempészek között :D Mellékszálként meg ott lennének a többiek, de a fő irányvonal a csempészes volna :D

Hozzászólás ideje:
  2011. 03. 18. - 14:32, MissKarrde írta:

Végül is Thrawn a trilógia után szerepelt előzményként meg hasonmásként, szóval nem túl rossz Zahn mérlege ilyen szempontból, már ami a magyarul megjelent könyveket illeti.

Pedig én szívesen elolvasnám őket, szóval szerintem kár, hogy nem fognak megjelenni magyarul.

Utóbbival egyetértek, jó lenne már békén hagyni ezeket a klasszikus szereplőket. Mondjuk még annyit el tudnék képzelni, hogy bemutatják Mara éveit a csempészek között :D Mellékszálként meg ott lennének a többiek, de a fő irányvonal a csempészes volna :D

Egy Csempészes trilógiához mit szólnál?

Végül is még ez is jöhet, mert Zahn nem csak Thrawn, hanem Mara életéhez is akar majd pakolni további dolgokat.

Hozzászólás ideje:

Valóban az, sőt, nekem az egyik kedvenc EU karakterem.

Hozzászólás ideje:

Gondolom hasonló okokból nem "meri" egyik író sem ki(ny)írni Luke-ot, Hant vagy Leiát. Érdekes módon az ő feltételezhető haláluk idejét mindig átugorják. De jobb is így... belegondolni is rossz, milyen halált kreálnának nekik. Aztán meg jönnének a klónjaik és egyéb hülyeségek. :evil:

Hozzászólás ideje:

Dzséjt, Marához+ más egyéb

Hozzászólás ideje:

Nem csak az NJO, hanem a Dark Nest, Legacy of the Force és a Fate of the Jedi sorozatok is elszúrt egy pár dolgot.

A Fate of the Jediben is Han már 70 éves, mit akarnak még vele?

Hozzászólás ideje:

Érdekes könyvhírek.

Kíváncsi leszek, hogy hozzák helyre a Piell dolgot.

Luceno írt már korábban egy Maul sztorit, a Szabotőrt, lehet, hogy ezt rakják bele a A vadászó árnyékba? Vagy újat ír?

A Történetek a Sötét Időkből, vagy a Történetek a Régi Köztársaságról érdekelne.

A Plagueis könyv is érdekes lesz.

Bár arra sokkal inkább vagyok kíváncsi, hogy milyen ősi időkben játszódó regények jönnek majd? Remélem egy rakás TOR könyv jön.

Hozzászólás ideje:

Aaron Allston új Lidérc Osztagos regénye 2012 nyarán fog megjelenni.

Számomra ez a sor volt igen érdekes. Nagyon szerettem az X-szárnyúakról szóló regényeket, kár, hogy (még) nem jelent meg mind magyarul :( Valószínűleg ezekre a könyvekre is hiába várunk.

Hozzászólás ideje:
  2011. 03. 19. - 21:15, MissKarrde írta:

Aaron Allston új Lidérc Osztagos regénye 2012 nyarán fog megjelenni.

Számomra ez a sor volt igen érdekes. Nagyon szerettem az X-szárnyúakról szóló regényeket, kár, hogy (még) nem jelent meg mind magyarul :( Valószínűleg ezekre a könyvekre is hiába várunk.

Sajnos így van, nem valószínű, hogy megjelennek magyarul.

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

×   Beillesztett szöveg.   Illessze be egyszerű szövegként

Only 75 emoji are allowed.

×   A linked automatikusan beágyazódott.   Linkként jelenjen meg

×   Az előző tartalom visszaállítása.   Korábbi szöveg törlése

×   Nem illeszthetsz be képet közvetlenül. Töltsd fel vagy illeszd be URL-ből.

• Jelenlévő felhasználók:   0 felhasználó

• Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.
  • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.